Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

A Magyar Országos Horgász Szövetség, mint a Szilas-pataki víztározó halgazdálkodási jogának haszonbérlője 2018. év vonatkozásában a Fővárosi Horgászegyesületek Szövetségével (FŐHESZ) és a BLV "Sport" Horgászegyesülettel, mint társ-alhaszonbérlőkkel kötött alhaszonbérleti szerződést hasznosításra.

A két szervezet egymás közötti megállapodása alapján a tavalyi évben a BLV HE feladata volt a területi jegyek forgalmazása, illetve a halgazdálkodással összefüggő egyéb gyakorlati feladatok végzése.

A terület tulajdonosa, a XVI. kerületi önkormányzat területrendezési terveinek megvalósítása már a tavalyi évben elkezdődött a kerékpárút építésével, mely - az önkormányzat Kerületfejlesztési és Üzemeltetési Irodájának tájékoztatása szerint - ez év március második felétől a Tér-Köz pályázatban szereplő épületek (büfé, vizesblokk, halőri helység, csónaktároló, kerékpártároló) építésével folytatódik. Augusztus elsejétől indul a második ütem, a Naplás út melletti (horgászható) partszakasz területrendezése, palló burkolatok lerakása, a tervezett fák ültetése.

A munkálatok végzése miatt a tározó horgászati szempontból hasznosítható része március és november között munkaterületté válik, ott folyamatosan munkagépek fognak dolgozni, erősen korlátozva ezáltal a horgászatot.

Tekintettel arra, hogy a fentiek miatt a napijegyek helyi kiadása és az ehhez szükséges állandó halőri felügyelet ebben az évben nem megvalósítható, a horgászat – korlátozott mértékben történő - fenntartása érdekében a MOHOSZ, mint haszonbérlő a napijegyek on-line kiadása mellett döntött.

Fentieknek megfelelően ezúton értesítjük a horgászokat, hogy 

a tározón 2019. március 15-től (péntek) 

 engedélyezett a horgászat, a helyi horgászrendben szabályozott módon, kizárólag halelviteli lehetőség nélkül.

 A tározóra érvényes sporthorgász napijegy vásárlására a horgászjegy.hu rendszerén keresztül on-line módon a https://nyito.horgaszjegy.hu oldalon vagy a szerződött horgászboltokban off-line módon van lehetőség. A tározóhoz legközelebbi - off-line jegyértékesítésre szerződött - horgászboltok:

Horgász ABC - Budapest, XVII. kerület, Péceli út 96. (Tel: 06-1- 633 3212)

Jakab Horgászbolt – Kistarcsa, Hunyadi u. 1. (Tel: 06-70-282 4054)

Az on-line módon vásárolt jegy kinyomtatása nem szükséges, ellenőrzés során elegendő annak okostelefonon történő bemutatása is.

A gyermekhorgászok számára a 2019. évi országos gyermekhorgász területi jegy birtokában lehet horgászni a tározó, szintén a horgászrendben meghatározott halelvitelei lehetőség nélkül.

A vízterület halőrzésével a MOHOSZ a Fővárosi Horgászegyesületek Szövetségének halőreit bízta meg.

Horgászatuk során kérjük, hogy fokozottan ügyeljenek a horgászrend betartására és a környezetük tisztaságának fenntartására, valamint legyenek tekintettel a helyszínen aktuálisan folyó munkaterületekre.

Forrás: nyito.mohosz.hu

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Kelet-Pestről

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata 2019. november 21-én este 18:00 órától közmeghallgatást tartott a Vigyázó Sándor Művelődési Ház fórumtermében.
Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata immáron hatodik alkalommal rendezett közszolgálati nyugdíjas találkozót.
A Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium Diákönkormányzatának (Balassi DÖK) rendezésében ismét 24 órán keresztül pattogott a labda a tornateremben.
Kovács Péter polgármester 2019. október 29-én Főváros Védelméért oklevelet vett át a Fővárosi Kormányhivatal dísztermében.
40 évvel a megépítése után ismét hangulatos közösségi tér az Újhegyi sétány.
A főváros XVI. kerülete idén mintegy 1,2 milliárd forintos állami támogatást szerzett földutak aszfaltozására – közölte a kerület polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón.
Szeptember 4-én délután Rákoskeresztúr Fő terén is helyet kapott egy napjainkban igen közkedvelt városmarketing elem: Rákosmente látványos városfelirata.
Rákosmente Önkormányzata az elmúlt évekhez hasonlóan idén is ingyenes lombzsákosztást szervez annak érdekében, hogy a XVII. kerület lakói környezetbarát módon szabaduljanak meg a felesleges...
„Az Országgyűlés elé terjesztett indítványok elfogadása előrelépést jelenthet, de Kőbánya számára a valódi megoldás az lenne, ha a trafikok nem árusíthatnának szeszes italt.”– mondta a...
Kovács Péter polgármester köszöntötte Dr. Bálint Györgyöt, vagy ahogy az egész ország ismerő őt Bálint gazdát, 100. születésnapja alkalmából.
A Kőbányai Önkormányzat által működtetett napközis nyári táborban mind a kilenc hetén nyeregbe pattanhatnak a táborozó iskolások, a Kőbánya Bringa programnak köszönhetően.
Egyedi tervezésű új eszközökkel, Kőbánya hagyományait idéző két új játszótér várja mostantól a gyerekeket a kerület egyik legkedveltebb helyszínén, az Óhegy parkban.
Önkormányzatunk és a Kertvárosi Egészségügyi Szolgálat (KESZ) vezetői, valamint számos cinkotai érdeklődő jelenlétében június 5-én átadták a Cinkotai Egészségházat.
Rákosmente Önkormányzata a közútfejlesztések mellett a gyalogjárdák felújítására, biztonságossá tételére is nagy figyelmet fordít, így a közelmúltban 26 helyszínen fejeződtek be a gyalogosok...
Immár harmadik alkalommal rendezték meg kerületünkben a Távírótörténeti Konferenciát, melynek helyszíne a Podmaniczky-Vigyázó Kastély oldalszárnya volt.
Több száz kisgyermeket emeltek szüleik, nagyszüleik a magasba május 11-én, a Heltai téren megrendezett Liget Pikniken.
A véletlennek köszönhetően a Humusz Szövetség segítségével Szász József alpolgármester találkozott egy környezettudatos kerületi diákkal, Szabó Bencével, aki az Erzsébet-ligetben lévő Budapesti...
A XVI. kerületi Önkormányzat 2018-ban sikerrel pályázott a Határtalanul! program Kárpátaljai szolidaritási alprogramjára.

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Ön is hirdetne?

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

hirdetés

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó