Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Teljesen megújult a BVSC-Zugló Tatai úti labdarúgó utánpótlásközpontja, az 1,285 milliárd forint értékű beruházást az egyesület TAO-forrásból, valamint az EMMI és a kerületi önkormányzat támogatásából valósította meg.

    A csütörtök délutáni, a Magyar Sport Napjára időzített ünnepélyes átadón Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke büszkén jelentette be, hogy a klub három törzsterületének helyszínei közül az első elnyerte a végső formáját. Emlékeztetett arra, hogy mindez az egyesület fennállásának 110. évfordulóján történt.
    Szatmáry Kristóf kitért rá, a fejlesztés egyrészt a Magyar Labdarúgó Szövetségen keresztül TAO-forrásból, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által kormányzati, illetve önkormányzati támogatásból jöhetett létre.
    A felújítás során először egy nagy élőfüves, valamint egy műfüves pálya készült, a második ütemben megújult a 900 négyzetméteres főépület, amely a modern öltözőkkel, konditeremmel, orvosi szobával és a kiszolgáló helyiségekkel az elnök szerint európai szintű körülményeket kínál az utánpótlás-nevelés számára. Hozzátette, a megújuló energiafelhasználásra is komoly figyelmet fordítottak, ezért az épület tetejére egy 50 kilowattos napelemrendszert helyeztek el.
    "Bízom benne, hogy a labdarúgásban olyan szintű utánpótlás-nevelő bázis leszünk, amilyen egykor voltunk" - fogalmazott Szatmáry.
    Horváth Csaba, a XIV. kerület polgármestere örömét fejezte ki amiatt, hogy a beruházás által Zugló is gazdagodik, és nőnek a lehetőségek a szabadidő-, az utánpótlás- és az élsport területén.
    "Ez a komplexum segíthet abban, hogy a mamák a gyerekeiket a számítógépek mellől visszaragadják a valós életbe, és olyan élményekhez juttathatják őket, amelyek egy életre meghatározók lehetnek számukra" - állapította meg a polgármester.
    Gellei Imre korábbi szövetségi kapitány, az MLSZ képviseletében utalt arra, hogy a BVSC mindig is a magyar sport egyik fontos tartópillére volt, ahol egykor olyan kitűnő kollégák dolgoztak, mint Mezey György, Both József, és olyan játékosok nevelkedtek, mint Törőcsik András. A válogatott kapus Gulácsi Péter például 13 éves koráig itt tanulta a futball alapjait.  
    Gellei hangsúlyozta, a Csányi Sándor vezette MLSZ elkötelezte magát amellett, hogy megszüntesse a magyar futballban tapasztalt évtizedes infrastrukturális lemaradást, és a sportág zuglói tradíciói magától értetődővé tették, hogy a BVSC-nél is fejleszteni kell.
    Sárfalvi Péter, az EMMI sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára hozzáfűzte, hogy a BVSC-Zugló sporttelepének megújulása szervesen illeszkedik abba a stratégiába, amely jelentősen támogatja a látványsportok infrastrukturális felzárkóztatását az európai élvonalhoz. A helyettes államtitkár szerint a BVSC fontos és meghatározó tagja a magyar sportéletnek, és a klubnál mindig is hosszú távú és tudatos építkező munka folyt.

Forrás: MTI

Még több hír Észak-Pestről

A Fővárosi Önkormányzat még 2017-ben határozott a Budapest területén, a fővárosi tulajdonú vagy kezelésű területeken található “vattafák”, azaz a termő kanadai nyárfák kivágatásáról. Az újpesti...
A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitányságán 2021. május 5-én tett feljelentést egy férfi, akinek egy áruház parkolójában álló lezárt kocsijából ellopták a táskáját – áll a...
A kerület születésnapja június 1. Ezen a napon vált 1938-ban önálló közigazgatási egységgé.
Egy hosszú kényszerszünet, a tavalyi események lemondása és a tavaszi várakozás után újra megrendezi az I bike Budapest felvonulást a Magyar Kerékpárosklub.
Az idei első nyilvános díjátadót a pedagógusnap alkalmából tartotta az önkormányzat.
A Telexhez eljutott beszámolók szerint péntek délelőtt valósággal megrohamozták az emberek a XIII. kerület közszolgálati irodáját, hogy keddig ki tudják váltani parkolási engedélyüket, vagy a...
Mondja el véleményét az Újpest Településképi Rendelet (TKR) és Településképi Arculait Kézikönyv (TAK) Felülvizsgálatával kapcsolatban
Budapesten az utcák tisztántartása fővárosi feladat és kötelezettség; az egyes ingatlanokat közvetlenül határoló járdaszakasz tisztántartására pedig az ingatlan tulajdonosát kötelezi a jogszabály.
Csányi Botond táncát értékelte a legjobbra az V. Zuglói Tehetségkutató zsűrije. A megmérettetés színvonalát tükrözi, hogy a legtöbb és a legkevesebb pontszámot kiérdemlő induló között csupán 7 pont...
A „Virágos balkonok, virágos kertek” versenyre magánszemélyek pályázatait is várják a szervezők.
Várhatóan június első felében elkezdődhet az újpesti Rózsa utca felújítása, miután a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a közbeszerzési eljárás nyertese, a Swietelsky Magyarország Kft. aláírta a...
Teljesen megújult a BVSC-Zugló Tatai úti labdarúgó utánpótlásközpontja, az 1,285 milliárd forint értékű beruházást az egyesület TAO-forrásból, valamint az EMMI és a kerületi önkormányzat...
A kormány nemrég küldte el az UEFA-hoz, hogy nemcsak vállalja a 2021-es labdarúgó Európa-bajnokság házigazdájának szerepét, de garantálja, hogy a budapesti Eb-meccsek nézők előtt zajlanak majd....
A XIII. Kerületi Önkormányzat 2021-ben az éves költségvetésében helyet ad a közösségi költségvetésnek: összesen 60 millió forinttal támogatja – választókerületenként 4-4 millió forinttal – a...
Vágányfelújítás miatt május 2-ától egy hétig a 69-es villamos csak a Mexikói út M és Rákospalota megállóhelyek között jár - tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.
Körülbelül 145-150 parkolóhely kap teljesen új burkolatot.
A PiacPlacc szombati és vasárnapi napokon kerül megtartásra 6:00- 13:00-ig.
A háziorvosi rendelőben az épület teljes felújításig szünetelnek a rendelések – itt vannak az új helyszínek!

A címlapról

A szentendrei HÉV vonalán modern, akadálymentesített megállók...
Bármelyik magyar település versenybe szállhat
Június 16-tól lezárják a Lánchidat, és elkezdődik a hídon a...
Elkezdődött a foci-Eb, az alábbi forgalomkorlátozásra kell számítani...
A műanyag evőeszközök és szívószálak mellett még sok más, gyakran...
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az MVM...

Könyvajánló

A helyi autonómia és a külkapcsolati nyitottság közötti egyensúly kialakítása
Forradalom van készülőben az irodai kalitkákban világszerte!
Szédítő a változások üteme az üzleti életben, és eljött az ideje az új törvényszerűségek felismerésének!

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Hála a progresszív nézetek terjedésének és számos magyar és nemzetközi vállalat felelősségvállalásának, belátható időn belül megnyílhat az út a jelenleg még tiltott poligámia (többnejűség) és a pedofília legalizálása előtt.
A Hit Rádió vendége Ruff Tibor teológus-filozófus volt, aki nagyon érdekesen, gyakorlatiasan válaszol hallgatói kérdésekre.
A Hit Rádió interjúja Gesztesi Károllyal.
A XVI. kerületi Magtár utcai aluljáró nem mindenkinek megfelelő méretű.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Enyhítette a Ligetvédő aktivisták büntetését és közérdekű munka helyett megrovásban részesítette őket a Fővárosi Törvényszék szerdán kihirdetett másodfokú, jogerős ítéletében - tudatta a bíróság közleményben.
ngyenes bohócdoktoriskolába várj a Mátrix Közhasznú Alapítvány azokat az önkénteseket, akik szeretnének részt venni gyerekek és felnőttek számára szervezett jótékonysági programokban - olvasható az alapítvány keddi közleményében.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat IfYou programjában több mint 15 ezer fiatal került közelebb az önkéntességhez
A BHRG Alapítvány összeállításában a jelenlegi nehéz helyzetben, bezártságban találhatunk segítséget, hogy a gyerekekkel együtt töltött idő jókedvben, közös örömökben legyen gazdag, emellett a mindig hasznos, játszva tanulásra is sor kerüljön.