Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

A szociális munka napja alkalmából isdén is köszöntötték az ágazat több mint százötven II. kerületi dolgozóját, a legkiválóbbak jutalmat vehettek át november 9-én.

Világszerte november 12-én ünneplik a szociális munka napját. Budapesten először 2000-ben ünnepelték meg, azóta minden év novemberében jutalmat vehetnek át azok, akik a szociális szférában kimagasló munkát végeznek. November 12-t az idei évtől az érintettek számára munkaszüneti nappá nyilvánították.

A világnap alkalmából az ágazat dolgozóinak a II. Kerületi Önkormányzat is évről évre összejövetelt rendez, amelynek több éve a Trófea étterem ad otthont. A vendégeket – a három gondozási központ, az Értelmi Fogyatékosok Nappali Otthona, a Család- és Gyermekjóléti Központ, a Humánszolgáltatási Igazgatóság, valamint a Ferences Rendtartomány Gondviselés Házának munkatársait – Vargáné Luketics Gabriella, a Humánszolgáltatási Igazgatóság vezetője köszöntötte. Az eseményen részt vett  Láng Zsolt polgármester, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, országgyűlési képviselő, Ötvös Zoltán, az Intézményirányítási Osztály vezetője, valamint az Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottság két tagja, Riczkó Andrea önkormányzati képviselő és Dömök Lászlóné.

Láng Zsolt elismerően szólt a több mint százötven, a II. kerületi szociális ágazatban dolgozó munkatárs sokszor embert próbáló munkájáról, aki nap mint nap találkozik a leginkább segítségre szorulókkal – kerületünkben mintegy hatezer emberrel. A polgármester azt is kiemelte, hogy a kötelező feladatokon túl az önkormányzat önként vállalt szolgáltatásokat is végez ezen a területen. Pozitívumként említette a bérfejlesztés már érezhető hatását, negatívumként pedig a munkaerőhiányt, ami még több feladatot ró az ágazat dolgozóira.

Varga Mihály is köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, a világnap a szociális munka megbecsülését jelenti, ami azért is fontos, mert Magyarországon a népesség harmada szorul valamilyen szociális támogatásra. Ezért is szavazta meg az Országgyűlés az elmúlt évben, hogy a világnap egyben munkaszüneti nap is legyen. Elismerte, hogy léteznek még presztízsbeli és anyagi különbségek a különböző ágazatok megbecsültsége között, de mint fogalmazott, a kormány szeretné ezeket minél hamarabb megszüntetni. Végül Szabó Magda szavait idézte: „Ott kezdődik a nagyemberség, hogy az ember észreveszi, hogy mások is élnek a földön őkívüle, és amit tesz, úgy teszi, hogy nemcsak magára gondol, hanem másokra is”.

 Az összejövetelen Láng Zsolt polgármesteri, Ötvös Zoltán pedig osztályvezetői kitüntetéseket adott át.


Polgármesteri kitüntetésben részesültek:


Orosz Melinda - óvodai-iskolai szociális munkás (Család- és Gyermekjóléti Központ)
A gyermekek és családjuk problémáival minden esetben empátiával, toleranciával foglalkozik.
De Pottné Bajka Beatrix - gazdasági ügyintéző (II. Számú Gondozási Központ)
Az intézmény vagyonának lelkiismeretes őre, a rábízott értékeknek jó „gazdája”.
Oldal Gábor - gazdasági ügyintéző (III. Számú Gondozási Központ)
Fáradhatatlan, ha kell, helyettesíti az intézményvezetőt, rendezvényt szervez, honlapot készít, vagy technikai eszközöket szerez be.


Osztályvezetői kitüntetésben részesültek:

Bicskeiné Mayer Erzsébet, a Család- és Gyermekjóléti Központ szakmai vezetője
Szakmai tudása munkatársai számára stabil, megbízható hátteret, támaszt jelent, bármikor számíthatnak segítő, megértő tanácsaira.

Konyári Marianna - terápiás munkatárs (ÉNO)
Az általa vezetett terápiás foglalkozásokon humán műveltségének átadására törekszik, a kreatív foglalkozásokon pedig a környezetvédelem és az újrahasznosítás a kiemelt szempont.

Mencz Istvánné - gondozónő (I. Számú Gondozási Központ)
Nagyfokú humánummal, empátiás készséggel rendelkezik, értő figyelemmel, türelemmel fordul az ellátottak felé.

Fülöp Gáborné - gondozónő (I. Számú Gondozási Központ)
Munkáját felelősségteljesen, lelkiismeretesen, becsületesen és nagy odaadással végzi, tapintatos és segítőkész.

Gebhardt-Szegedi Anna – gondozónő (II. Számú Gondozási Központ)
Emberi tartása, gyors, pontos, lelkiismeretes és példaértékű munkája hozzájárul ahhoz, hogy a kerületben élő idősek a lehető legszínvonalasabb ellátásban részesüljenek.

Sándor Viktória – gondozónő (II. Számú Gondozási Központ)
Mosolygós, pozitív, sokoldalú személyiség. Fiatalsága üdítően hat az általa gondozottakra, kitűnően szót talál olyan személyekkel is, akikkel a környezete nehezen kommunikál.

Bótáné Somlai Krisztina - étkeztetésszervező (II. Számú Gondozási Központ)
Munkaköri kötelezettségén túl aktívan kiveszi a részét minden olyan feladatból, ami az intézmény működését, jobb teljesítményét segíti.

Garami Zoltánné - szociális gondozó (III. Számú Gondozási Központ)
Hivatásának tekinti az idős emberek segítését, csendes, halk szavú, megjelenése az intézményben mindig biztonságot jelent az ellátottak és munkatársak számára.

 

Forrás: masodikkerulet.hu

Ossza meg az információt!

Hozzászólás

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Budáról

A tervek szerint 2019 végére teljesen megújul Budapesten a II. kerületi Széna tér.
Elkezdődött a fővárosban a III. kerületi Ország út és Pünkösdfürdő utca csomópontjának több ütemben történő átépítése, amely várhatóan szeptemberig tart - közölte a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága és Budapesti Közlekedési Központ szerdán az MTI-vel.
Hetedik alkalommal rendezte meg a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XXII. Kerületi Tagintézménye a Nyitott kapuk a logopédián elnevezésű rendezvényét a Klauzál Házban.
Az időjárási szempontból rendkívül változatos idei tél alaposan megviselte a XII. kerületi utakat, hiszen a burkolat repedéseibe beszivárgó, nagy mennyiségű csapadék megfagyva szétfeszíti a kopóréteget, károsítja a pályaszerkezetet.
A Klauzál Gábor Művelődési Központban tartották a főváros egyik legrégebbi, folyamatosan működő oktatási intézménye, az albertfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola alapításánának százkilencvenedik évfordulóját. Az eseményen - amelyen neves öregdiákok is felléptek - színvonalas előadás tartottak a gyerekek.
A szabadtéri tüzek szempontjából a tavasz a legveszélyesebb időszak, hiszen a jó időben egyre többen választanak szabadtéri programokat vagy kezdik meg a kerti munkálatokat. A veszélyt egyrészről a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz. Kockázatot jelenthet a gondatlanság is, a szabadban keletkezett tüzek 99 százalékát emberek okozzák - hívja fel a figyelmet a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
Az Óbudai Egyesített Bölcsődékben 2013 óta népzenével segítik a bölcsődések beszédkészségének és mozgáskoordinációjának fejlődését. Áprilistól újra várják a gyermekeket és szüleiket a foglakozásokra.
Állami főépítészi eljárásban módosításra került a II. Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 2/2007.(I.18.) számú rendelet.
Összesen 130 ezer árvácskát ültet ki a Budapest kiemelten kezelt zöldterületeire és mintegy 16 különféle árnyalatot használva hoz színeket a főváros virágágyaiba tavasszal a FŐKERT Nonprofit Zrt.
A nemzeti ünnep alkalmából összesen 84 alkotó kapott elismerést, tizenkilenc kategóriában. Az állami művészeti és miniszteri szakmai díjak átadását a Pesti Vigadóban volt.
A tervek szerint még ebben az évben átadják a Békásmegyeri Piac és Közösségi Tér új vásárcsarnokát, jövőre pedig a teljes fejlesztés elkészül.
A kerületben születő gyermekek száma szükségessé tette a védőnői körzetek átalakítását. 2018-tól már 44 területi védőnő látja el a III. kerületben élő kisgyermekes családok gondozását.
A II. kerületben működő egyházi kórusok idei hangversenyét - Lukin Lászlóra emlékezve - március 23-án rendezik meg a Móricz Zsigmond Gimnáziumban.
A következő napokban megkezdődnek a Máriaremeti Uszoda építési munkálatai. Az uszoda üzembe helyezése 2019 tavaszán várható.
Március 31-én lejár az előző félévben kiadott diákigazolvány-matrica hatálya, ezért a MÁV-Start arra figyelmezteti a diákokat, hogy március végéig gondoskodjanak igazolványuk érvényesítéséről.
Projektcég alakul a dél-budai új centrumkórház beruházásának lebonyolítására, az erről szóló előterjesztés hamarosan a kormány elé kerül - hangzott el hétfőn sajtótájékoztatón.
A 2018-as évet Magyarország Kormánya a Családok évének nyilvánította, melynek köszönhetően még több támogatást és figyelmet kapnak a magyar családok. Emellett változatos programok is várják őket.
A XXII. kerületi Szociális Szolgálat Szivárvány Idősek Klubjának tagjai szívpárnákat készítenek mellrákkal műtött hölgyek részére. A szívpárna programot a Baptisták az Egészségért Munkacsoport ismertette meg a szépkorúakkal és kezdeményezte a jótékonysági varrást.

hirdetés

Ön is hirdetne?

Budapesti állások

Általános karbantartó
( / Állás)

noimage
2018.03.23

Műszaki adminisztrátor
( / Állás)

Műszaki adminisztrátor
2018.03.23

Targoncavezető- Dunaharaszti
( / Állás)

Targoncavezető- Dunaharaszti
2018.03.22

Targoncavezető - Alsónémedi
( / Állás)

Targoncavezető - Alsónémedi
2018.03.22

Targoncavezető/Operátor - Esztergom
( / Állás)

Targoncavezető/Operátor - Esztergom
2018.03.21

Barber fodrász
( / Állás)

Barber fodrász
2018.03.15

Betanított munkás - Mosoda
( / Állás)

noimage
2018.03.14

Operátorokat keresünk
( / Állás)

Operátorokat keresünk
2018.03.09

Fehér mosogatás
( / Állás)

Fehér mosogatás
2018.02.27

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Ön is hirdetne?

 


Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó