Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Kettős ünnep a Pestszentlőrinci Lurkó-liget Óvodában.

A szépre tervezett meghívón szeretettel invitáltak a Pestszentlőrinci Lurkó-liget Óvoda emeletráépítéssel bővített épületének január 24-i ünnepélyes átadására, egyúttal az arról való megemlékezésre, hogy 45 éves lett az intézmény. Ám a meghívóból az nem derült ki, hogy milyen szeretetteljes, igényesen összeállított műsorral gazdagítják a programot.

Az érkező vendégek már a külső megjelenés hatására lassítottak, ugyanis a falfestékek színének kiválasztásakor szempont lehetett az, hogy nyugalmat és biztonságérzetet sugározzanak. Az emeletre vezető lépcsősor előtt kisebb fogadóbizottság várta a vendégeket Borbély Szilvia intézményvezetővel az élen, aki csaknem kézen fogva vezetett minket Liliput-birodalmának átadásra váró csoportszobájába. A tájékoztatása előtt megnyugtatta a vendégeket, hogy az aprócska székek kilencven kiló fölötti súlyt is kibírnak.

 Megvalósult álmok

Az épületben végrehajtott bővítések, átalakítások sorát a multifunkcionális csoportszoba bemutatásával kezdte az óvoda vezetője. 
– Ebben az 50 négyzetméteres szobában étkeznek, játszanak és szunyókálnak az ovisok. Munkatársaim a belső átalakítások nagy mesterei, az asztalkák és a kiságyak cseréjét rövid időn belül teljesítik. Innen kilépve egy körülbelül 27 négyzetméteres kiegészítő helyiségen keresztül vezet az út a mai ünnepi programunk helyszínéhez, a 60 négyzetméteres új tornaterembe. Az egész épület energetikailag is megújult, az összes homlokzat hőszigetelést kapott, az elavult kazán helyére kondenzációs kazánt építettek be, és a régi, ormótlan kéményt lebontották.
Tájékoztatója után Borbély Szilvia gyors léptekkel a műsor helyszínét vette célba.

A Lurkó-liget óvoda korszerűsítése és bővítése – a tavalyi év legnagyobb intézményi beruházása a kerületben – a nyáron kezdődött. Az emeletráépítés révén kialakítottak egy új csoportszobát, és az emeleten kapott helyet az új, nagyobb tornaterem is.

A gyermekek méreteire szabott tornaterem kiállta a „Gulliverek” próbáját is. A rövidnek nem nevezhető, ám színes és tartalmas műsor moderátora maga az óvodavezető volt. 
A köszöntők sorát Kucsák László miniszteri biztos nyitotta meg: 
– Mert nagyot álmodni az intézményvezető asszony, s az álom valósággá vált. Jó ide bejönni, körülnézni. Egy biztos, az ovisok kitűnő környezetben élhetik felhőtlen éveiket – mondta, a születésnapi jókívánságot megelőzően őszinte meglepődését is kifejezve: – Számos alkalommal vendégeskedem óvodákban, de minden alkalommal meglepnek az apróságok méreteire készített bútorok, nem is szólva a térdmagasságában felszerelt mosdókra. Hát igen, felnőttünk!

 Szerethető jövőkép

 A váratlanul gyermekméretűre zsugorodó mikrofonállvány visszarendezését követően Ughy Attila köszöntötte a vendégeket. 
– Egy település, egy kerület akkor tud közösség maradni, ha élhető és szerethető jövőképet vetít a tagjainak, olyan célokat, amelyeket mindenki magáénak vall. Minden évben, amikor az önkormányzatunk tennivalóit sorjázzuk, költségvetést készítünk, pályázatok után kutatunk. A legfontosabb beruházások sorában mindig ott lesznek óvodáink, iskoláink. És ha találunk olyan kedvező konstrukciót, mint például itt, a Lurkó-liget óvoda esetében, hogy a kormány 100 millióval támogatja a korszerűsítést, akkor azon leszünk, hogy mellé tudjuk tenni a szükséges maradék összeget, ahogy most is a 46 millió forintot. Igyekszünk kihasználni minden alkalmat, ami a jövőt építi, ami gyermekeink boldogulását szolgálja, és ez így lesz mindig – mondta többek között a polgármester.

Meglepetésvendégek

Az óvodások műsora a négyévesek köszöntőjével kezdődött. Ki könnyekkel, ki mosollyal jutalmazott. A verselést, esernyős táncot és éneket követően Galgóczy Zoltán lépett a mikrofonhoz: 
– Kettős minőségemben, alpolgármesterként és a terület képviselőjeként büszkén nézek körül a megújult óvodában. Amennyiben emlékezetem nem csal, a kilencvenes évek óta ilyen nagyságrendű óvodai beruházás nem volt a kerületben, így még érthetőbb az örömöm.

Az alpolgármesteri köszöntőt követően a nemzeti színű szalag átvágásával megtörtént az ünnepélyes átadás, majd újabb műsorszámokkal lepték meg a vendégeket a szervezők. Halász Judit dalaiból Csjef Klaudia énekművész adott át egy csokornyit Draskóczy Zoltán gitárkíséretével. Ezután vegyesen léptek fel az ovisok kamaszokkal és ifjúkorú vendégművészekkel, majd, mint derült égből a villámcsapás, „apácashow” került terítékre, olyan dögös zenével és koreográfiával, hogy ember nem maradt mozdulatlan. A tévedések elkerülésére tisztázzuk: az óvoda munkatársai által előadott fergeteges produkcióban az apácaruha csupán jelmez volt.

Az ünnepséget finom falatokkal kísért állófogadás zárta.

Forrás: bp18.hu

Még több hír Kelet-Pestről

Gyárfás Istvánt és Balogh Mátyás Lászlót
Hivatalosan is megnyílt a Kőbányai úti Eiffel Műhelyház, az elmúlt évtized egyik legnagyobb hazai kulturális fejlesztése.
November hónapban kettő véradás lesz a kerületünkben.
Nagy munka folyik az Ikarus benzinkútnál, ami az Arany János utcai Spar áruházzal szemben, az Ikarus gyár területén található.
Kőbánya egyes részein még mindig viszonylag olcsón lehet panelt venni. Ha ráadásul felújított ingatlanról van szó, akkor az értéknövekedés sokat hozhat a konyhára.
A nők számára a szépségápolás fontossága magától értetődő: a többség rendszeresen foglalkozik azzal, hogy a megjelenése a lehető legjobb legyen.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitányság garázdaság vétsége miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, miután egy férfi megverte a buszsofőr segítésére siető másik...
A Rákosmenti Mézeskalács Óvoda Tanár utcai épületének külső és belső felújítása, valamint energetikai korszerűsítése folyamatos zajlik. Az első ütemben, 2020-ban elkészült a hátsó kerítés és az...
Az elszállítás üteme függ az időjárástól és a kihelyezett mennyiségtől is.
A Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal megbízásából a Budapest Közút Zrt. által végzett Mádi utcai útpálya rekonstrukció során az útépítési munkák sikeres befejezése érdekében, 2021. október...
A 25 éves férfi társával együtt egy budapesti étterem előtt parkoló autóból lopott úgy, hogy mellé parkolva az ablaküveget betörte, majd átnyúlt a kocsiban hagyott értékekért és mindeközben a saját...
A járvány miatt jelentős hullámzás jellemezte a fővárosi ingatlanpiac elmúlt évét.
Egymilliárd forintos, kormányzati és önkormányzati együttműködéssel megvalósult beruházással folytatódtak az egészségügyi fejlesztések Kőbányán.
A Helikopter lakópark mellett átadásra került egy multifunkcionlis sportpálya.
Magyarország átfogó egészségvédelemi szűrőprogram
A látás hónapja és a „A fehér bot nemzetközi világnapja” (október 15.) alkalmából
A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.
A Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet kőbányai lakosok, családi házak számára, 310 literes csapadékvízgyűjtő edények ingyenes használatba adására.

Még több hír Dél-Pestről

Egyéni gazdaságok decemberi összeírása, 2021 elnevezéssel mezőgazdasági összeírást tart a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Szakmai tapasztalatcserére érkezett a Kispesti Rendészeti Központba Újpest önkormányzatának küldöttsége Czigler László alpolgármester vezetésével november 15-én – tájékoztatta lapunkat a...
A Budapesti XVIII. kerületi Rendőrkapitányság rajzpályázatot hirdet általános- és középiskolai hallgatók részére „Látni és látszani” a közlekedésben címmel.
Közeleg a tél, így gyakorlatilag bármikor számíthatunk jeges és havas utakra, járdákra.
Megkezdődött a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium felújítása, a munka várhatóan 2023 októberére fejeződik be.
A Metropol összeszedte, hogy milyen szolgáltatásbeli változások lesznek két kerületben is, valamint hogy merre nem érdemes autóval közlekedni.
A Budapest Esély Nonprofit Kft. pályázatot hirdet a „TámogatLak” roma fiatalok hajléktalanná válását megelőző program projektben való részvételre az alábbi feltételekkel
Két és fél éve adta el a Budapest Honvédot a korábbi tulajdonosa, George F. Hemingway.
Az alábbi linken a lakosság kitöltheti a BME KTKG által készített kérdőívet, amelynek kitöltése segíti a Közlekedési Koncepció véglegesítését.
Kérdőívet indított a Budapest Fejlesztési Központ a Soroksári-Duna természeti értékeinek megőrzéséről
A Főtáv Távhőszolgáltatási Divízió fűtés- és használt melegvíz szolgáltatást érintő javítási munkálatokat végez
Fát ültettek a tavaly elhunyt díszpolgár, Bálint György emlékére az Első Kis-Pesti Kert előtt pénteken.
A Budapesti és Kereskedelmi Iparkamara november 29-ei kezdéssel folytatja a társasházak közös képviselői képzését.
Megjelent a 9 Magazin novemberi száma! Kellemes és hasznos olvasmányélményt kívánunk!
Július 29-én kezdtük a takarítókampányunkat. Október 28-ig egy hét alatt átlagosan két utca járdáját tisztítottuk meg alaposan a kosztól a a kosztól a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.
Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-a alapján minden önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetőleg a veszettség elleni oltás...
November 13-án lakossági szemétszedésre kerül sor Újtelepen és a Molnár-szigeten.
A Rákóczi Kert – Családok Parkja élményfestő programjain az is átélheti az alkotás örömét, aki azt gondolja magáról, hogy a festés terén semmilyen tehetséggel nem rendelkezik.

A címlapról

A mai fiatalok derűlátóbbak a szüleiknél, ugyanakkor hatékonyabb...
Gulyás Gergely azzal kezdte a csütörtöki Kormányinfót, hogy a...
Európa-szerte, így Magyarországon is 2006 óta csökken a dohányzók...
A taxis szervezetek szerint egy minimum 18 százalékos azonnali...
A turistajelzések ismerete életet menthet, de mindenképp hasznos...
A látogatási tilalomhoz köthető kivételekről az országos...

Könyvajánló

Megkönnyíti az együttműködést, ha ismerjük egymás viselkedési stílusát.
A változások a feje tetejére állíthatják az életünket, boldogulásunk ilyenkor azon múlik, mennyire vagyunk képesek a helyzetet elfogadni, és új tervet kidolgozni.
Miként tette naggyá az értelem és az erkölcsi szándék a Nyugatot?
Tánc-szín-játék címmel jelent meg Zs. Vincze Zsuzsa koreográfus, dramaturg, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes szakmai vezetőjének könyve, több évtizedes alkotói munkájának lenyomata.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Pénteki munkanap, 11:45, az Erste számlák nem elérhetőek Dzsordzsal.
Ha miattuk újabb lezárásokra kényszerül az ország, lesz irgum-burgum!
A külföldi tulajdonú élelmiszerláncok magyar vásárló retteghetnek mit hoz a nagy reform.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.

hirdetés

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech