Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Közvetlen uniós forrásra pályázik Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata.

Az önkormányzat képviselő-testületének rendkívüli ülésén úgy alakult, hogy valamennyi határozatot egyhangú szavazással fogadták el a képviselők. 

Több sürgős döntés is indokolta a képviselő-testület január 30-i rendkívüli ülésének összehívását. Az egyik ilyen egy hozzájárulási nyilatkozat kiadásának közelgő határideje volt. A nyilatkozatról szóló döntés lehetővé teszi, hogy a Teniszport.hu Sportegyesület pályázzon a Thököly út 5. szám alatt működő teniszklub további infrastrukturális fejlesztéséhez szükséges forrásra.


Tenisz és foci
A Magyar Olimpiai Bizottság a 2013–2020 közötti sportágfejlesztési koncepciója alapján 16 kiemelt sportág szövetségét támogatja a központi költségvetésből. A Magyar Tenisz Szövetség 2020. évi fejlesztései között e keretből kívánja pénzügyi támogatásban részesíteni a Teniszport.hu Sportegyesületet mint kedvezményezettet. 

Az egyesület a támogatási összegből infrastruktúrájának a fejlesztését, a klub épületének külső-belső felújítását, a sportburkolatok cseréjét, az automata öntözőrendszer kialakítását és a világítás korszerűsítését kívánja megvalósítani. A támogatási szerződés alapján a beruházásra az egyesület 17 millió forintot kap, így a fejlesztés az önkormányzat költségvetését nem terheli. A nyilatkozat kiadásáról szóló határozatot a képviselő-testület egyhangúlag elfogadta.
Ugyancsak sportcélú kérdésben döntöttek a képviselők, megtárgyalva az MLSZ-pályákról szóló javaslatot. Ennek alapján a kerület részt vesz a Budapest Pályaépítési Programban, nyilatkozva arról, hogy amikor az önkormányzat megszerzi a kijelölt ingatlanokon létesülő sportpályák üzemeltetésének jogát, azok fenntartását, karbantartását, üzemeltetését 15 évig vállalja.

Rodinggal együtt
Szintén teljes egyetértésben hagyták jóvá a képviselők azt a javaslatot, miszerint Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata a kerület németországi testvérvárosával, Rodinggal közösen nyújtson be pályázatot az Európa a polgárokért elnevezésű programra. Roding városával 2006-ban kötött testvérvárosi megállapodást az önkormányzat, s ennek alapján évek óta sikeres az együttműködés. A két önkormányzat vezetői nemrégiben tartott találkozójukon kinyilvánították, hogy kiemelt közös feladatuknak tekintik a testvérvárosi kapcsolatok továbbfejlesztését. A pályázatot szeptember 1-jéig lehet benyújtani, és a támogatás összege akár 25 ezer euró is lehet.

Arról is döntött a testület, hogy az önkormányzat részt vesz a Magyar Kézilabda Szövetség Országos Tornaterem Felújítási Program VI. ütem című pályázatán. A program szerint négy kerületi általános iskola – az Eötvös Loránd, a Kassa utcai, a Kondor Béla és a Vörösmarty Mihály iskola – tornaterme újulhat meg részben saját, részben központi forrásból.


Horizont 2020sportá
Megtárgyalta a képviselő-testület az Európai Unió kutatás-fejlesztési és innovációs politikáját 2014–2020 között meghatározó Horizont 2020 elnevezésű projektben való részvételt is. A pályázatra, amelynek fő célja uniós szintű Városi Levegőminőség Központ kialakítása, közvetlenül Brüsszeltől lehet forrást nyerni, és a megvalósítása várhatóan három-négy évig tart. A költségekre elnyerhető összegből a projektpartnerként közreműködő önkormányzat 200–300 ezer euróhoz juthat.
A városházi ellenzék azzal a módosító indítvánnyal szavazott igennel, hogy a projekt állásáról a kerület vezetése rendszeresen beszámol a testületnek. Mivel az előterjesztő elfogadta a javaslatot, ebben a napirendi pontban is egyhangú döntés született.

(forrás: bp18.hu)

Még több hír Kelet-Pestről

Magyarország átfogó egészségvédelemi szűrőprogram
A látás hónapja és a „A fehér bot nemzetközi világnapja” (október 15.) alkalmából
A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.
A Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet kőbányai lakosok, családi házak számára, 310 literes csapadékvízgyűjtő edények ingyenes használatba adására.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kelet-budapesti Adó- és Vámhatóságának közleményét változtatás nélkül közöljük.
A Naplás út – Szent Imre herceg úti csomóponttal kapcsolatban
Önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a kerékpáros kultúra és infrastruktúra fejlesztésére, elkötelezett a fenntartható városi közlekedés és a környezetvédelem iránt.
A Főpolgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Főosztályának közleményét változtatás nélkül közöljük.
A lombzsákokat (a készlet erejéig) az eddig megszokott helyszíneken kaphatjátok meg a lakóhelyetek szerinti körzeti képviselőktől. Más személy lombzsákját csak írásos meghatalmazás birtokában lehet...
A kőbányai Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Centrumban kerül sor szombaton és vasárnap a IX. szektorlabda Európa-bajnokságra, amelyen ismét magyar sikerek várhatók.
A verseny ideje: 2021. szeptember 18. szombat
A kőbányai rendőrök segítséget kérnek egy nő azonosításához, aki a gyanú szerint a táskájába rejtett és ellopott egy laptopot Kőbányán.
Megállapodással zárult a Kőbányai Önkormányzat vezetésének és az Ihász-közben élők képviselőinek az egyeztetése kedden délután a Kőbányai Polgármesteri Hivatalban.
Napokon belül elindul a Pesti út 27-29. szám alatti Garzonházak felújítása.
Teljesen megújul a Hunyadvár utcai felnőtt háziorvosi rendelő. Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő közbenjárásának köszönhetően 27, 6 millió forint állami támogatás érkezett a rendelő...
Rendvédelmi nap az egész családnak Kőbányán. Kőbányai Rendvédelmi Napok az Óhegy parkban.
A Strabag Kft. tájékoztatása szerint augusztus 16-tól augusztus 31-ig félpályás útlezárás van érvényben a Szent Imre herceg út és a Naplás út csatlakozásában, közmű építési munkálatok miatt.
A XVI. kerületi Önkormányzat a lakosság kérésének eleget téve, folytatja a macskaivartalanítási akcióját.

Még több hír Dél-Pestről

Pesterzsébet Önkormányzata és a Pesterzsébeti ’56-os Szövetség szervezésében ünnepségsorozatra kerül sor az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, melyre minden érdeklődőt várnak a...
Tartós élelmiszer gyűjtés lesz rászorulók részére a SPAR Görgey téri üzletében, október 8-án pénteken és 9-én szombaton 8-tól 16-óráig.
A Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. 2021. szeptemberében létrehozta saját Egészségvédelmi Irodáját (az EVI-t).
„Minek nevezzelek?” címmel az önkormányzat pályázatot hirdet középiskolások számára a kerület új elnevezésére.
Magyar Turisztikai Ügynökség 28. alkalommal hirdette meg a Virágos Magyarország versenyt, amely idén számos szempontból megújult.
A lakossági fórumon Pesterzsébet Önkormányzata tájékoztatót tart a Pesterzsébetet is érintő fővárosi és az állami közlekedési beruházásokról.
1956-os forradalom és szabadságharc megemlékezés
2021 október 1. és 2021. november 2. napja közötti időszakban ismét lehetőség van a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 17/2019.(VI.14.) önkormányzati rendeletben szabályozott...
A Budapest Főváros IX. ker. Ferencváros Önkormányzata Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottsága díjmentes Veszélyeshulladék-gyűjtési akciót hirdet 2021. október 9-án,...
Milyennek látják a kerületi gyermekek és fiatalok a függőségeket, a rossz szokásokat?
Elérkezett az idő, hogy tájékoztatást adjak az egynapos sebészet kivitelezési munkálatainak előrehaladásáról, az egy napot érintő forgalomtechnikai kényelmetlenségről (részleges útlezárás), az...
Mivel a lakossági használt sütőolajat nem szabad kiönteni és szelektív szemétgyűjtő szigeteken sem lehet elhelyezni, az Önkormányzat gyűjtőpontokat állított fel Pesterzsébeten.
Gondoltad volna, hogy minden napra (átlagosan) 1800 véradó kell ahhoz, hogy biztonságos vérkészlet álljon rendelkezésre műtétekhez, baleseti sérültek ellátásához, vérkészítményekre, transzfúzióra...
Idén október 25-29. között kerül sor a XXIII. kerületben a 2021. évi lakossági lomtalanításra.
Soroksáron bejegyzett székhellyel, vagy telephellyel rendelkező sportszervezetek, kerületben életvitelszerűen lakó egyéni sportolók, valamint a verseny-, szabadidősport területén munkát végző,...
Az Önkéntes Központ Alapítvány elismerése után Ferencváros a Településfejlesztési Szövetségtől is díjat kapott “Önkéntesség és Civil társadalom” kategóriában. A díjat Döme Zsuzsanna alpolgármester...
Azonosították a rendőrök azokat a férfiakat, akik bő egy héttel ezelőtt betörtek egy optikai üzletbe Budapest IX. kerületében.
A Városgazda18 munkatársai saját terveik alapján már készítik azt a kéttornyú játszóvárat, ami 7,5 X 6 méter területű lesz, a bástyája pedig 4 méter magas.

A címlapról

Már a harmadik klinikai tesztfázis előtt áll az a koronavírus elleni...
Özönlik az országba az import zöldség és gyümölcs, a magyar földek...
Szabályos parkolásra figyelmeztető táblákat helyeztek ki a Nefelejcs...
A vadon élő állatok által terjesztett fertőzések kimutatására és...
Még csak nem is lenne túlzottan drága, sőt, hosszú távon megtérülne.
A brit Time Out magazin 27 ezer városlakó és helyi szakértők...

Könyvajánló

Ságodi Hajni és nővére, Horváth Ria egyedülálló könyvekkel jelentek meg a piacon.
Bucsi Mariann első regénye az Ébredés, melynek az érkezését még június elején jelentette be a Maraton Kiadó.
Kritikusok szerint a Harry Potteren is túltesz a Tűz Szárnyak-sorozat
Vajon mire van szükség az új szokások kialakításához?

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Szerintem a minimálbér-emelés egy titkos fegyver. Olvasónk blogírása.
Az amerikai elnök döntése hamarosan Magyarországon is éreztetheti hatását.
A Fauda sikere után azt hiszem nem vagyok egyedül, aki egy újabb jó mozira számított Lior Raz főszereplésével.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Különleges lehetőséget kínál a Servitor Pro Multis Nonprofit Kft. a már meglévő és a most belépő ügyfelei számára.
Tizenöt civil ötletet valósít meg a főváros az egymilliárd forintos részvételi költségvetésből a szavazatoknak megfelelően – jelentették be a főváros vezetői keddi sajtótájékoztatójukon.
- Civilek és katonák példaértékű összetartása -

hirdetés

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech