Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Pestszentlőrinc-Pestszentimrén az infrastruktúra fejlesztése áll kiemelt helyen.

A kerület infrastrukturális beruházásainak egyik fontos eleme új járdák építése és a régiek felújítása, amit az önkormányzat kilencedik éve tartó járdafelújítási programjában saját maga finanszíroz. Ebben az időszakban a kerület 101 kilométer új, illetve felújított járdával lett gazdagabb.

A járda a közterületnek olyan része, amelyet még az autósok is igénybe vesznek olykor, amikor kiszállnak a járművükből. Az időseknek, a babakocsival közlekedő kismamáknak és a közösségi közlekedést igénybe vevőknek pedig mindennapi terepük, így egyáltalán nem mindegy, hogy a járdák felülete mennyire elhasználódott, feltöredezett vagy kátyús. A Pestszentlőrinc-Pestszentimrén 2011-ben útjára indított járdafelújítási program keretében az önkormányzat a korábbról örökölt rossz állapotú járdákat igyekszik már kilencedik éve felújítani, illetve újakat is építeni.


Első helyen

Év végi interjújában Ughy Attila a jövőépítés legfontosabb programpontjai között említette, hogy 2019-ben kiemelt helyet kap az infrastruktúra fejlesztése: „Jelenleg az infrastruktúra-fejlesztés áll kiemelt helyen, aminek révén folytatjuk a járdaépítési és a kerületi úthálózat-felújítási programot, és javítjuk a közösségi közlekedés feltételeit.” 
Hogy erre van is igény, azt a bp18.hu weboldalon hónapok óta tartó felmérés igencsak igazolja. Ott arra a kérdésre válaszolhatnak még most is a helyi lakosok, hogy a közelmúlt kerületi fejlesztései, beruházásai közül melyiknek örülnek a legjobban. A szavazásban magas – április közepén csaknem 63 százalékos – aránnyal a járdák, utak felújítása szerepel az első helyen.


Aszfalt és térkő

Mint azt már többször is megírtuk, a 2011-ben elkezdett járdaprogram ebben az esztendőben is folytatódik. Lévai István Zoltán alpolgármester elmondta, hogy jelenleg mintegy 620 kilométer aszfaltozott járda van a kerületi önkormányzat kezelésében. A járdafelújítási program keretében 2016-ban 14 kilométer járdát újított fel az önkormányzat, 2017-ben 20 kilométert, 2018-ban pedig újabb 24 kilométernyi járda rekonstrukciója valósult meg. 
A felújított járdák nagyobbik része aszfaltburkolatú, néhány kilométernyit pedig térkőburkolattal láttak el. Gyakori eset, hogy az utcákban élő fák gyökerei megemelik a járdát, ami egy mérték után balesetveszélyessé válhat. Az aszfaltozott szakaszokon a stabilitás és a gyökérállóság növelése érdekében 8 centiméter betont terítenek az aszfaltréteg alá.


Gondos ütemezés

Lévai István Zoltán hozzátette, hogy a járdaprogram 2011. évi kezdetétől napjainkig több mint 101 kilométer hosszú járdát építettek vagy újítottak fel a kerületben. 
– Az átépítendő szakaszok tervezésénél mindig figyelembe vesszük a lakossági bejelentéseket, amelyek érkezhetnek a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. ügyfélszolgálatára, valamint a körzetek önkormányzati képviselői is tehetnek javaslatokat. Ezekből az információkból igyekszünk a lehető legjobb ütemezést kialakítani ahhoz, hogy hol mennyi járdaszakaszt építsünk vagy újítsunk fel. A veszélyes járdaszakaszok természetesen prioritást élveznek.


Főváros és közüzemek

Az alpolgármester elmondta, hogy idén 16 kilométer hosszú járda készül el. Nagy figyelmet fordítanak a kerület azon részeire, utcáira, ahol eddig egyáltalán nem volt járda. A cél az, hogy minden utcában legalább az egyik oldalon lehessen járdán közlekedni, ennek megfelelően tervezik a program egyes elemeit. 
A járdafelújítási program nem érinti a Fővárosi Önkormányzat kezelésében levő főútvonalak mentén húzódó járdaszakaszokat, azokat az út kezelője építi át, ha meghibásodnak. Az elmúlt években épített és felújított 101 kilométer tehát csak a Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata által finanszírozott rekonstrukciót foglalja magában, ezen felül további járdák újulnak meg mindannyiszor, amikor az útpálya mellett a járdát is érintő közműfelújítási munkát végeznek, mert ilyenkor a közszolgáltató cégnek mindig helyre kell állítania a felbontott szakaszt.

Forrás: bp18.hu

Még több hír Kelet-Pestről

Gyárfás Istvánt és Balogh Mátyás Lászlót
Hivatalosan is megnyílt a Kőbányai úti Eiffel Műhelyház, az elmúlt évtized egyik legnagyobb hazai kulturális fejlesztése.
November hónapban kettő véradás lesz a kerületünkben.
Nagy munka folyik az Ikarus benzinkútnál, ami az Arany János utcai Spar áruházzal szemben, az Ikarus gyár területén található.
Kőbánya egyes részein még mindig viszonylag olcsón lehet panelt venni. Ha ráadásul felújított ingatlanról van szó, akkor az értéknövekedés sokat hozhat a konyhára.
A nők számára a szépségápolás fontossága magától értetődő: a többség rendszeresen foglalkozik azzal, hogy a megjelenése a lehető legjobb legyen.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitányság garázdaság vétsége miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, miután egy férfi megverte a buszsofőr segítésére siető másik...
A Rákosmenti Mézeskalács Óvoda Tanár utcai épületének külső és belső felújítása, valamint energetikai korszerűsítése folyamatos zajlik. Az első ütemben, 2020-ban elkészült a hátsó kerítés és az...
Az elszállítás üteme függ az időjárástól és a kihelyezett mennyiségtől is.
A Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal megbízásából a Budapest Közút Zrt. által végzett Mádi utcai útpálya rekonstrukció során az útépítési munkák sikeres befejezése érdekében, 2021. október...
A 25 éves férfi társával együtt egy budapesti étterem előtt parkoló autóból lopott úgy, hogy mellé parkolva az ablaküveget betörte, majd átnyúlt a kocsiban hagyott értékekért és mindeközben a saját...
A járvány miatt jelentős hullámzás jellemezte a fővárosi ingatlanpiac elmúlt évét.
Egymilliárd forintos, kormányzati és önkormányzati együttműködéssel megvalósult beruházással folytatódtak az egészségügyi fejlesztések Kőbányán.
A Helikopter lakópark mellett átadásra került egy multifunkcionlis sportpálya.
Magyarország átfogó egészségvédelemi szűrőprogram
A látás hónapja és a „A fehér bot nemzetközi világnapja” (október 15.) alkalmából
A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.
A Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet kőbányai lakosok, családi házak számára, 310 literes csapadékvízgyűjtő edények ingyenes használatba adására.

Még több hír Dél-Pestről

Egyéni gazdaságok decemberi összeírása, 2021 elnevezéssel mezőgazdasági összeírást tart a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Szakmai tapasztalatcserére érkezett a Kispesti Rendészeti Központba Újpest önkormányzatának küldöttsége Czigler László alpolgármester vezetésével november 15-én – tájékoztatta lapunkat a...
A Budapesti XVIII. kerületi Rendőrkapitányság rajzpályázatot hirdet általános- és középiskolai hallgatók részére „Látni és látszani” a közlekedésben címmel.
Közeleg a tél, így gyakorlatilag bármikor számíthatunk jeges és havas utakra, járdákra.
Megkezdődött a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium felújítása, a munka várhatóan 2023 októberére fejeződik be.
A Metropol összeszedte, hogy milyen szolgáltatásbeli változások lesznek két kerületben is, valamint hogy merre nem érdemes autóval közlekedni.
A Budapest Esély Nonprofit Kft. pályázatot hirdet a „TámogatLak” roma fiatalok hajléktalanná válását megelőző program projektben való részvételre az alábbi feltételekkel
Két és fél éve adta el a Budapest Honvédot a korábbi tulajdonosa, George F. Hemingway.
Az alábbi linken a lakosság kitöltheti a BME KTKG által készített kérdőívet, amelynek kitöltése segíti a Közlekedési Koncepció véglegesítését.
Kérdőívet indított a Budapest Fejlesztési Központ a Soroksári-Duna természeti értékeinek megőrzéséről
A Főtáv Távhőszolgáltatási Divízió fűtés- és használt melegvíz szolgáltatást érintő javítási munkálatokat végez
Fát ültettek a tavaly elhunyt díszpolgár, Bálint György emlékére az Első Kis-Pesti Kert előtt pénteken.
A Budapesti és Kereskedelmi Iparkamara november 29-ei kezdéssel folytatja a társasházak közös képviselői képzését.
Megjelent a 9 Magazin novemberi száma! Kellemes és hasznos olvasmányélményt kívánunk!
Július 29-én kezdtük a takarítókampányunkat. Október 28-ig egy hét alatt átlagosan két utca járdáját tisztítottuk meg alaposan a kosztól a a kosztól a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.
Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-a alapján minden önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetőleg a veszettség elleni oltás...
November 13-án lakossági szemétszedésre kerül sor Újtelepen és a Molnár-szigeten.
A Rákóczi Kert – Családok Parkja élményfestő programjain az is átélheti az alkotás örömét, aki azt gondolja magáról, hogy a festés terén semmilyen tehetséggel nem rendelkezik.

A címlapról

A mai fiatalok derűlátóbbak a szüleiknél, ugyanakkor hatékonyabb...
Gulyás Gergely azzal kezdte a csütörtöki Kormányinfót, hogy a...
Európa-szerte, így Magyarországon is 2006 óta csökken a dohányzók...
A taxis szervezetek szerint egy minimum 18 százalékos azonnali...
A turistajelzések ismerete életet menthet, de mindenképp hasznos...
A látogatási tilalomhoz köthető kivételekről az országos...

Könyvajánló

Megkönnyíti az együttműködést, ha ismerjük egymás viselkedési stílusát.
A változások a feje tetejére állíthatják az életünket, boldogulásunk ilyenkor azon múlik, mennyire vagyunk képesek a helyzetet elfogadni, és új tervet kidolgozni.
Miként tette naggyá az értelem és az erkölcsi szándék a Nyugatot?
Tánc-szín-játék címmel jelent meg Zs. Vincze Zsuzsa koreográfus, dramaturg, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes szakmai vezetőjének könyve, több évtizedes alkotói munkájának lenyomata.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Pénteki munkanap, 11:45, az Erste számlák nem elérhetőek Dzsordzsal.
Ha miattuk újabb lezárásokra kényszerül az ország, lesz irgum-burgum!
A külföldi tulajdonú élelmiszerláncok magyar vásárló retteghetnek mit hoz a nagy reform.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.

hirdetés

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech