Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

hirdetés

Ön is hirdetne?

Életének 86. évében, 2021. február 9-én elhunyt dr. Hajnal Róbert nyugalmazott plébános, a XIII. kerület díszpolgára.

1935. március 15-én született Zuglóban. Édesapja HÉV-vezetőként, édesanyja postai alkalmazottként dolgozott. A Piarista Gimnáziumban érettségizett 1953-ban, teológiai tanulmányait Budapesten, a Hittudományi Akadémián végezte. 1958. június 15-én, Esztergomban szentelték pappá. Teológiai doktorátusi fokozatát 1970-ben nyerte el. Papi életében tíz helyen: Dorogon, budai és pesti plébániákon teljesített lelkipásztori szolgálatot. A dorogi szénbányászok között hat évig végezte munkáját, nagyon jó kapcsolatba került a bányászokkal és családjukkal. Leghosszabb ideig, 1990-től 2014. július 31-ig a Béke téri Angyalföldi Szent László templom plébánosaként tevékenykedett. 56 évi papi szolgálat után innét vonult nyugállományba. 2000-ben választották a XIII. kerület díszpolgárává, 2001-ben pápai káplán, 2014-ben mesterkanonok címmel tüntették ki. 2015-ben a Magyar Érdemrend Tisztikereszt kitüntetésben részesült.

Legkedvesebb papi tevékenységének a gyermekekkel, a fiatalokkal való foglalkozást tekintette.
Testvérével, aki szintén a papi hivatást választotta, közös munkájuk az Engedjétek hozzám jönni című, gyermekek számára írt misekatekézis. Az ifjúság számára Hogy életük legyen… címmel írt hasznos segédkönyvet. A plébánián énekkart irányított, s kerületszerte híre ment a templomi hangversenyeknek. Közvetlensége, nyitottsága, szerénysége, egész emberi magatartása hitelessé tette híveihez intézett prédikációit, amelyek elmélyült teológiai és pszichológiai felkészültségéről tanúskodnak. Napi munkája mellett sok időt töltött a közeli kórházakban a betegek lelki gondozásával. Odaadóan fordult a szegények, elesettek felé. Különös figyelmet fordított a templom és a hozzá tartozó épületek állagának megóvására, szükség szerinti felújítására, átépítésére. Nevéhez fűződik az altemplom kialakítása, az életveszélyes toronycsúcs újjáépítése.

Tevékenységét kifogyhatatlan energiával és nagy elhivatottsággal végezte. Az erkölcsi értékeket képviselő munkásságával nagymértékben hozzájárult a XIII. kerület vallási, szellemi, kulturális életének a fejlődéséhez. A XIII. Kerületi Önkormányzat saját halottjának tekinti.

2021. február 19-én 17.00 órakor, szűk családi körben temetik az Angyalföldi Szent László Plébániatemplom altemplomában. A kegyeletet leróni 10.00 órától, az urnatemetőben lévő ravatalnál lehet. A gyászmise 16.00 órakor kezdődik.

Emlékét megőrizzük.

Forrás: bp13.hu

Még több hír Észak-Pestről

Elkötelezettként az állatvédelem felé, kerületünk önkormányzata mostantól beengedi a négylábú házikedvenceket a hivatalba. Frissítőállomás is van az állatoknak, és az ügyfelek is bevihetik az...
Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2012. (II.28.) önkormányzati rendelete alapján m e g h i r d e t i az...
S. Lajos nem kerti csapot ment szerelni slaggal a kezében. Ráadásul a kijárási tilalmat is megszegte, amikor megfejte a kocsikat a XIV. és a XI. kerületben.
A 80A trolibuszt kiváltva, a 80-as trolibusz április 7-től munkanapokon teljes üzemidőben közlekedik az Örs vezér tere és a Keleti pályaudvar között, ezzel bővítve a XIV. kerületi Füredi utcai...
Június 30-ig a Szabolcs utcai ingatlanban maradhat a fővárosi hajléktalankórház "a kialakult helyzetre" tekintettel - írta a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter a...
Mondja el véleményét a www.veresegyhazivasut.hu oldalon elérhető kérdőíven keresztül. A kitültésre 2021. április 15-ig van lehetőség.
A járványhelyzet miatt nem lehet biztonsággal megtartani, tovább kell várniuk a bolhapiac szerelmeseinek. Sem ezen (március 13-14.) sem pedig a következő hétvégén (március 20-21.) nem rendezik meg a...
Az elkövetőt a rablás után két héttel elfogták, azóta letartóztatásban van.
A változás a PiacPlaccot is érinti. Kedves Újpestiek! Az Újpesti Piac és Vásárcsarnok nyitvatartási rendje a következő lesz a húsvéti ünnepek alatt: A Piac Nagypénteken (04. 02) , húsvét vasárnap...
Mondja el véleményét a www.veresegyhazivasut.hu oldalon elérhető kérdőíven keresztül.
Az Aradi Óvoda Csányi és Pozsonyi Tagóvoda (1043 Bp. Aradi u. 9.) pályázatot hirdet az alábbi munkakör betöltésére.
Az ingyenes időszakot követően 2021. március 23-án az alábbi 15 elektromos autótöltőn fizetőssé válik a töltés, 99 Ft/kWh díjazással.
A megvalósíthatósági előtanulmány a cikkben érhető el.
A HÉV-vonal felújítása, illetve a 2-es metróval való összekötése a tervek szerint 200 milliárd forintba fog kerülni. A Miniszterelnökség közzétette a látványterveket is.
Budapest Kormányhivatalának közleménye szerint a „baloldali kerületek nem biztosítanak munkatársakat az oltáshoz”. Az érintett kerületek felsorolásában említést tesznek a XIII. Kerületi...
A kormány elvonásai miatt idén mintegy kétmilliárd forinttal kevesebb pénz jut köztisztasági feladatokra, ezért a fővárosi önkormányzat az eddigi csaknem 11 ezer helyett negyedével kevesebb köztéri...
2021. március 19-étől április 6-áig az Egyesített Bölcsődék Százholdas Pagony Bölcsőde biztosítja a gyermekek számára az ügyeleti ellátást.
Ablakszállító kalodák hullottak az útra Budapesten, a Hungária körúton történt balesetben - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel csütörtökön.

A címlapról

A hat- és nyolc évfolyamos gimnáziumok 5-8. évfolyamai a jelenlegi...
Otthonról is bárki számára online elérhető, ingyenes...
A 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás...
Országos pályázat indul a falfelületek megújítására, az óvodák,...
A Magyar Posta Zrt. április 30-án, 174 év után kivezeti...
Áprilisban csaknem egymillió adag Pfizer-BioNTech vakcina várható.

Könyvajánló

Egy család története mutatja meg, hogy az autizmus nem csapás, hanem lehetőség
Hat lépés a tisztánlátás felé egy komplex világban
Velence idén március 25-én ünnepli 1600. születésnapját.
Könyvet írt a tömény szenvedéséről Benkovics Péter

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Hála a progresszív nézetek terjedésének és számos magyar és nemzetközi vállalat felelősségvállalásának, belátható időn belül megnyílhat az út a jelenleg még tiltott poligámia (többnejűség) és a pedofília legalizálása előtt.
A Hit Rádió vendége Ruff Tibor teológus-filozófus volt, aki nagyon érdekesen, gyakorlatiasan válaszol hallgatói kérdésekre.
A Hit Rádió interjúja Gesztesi Károllyal.
A XVI. kerületi Magtár utcai aluljáró nem mindenkinek megfelelő méretű.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A BHRG Alapítvány összeállításában a jelenlegi nehéz helyzetben, bezártságban találhatunk segítséget, hogy a gyerekekkel együtt töltött idő jókedvben, közös örömökben legyen gazdag, emellett a mindig hasznos, játszva tanulásra is sor kerüljön.
36 hónapja tartó egyeztetéssorozat után példaértékű konszenzus született a zöld szervezetek, a civil szervezetek és a Hegyvidéki Önkormányzat között a Normafán kialakítandó lombkorona-tanösvény ügyében. A szerdai egyeztetésen a tervező csapat és az önkormányzat mellett az alábbi szervezetek képviselői vettek részt
A gyerekvállalás bátorítására indított petíciót a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szerdán; a kívánt gyerekek megszületéséért tevékenykedő civil szervezet nyilatkozatát online írhatják alá a támogatók.
A gyermekjogokat is érinti a járványhelyzet – A Hintalovon Alapítvány összefoglalója a törvényi változásokról