Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata 6,1 millió Ft vissza nem térítendő, Európai Uniós forrásból finanszírozott támogatási összeget nyert el még 2017-ben. Egy kormányrendelet alapján ezt a pénzt az ASP (Application Service Provider) központhoz történő csatlakozásra fordíthatta. A projektet a határidőnek megfelelően most zárta le az önkormányzat.

A Ferencvárosi Önkormányzat 6,1 millió forintos európai uniós támogatással sikeresen megvalósította a „BUDAPEST FŐVÁROS IX. KERÜLET FERENCVÁROS ÖNKORMÁNYZATA ASP KÖZPONTHOZ VALÓ CSATLAKOZÁSA” című KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2017-00651 számú projektet.

Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló törvény alapján 2019. június 1-jétől az önkormányzatoknak is biztosítaniuk kellett az e-ügyintézés további lehetőségeit. A most befejeződött program keretében a települési önkormányzatok az ASP központhoz való csatlakozás költségeire kaptak támogatást.
Az ASP-t használni az önkormányzatok számára gazdaságosabb, hatékonyabb és biztonságosabb és segíti az állampolgárok magas színvonalú kiszolgálását.
Az állam által ingyen biztosított ASP (Application Service Provider) rendszer ezeket az önkormányzatnál is segített kialakítani. Az önkormányzati ASP rendszer elemei:
a) szakrendszerek, b) keretrendszer, c) támogató rendszerek és d) önkormányzati adattárház.

Mindez lehetővé teszi, hogy az ügyintézők és az ügyfelek is egységes felületet, hozzáférést felhasználó-, és jogosultságkezelést kapjanak. Ezen kívül rendszerszintű menedzsment (üzleti) funkciók elérését is biztosítja.
A támogató rendszerek a ferencvárosi önkormányzati ASP rendszer napi adminisztratív, ügyfélszolgálati és működtetési feladatait segítő alkalmazások.

Forrás: ferencvaros.hu

Ossza meg az információt!

A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó