Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

A képviselő-testület tavaly év végén megújította a II. Kerületi Közbiztonsági Alapítvány kuratóriumát. A célokról és a feladatokról Bucsek Gábor, a kuratórium új elnöke nyilatkozott a Budai Polgárnak.

Az alapítvány fő tevékenysége a II. kerület közbiztonságának erősítése. Feladatunk, hogy az itt élő családok biztonságát, biztonságérzetét növeljük. A célok megvalósítása során természetesen fontosnak tartom az együttműködést a bűnüldöző szervekkel, a katasztrófavédelmi hatósággal, de azt is, hogy a lakosság tevékeny résztvevője és formálója legyen lakó-, vagy munkahelyi környezete közbiztonságának. Az alapítvány ezért továbbra is támogatni szeretné a kerület biztonságában már eddig is aktívan részt vevő polgárőr egyesületeket, illetve segítené a lakosságot abban, hogy minél több önszerveződő közösség jöjjön létre. Ki kell alakítani a lakosokban egy olyan tudatos hozzáállást, mely alapján fontosnak tartják a tevékeny közreműködést.

Milyen programokat tervez idén az alapítvány? 

Az idei szakmai programunk négy fő témacsoport köré épül. Az egyik a gyermekeink biztonsága. Ennek keretében a nevelési intézményekkel és szakmai szervezetekkel, hatóságokkal együttműködve ismeretterjesztő, felvilágosító előadásokat tartunk. Kiadványok megjelentetését tervezzük a fiatalokat különösen veszélytető kockázatok, így például a kábítószer, valamint az internet veszélyeiről. Kampányunk célja, hogy a gyerekek életkoruknak megfelelően olyan elméleti és gyakorlati tudásra tegyenek szert, amivel saját maguk is képesek felmérni a lehetséges veszélyhelyzeteket és annak megfelelően cselekedni. Fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok nevelésében a család mint alapsejt és a nevelési intézmények, mint tágabb élettér olyan közös értékeket közvetítsenek, melyek elősegítik, hogy a jövő nemzedéke nyugodt és biztonságos környezetben élhessen. Külön témaként kezeljük az iskolán és a családon belüli erőszak kérdéskörét, melyben társul hívjuk magunk mellé az oktatási intézményeket, rajtuk keresztül a szülőket. Szeretnénk kialakítani egy olyan felvilágosító és jelzőprogramot, amelybe az érintetteket már a kezdetektől bevonjuk a speciális élethelyzetekhez igazodó tematika mentén.

Az idősebb korosztály védelmében mit tudnak tenni? 

Második fő témacsoportunk pont az idősebb korosztályra leselkedő veszélyek csökkentése, megelőzése. Ennek keretében személy- és vagyonvédelmi tanácsadásokat, bemutatókat tervezünk. Szeretnénk, hogy az idősebb korosztály is rendelkezzen azokkal az ismeretekkel, melyek a harmadik évezred elején rendelkezésre álló műszaki és technikai megoldások biztonságos és hatékony használatához szükségesek. Célunk továbbá az is, hogy lehetőségeinkhez mérten konkrét eszközökkel, felvilágosító oktatásokkal elősegítsük a műszaki és technikai megoldások elterjedését.

A felelős állattartás népszerűsítése szintén célja az alapítványnak. 

Kiemelt jelentőséggel bír az állatvédelem, a felelős állattartás témaköre. Tervezett programjaink célja, hogy a lakosok széles körben megismerjék a felelős kisállat-, különösen az ebtartás szabályait, azokat betartsák, betartásukat elősegítsék a közösség érdekében. De ezen célok mellett legalább olyan fontos a katasztrófavédelem, az önkéntes tűzoltók munkájának támogatása is. Tervezzük tűzbalesetek, tűzkárok megelőzését célzó oktatások tartását, felvilágosító rendezvények szervezését is.

Milyen eszközei vannak az alapítványnak a kábítószer elleni küzdelemben, ami napjainkban, sajnos, mind több fiatalt érint? 

Az alapítvány határozott célkitűzése a kerületben működő kábítószerügyi egyeztető fórum tevékenységének erősítése, feltételrendszerének további javítása, a lakosság széles körű bevonása abba a műhelymunkába, mely az új stratégiák kidolgozásával a fórum mozgatórugójává válhat. A legfontosabb a prevenció, hiszen a bajt legjobb megelőzni, a kezelés mindig nehezebb. A gyerekek és a fiatalok a legkiszolgáltatottabbak ebben a kérdésben, és kulcsszerepe van annak, hogy mikor, milyen formában találkoznak először a kábítószer fogalmával.


Hatékonyság és magas szakmai színvonal a megújuló alapítványban 

Kerületünk közbiztonsági alapítványa az elmúlt eddig közel harmincéves tevékenysége alatt számtalan szakmai programot valósított meg és ért el kiemelkedő eredményeket a lakossággal együttműködve.
– A II. Kerületi Önkormányzat célja az, hogy az alapítvány tevékenysége az itt élő családok, lakosok javát szolgálja. Ennek egyik biztosítéka éppen az új kuratóriumban és a kuratóriumi tagok szakmaiságában rejlik – mondta el Láng Zsolt polgármester.
– Elnöknek a sokak által ismert Bucsek Gábort választottuk. Az elmúlt években a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatójaként, majd Budapest rendőrfőkapitányaként jelentős tapasztalatokat szerzett Budapest, azon belül a II. kerület közbiztonságáról, közlekedésbiztonsági helyzetéről, bűnmegelőzési struktúrájáról. Külön öröm, hogy az elnöki tisztséget olyan szakember tölti be, aki korábban kerületünk rendőrkapitánya volt, így személyesen is jól ismeri a kerületet és annak napi életét. 
A polgármester hozzátette: a kuratórium tagja lett Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezetője, aki kerületi lakosként közvetlen rálátással bír a lakosságot érintő közbiztonsági kérdésekre, a fejlesztendő területekre. Az alapítvány másik kurátora dr. Sánta Zsófia, aki az alapítványt létrehozó II. Kerületi Önkormányzatnál a jogi igazgatói pozíciót tölti be, korábban pedig az Országgyűlés Rendészeti és Honvédelmi Bizottságában is dolgozott szakértőként, így hatékonyan tudja segíteni az alapítványi célok magas szakmai szinten történő megvalósulását.

Forrás: masodikkerulet.hu

Ossza meg az információt!

Még több hír Budáról

Családi szobákat alakítottak ki a Szent János Kórházban a családbarát szülészet fejlesztésének részeként - ismertette a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebook-oldalára kedden...
Lemondott Dorosz Dávid klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes (Párbeszéd) - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán csütörtök este. Dorosz Dávid ugyancsak a...
Több mint egy héttel az után, hogy Takács Péter, a Szent János Kórház főigazgatója azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy nincsenek bergamói állapotok a koronavírusos betegeket ellátó magyar...
Kigyulladt egy étterem Budapest III. kerületében kedd délután - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.
Szeredi Merse Pál művészettörténész vette át a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum - Kassák Múzeum vezetését.
2020. november 7-én és 8-án, szombaton és vasárnap reggel 8 órától előreláthatólag 16 óráig a Nánási út Kalászi út és Emőd utca közötti szakasza a közúti járműforgalom elől elzárásra kerül...
Tizenkét fiatal sportolót támogat idén a II. kerület sportösztöndíja.
Üresen áll lakása? Nem meri kiadni magánszemélynek? Nem tudja kiadni, mert külföldön tartózkodik? Nem tudja kiadni, mert nem áll rendelkezésére a felújításhoz, átalakításhoz szükséges összeg?
Készül az I. kerületi Fenntartható Energia és Klíma Akcióterv (Sustainable Energy and Climate Action Plan, SECAP).
A WWF Magyarország petíciót indított az Óbudai-(Hajógyári-)sziget beépítése ellen. Csatlakozzunk minél többen a petícióhoz!
Világszerte ismét növekedésnek indult az újonnan regisztrált koronavírusos esetek száma, ezért szeptember elején a Hegyvidéki Önkormányzat által fenntartott bölcsődékben, óvodákban is szigorodtak a...
Budafok-Tétényben továbbra is folyamatosan fertőtlenítik a közösségi tereket, utcákat, piacokat, játszótereket, kutyafuttatókat, sportpályákat és buszvárókat, valamint a kerületi intézményeket.
Tömegközlekedési folyosó lett a Bartók Béla úti villamospálya: az autóbuszok a villamosokkal azonos nyomvonalon, közös megállóhelyeket használva közlekednek.
Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ – a Tájoló Szociális Egyesülettel együttműködve – immár tizedik alkalommal rendezte meg a 3. kerületben már hagyománnyá vált Óbudai Rehab Atlétika...
Szeptember első hetében számos kerületi díjátadót tartottunk, a járványhelyzetre való tekintettel zárt körben, a Virág Benedek Házban.
Augusztus 27-én huszonkilencen vehették át Budafok-Tétény Polgármesteri Hivatalának Dísztermében a honosítási okiratukat, miután Magyarország köztársasági elnöke kérelmükre honosította őket.
Az idén 25 éves Fonó különleges jubileumi válogatással indítja útjára az évadot szeptember 16. és 19. között; a Fonó25 Folkfőváros elnevezésű születésnapi programsorozaton tizenhárom koncert várja...
Budapesten a második nagy világégés arányaiban a Várnegyedben okozta a legnagyobb károkat. Mire a harcok véget értek, csak a lakások 26 százaléka maradt meg épségben. A fővárosi Királyi Palota...

hirdetés

Ön is hirdetne?

hirdetés

Ön is hirdetne?

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Budapesti önkormányzati újságok

 • 1. kerületi újság: Várnegyed újság

  Várnegyed újság

  A Várnegyed az I. kerület Budavári  Önkormányzat hivatalos lapja. >>>
 • Budai Polgár, a II. kerület ingyenes terjesztésű önkormányzati újságja

  Budai Polgár

  A Budai Polgár a II. Kerületi Önkormányzat lapja, kiadja a Budai Polgár Nonprofit Kft. >>>
 • Óbuda újság, a III. kerület ingyenes terjesztésű önkormányzati újságja

  Óbuda újság

  Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának lapja. >>>
 • Újpesti Napló, a IV. kerületi Önkormányzat ingyenes terjesztésű hetilapja

  Újpesti Napló

  Budapest IV. kerület önkormányzatának lapja. >>>
 • Mai Belváros, V. kerületi ingyenes terjesztésű újság

  Mai Belváros

  Mai Belváros - az 5. kerület újságja. >>>
 • images/stories/2020_01/06-kerulet-terezvaros-ujsag-pdf-hirdetes.jpg

  Terézváros Magazin

  A Terézváros magazin a VI. kerületi önkormányzat kiadásában havonta kétszer jelenik meg 25 500 példányban 28 oldalon, és a Magyar >>>
 • Erzsébetváros újság, VII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Erzsébetváros újság

  Az Erzsébetváros újság Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzat havonta megjelenő ingyenes lapja. >>>
 • Józsefváros újság, VIII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Józsefváros újság

  A Józsefváros újság Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat lapja, hiteles információkat közöl az önkormányzatról és a kerületi intézményekről. Megjelenik >>>
 • Ferencváros újság hirdetésfelvétel, médiaajánlat

  9 - Ferencváros újság

  A Ferencváros újság, új nevén a "9" a IX. kerületi önkormányzat ingyenes terjesztésű lapja. >>>
 • Kőbányai Hírek újság, X. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Kőbányai Hírek

  A Kőbányai Hírek Budapest Főváros X. kerület Kőbánya Önkormányzatának lapja, hiteles információkat közöl az önkormányzatról és a kerületi intézményekről. Megjelenik >>>
 • Újbuda újság, XI. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Újbuda újság

  Az Újbuda újság a XI. kerület Újbuda Önkormányzatának lapja, hiteles információkat közöl az önkormányzatról és a kerületi intézményekről. Megjelenik kéthetente >>>
 • Hegyvidék újság, XII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Hegyvidék újság

  Kiadja: Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat megbízásából a Hegyvidék Lapkiadó. >>>
 • Hírnök újság, XIII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Kerületi Hírnök

  A Hírnök a XIII. kerületi önkormányzat ingyenes lapja. >>>
 • Zuglói Lapok újság, XIV. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Zuglói Lapok

  A Zuglói Lapok a XIV. kerületi önkormányzat ingyenes lapja. >>>
 • Életképek újság, XV. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Életképek újság

  Rákospalota, Pestújhely, Újpalota újságja. Kiadja az XV. Média Kommunikációs és Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. >>>
 • XVI. Kerületi Újság, 16. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  XVI. Kerületi Újság

  A Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat kétheti lapja. Megjelenik 34 500 példányban. >>>
 • XVII. kerületi Hírhozó újság, 17. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Hírhozó újság

  Kiadja a lapalapító tulajdonos Budapest Főváros XVII. Kerület Önkormányzata megbízásából a Patriot Bt. Megjelenik 38 000 példányban. >>>
 • XVIII. kerületi Városkép újság, 18. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Városkép újság

  A Városkép önálló, saját szerkesztőséggel rendelkező közéleti-közérzeti magazin, XVIII. kerület Pestszentlőrinc – Pestszentimre önkormányzatának hivatalos kiadványa. >>>
 • XIX. kerületi Kispest újság, 19. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Kispest újság

  A kispestiek hivatalos havilapja. Kiadja Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzata Polgármesteri Hivatal. Megjelenik havonta 27 500 példányban. >>>
 • XIX. kerületi Kispesti Magazin, 19. kerületi ingyenes terjesztésű újság

  Kispesti Magazin

  A Kispesti Magazin havonta 27.000 példányban jelenik meg a XIX. kerületben. >>>
 • XX. kerületi Pesterzsébet újság, 20. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Pesterzsébet újság

  Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata társadalompolitikai és szolgáltató lapja. Megjelenik havonta 32 ezer példányban. >>>
 • XXI. kerületi Csepeli Hírmondó újság, 20. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Csepeli Hírmondó

  Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 2010-től ad ki önkormányzati lapot, havi, majd 2012-től kétheti megjelenéssel. A Csepeli Hírmondó minden hónap >>>
 • XXII. kerületi Városházi Híradó újság, 22. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Városházi Híradó

  A XXII. kerületi önkormányzat kétheti lapja. Megjelenik 22.700 példányban. >>>
 • XXIII. kerületi Soroksári Hírlap, 20. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Soroksári Hírlap

  Kiadja Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala. Megjelenik 10 ezer példányban. >>>
 • 1

Pest megyei önkormányzati újságok

 • Csömöri Hírmondó - Csömör önkormányzatának hivatalos lapja

  Csömöri Hírmondó

  Csömöri Hírmondó – Helyi ingyenes információs és közéleti havilap médiaajánlat Példányszám: 3810 Terjesztés: a kiadvány eljut Csömör minden háztartásába, a településen >>>
 • Az Érdi Újság Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának ingyenes hetilapja

  Érdi Újság

  Az Érdi Újság Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának ingyenes hetilapja. >>>
 • Gyömrő Magazin - Gyömrő Önkormányzatának havonta megjelenő tájékoztató magazinja

  Gyömrő Magazin

  Gyömrő Önkormányzatának hivatalos lapja, a több mint 6800 példányban megjelenő Gyömrői Magazin minden postaládába eljut, a visszajelzések alapján pedig a >>>
 • Szervusz, Kerepes - Kerepes város Önkormányzatának havonta megjelenő tájékoztató újságja

  Szervusz, Kerepes

  Gyömrő Önkormányzatának hivatalos lapja, a több mint 6800 példányban megjelenő Gyömrői Magazin minden postaládába eljut, a visszajelzések alapján pedig a >>>
 • Kistarcsai Híradó - Kistarcsa Önkormányzatának havonta megjelenő tájékoztató újságja

  Kistarcsai Híradó

  A Kistarcsai Önkormányzat havonta jelenteti meg tájékoztató magazinját. Helyi közérdekű információk adják az újság tartalmát. >>>
 • Budaörsi Napló

  Budaörsi Napló

  Budaörs Magyarország egyik legfejlettebb települése - ezt nem mi állítjuk, hanem a KSH, 17 mutató alapján. >>>
 • 1

Szolgáltatók, akiket ajánlunk

hirdetés

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó