Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Az Aszódi úti lakótelepen működő Árvácska Idősek Klubja új klubhelyiségét avatták fel az Osztag utca 17. szám alatt, melyet Bácskai János polgármester és Sajó Ákos önkormányzati képviselő, a József Attila-lakótelepi Részönkormányzat elnöke adott át.

A klubtagok eddig az Ecseri út 19-ben találkoztak, de az épület nélkül maradt postakirendeltségnek és háziorvosi rendelőnek kellett a hely, így költözni kényszerültek. Cserébe mostantól nagyobb társalgóban, de két külön épületben élhetnek közösségi életet.

-Köszönet a klub tagjainak, mert kisebb alapterületre költöztettük őket, de a szolgáltatásokat, az egyéni ellátást és az étkeztetést ugyanúgy megkapják, csak igényesebb környezetben – szólt az időskehez Bácskai János polgármester az átadóünnepségen. Hozzátette, mostantól egy helyett két címen működik a klub, hiszen az Osztag utca 15-ben egy a korábbinál jóval nagyobb társalgót alakítottak ki, amely 30 fős rendezvények tartására is alkalmas lesz.

A 17. szám alatti régi lakóházban konyhát és ételkiadót alakítottak ki a szociális étkeztetés lebonyolításához, de étkezésre is alkalmas közösségi tér, mozgássérült vizesblokk, iroda, és öltöző is helyet kapott a klubban. A 16 millió forintból megvalósult beruházás során a helyiség teljes épületgépészeti (víz, szennyvíz, fűtés, gáz) és elektromos hálózati rekonstrukción esett át, de sor került a burkolatok, nyílászárók teljes cseréjére, az épület kifestésére és a külső homlokzat rendbehozatalára is. A munkálatok során kicserélték a tető és ereszdeszkázat sérült részeit, kertet építettek, és akadálymentes bejutást biztosító közlekedő utat alakítottak ki a mozgássérült vendégek számára.

Forrás: ferencvaros.hu

Ossza meg az információt!

A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó