Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

A Szociális Munka Napja alkalmából november 14-én, a Radnóti Miklós Művelődési Központban megrendezett, bensőséges hangulatú ünnepség keretében köszöntötték az önkormányzat szociális intézményeinek dolgozóit. Az esemény alkalmából átadták az Év szociális munkása díjat, és sokan részesültek különböző elismerésekben.

A zsúfolásig megtelt nézőtéren helyet foglaló képviselő-testületi tagokat, intézményvezetőket és szociális munkásokat Karácsonyi Magdolna aljegyző, a polgármesteri hivatal Szociális és Közoktatási osztályának vezetője köszöntötte, majd dr. Tóth József polgármester ünnepi beszédét hallgatták meg az egybegyűltek.

–A jelenlévők jól tudják, hogy önkormányzatunk nem csak a szociális munka hivatalos ünnepnapján gondol a terület dolgozóira – mondotta a  polgármester. –Önök a főváros negyedik legnépesebb kerületében szolgálják a közösséget. Abban a kerületben, ahol immár kilencedik éve 1100-1200 az élve születések száma, és csaknem 120 000 fős kerületünkben 30% a nyugdíjasok aránya. Városrészünk Budapest legdinamikusabban fejlődő kerülete. Legyenek büszkék kerületünkre, és bízzanak önkormányzatunkban és magukban, ahogy én is bízok önökben. Az önkormányzat költségvetéséből csaknem 5 milliárd forintot fordítunk a szociális területre, ami a költségvetés hatodrésze. Ebből 3,1 milliárd forint az intézményeink fenntartását, 800 millió szociális segélyezés, 200 millió forint pedig különböző támogatások biztosítását szolgálja.

Prevenciós Központunk 1200 család ­- amelyek között 80% a gyermekesek aránya – életét teszi könnyebbé és biztonságosabbá, az idősek klubhálózatában pedig tíz létesítmény biztosítja a tartalmas, tevékeny, közösségi életvitel feltételeit. 219 idős ember részese a jelzőrendszeres segítségnyújtásnak, 619 fő részesül házi segítségnyújtásban. 750 helyi lakosnak biztosítunk szociális étkeztetést, 76 idős ember a Gondozóház lakójaként élvezi az önkormányzat gondoskodását. Saját forrásból évi 16.500 fő számára adunk segélyt a lakhatás támogatására, gyógyszerek kiváltására és a napi életvitel megkönnyítésére. A szociális területen dolgozók számára évenként mintegy 710 millió forint többlet juttatást biztosítunk a bértábla felett. Kereset kiegészítésre 344 millió, jutalomra 246 millió forintot költünk, 24 millió forintot pedig kultúra utalvány formájában vehetnek át az itt dolgozók. Biztosítom önöket arról, hogy a jövő évi költségvetésünk tervezésekor is elért eredményeink megtartása az egyik legfontosabb szempont, tehát jövedelmük csökkenésétől nem kell tartaniuk. Fontosnak tartom – mondotta dr. Tóth József –, hogy a szociális terület dolgozóinak elismerésében önkormányzatunk teljesen egységes. Mint tudják, az elmúlt hetekben megvizsgáltuk a „Lendületben a XIII. kerület” ciklusprogram időarányos, félidős teljesülését. Megállapítottuk, hogy a szociális területre vonatkozó stratégiáink a célkitűzéseknek megfelelően, magas színvonalon teljesülnek. A magam és a képviselő-testület nevében köszönetemet és elismerésemet fejezem ki a területen dolgozó 443 szociális munkásnak, akiknek a 93%-a nő, és kérem, hogy a továbbiakban is a munkájukat jellemző szeretettel, empátiával, és magas színvonalon végezzék feladataikat.

Dr. Tóth József polgármester az ünnepi beszéd elhangzását követően munkatárs, főmunkatárs, tanácsos, főtanácsos, gyermekvédelmi és szociális tanácsos címeket adományozott  az arra érdemeseknek, majd átadta Az Év Szociális Munkása díjat Czimre Máriának, a Szociális Szolgáltató Központ vezető gondozónőjének. Az elismerő címekben részesültek névsorát ide kattintva tekinthetik meg honlapunk látogatói. Az Év Szociális Munkása díjjal kitüntetett Czimre Máriával készült helyszíni interjút a TV13 magazinműsorában láthatják az érdeklődők.

A 2017. évi Szociális Munka Napja alkalmából megrendezett ünnepi esemény Szulák Andrea, Feke Pál és Serbán Attila műsorával zárult.

 

Forrás: budapest13.hu

Ossza meg az információt!

Hozzászólás

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Észak-Pestről

1990 óta ünnepeljük Magyarországon a Föld napját, annak a gondolatnak a jegyében, amely így szól: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”
Film készült az amputált lábú újpesti úszó- és vízilabdabajnok Halassy Olivérről, melynek producere a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, dr. Kiss Gergely.
Megújul a Vasgolyó utcai Sporttelep, és ennek kapcsán a tervekről, a költségekről és az anyagi forrásokról, valamint a kerületieket érintő lényeges változásokról tartott lakossági fórumot a helyi önkormányzat április 12-én. A kerület vezetői és szakemberek mellett sok sportbarátot is közös gondolkodásra ösztönzött a téma. A Vasgolyó utcai Sporttelep felett jócskán eljárt az idő, így felújítása, illetve modernizálása szükségessé vált. A fórumon Victorné dr. Kovács Judit alpolgármester elmondta: a felújítási terveknél a lakók igényeit is figyelembe veszik. A Vasgolyó utca 51. szám alatt egy teljesen új műfüves pálya létesülhet, ahol egy korszerű öltözőépület is helyet kap. A nagyobb beruházási munkákon kívül az épületbontás, a parkoló- és járdaépítés, a pályavilágítás, valamint a közműfejlesztés szükségessége is felvetődött. További részletek az xvmedia.hu oldalon olvashatók. Forrás: bpxv.hu
Zugló is csatlakozott az idén már harmadik alkalommal megrendezett Szakmák Éjszakája programsorozathoz. Az érdeklődőket a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrumhoz tartozó intézményekben – a Petrikben, a Wesselényiben, az Egressy Gáborban és Neumannban – várták péntek este.
Kerületünk 80. születésnapja alkalmából az önkormányzat meglepetésben és ajándékban részesítette a városrész általános iskoláinak tanulóit: az ExperiDance Táncszínház Cinderella című előadásának április 13-ikán, pénteken megrendezett előadásán a gyerekek az önkormányzat vendégei voltak, és egyúttal egy-egy, a kerület születésnapjára emlékeztető ajándék bögrét és csokoládét is kaptak.
Az önkormányzat által kismamáknak szervezett egyedülálló, ingyenes ECDL tanfolyamok bevezetése, 2011. óta 178 kerületi kismama szerzett európai számítógép kezelői bizonyítványt. Április 17-én a tanfolyam elindítása óta 2. alkalommal kerül sor 7 modulos ECDL bizonyítványok átadására. 15 fő kezdte el a haladó tanfolyamot, melyből 13-an sikeresen vizsgáztak.
Immár négy esztendeje kertészkednek az újpalotai panelrengetegben 2014–2016 között létesített közösségi kertekben.
A munkaterület átadásával április 16-án elkezdődött a ciklus legnagyobb beruházása, a Pillangó park felújítása.
Április 11-én egykori lakóépületén, a Jászai Mari tér 4/A. számú házon kerületünk önkormányzata emléktáblát avatott Réz Pál Széchenyi-díjas irodalomtörténész, műfordító, szerkesztő, kritikus, a XIII. kerület díszpolgára tiszteletére.
A Magyar Költészet Napja alkalmából a hagyományoknak megfelelően koszorúzási ünnepségre került sor a költőről elnevezett téren, a József Attila szobornál.
Nagyon jó a közösség, jól megférnek egymás mellett a különböző habitusú kutyák, de egy zárt részt és kerítést is szeretnének a gazdik – egyebek mellett ezekről esett szó a kutyafuttató roadshow április 10-i állomásán.
A januári, februári enyhe, de csapadékos idő után a tél megmutatta igazi arcát, kemény hidegek jöttek, ami az amúgy is rossz állapotú utakon kátyútengert eredményezett. Különösen rossz a helyzet Rákospalota régi útjain.
Kinyitott az új Szabó Pék – Pörköltöző – Kávézó és az Alma Gyógyszertár április 4-én.
Idén második alkalommal rendezték meg a Zuglói Tehetségkutató Versenyt. Az ötfős zsűri Farkas Nóra táncprodukcióját ítélte a legjobbnak április 7-én.
Április 6-án az önkormányzat vezetői, a képviselő-testület több tagja, a Szociális, Egészségügyi és Művelődési bizottság elnöke és tagjai, a kerületi gyermekintézmények vezetői és munkatársaik, valamint a szülői közösségek képviselőinek jelenlétében, bensőséges hangulatú születésnapi rendezvény keretében került sor a Zöld Ág Tagóvoda 40. születésnapjának megünneplésére.
Újpest rendőrkapitánya, Buchwald Milán az Önkormányzat testületi ülésén számolt be a 2017-es évről.
A Szilágyi utca Fóti út és Töltés utca közötti szakaszának felújítási munkálatait 2018. április 9-én hétfőtől 2018. április 15-én vasárnapig végzik.
Az 1848–49-es forradalom és szabadságharctól az első világháborúig terjedő időszak szárazföldi fegyvereiről tartott előadást dr. Lugosi József a Zuglói Civil Házban, április 3-án.

hirdetés

Ön is hirdetne?

Budapesti állások

GYÁLI GYÁRBA MUNKATÁRSAT KERESÜNK
( / Állás)

noimage
2018.04.23

Eladót keresünk kürtőskalácsos pavilonba
( / Állás)

noimage
2018.04.18

TAKARÍTÁS NAPI 4-ÓRA
( / Állás)

noimage
2018.04.16

Házvezetőnő
( / Állás)

noimage
2018.04.12

Építési felvonó kezelőt keresünk
( / Állás)

Építési felvonó kezelőt keresünk
2018.04.10

SOS fodrászt keresünk
( / Állás)

SOS fodrászt keresünk
2018.04.08

Vasalónőt felveszünk!
( / Állás)

noimage
2018.04.05

ROSSMANN - ELADÓ PÉNZTÁROS - XVI. SASHALMI TÉR
( / Állás)

ROSSMANN - ELADÓ PÉNZTÁROS - XVI. SASHALMI TÉR
2018.03.29

6 órás éjszakai takarítói munka!
( / Állás)

noimage
2018.03.27

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Ingyenes apróhirdetések

GYÁLI GYÁRBA MUNKATÁRSAT KERESÜNK
( / Állás)

noimage

Spanyoltanítás
(Szabadidő, sport / Egyéb)

noimage

Költöztetés olcsón
(Szabadidő, sport / Egyéb)

Költöztetés olcsón

Költöztetés Olcón Gyorsan
(Szabadidő, sport / Egyéb)

Költöztetés Olcón Gyorsan

Eladót keresünk kürtőskalácsos pavilonba
( / Állás)

noimage

hirdetés

Ön is hirdetne?

 


Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó