Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

November 25-én rendkívüli ülést tartott Ferencváros Képviselő-testülete, módosították többek között a szervezeti és működési szabályzatról szóló rendeletet, valamint sor került a bizottsági és részönkormányzati tagok, elnökök megválasztására is.

A szervezeti és működési szabályzat elfogadott módosítása nyomán a Képviselő-testület ülései minden hónap második csütörtökén 15 órakor lesznek megtartva, és évi egy helyett három közmeghallgatást tart a testület, továbbá gyorsabb és hatékonyabb képviselői és lakossági tájékoztatást tesz majd lehetővé.

Új tanácsnokokat is választott a testület, a szociális ügyekért felelős tanácsnok Jancsó Andrea, a turizmusért, testvérvárosokért és vállalkozásfejlesztésért felelős tanácsnok Csóti Zsombor, míg a közbiztonságért felelős tanácsnok Szilágyi Zsolt lett.

Döntés született a parkolás-üzemeltetési feladatok jövőbeni, túlnyomórészt saját erőből történő ellátásáról.

Megválasztották a FESZOFE Nonprofit Kft., a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági tagjait, továbbá a FEV IX. Zrt. felügyelőbizottsági és igazgatósági tagjait is, az eddigi tagok megbízatása ugyanis november 9-én lejárt.

Pozitív fogadtatásra talált a Leövey Gimnáziumért Alapítvány támogatási kérelme. Az önkormányzat a gimnázium kórusának a prágai „Adventi Kórusfesztivál” elnevezésű rendezvényre való kiutazásának költségeihez járul hozzá.

Forrás: ferencvaros.hu

Ossza meg az információt!

A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó