Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány megkeresésére a Kőbányai Önkormányzat jelentős támogatást biztosított ahhoz, hogy 2012. október 1-jén 11 óvoda mini multifunkcionális pályáját avassuk fel jelképesen egy helyen, a Kőbányai Aprók Háza Óvodában.

Radványi Gábor alpolgármester köszöntötte a kiemelkedő esemény résztvevőit: Borkai Zsoltot, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökét, aki fővédnöke volt az avatásnak, Buzánszky Jenőt, a Nemzet Sportolóját, az Ovi-Foci Alapítvány alapítóját, dr. Molnár Andreát, az Alapítvány elnökét, Balogh Gábor sportügyekért felelős miniszterelnöki tanácsadót, Endrei Katalint a FIDESZ női tagozatának elnökét,  Szűcs Lajost a Magyar Teniszszövetség elnökét,  Schmitt Petrát a teniszszövetség részéről, Beliczay Sándor mesteredzőt, Tury Györgyöt a KSC vezetőedzőjét, Ékes Gábort Kispest alpolgármesterét, Révész Máriusz országgyűlési képviselőt, Pozsgai Ágnest az MLSZ képviselőjét, valamint a megjelent kiváló sportolókat: Szávay Ágnes teniszezőt, Kökény Beatrix kézilabdázót, Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszót, Komáromi Tibor világbajnok birkózót, Kovács Kokó István ökölvívó olimpiai bajnokot, Szekeres Tamás labdarugót, valamint a KSC londoni olimpián résztvevő kiváló ifjú úszóit: Dara Esztert, Bernek Pétert, Kozma Dominikot és Pulai Bencét.
 
Kovács Róbert Kőbánya polgármestere megnyitójában elmondta, hogy mindannyiunk életében szerepet játszik a mozgás, mindannyian őrzünk gyermekkorunkból emlékeket a közös sportolásról, és ezek az élmények meghatározók lehetnek egész életünkben. Hangsúlyozta, hogy mennyire fontos az, hogy óvodáskorú gyermekek is kapjanak lehetőséget, helyet, támogatást a sportoláshoz. Kiemelte az óvodapedagógusok elvitathatatlan szerepét abban, hogy ez a korosztály megszokja, megszeresse a mozgást. Az Önkormányzat ehhez a munkához úgy tudott hozzájárulni, hogy az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány mellé állt, és támogatta a mini pályák létrehozását. Végül köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki munkájával, tapasztalatával, segítő szándékával a program megvalósításához hozzájárult.

Az óvoda apróságai rövid műsorral kedveskedtek az avatáson résztvevőknek, majd a nemzeti színű szalag átvágása és Buzánszky Jenó kezdőrúgása után birtokba vették a pályát, önfeledten mutatták be eddig megszerzett tudásukat, és játszottak, sportoltak, míg az ebéd el nem szólította őket az új csodától.
 
Kőbányán jelenleg a Zsivaj, Aprók Háza, Bóbita, Csodafa, Csodapók, Csupacsoda, Gépmadár, Hárslevelű, Kékvirág, Kincskeresők, Kiskakas és a Rece-fice óvodákban használhatják, élvezhetik a mini pálya által nyújtott változatos sportolási lehetőséget a gyermekek. (MTI)

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Kelet-Pestről

A főváros XVI. kerülete idén mintegy 1,2 milliárd forintos állami támogatást szerzett földutak aszfaltozására – közölte a kerület polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón.
Szeptember 4-én délután Rákoskeresztúr Fő terén is helyet kapott egy napjainkban igen közkedvelt városmarketing elem: Rákosmente látványos városfelirata.
Rákosmente Önkormányzata az elmúlt évekhez hasonlóan idén is ingyenes lombzsákosztást szervez annak érdekében, hogy a XVII. kerület lakói környezetbarát módon szabaduljanak meg a felesleges...
„Az Országgyűlés elé terjesztett indítványok elfogadása előrelépést jelenthet, de Kőbánya számára a valódi megoldás az lenne, ha a trafikok nem árusíthatnának szeszes italt.”– mondta a...
Kovács Péter polgármester köszöntötte Dr. Bálint Györgyöt, vagy ahogy az egész ország ismerő őt Bálint gazdát, 100. születésnapja alkalmából.
A Kőbányai Önkormányzat által működtetett napközis nyári táborban mind a kilenc hetén nyeregbe pattanhatnak a táborozó iskolások, a Kőbánya Bringa programnak köszönhetően.
Egyedi tervezésű új eszközökkel, Kőbánya hagyományait idéző két új játszótér várja mostantól a gyerekeket a kerület egyik legkedveltebb helyszínén, az Óhegy parkban.
Önkormányzatunk és a Kertvárosi Egészségügyi Szolgálat (KESZ) vezetői, valamint számos cinkotai érdeklődő jelenlétében június 5-én átadták a Cinkotai Egészségházat.
Rákosmente Önkormányzata a közútfejlesztések mellett a gyalogjárdák felújítására, biztonságossá tételére is nagy figyelmet fordít, így a közelmúltban 26 helyszínen fejeződtek be a gyalogosok...
Immár harmadik alkalommal rendezték meg kerületünkben a Távírótörténeti Konferenciát, melynek helyszíne a Podmaniczky-Vigyázó Kastély oldalszárnya volt.
Több száz kisgyermeket emeltek szüleik, nagyszüleik a magasba május 11-én, a Heltai téren megrendezett Liget Pikniken.
A véletlennek köszönhetően a Humusz Szövetség segítségével Szász József alpolgármester találkozott egy környezettudatos kerületi diákkal, Szabó Bencével, aki az Erzsébet-ligetben lévő Budapesti...
A XVI. kerületi Önkormányzat 2018-ban sikerrel pályázott a Határtalanul! program Kárpátaljai szolidaritási alprogramjára.
A Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft., társadalmi felelősség vállalása részeként a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetével a tavaly szeptemberi siker után ismételten véradást...
Óriási sikerrel debütált, rengeteg embert vonzott a Pesti út 29-37. számú lakótömbök közötti zöldterületen, a tíz emeletes Garzonházak tövében, első alkalommal megrendezett kétnapos Rántott Hús...
Megvilágított páragömbök színesítik Budapest egyik legnagyobb lakótelepének főutcáját. A 21. századi attrakció mellett a kőbányai Újhegyi sétány a múltat sem feledi, a helyiek összetartozását apró...
Április 24-e óta két díszgalagonya ékesíti a megszépült és kibővített Újlak játszótér környékét. A rózsaszín lombú növényeket a FŐTÁV Zrt. ajánlotta fel a Föld Napja alkalmából.
Letették annak a különleges térnek az alapkövét, amely országos mintaprojektként valósul meg Kőbánya és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) összefogásaként. A kőbányai Legyen Tered elnevezésű...

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Ön is hirdetne?

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó