Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Első helyen végzett Dr. Kriska György, az Eötvös Loránd Tudományegyetem docense és oktatója „A vízipók tényleg csodapók” című filmje a május 24-26. között megrendezett Gödöllői Nemzetközi Természetfilmfesztiválon.

A 2x25 perces filmet a Káposztásmegyeren élő kutató írta és rendezte, valamint fő operatőre is ő volt. A díjkiosztón Juhász Árpád geológus, neves televíziós személyiség és természetfilmes külön is méltatta az alkotást. Kriska György több kutatása ért már el nemzetközi sikereket, melyek közül az egyiket (melyben kimutatta, hogy a böglyök miért nem csípik a csíkos mintázatú emlősöket) a világhírű természetfilmes, Sir David Attenborough is bemutatta műsorában.

Kriska György „Gerinctelen gengszterek” című 3D-ben készült filmjét, melyben a Magyarország édesvizeiben élő gerinctelenek mindennapi csatáival nyűgözi le a nézőket, a Budapesti Állatkert mozija évek óta folyamatosan, nagy sikerrel vetíti.

„A vízipók tényleg csodapók” című természetfilmet az Újpesti Közéleti Televízió július 5-i adásában tűzi műsorra.

Forrás: ujpest.hu

Ossza meg az információt!

A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó