Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Jó hír az olvasóknak! Teljesen biztonságosan, a könyvtárakba való belépés nélkül lehet majd előzetesen igényelt könyveket kölcsönözni február 10-től a Könyvtári Cserepontokon.

A kezdeményezés keretében a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár ideiglenesen ingyenessé teszi az előjegyzést az olvasók számára.

Négy hónapja, a járványügyi veszélyhelyzet miatt a könyvtárak zárva tartani kényszerülnek. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSzKE) ez idő alatt több intézkedéssel igyekezett olvasóit és olvasói körébe belépni kívánókat támogatni. Így többek között meghosszabbította a több mint kétszáz ezer kölcsönzés lejárati idejét.

Emellett „Könyvtár otthonról” tanulástámogató információs szolgáltatást indított telefonon, e-mailben és Skype-on. A FSzEK elérhetővé tette adatbázisait is a könyvtári tagok számára, akik nem rendelkeznek tagsággal, online regisztrációt követően használhatják ezeket.

Minden erőfeszítés ellenére, mi, olvasók a saját bőrünkön is tapasztaljuk, az online szolgáltatások nem helyettesíthetik, amiért igazán szeretünk a könyvtárlátogatónak lenni: a könyvkölcsönzést Ezért a könyvtár 2021. február 10-től Könyvtári Cserepont néven könyvkölcsönzési szolgáltatást indít.

A Könyvtári Cserepontokon az intézmények zárva tartása mellett – ajtón vagy ablakon keresztül – lehetségessé válik a kölcsönzés. Előzetesen megrendelt könyveket vihetünk el, további segítségként az FSzEK átmenetileg ingyenessé teszi az előjegyzést.

A cserepontokon a beiratkozást és a kölcsönzött művek visszaadását is biztosítják, s a könyvtár a novemberi bezárás óta beszerzett közel tizennégy ezer könyvújdonsággal is várja olvasóit. A cserepontok február 10-től a megszokott nyitvatartási időben kölcsönöznek, de a kijárási tilalomra tekintettel minden bibliotéka 18 órakor bezár.

Kérik az olvasókat – hogy a szolgáltatás valóban biztonságos legyen – az utcai várakozás közben tartsák meg a kötelező távolságot és viseljenek maszkot. A könyvtárak pedig – szintén az olvasók biztonsága érdekében – a visszavett könyveket 72 óra karantén után teszik újra hozzáférhetővé.

Az Óbudai Platán Könyvtár, mely az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat fenntartásában működik, szintén több fórumon igyekszik támogatni olvasóit. Többek között online programok szervezésével és távsegítő szolgálattal, amely diákok, szülők és pedagógusok részére egyaránt rendelkezésre áll.

Forrás: obuda.hu

Még több hír Budáról

A kerületi Szent Margit Kórház hivatalos tájékoztatása a harmadik oltással kapcsolatos tudnivalókról. A harmadik oltás felvételére időpontot online 2021. augusztus elsejétől a www.eeszt.gov.hu...
Elkezdődött a Máriaremetei út–Szabadság utca–Kadarka utca–Áchim András utca által határolt önkormányzati tulajdonú terület tájépítészeti rendezése, közösségi és sportcélú fejlesztése.
Igényeljen Ön is Kerületkártyát és I. kerületi lakóként különleges kedvezményeket élvezhet a több, mint 60 elfogadóhely egyikén!
Nyílt licitálás során adja el három, nagy értékű ingatlanát a budapesti XII. kerületi önkormányzat – írja a Portfolio. A cikk szerint a licitre bocsátott ingatlanok összértéke a kikiáltási árak...
A Magyar Közút és Közterület Kft. 2021. július 29-én és július 30-án a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű beruházása kapcsán a...
A KÖZTI Zrt. és a Közlekedés Fővárosi Tervező Iroda Kft. konzorciuma tervezheti az új, integrált BKK- és Volánbusz-pályaudvart a kelenföldi vasútállomás őrmezei oldalán a Budapest Fejlesztési...
Újbuda Önkormányzatával együttműködésben a helyi lakosok és érdeklődők bevonásával indult el a Déli Körvasút környezetrendezésének és a beruházáshoz kapcsolódó - a Hamzsabégi út Budaörsi út felőli...
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve az országos tisztifőorvos harmadfokú hőségriadót adott ki az...
Egyszer volt Budán kutyavásár, tudjuk a meséből, de családi kutyás nap – a tervek szerint – többször is lesz.
A Budavári Önkormányzat energiahatékonysági pályázatot ír ki az I. kerületi (nem önkormányzati) lakások korszerűsítésére
A Nagytétényi Polgári Kör rajzpályázatot hirdet megalakulásának 110. évfordulója és újjáalakulásának 30. évfordulója alkalmából óvodások és általános iskolás gyermekeknek.
2021. július 19. - augusztus 22. között ügyeleti rendszerben, csökkentett létszámmal tart nyitva.
A Fővárosi Vízművek 2021. július 12. és szeptember 25. között vízvezeték-rekonstrukciót végez a Csörsz utca Alkotás utca – Böszörményi út közötti szakaszán.
Állóháború alakult ki a budaörsi repülőtéren működő vállalkozás és a környék lakói között.
Óbudán, a Barát-patak és Pünkösdfürdő között hamarosan elindul a Fővárosi Önkormányzat saját beruházása a Főkert Nonprofit Zrt. lebonyolításában, így a Római-part mellett egy újabb rekreációs...
A II. kerület önkormányzata úgy döntött, hogy a nyár valamennyi csütörtökén fenntartja a II. kerület kedvezményt kerületünk nyugdíjasai számára a Lukács Gyógyfürdő és Uszodaban.
A Fővárosi Önkormányzat a 60 éven felüli I. kerületi lakóknak 200 db antitest szint tesztelési lehetőséget biztosít.
A 36. Telekom Vivicittá Városvédő Futás eseményének idején július 10. és 11-én forgalmi változások lépnek érvénybe.

A címlapról

A 17-es, a 41-es, a 47-es, a 48-as, valamint az 56-os villamosok...
Elkezdődött az őzek násza, az aktívabb állatok gyakrabban...
Forgalmirend-változásokra kell számítani az M3-as autópályán és...
Pénteken változnak az üzemanyagárak a hazai kutakon, a benzin...
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint a...
Csatlakozott a Díjnet Zrt. rendszeréhez az NHKV Nemzeti...

Könyvajánló

Új, digitális tudományos folyóirat
Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa, Constantinos C. Markides: Szervezzük újra! - Vállalatok az állandósult diszrupció korában című könyve.
Miként tette naggyá az értelem és az erkölcsi szándék a Nyugatot?

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Hála a progresszív nézetek terjedésének és számos magyar és nemzetközi vállalat felelősségvállalásának, belátható időn belül megnyílhat az út a jelenleg még tiltott poligámia (többnejűség) és a pedofília legalizálása előtt.
A Hit Rádió vendége Ruff Tibor teológus-filozófus volt, aki nagyon érdekesen, gyakorlatiasan válaszol hallgatói kérdésekre.
A Hit Rádió interjúja Gesztesi Károllyal.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

- Civilek és katonák példaértékű összetartása -
Enyhítette a Ligetvédő aktivisták büntetését és közérdekű munka helyett megrovásban részesítette őket a Fővárosi Törvényszék szerdán kihirdetett másodfokú, jogerős ítéletében - tudatta a bíróság közleményben.
ngyenes bohócdoktoriskolába várj a Mátrix Közhasznú Alapítvány azokat az önkénteseket, akik szeretnének részt venni gyerekek és felnőttek számára szervezett jótékonysági programokban - olvasható az alapítvány keddi közleményében.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech