Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Megduplázták a lakossági úszósávok számát.

Bizonyára nem a legkönnyebb döntései közé tartozott az önkormányzatnak, amikor arról határozott, hogy a két kerületi uszodát, a Vilmos Endre Sportcentrumban lévőt, illetve a Bókay-kerti Park Uszodát ki mikor, milyen beosztásban használhassa, ki élvezzen, úgymond, elsőbbséget. A lakosság vagy az egyesületek…

Végül az alábbi döntés született, amelyben benne foglaltatik Ughy Attila polgármester javaslata is.
„Az uszodákat nagy számban látogató közönség kényelmének az érdekében – ebből fakadóan a lakossági igényeket figyelembe véve – a Vilmos Endre Sportcentrumban lévő uszodában és a Bókay-kerti Park Uszodában február 1-jétől hétköznapokon reggelenként 6 és 9, valamint délutánonként 16 és 20 óra között megduplázták a lakossági úszósávok számát” – áll a közleményben.

Régóta húzódó ügy

Az uszodákat „csupán” az egészségük megőrzésére használóknak megvan a maga igazsága, ugyanúgy, mint a versenyekre felkészülőknek. 
Azonban jó döntést hozni úgy, hogy akár csak kis mértékben is, de ne sérüljön a másik fél igazsága – szinte lehetetlen. Az érdekeltek tudják: régóta húzódó vitás ügy volt ez. A végső döntésnek az uszodákat használó lakosok minden bizonnyal örülnek, de kérdés marad, hogy ugyanezt mondhatja-e el a másik fél is. Mivel az ő edzésidejük csökkent…
Nyilvánvalóan nem a mi feladatunk ítéletet mondani, „bírónak” lenni, mi csupán véleményekre voltunk kíváncsiak.

A hullámok partot értek

Megkérdeztük Bögös Józsefet, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. uszodaüzemeltetési osztályának vezetőjét, miként sikerült az átállás, hogyan tudták megoldani az „igazságos” sportolási lehetőségek biztosítását.
A szakember elmondta, nem volt egyszerű, de úgy látja, hogy a „hullámok kifutottak, partot értek, s megegyezésre jutottak a felek”.
– Sok, ellentétektől sem mentes megbeszélést kellett folytatnunk, amíg eljutottunk a megoldásig. Nem mondom, hogy az ideálisig, de a körülmények adta legjobbig. A lakosság úszási, sportolási lehetőségeit nem szűkíthettük, ám nem akartuk az egyesületi sportolókét sem. Már csak azért sem, mert a Városgazda Utánpótlás Akadémia úszóin túl a vízilabdázóknak, a szinkronúszóknak, az öttusázóknak és a triatlonosoknak is helyet és időt kellett adni. Ez természetes igény a részükről, miként a másik félé is az.

Fájdalom nélkül

Lehet, hogy sokakat meglep, de a kerületben nem kevesebb, mint 17 egyesület hozzávetőleg 400 sportolója, gyermeke veszi igénybe az uszodák sávjait, ami természetesen örömteli egy sportos kerület esetében, ám a felület adott, az nem lesz nagyobb.
Az önkormányzat vezetése is tisztában volt azzal, hogy a lehető legkevesebb fájdalommal és hátránnyal járó megoldást kell választania ahhoz, hogy se a versenyúszókat, se a kikapcsolódási vagy rekreációs céllal az uszodákba érkezőket ne érje hátrány, ráadásul a kötelező úszásoktatásban részt vevő gyerekek se maradjanak víz nélkül.
alc. Nem lehetett jó döntést hozni
Vajon miként vélekedik a kialakult – ám a közös gondolkodással és kompromisszumokkal már megoldott helyzetről Lévai István Zoltán, a kerület sportjáért felelős alpolgármester?
– Tudtunk a gondról, s tisztában voltunk azzal, hogy úgy mondjam, „népszerűtlen” döntést kell hozni. Olyat, mert számunkra minden kerületi lakos fontos. Tisztában vagyunk azzal, hogy egyre többen járnak uszodába, akár edzeni, akár a szabadidejüket hasznosan eltölteni. Döntöttünk, ez a megoldás született, remélve, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozza az uszodákba járóknak.

Forrás: bp18.hu

Még több hír Kelet-Pestről

Gyárfás Istvánt és Balogh Mátyás Lászlót
Hivatalosan is megnyílt a Kőbányai úti Eiffel Műhelyház, az elmúlt évtized egyik legnagyobb hazai kulturális fejlesztése.
November hónapban kettő véradás lesz a kerületünkben.
Nagy munka folyik az Ikarus benzinkútnál, ami az Arany János utcai Spar áruházzal szemben, az Ikarus gyár területén található.
Kőbánya egyes részein még mindig viszonylag olcsón lehet panelt venni. Ha ráadásul felújított ingatlanról van szó, akkor az értéknövekedés sokat hozhat a konyhára.
A nők számára a szépségápolás fontossága magától értetődő: a többség rendszeresen foglalkozik azzal, hogy a megjelenése a lehető legjobb legyen.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitányság garázdaság vétsége miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, miután egy férfi megverte a buszsofőr segítésére siető másik...
A Rákosmenti Mézeskalács Óvoda Tanár utcai épületének külső és belső felújítása, valamint energetikai korszerűsítése folyamatos zajlik. Az első ütemben, 2020-ban elkészült a hátsó kerítés és az...
Az elszállítás üteme függ az időjárástól és a kihelyezett mennyiségtől is.
A Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal megbízásából a Budapest Közút Zrt. által végzett Mádi utcai útpálya rekonstrukció során az útépítési munkák sikeres befejezése érdekében, 2021. október...
A 25 éves férfi társával együtt egy budapesti étterem előtt parkoló autóból lopott úgy, hogy mellé parkolva az ablaküveget betörte, majd átnyúlt a kocsiban hagyott értékekért és mindeközben a saját...
A járvány miatt jelentős hullámzás jellemezte a fővárosi ingatlanpiac elmúlt évét.
Egymilliárd forintos, kormányzati és önkormányzati együttműködéssel megvalósult beruházással folytatódtak az egészségügyi fejlesztések Kőbányán.
A Helikopter lakópark mellett átadásra került egy multifunkcionlis sportpálya.
Magyarország átfogó egészségvédelemi szűrőprogram
A látás hónapja és a „A fehér bot nemzetközi világnapja” (október 15.) alkalmából
A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.
A Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet kőbányai lakosok, családi házak számára, 310 literes csapadékvízgyűjtő edények ingyenes használatba adására.

Még több hír Dél-Pestről

Egyéni gazdaságok decemberi összeírása, 2021 elnevezéssel mezőgazdasági összeírást tart a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Szakmai tapasztalatcserére érkezett a Kispesti Rendészeti Központba Újpest önkormányzatának küldöttsége Czigler László alpolgármester vezetésével november 15-én – tájékoztatta lapunkat a...
A Budapesti XVIII. kerületi Rendőrkapitányság rajzpályázatot hirdet általános- és középiskolai hallgatók részére „Látni és látszani” a közlekedésben címmel.
Közeleg a tél, így gyakorlatilag bármikor számíthatunk jeges és havas utakra, járdákra.
Megkezdődött a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium felújítása, a munka várhatóan 2023 októberére fejeződik be.
A Metropol összeszedte, hogy milyen szolgáltatásbeli változások lesznek két kerületben is, valamint hogy merre nem érdemes autóval közlekedni.
A Budapest Esély Nonprofit Kft. pályázatot hirdet a „TámogatLak” roma fiatalok hajléktalanná válását megelőző program projektben való részvételre az alábbi feltételekkel
Két és fél éve adta el a Budapest Honvédot a korábbi tulajdonosa, George F. Hemingway.
Az alábbi linken a lakosság kitöltheti a BME KTKG által készített kérdőívet, amelynek kitöltése segíti a Közlekedési Koncepció véglegesítését.
Kérdőívet indított a Budapest Fejlesztési Központ a Soroksári-Duna természeti értékeinek megőrzéséről
A Főtáv Távhőszolgáltatási Divízió fűtés- és használt melegvíz szolgáltatást érintő javítási munkálatokat végez
Fát ültettek a tavaly elhunyt díszpolgár, Bálint György emlékére az Első Kis-Pesti Kert előtt pénteken.
A Budapesti és Kereskedelmi Iparkamara november 29-ei kezdéssel folytatja a társasházak közös képviselői képzését.
Megjelent a 9 Magazin novemberi száma! Kellemes és hasznos olvasmányélményt kívánunk!
Július 29-én kezdtük a takarítókampányunkat. Október 28-ig egy hét alatt átlagosan két utca járdáját tisztítottuk meg alaposan a kosztól a a kosztól a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.
Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-a alapján minden önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetőleg a veszettség elleni oltás...
November 13-án lakossági szemétszedésre kerül sor Újtelepen és a Molnár-szigeten.
A Rákóczi Kert – Családok Parkja élményfestő programjain az is átélheti az alkotás örömét, aki azt gondolja magáról, hogy a festés terén semmilyen tehetséggel nem rendelkezik.

A címlapról

A mai fiatalok derűlátóbbak a szüleiknél, ugyanakkor hatékonyabb...
Gulyás Gergely azzal kezdte a csütörtöki Kormányinfót, hogy a...
Európa-szerte, így Magyarországon is 2006 óta csökken a dohányzók...
A taxis szervezetek szerint egy minimum 18 százalékos azonnali...
A turistajelzések ismerete életet menthet, de mindenképp hasznos...
A látogatási tilalomhoz köthető kivételekről az országos...

Könyvajánló

Megkönnyíti az együttműködést, ha ismerjük egymás viselkedési stílusát.
A változások a feje tetejére állíthatják az életünket, boldogulásunk ilyenkor azon múlik, mennyire vagyunk képesek a helyzetet elfogadni, és új tervet kidolgozni.
Miként tette naggyá az értelem és az erkölcsi szándék a Nyugatot?
Tánc-szín-játék címmel jelent meg Zs. Vincze Zsuzsa koreográfus, dramaturg, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes szakmai vezetőjének könyve, több évtizedes alkotói munkájának lenyomata.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Pénteki munkanap, 11:45, az Erste számlák nem elérhetőek Dzsordzsal.
Ha miattuk újabb lezárásokra kényszerül az ország, lesz irgum-burgum!
A külföldi tulajdonú élelmiszerláncok magyar vásárló retteghetnek mit hoz a nagy reform.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.

hirdetés

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech