Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Rákosmente magyar kultúra napi rendezvénye Bánkuti István szobrászművész Kapcsolódások című kiállításával vette kezdetét 2018. január 20-án a Vigyázó Sándor Művelődési Ház Ballonyi Galériában.

Bánkuti István alkotásai a klasszikus plasztikai tradícióhoz kapcsolhatók, műveinek tárgya az emberalak és az állati test. Alkotásait a több évezredes plasztikai gyakorlat szellemében három dimenzióban, szilárd anyagokba foglalja. Csaknem mindig fémekkel dolgozik. Erősen kötődik a hagyományokhoz, de folyamatosan dolgozik a tradicionális eljárások megújításán. Művei hol végtelen nyugalmat, hol felfokozott, túlfűtött izgalmat közvetítenek. Fenséges szarvasok, verekedő madarak, vágtató lovak, valóságos és legendaalakok, a történelemre visszautaló motívumidézések jelzik, hogy szobrászata egy múltjára bizalommal tekintő, hagyományaira biztosan építő, de a XXI. század kemény megpróbáltatásaival szembesülő, értékeiben kételkedni kényszerülő, szépségekre és megnyugvásra vágyó közép-európai ember világát tükrözi, életérzéseit tolmácsolja.

A tárlatot Ilosfai Krisztián festőművész nyitotta meg.  Közreműködött Makrai Pál színművész.

 

Forrás: rakosmente.hu

Ossza meg az információt!

A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó