Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

A főváros XVI. kerülete idén mintegy 1,2 milliárd forintos állami támogatást szerzett földutak aszfaltozására – közölte a kerület polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón.

Kovács Péter (Fidesz-KDNP), aki az önkormányzati választáson újraindul a tisztségért, a helyszínre utalva hozzátette: a kormányzati támogatásnak köszönhetően megvalósulhat a Nógrádverőce utca aszfaltozása is.

Kifejtette, 2006-ban, mikor először megválasztották polgármesternek, a kerület belterületi úthálózatának 27 százaléka volt földút, ez az arány mára egy százalékra csökkent.

Reményeim szerint egy-két éven belül teljesen elfogynak a belterületi földutak a XVI. kerületben” – fogalmazott.

A program idei második és harmadik ütemére 382 milliós állami támogatás érkezik, amihez a kerület 100 millió forintos önerőt biztosít. Ebből négy utca aszfaltozását végzik el.

Felidézte: öt évvel ezelőtt 40 földút aszfaltozására tettek ígéretet, a ciklus végéig pedig 59 földút burkolatcseréje valósul meg. Kérdésre válaszolva jelezte, a munkálatok várhatóan október végén indulnak, a befejezés áthúzódik a jövő évre.

Szatmáry Kristóf, a Budapesti Útépítési Program koordinálásáért felelős miniszteri biztos elmondta, a Fidesz fővárosi szervezete két-három éve kezdeményezte a budapesti földutak leaszfaltozását célzó programot.

Az erre a célra fordítható 10 milliárd forintos idei keretből eddig mintegy 9 milliárd forintot „osztottak ki” az egész fővárosban. Ebből 45 kilométer hosszúságban több mint 200 út aszfaltozása valósulhat meg – tette hozzá.

A XVI. kerületbe mintegy 1,2 milliárd forintos állami támogatás érkezett, amiből mintegy 6 kilométer út leaszfaltozását fogják elvégezni.

A kormánypárti politikus emlékeztetett: 1950-ben Nagy-Budapest létrehozása, öt településnek a fővároshoz csatolása közigazgatási döntés volt, amelyet hosszú éveken keresztül nem követett infrastrukturális fejlesztés. A 1990-es évek után, a Demszky-érában sem történtek „számottevő intézkedések” a külső kerületek útjainak, infrastruktúrájának felzárkóztatásáról – mondta.

Forrás: hirado.hu

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Kelet-Pestről

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata 2019. november 21-én este 18:00 órától közmeghallgatást tartott a Vigyázó Sándor Művelődési Ház fórumtermében.
Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata immáron hatodik alkalommal rendezett közszolgálati nyugdíjas találkozót.
A Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium Diákönkormányzatának (Balassi DÖK) rendezésében ismét 24 órán keresztül pattogott a labda a tornateremben.
Kovács Péter polgármester 2019. október 29-én Főváros Védelméért oklevelet vett át a Fővárosi Kormányhivatal dísztermében.
40 évvel a megépítése után ismét hangulatos közösségi tér az Újhegyi sétány.
A főváros XVI. kerülete idén mintegy 1,2 milliárd forintos állami támogatást szerzett földutak aszfaltozására – közölte a kerület polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón.
Szeptember 4-én délután Rákoskeresztúr Fő terén is helyet kapott egy napjainkban igen közkedvelt városmarketing elem: Rákosmente látványos városfelirata.
Rákosmente Önkormányzata az elmúlt évekhez hasonlóan idén is ingyenes lombzsákosztást szervez annak érdekében, hogy a XVII. kerület lakói környezetbarát módon szabaduljanak meg a felesleges...
„Az Országgyűlés elé terjesztett indítványok elfogadása előrelépést jelenthet, de Kőbánya számára a valódi megoldás az lenne, ha a trafikok nem árusíthatnának szeszes italt.”– mondta a...
Kovács Péter polgármester köszöntötte Dr. Bálint Györgyöt, vagy ahogy az egész ország ismerő őt Bálint gazdát, 100. születésnapja alkalmából.
A Kőbányai Önkormányzat által működtetett napközis nyári táborban mind a kilenc hetén nyeregbe pattanhatnak a táborozó iskolások, a Kőbánya Bringa programnak köszönhetően.
Egyedi tervezésű új eszközökkel, Kőbánya hagyományait idéző két új játszótér várja mostantól a gyerekeket a kerület egyik legkedveltebb helyszínén, az Óhegy parkban.
Önkormányzatunk és a Kertvárosi Egészségügyi Szolgálat (KESZ) vezetői, valamint számos cinkotai érdeklődő jelenlétében június 5-én átadták a Cinkotai Egészségházat.
Rákosmente Önkormányzata a közútfejlesztések mellett a gyalogjárdák felújítására, biztonságossá tételére is nagy figyelmet fordít, így a közelmúltban 26 helyszínen fejeződtek be a gyalogosok...
Immár harmadik alkalommal rendezték meg kerületünkben a Távírótörténeti Konferenciát, melynek helyszíne a Podmaniczky-Vigyázó Kastély oldalszárnya volt.
Több száz kisgyermeket emeltek szüleik, nagyszüleik a magasba május 11-én, a Heltai téren megrendezett Liget Pikniken.
A véletlennek köszönhetően a Humusz Szövetség segítségével Szász József alpolgármester találkozott egy környezettudatos kerületi diákkal, Szabó Bencével, aki az Erzsébet-ligetben lévő Budapesti...
A XVI. kerületi Önkormányzat 2018-ban sikerrel pályázott a Határtalanul! program Kárpátaljai szolidaritási alprogramjára.

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Ön is hirdetne?

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

hirdetés

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó