Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Az önkormányzat minden ilyen nagyberuházást szívesen fogad. Csepel új vezetése 2010 óta aktívan beleszólhat, milyen fejlesztések történnek a kerületben; cserébe pedig a Szabadkikötő is számíthat a csepeli önkormányzatra.  

Németh Szilárd egyéb elfoglaltsága miatt levélben üzent a megjelenteknek. Ebben egyebek közt azt írta, hogy Közép-Európa legfontosabb folyója mindig is meghatározó szerepet töltött be Magyarország életében.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 1892-ben a majdani kikötővel szembeni elvárásait megfogalmazva arra jutott, hogy egyedül a Csepel-sziget északi csúcsa alkalmas kikötő építésére. Ennek köszönhetően felépült a Duna egyik legmodernebb és második legnagyobb kikötője. Olyan nagyvárosokkal lett a magyar fővárosnak közvetlen vízi összeköttetése, mint Isztambul, Szaloniki, Alexandria.

„Ma a kormány számára kiemelten fontos a meglévő kikötőink fejlesztése, így a csepeli Szabadkikötő modernizálása is folyamatosan napirenden van, hogy Közép-Európa egyik legkorszerűbb közforgalmi kikötőjévé és logisztikai bázisává válhasson. Emellett minden erőnkkel szorgalmazzuk a csepeli infrastruktúra fejlesztését és új munkahelyek teremtését” – írta Németh Szilárd.

Szilkovics Szávó azt emelte ki, hogy a Csepeli Szabadkikötő életét két cég határozza meg: a Mahart-Szabadkikötő Zrt. és a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. A terület egyszerre kikötő és logisztikai központ. Az I. világháború után, vesztes országként Magyarországnak odalett egyetlen tengeri kikötővárosa, Fiume.

Sürgető kényszerré vált, hogy új kikötőt hozzanak létre. A Szabadkikötő jelentős szerepet játszott a magyar gazdaságban az elmúlt évtizedekben. Az utóbbi esztendőkben még több szállítmány fordult meg itt. Vízen, vasúton és közúton folyamatosan érkeznek az áruk, amelyekre a magyar gazdaságnak szüksége van. Céljuk, hogy magas színvonalon szolgálják ki az ügyfeleiket.

A Szabadkikötő területén mintegy száz cég működik, az alkalmazottak száma hamarosan eléri az ezret. A közös múlt és felelősség összeköti a vállalatokat és munkatársait.

Cseh Ottó örömét fejezte ki, hogy együtt ünnepelik az évfordulót és a csarnok átadását. A Budapesti Szabadkikötő Zrt. 2006-ban kezdte el működését. Az eltelt időben tanúi lehettek annak, hogy egy logisztikai város jött létre a területen.

A övőben tovább fognak bővülni. A terület óriási; több mint 34 hektár áll az újabb fejlesztések rendelkezésére. Jövőre átadják a nyolcezer négyzetméteres új irodaházat.

Az ünnepségen egyéb programok is várták a vendégeket. A magyar ritmikus gimnasztika válogatott tagjai külön erre az alkalomra összeállított bemutatót tartottak az ünneplő közönségnek.

Forrás: csepel.hu

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Dél-Pestről

Az elsősegélynyújtás alapjaival ismerkedhettek a szülők a Bóbita Tagóvodában május 13-án. A Szülők klubja rendezvény keretében szervezett programon az oktatást az Országos Mentőszolgálat...
Tíz fős izraeli delegáció érkezett május 15-én a csepeli polgármesteri hivatal épületébe.
Új klubhelyiségben, a Csete Balázs utcában ünnepelte megalakulásának 45. évfordulóját a Rákóczi Nyugdíjas Klub. Az eseményen részt vett Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila alpolgármester és...
Negyedik alkalommal részesítette kitüntető címekben és jutalmakban kerületünk sportéletének kiválóságait a Magyar Sport Napja alkalmából Pesterzsébet Önkormányzata május 13-án.
Két hete kezdődött és a tervek szerint a júniusra be is fejeződik az udvar felújítása a Kispesti Tarka-barka Óvoda Zoltán utcai részlegében; 18 millió forintot fordít rá az önkormányzat.
Újra a Balassa és a Haladás utca metszéspontjában található, immár megújult közösségi térben versenyeztek apró virágos kertjeikkel a kerületi óvodások.
Hetedik éve rendezik meg kerületünkben a „Kincskereső” Kulturális Találkozót a tanulási nehézséggel, sajátos nevelési igénnyel, illetve hátrányos helyzettel élő óvodások és diákok számára.
Versenyeken is kiemelkedő eredményeket értek el a tanulók. Cseppet sem unatkoztak a Mikszáth Kálmán Általános Iskola diákjai az első félév folyamán.
A képviselő-testület áprilisi ülésén elfogadták a rendőrkapitány éves beszámolóját, valamint döntöttek a Csillagtelepi sportpark új helyszínéről és a harmadik osztályosok iskolai úszásoktatásáról.
A húsvét előtti napokban a felelős állattartás jegyében a Főnix Állatmentő Alapítvány közreműködésével nyuszisimogatóval várta a kerület óvodásait a Pesterzsébeti Nyitnikék Óvoda „Zöld Ovi”...
Kiürítették két kerület érintett részeit a hatástalanítás idejére.
Akik nem tüzelésre, ültetésre szánják a fát.
Próbáld ki, kezdd el! – hirdeti a Ferencváros Önkormányzata által harmadik éve megrendezett Sportpróbáló, amely egészséges életmódra és rendszeres testmozgásra ösztönözné a fiatalokat. A József...
Felkerül a Ferencváros címere fölé a régóta áhított harmadik csillag! Labdarúgó-csapatunk már a szombat esti pályára lépés előtt bajnok lett, lévén egyetlen riválisa, a MOL-Vidi FC csak döntetlent...
A rendőrség beszámolója 2018-ról, a települési támogatásokról szóló rendelet módosítása, részvétel az Országos Görpark Programban – egyebek mellett ezek szerepeltek a mai testületi ülés napirendjén.
Óvodások vették birtokba április 12-én a Pestszentimrei Sportkastélyt. Itt rendezték meg ugyanis a Mozgásvarázs Ovis Olimpiát. Huszonegy kerületi óvoda 210 gyermeke versenyzett egymással a...
Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk című ifjúsági regényére épül az a mobilapplikáció, amely Ferencváros és Józsefváros közös finanszírozásával jött létre, és amit április 9-én mutattak be a műben is...
A közelgő Föld Napja alkalmából 150 ferencvárosi diák és néhány idősebb lakótárs szabadította meg a József Attila-lakótelepi Nagyjátszóteret és a Nyúldombot az eldobált csikkektől, műanyag-, fém- és...

hirdetés

Ön is hirdetne?

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

hirdetés

Ön is hirdetne?

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó