Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

A Magyar Urbanisztikai Társaság és az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság által alapított Köztérmegújítási Nívódíjat Településközpont, fő tér kategóriában idén Ferencváros Önkormányzata érdemelte ki a Nehru Part projektért, melyet Baranyi Krisztina polgármester vett át.

A Gellért Szálló adott otthont november 6-án a 2019-es Országos Urbanisztikai Konferenciának. Az esemény végén került sor a neves nemzetközi zsűri által fémjelzett, 2009-ben alapított Köztérmegújítási nívódíj átadására. A kitüntetést Dr. Salamin Géza, a Magyar Urbanisztikai Társaság elnöke adta át.

A rangos elismerés méltatásában kihangsúlyozták az önkormányzat, valamint a tervezők és a kivitelezők közti szoros együttműködést, ennek eredményeként Ferencváros polgármestere mellett nem kevesebb, mint 12 szakembert szólíthattak ki a díj átvételére. A zsűri további értékelése szerint a széleskörű társadalmi egyeztetés eredményeként létrejött, átfogó felújítás sikere részben a terület elhelyezkedésének és adottságainak is köszönhető. A projekt gondos előkészítése, az eredményorientált és jól megfogalmazott célkitűzés egyértelműen hozzájárult a felújítás sikeréhez. A funkcionális, ökológiai és esztétikai alapokon nyugvó parkszerkezeti átalakítás és rehabilitáció nem csak a környéken lakók számára, hanem budapesti viszonylatban is jövőbe mutató zöldfelületi és urbanisztikai megoldásokat eredményezett.

„Ez a díj a kerület nagy büszkesége” – fogalmazott a díj átvétele után Baranyi Krisztina polgármester. „A Nehru part talán az egyetlen olyan nagy kiterjedésű budapesti park, amely közvetlen Duna-parti kapcsolatot teremt, ahol a víz közelségében lehet pihenni és játszani. A projekt során az önkormányzatnak rengeteg szereplő munkáját kellett összehangolni, emiatt az eredményt igazán magunkénak érezhetjük. Szeretném elérni, hogy a Fővárosi Önkormányzattól átvehessük a park üzemeltetését, őrzését, gondozását, állagfenntartását, így megtarthatjuk a Nehru parkot a mostani állapotában.”

Forrás: ferencvaros.hu

Ossza meg az információt!

A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó