Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Nemcsak szórakozásra, sportolásra, hanem akár terápiás célokra is nagyszerűen használható a mászófal, ami ráadásul rendkívül népszerű a fiatalok körében. A MOL Multipont program és az önkormányzat együttműködésének köszönhetően ezt a különleges mozgástevékenységet mostantól az Ifjúsági Közösségi Térbe járók kedvükre gyakorolhatják.

2014-ban indult a MOL Multipont és a Hegyvidék kártya „Többet tehet, mint gondolná!” programja, melynek keretében nemes ügyeket támogathatnak a kerületi polgárok. A rendszer úgy működik, hogy az önkormányzat megjelöl néhány intézményt, közösségi programot, eseményt, ezek közül választhatnak szavazással a kártyatulajdonosok.

Így kaptak ritmushangszereket a Fekete István Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola fogyatékkal élő tanulói, készült el egy speciális gumitéglázással kialakított játszóhely a Hegyvidéki Mesevár Óvodában, valósult meg udvarfelújítás és eszközfejlesztés a Normafa és a Süni óvodákban, valamint vásárolhatott képességfejlesztő, infokommunikációs eszközöket a Gennaro Verolino Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium.

Tavaly előtt és tavaly már évente 2-2 alkalommal lehetett dönteni az alkalmanként egymillió forintos támogatásról. Tavasszal a Mátyás Tábor eszközparkjának bővítése, míg ősszel a Hajnóczy József utcában működő Ifjúsági Közösségi Tér kérése, a mászófal kialakítása kapta a legtöbb szavazatot a Hegyvidék Kártya oldalán elérhető voksoláson.

A „tesztüzemet” követő hivatalos átadáson Pokorni Zoltán arról beszélt, hogy láthatóan jó választás volt a mászófal felépítése, hiszen szívesen használják az ide járók. „Picit ki kellett egészítenünk a MOL felajánlását, de látva a fiatalok lelkesedését, ez mindenképpen megérte” – hangsúlyozta a polgármester hozzátéve, hogy a falmászás olyan, mint az ördöglakat megoldása, ész is szükségeltetik hozzá.

„Minden ember a maga útját járja, ezt kell megértetni először a kamaszokkal, hiszen hajlamosak másban keresni a hibát. Nekik segít az a támogató környezet, amit kilenc évvel ezelőtt az Ifjúsági Közösségi Térben sikerült létrehozni. A tanulság az, hogy folytatni kell a munkát” – ismertette a kedvező tapasztalatokat Pokorni Zoltán.

„Elsősorban olyan fiatalok jönnek ide, akiknél hiányzik valamilyen kötődés vagy a meglévők nem megfelelőek, és ezért nem találják helyüket a világban. Itt ebben is segítséget kapnak” - folytatta az intézmény bemutatását Fonti Krisztina, aki elmondta, hogy sikeres a program, valódi közösség épül a Térben, az ide járó gyerekek élete jó irányt vesz.

Mint az alpolgármester emlékeztetett, nem ez az egyetlen ifjúságvédelmi önkormányzati kezdeményezés, ami beváltotta a hozzáfűzött reményeket. Ilyen a többi között a drogprevenció, illetve a Hegyvidéki ONvédelem Program, ezen az internetezés veszélyeire hívják fel az iskolások és szüleik figyelmét.

(forrás: hegyvidek.hu)

Még több hír Budáról

Időpont: december 18-án 11.00 órai kezdettel
4351 Covid-tesztet végzett el a II. kerületi önkormányzat a november 10-én indult ingyenes tesztelés során – közölte vasárnap Őrsi Gergely polgármester.
A Nemzeti Nyomozó Iroda elrendelte a nyomozást annak a fővárosi ingatlannak az értékesítése miatt, amelynek ügyében Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő tett feljelentést korábban – írja az...
Meghalt egy ember, akit elgázolt a HÉV Csillaghegy és Békásmegyer állomás között szerda este – közölte saját értesülése alapján az MTI.
75 éve, 1946. november 11-én alakult meg a Magyar Csillagászati Egyesület (MCSE).
Tedd szebbé egy rászoruló újbudai gyermek karácsonyát!
A KSH 2020-as adatai szerint a múlt évben eladott lakóingatlanok esetében a budapesti II. kerületben található Vérhalom tér volt a legdrágább az egész országban, 2 millió forintos átlagos...
Minden évben november 12-én tisztelgünk a szociális munkát végző kollégák elhivatottsága előtt. Ebből az alkalomból, hagyományainkhoz híven átadtuk a Fischer Ágoston Óbudai Szociális Díjat, a...
Indul a budapesti közösségi költségvetés, és ismét 1 milliárd forintot fordít a Fővárosi Önkormányzat a budapestiek ötleteire.
A koronavírus járvány negyedik hullámában újra aggasztó fertőzési adatok érkeznek. Ezért a megelőzés és a lakosság védelme érdekében az I. és II. kerületi Önkormányzat (együttműködésben a Szent...
A klubtagok rendszeresen igénybe veszik az ősszel kihelyezett sporteszközöket.
Az Egészséges Budapest Program keretében a közelmúltban megkezdődött az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet teljes megújítása.
A Szent Margit Kórház 182 oktatást segítő felszerelést kapott, több mint 122 millió forint értékben - közölte az emberi erőforrások minisztere pénteken, amikor átadta az intézmény oktatótermét.
Fametszés miatt szombaton és vasárnap forgalomkorlátozás lesz a Bartók Béla út Szabadság híd felé vezető oldalán, emiatt mindkét nap 16 óráig módosul a 19-es, a 41-es, a 47-es, a 48-as, a 49-es, az...
Az 50 év körüli férfinak esélye sem volt a túlélésre.
Újra ötletelésre hívja a budapestieket a Fővárosi Önkormányzat.
A Budapest-bérletek mellé most 20 százalék kedvezménnyel lehet felnőtt belépőjegyet váltani a budapesti gyógyfürdőkbe. Az akció a 2021. november 3. és december 1. között érvényes Budapest-bérletekre...
A Széher út és környékének forgalmi problémái megoldása és enyhítése érdekében az önkormányzat vizsgálatot készítettet.

A címlapról

A mai fiatalok derűlátóbbak a szüleiknél, ugyanakkor hatékonyabb...
Gulyás Gergely azzal kezdte a csütörtöki Kormányinfót, hogy a...
Európa-szerte, így Magyarországon is 2006 óta csökken a dohányzók...
A taxis szervezetek szerint egy minimum 18 százalékos azonnali...
A turistajelzések ismerete életet menthet, de mindenképp hasznos...
A látogatási tilalomhoz köthető kivételekről az országos...

Könyvajánló

Megkönnyíti az együttműködést, ha ismerjük egymás viselkedési stílusát.
A változások a feje tetejére állíthatják az életünket, boldogulásunk ilyenkor azon múlik, mennyire vagyunk képesek a helyzetet elfogadni, és új tervet kidolgozni.
Miként tette naggyá az értelem és az erkölcsi szándék a Nyugatot?
Tánc-szín-játék címmel jelent meg Zs. Vincze Zsuzsa koreográfus, dramaturg, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes szakmai vezetőjének könyve, több évtizedes alkotói munkájának lenyomata.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Pénteki munkanap, 11:45, az Erste számlák nem elérhetőek Dzsordzsal.
Ha miattuk újabb lezárásokra kényszerül az ország, lesz irgum-burgum!
A külföldi tulajdonú élelmiszerláncok magyar vásárló retteghetnek mit hoz a nagy reform.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.

hirdetés

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech