Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Mi az, amit máshogy csinálnál, mint a szüleid generációja a saját jövőd és egy élhető bolygó érdekében, ha 20 évvel idősebb lennél?

Mi az, amin erzsébetvárosi felnőttként változtatnál, hogy ne melegedjen túl az éghajlat, ne halljon ki az állatok fele, ne sivatagosodjon el Magyarország nagy része?

Ha 20 évvel idősebb lennék…
 
Erzsébetvárosi fotó- és videópályázat
a klímavédelem jegyében
 
Mi az, amit máshogy csinálnál, mint a szüleid generációja a saját jövőd és egy élhető bolygó érdekében, ha 20 évvel idősebb lennél? Mi az, amin erzsébetvárosi felnőttként változtatnál, hogy ne melegedjen túl az éghajlat, ne halljon ki az állatok fele, ne sivatagosodjon el Magyarország nagy része? Mutasd meg fotósorozaton vagy videón a lehetséges megoldásokat és ötleteket a klímaváltozás folyamatának lassítására!
 
A Város és Folyó Egyesület Erzsébetváros Önkormányzatának megbízásából és a Széchenyi 2020 Program támogatásával fotó- és videópályázatot hirdet!
 
A pályázat témája: Egy olyan, a VII. kerületben játszódó történet, ami azt mutatja be, hogy a pályázó mit tenne másképp a saját jövője és az élhető Föld érdekében, mint a felnőttek, ha 20 évvel idősebb lenne. 
A témához bővebb információt a kiírás alatt található részletes pályázati szabályzatban találsz.
 
Pályázók köre: A VII. kerületben élő vagy tanuló, a 2020-2021-es tanévben 5-13. évfolyamos diákok. A felső tagozatos és középiskolás diákok külön kategóriában indulnak, a 8. osztályt idén befejező diákok a felső tagozatos kategóriában indulhatnak. Ha többen vesznek részt a fotók és videók készítésében, akkor is csak a csapat egyik tagja töltse ki a pályázati adatlapot.
(A 18. életévét be nem töltött Pályázó esetén a Pályázati Adatlapot a törvényes képviselőnek kell aláírnia és a rá vonatkozó adatokat kitöltenie.)
 
Beküldési határidő: 2021. szeptember 15.
 
Pályázatok benyújtásának módja:
Az kiírás szövege alatt feltüntetett linken keresztül.
Pályázati anyag: VII. kerületi helyszínen készült fotósorozat vagy videó. Pályázni a pályázati időszakot megelőzően készült képekkel és videóval is lehet.
Beküldhető pályaművek száma, minősége:
A fotósorozat 3-10 képből állhat. A videó minimum 10 másodperc, maximum 2 perc hosszúságú lehet. A fotót JPG vagy PNG kiterjesztésű file formátumban kell beküldeni. Egy pályamű mérete legfeljebb 600 megabájt lehet.
Értékelés: Az alkotásokat háromtagú zsűri fogja értékelni a témául szolgáló ötlet érdekessége (maximum 50 pont), a téma kidolgozottsága (maximum 30 pont), és az alkotás esztétikája (maxiumum 20 pont) alapján. A felső tagozatos és a középiskolás korosztályt külön értékeljük. Így két kategóriában lehet a pályázaton részt venni.
 
Nyeremény: a kategóriák nyertesei között összesen 120 ezer Ft értékű elektronikai és sportcikkekre beváltható vásárlási utalványokat osztunk ki.
További információ:
A pályázattal kapcsolatos kérdéseidet a Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen várjuk. 

Forrás: erzsebetvaros.hu

   

Még több hír a Belvárosból

Az V. kerület fideszes vezetése kezdeményezte, hogy a Belváros milliárdos nagyságrendű kerületi ingatlanvagyont árusítson ki - írja a Telex.
A sarokházat a kétezres évek végén a szomszédaival együtt le akarták bontani, hogy a helyén a Zeppelinként emlegetett óriást építsék fel. A munkák sosem kezdődtek meg, az épület állapota pedig...
Egy magatehetetlen férfit találtak csütörtökön Budapesten, egy Dohány utcában lévő padon.
A fideszes Szentgyörgyvölgyi Péter a budapesti V. kerület polgármestere, ám úgy tűnik, a vidéki földbirtokokat sem veti meg, ugyanis mintegy duplájára növelte területeinek méretét a Bakonyban.
Kedden értek haza a tokiói paralimpiáról a magyar küldöttség utolsó tagjai, így együtt köszönthették a csapat tagjait, köztük két kerületi kötődésű sportolót, a parakajakos Kiss Péter Pált és az...
Budapest egyik legrégebbi étterme vált a koronavírus áldozatává, miután a lezárások és az elmaradó külföldi turisták miatt fizetésképtelen lett a pesti Belvárosban működő Kárpátia - adta hírül a HVG.
Flakonokkal dobálták meg és inzultálták a munkásokat a Blaha Lujza téren szerdán – közölte Karácsony Gergely
A baleset az Andrássy úton történt. A férfi – sajtóinformációk szerint – a tilos jelzés ellenére lépett az útra.
Hogyan változik a közlekedés a VIII. kerület legforgalmasabb terén.
Elveszítette Michelin-csillagait az Onyx étterem, a friss listán már nem szerepelnek.
Beszámoló a terézvárosi önkormányzat és képviselő-testület augusztusi munkájáról.
A Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának épületében 2021. szeptember 2. és október 15. között a Migráns Nők Magyarország Egyesület (She 4 She) és a Magyar Helsinki Bizottság kiállítást...
2021. szeptember 9-én csütörtökön, 17.00 órakor lakossági fórumot tartunk a K11-ben.
Augusztus 30-án átadták, szeptember 1-jén pedig a közönség számára is megnyílik a kerület legújabb könyvtára.
Huszonkét autót rongált meg az V. kerületben egy kisfiú, a rendőrök gyorsan azonosították - írta meg a Police.hu
Pocsék lett az elmúlt időszakban a közbiztonság, egyre több az utcai balhé Józsefvárosban – kommentálta a Metropolnak Sára Botond volt polgármester azt a videót, amit a napokban juttattak el hozzá....
A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi hét lakásba tört be a fővárosban.
Pályakarbantartás miatt augusztus 30-án, hétfőn 23:59-től augusztus 31., kedd 4:00-ig a 6-os villamos nem közlekedik a teljes vonalon, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhattok.

A címlapról

A közlekedési balesetek nagy része azért fordul elő, mert valaki...
Futóverseny miatt forgalmi korlátozások lesznek vasárnap Budapesten,...
Egy hét alatt több mint hatszáz esetben kellett intézkedniük a...
A szervezők összesítése szerint a kapcsolódó rendezvényekkel együtt...
Két éremmel zártak a magyar fitnesz-versenyzők a Sevillában...
A fogyasztók érdekében és az elektromos hulladék felszámolása...

Könyvajánló

Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa, Sándor P Váci: An English Dimension - The diaries of the Hungarian Count István Széchenyi 1832-1834 című könyve.
Amikor egy zenész könyvet ír, akkor mindenre fel kell készülni, akár még arra is, hogy egy szép nap becsenget a Terrorelhárítási Központ.
Az új kötet a szerző 2018 és 2020 között született verseiből és fotóiból állt össze.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Az amerikai elnök döntése hamarosan Magyarországon is éreztetheti hatását.
A Fauda sikere után azt hiszem nem vagyok egyedül, aki egy újabb jó mozira számított Lior Raz főszereplésével.
Közismert, hogy Karácsony Gergely korábban bejelentette: nem akar miniszterelnök-jelölt lenni.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Különleges lehetőséget kínál a Servitor Pro Multis Nonprofit Kft. a már meglévő és a most belépő ügyfelei számára.
Tizenöt civil ötletet valósít meg a főváros az egymilliárd forintos részvételi költségvetésből a szavazatoknak megfelelően – jelentették be a főváros vezetői keddi sajtótájékoztatójukon.
- Civilek és katonák példaértékű összetartása -
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech