Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

A Zöldike játszótér és közpark-felújítási program újabb állomásaként átadták a felújított Mihálkovics utcai játszóteret október 9-én.

A Mihálkovics utcai parkban található játszótér két ütemben, 40 millió forintból került felújításra. Ferencváros Önkormányzata az elmúlt éveket jellemző felelős gazdálkodásnak köszönhetően mintegy 300 millió forintos keretet fordíthatott a Zöldike játszótér és közpark-felújítási programra. A teljeskörű felújítás során a park valamennyi játéka modernebb lett, új létesítményekkel bővült, többek között új burkolatok, padok, lépcsők kerültek kialakításra és nőtt a park zöldfelülete is.

Az október 9-i átadón Kállay Gáborné felsorolta a Zöldike programban eddig átadott számos játszóteret, melyek felújításra kerültek a kerületben lakó családok nagy örömére. Az alpolgármester asszony emlékeztetett: a zöld területeit egyedülálló módon növelő kerületünkben egyre nő az ide költöző, itt családot alapító fiatalok száma. „Örülhetünk, hogy a Ferencvárosi gyermekek, a valamennyi bölcsődét és óvodát érintő felújításoknak és a Zöldike programnak köszönhetően mind az intézményeinkben, mind a köztereinken megszépült és biztonságos játékokon játszhatnak, kívánom, hogy szerezzen minél több kellemes órát a ma átadott játszótér az itt lakóknak, és az ide látogatóknak” – összegzett Kállay Gáborné.

Gyurákovics Andrea, a Zöldike program vezetője a kerületi képviselők részvállalását méltatta a felújítási programban. Az önkormányzati képviselő szintén számba vette a már befejezett és a közeljövőben megvalósuló projekteket, közte az október 10-én átadásra kerülő Tűzliliom parkot, a kerület első kutya- és gyerekbarát játszóterét is.

Forrás: ferencvaros.hu

Ossza meg az információt!

A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó