Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

hirdetés

Javuló felderítési arányokról, csökkenő bűncselekményszámról, biztonságosabbá váló kerületről és az aktuális teendőkről számolt be számolt be Plánk Róbert rendőr ezredes, kapitányságvezető a napokban rendezett közbiztonsági fórumon, a kerületi rendőrkapitányságon.

A XIX. kerületi rendőrkapitányság évi rendes közbiztonsági fórumán Plánk Róbert rendőr ezredes, kapitányságvezető köszöntötte a megjelenteket, köztük Vinczek György alpolgármestert és Trappné dr. Kiszely Ritát, a XVIII. és XIX. kerületi Bíróság elnökét. Ékes Gábor, Lázár Tamás és Teknős Ferenc önkormányzati képviselőkön kívül az eseményen részt vettek a kerületi oktatási intézmények, társszervek, civil szervezetek vezetői munkatársai.

Plánk Róbert bevezetőjében elmondta, minden évben tartanak ilyen és ehhez hasonló fórumokat azért, hogy elmondják, milyen eredményeket értek el az elmúlt esztendőben és milyen feladatok várnak a rendőrség állományára az elkövetkezőkben, valamint mit várnak a kispestiek a helyi rendfenntartóktól. A kapitányságvezető büszkén beszélt arról, hogy nagyon kevés még országosan is az olyan intézmény, mint a kispesti kapitányság, amely 104 évvel ezelőtt ugyanazért a célért épült, mint amilyen feladatokat ma is ellát.

Összefoglalójában a rendőrkapitány adatokkal támasztotta alá, hogy tavaly a fővárosi kapitányságok között a kispesti rendőrség érte el a legjobb eredményt. Jelentősen sikerült csökkenteni a bűnelkövetések, a betöréses lopások, a lopások, az autófeltörések és -lopások számát. Emellett tovább javultak a nyomozáseredményességi mutatóik, több mint 55 százalékos eredményt tudtak elérni tavaly. A jó eredmények a rendőrök munkája mellett a Kispesti Rendészeti Központ munkatársainak és a polgárőröknek is köszönhetőek, akikkel napi szintű együttműködésben áll a rendőrség, közösen járőröznek például a Kossuth téren. Egyre több a közterületi jelenlét (posztos rendőr) is a város kiemelt helyein, például a KöKi Terminál mellett – tette hozzá.

Plánk Róbert hangsúlyozta, Kispest biztonságosabb lett az elmúlt években, de továbbra is sok a feladat például a bűnmegelőzésben, a drogprevencióban, illetve a halálos balesetek számának csökkentésében. Ez utóbbit elsősorban a város forgalmas útjain, de különösen a Nagykőrösi úton felszerelt rendszámfigyelő és sebességmérő eszközökkel tudják mérsékelni. Plánk Róbert kérdésekre válaszolva elmondta, hogy a bűnelkövetők nem minden esetben kispestiek például a vagyonellenieknél, de bizonyos bűncselekménytípusok esetében (rablás, garázdaság) zömében helybéliek az elkövetők. Egy másik kérdésre válaszolva (Eötvös iskola igazgatója, Dufek János) megnyugtatta a kerületi oktatási intézményekbe járókat, hogy a reggeli iskolakezdés idején biztosított rendőri jelenlétet, ha a létszám engedi, megpróbálják a délutáni órákban is megszervezni.

Trappné dr. Kiszely Ritát, a XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság elnöke a kerületi rendőrkapitányság és a bíróság kiváló és egyedülálló együttműködéséről beszélt, és arról, hogy az ügyészség munkájának köszönhetően az ügyek nagy százaléka nem jut el a bíróságra. A tárgyalásra kerülő ügyek többsége lopás, ittas vezetés, garázdaság és csalás. Sajnálatos, de megnövekedett a kábítószerrel való bűncselekmények száma, amely visszaszorításában a büntetés helyett a prevenciónak van óriási szerepe. Az elnökasszony is megerősítette a rendőrkapitány szavait, Kispest valóban a „legnyugisabb” városrész Budapesten.

Az önkormányzat nevében Vinczek György alpolgármester elmondta, hogy sajnos létszámgondokkal küzd a Kispesti Rendészeti Központ, ezért folyamatosan keresik a megfelelő munkatársakat, akiknek képzést az önkormányzat felvállalja. Az alpolgármester kitért arra, hogy még az idén tovább bővítik a Kispesti Térfigyelő Program kameráinak számát. Vinczek György arról is tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a napokban a hajléktalanok ellátásában résztvevőkkel és a rendvédelmi szervekkel közösen látogattak el a kispesti víztorony környékén élő hajléktalankolóniába. Az önkormányzat továbbra is mindent megpróbál az ott élők segítésére, bár lakhatást nem tud mindenkinek biztosítani, ám a napi ellátásban a kerületben lévő ellátórendszerben van lehetőség. Az alpolgármester beszélt arról is, hogy szakemberekkel bővíti az önkormányzat az utcai szociális ellátását, elsősorban a kábítószerfogyasztók körében, amely program a tervek szerint 2018-ban indul majd el.

 

Forrás: kispest.hu

 

Ossza meg az információt!

Hozzászólás

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Dél-Pestről

Jelentős épületenergetikai felújítások folynak a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgálat és az Epres Óvoda épületein. Az Önkormányzat Európai uniós forrásból elnyert mintegy 209 millió forintot 106 millió forint saját erővel egészítette ki. A munkálatok várható befejezése az idei év ősze.
Böde Péter – Vándor Meseíró a tavasz első napjaiban látogatott el a Pesterzsébeti Kerekerdő Óvodába.
Elhelyezték a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia és Multifunkciós Sportcsarnok alapkövét a Hollandi úton található Csepeli Sport, Szabadidő és Rendezvény Központ területén március 13-án.
Dr. Orsós Zsuzsanna biológus, egyetemi adjunktus volt a második vendége az önkormányzat oktatási-motivációs előadássorozatának. Az Erkel iskolában tartott programot az önkormányzat romaügyi referense szervezte. A sorozat példamutatással, érzékenyítéssel segíti a cigány származású fiatalok társadalmi felzárkózását.
Március 14-én egy hónapra bezárt a Wekerlei Tipegők Bölcsőde, mert megkezdődött az intézmény korszerűsítése. A munka része az önkormányzat intézményfelújítási programjának. Ezekre az idén is 500 millió forintot tervezett a képviselő-testület – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől.
Biztonságot jelentő új kerítés védi a Vándor Sándor utcai játszótéren a gyerekeket.
A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es futópályája felületének második szakaszát cseréli ki a Budapest Airport. A felújítás nemcsak a pálya betonburkolatát érinti, hanem a régi fénytechnikai rendszerek nagy részét is.
Az önkormányzat által meghatározott egységes szempontok alapján kell felújítaniuk üzletük homlokzatát a közterületi pavilonok tulajdonosainak.
Sikeresen lezárult a Szent Imre téri pavilonsorok bérbeadásának első szakasza. A beérkezett 34 pályázatból 3 nyertes került ki, az üresen maradt üzlethelyiségekre hamarosan új pályázatot ír ki az önkormányzat.
Eredményesen szerepeltek idén is a kispesti diákok a 29. Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulójában. A csütörtöki díjátadón 182 kis matematikus kapott valamilyen elismerést kimagasló teljesítményéért, az elért eredményekért. Az összesítések alapján a megyei forduló legeredményesebb általános iskolái között szerepelt a Gábor iskola.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által közzétett Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark Program keretében a Csokonai utcai lakótelep közepén, a Vass iskola, a Bóbita óvoda és az Eszterlánc bölcsőde tőszomszédságában épülhet meg az a 13x16 méteres sportpark, amelyet a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK Zrt.) épít.
Február 23-án diák és felnőtt sportolókat, utánpótlás versenyzőket, testnevelőket és edzőket díjaztak az FMK színháztermében tartott II. Ferencvárosi Sportgálán. A legendás sportikonok részvételével zajló eseményen kerületi sportegyesületek színes prezentációkon keresztül adtak ízelítőt tudásuk legjavából.
Idén hetvenöt kispesti fiatal felsőfokú tanulmányait támogatja az önkormányzat a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat keretében. A támogatásról szóló dokumentumokat a Városháza dísztermében ünnepélyes keretek között adták át kedden.
A 2018-as költségvetés, több rendeletmódosítás, valamint a Pannónia iskola tetőtér-beépítése is szerepelt a mai testületi ülés napirendjén.
Február 21-én a József Attila-lakótelepi Közösségi Házban újra megrendezésre került a „Civil Szalon”. Kakassy Dóra színésznő és Kovács Adrián zeneszerző mutatta be Szabó T. Anna verseiből készített összeállításukat „Szeressem végre magamat” címmel.
Február 14-én és 21-én ismét próbára tehették tudásukat a kerületi iskolások a több mint másfél évtizedes múltra visszatekintő helytörténeti vetélkedőn. A vetélkedő-sorozatot dr. Bácskai János polgármester nyitotta meg.
Együttműködési megállapodást kötött a Pesterzsébeti Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) és a Budapest Főváros IX. Kerület Ferencvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum február 19-én a ferencvárosi polgármesteri hivatalban.
A Pesterzsébeti Múzeum az év végi, karácsonyi kiállításához várja a pesterzsébetiek azon fotóit és amatőr filmfelvételeit, amelyek XX. századi erzsébeti teleket, adventi, mikulás- és karácsonyi/fenyőfa ünnepségeket, szilvesztereket örökítenek meg. (A teljesség igénye nélkül: családi, óvodai/ iskolai, munkahelyi rendezvények, utca- és életképek.)

hirdetés

Ön is hirdetne?

Budapesti állások

Általános karbantartó
( / Állás)

noimage
2018.03.23

Műszaki adminisztrátor
( / Állás)

Műszaki adminisztrátor
2018.03.23

Targoncavezető- Dunaharaszti
( / Állás)

Targoncavezető- Dunaharaszti
2018.03.22

Targoncavezető - Alsónémedi
( / Állás)

Targoncavezető - Alsónémedi
2018.03.22

Targoncavezető/Operátor - Esztergom
( / Állás)

Targoncavezető/Operátor - Esztergom
2018.03.21

Barber fodrász
( / Állás)

Barber fodrász
2018.03.15

Betanított munkás - Mosoda
( / Állás)

noimage
2018.03.14

Operátorokat keresünk
( / Állás)

Operátorokat keresünk
2018.03.09

Fehér mosogatás
( / Állás)

Fehér mosogatás
2018.02.27

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Ön is hirdetne?

 


Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó