Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Elkezdődött a Máriaremetei út–Szabadság utca–Kadarka utca–Áchim András utca által határolt önkormányzati tulajdonú terület tájépítészeti rendezése, közösségi és sportcélú fejlesztése.

A Gyarmati Dezső Uszoda és a Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont melletti, még hasznosítatlan terület rehabilitációjára a II. Kerületi Önkormányzat a fővárosi önkormányzat „TÉR_KÖZ 2018” város-rehabilitációs pályázatán a Közösségi Liget kialakítására 300 millió forint támogatásban részesült. A fejlesztéshez hozzájárul jelentős önerővel a II. kerület, valamint a Belügyminisztérium korábban megítélt 1 milliárd forintnyi költségvetési támogatása a Gyarmati Dezső Uszoda kivitelezéséhez és környezetének megújításához.

A beruházás keretében megújul az eddig használt szabadidőpark, és több generációt kiszolgáló, változatos funkciókkal bővítik a meglévő teret. Meghosszabbítják a futókör nyomvonalát és fitneszparkot építenek, kerékpáros KRESZ-tanpálya épül és játszóteret alakítanak ki. A sportcélú fejlesztések között szerepel még pingpong- és sakkasztalok kihelyezése, valamint pétanque-, röplabda- és focipályák építése. Az uszoda épületében pedig rekreációs fejlesztések lesznek.

A ligetben új kiülőhelyek létesülnek, egyedi tervezésű bútorokat helyeznek ki, ivókutakat telepítenek. A pihenést szolgáló parkos terület lankái között nyugágyak és piknikhelyek várják majd a kikapcsolódókat.

A fejlesztés során klubhelyiségnek és rendészeti célokra pavilon épül, ahol lesz illemhely és kávézó is.

A Szabadság utca mentén 19 férőhelyes szórt burkolatú parkoló és kerékpártárolók épülnek. A terület biztonságát térfigyelő kamerarendszer és közvilágítás szolgálja majd.

A parképítéssel jelentős méretű új zöldfelületet hoznak létre.

Az összesen mintegy 28 ezer négyzetméteren megvalósuló beruházás keretében a veszélyes vagy rossz egészségi állapotú fákat, illetve a beruházás miatt eltávolított egyedeket 234 darab előnevelt fával pótolják. Az erdősáv-ligetsáv fásításon kívül a növénytelepítési koncepció része lesz cserjék ültetése, évelők, talajtakarók és vadvirágos gyep kialakítása, valamint gyepesítés.

A beruházás időtartama a fejlesztés nagyságával arányos: a kivitelezési munkálatokat idén júliusban kezdik és a tervek szerint egy évig tartanak majd.

Forrás: masodikkerulet.hu

Még több hír Budáról

A szaktervezők elkészítették a forgalomtechnikai terveket Sasad-Sashegy, Kelenföld, Kelenvölgy-Péterhegy, Albertfalva, Gellérthegy városrészekre.
A BKK Zrt. 44 napos vágányzárat biztosít a 60-as fogaskerekű teljes vonalára a BKV Zrt. megrendelésére Városmajor végállomásnál kitérőcsere és a vonal alsó szakaszán végzendő pályakarbantartás miatt.
Futóverseny miatt forgalmi korlátozások lesznek vasárnap Budapesten, az I. kerületben. A lezárások a közösségi közlekedést is érintik - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az...
Átadták a Városmajori Színházi Szemle díjait: a legjobb előadás díját a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata Fekete Péter című előadásának ítélte a szakmai zsűri, míg Mohácsi János Farsang avagy ez...
Az önkormányzat FKF emblémás zsákok osztásával segíti elő a zöldhulladékok környezettudatos kezelését.
Kiraboltak egy fiatalt Budapest XII. kerületében, az Apor Vilmos téren. A tinit egy kerítésnek szorították, majd elvették tőle a pénzét. Az eset szeptember nyolcadikán délután négy körül történt, a...
A palota hátsó udvarában az 1945-ös rombolás óta nem sikerült rendezett viszonyokat teremteni.
A Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatójának összművészeti központja miatt kiraknák az Óbudai Múzeumot, de a Kobuci kert és Térszínház sorsa is kérdésessé vált.
Továbbra sem lehet a plázák aranykoráról beszélni, de egyre több közülük lassan visszakapaszkodik a járvány előtti szintre.
Folytatódott a Partizán előválasztási vitaműsor-sorozata, három hét alatt összesen 32 egyéni országgyűlési választókerület ellenzéki jelöltjei mérkőznek meg élőben.
Újbuda DiákSport Fesztivál logó pályázat
Ingyenes tárlatvezetést szerveznek a Memento Park Szoborpark Múzeumban kerületi diákok és civil közösségek számára, amelyet Budafok-Tétény önkormányzatának kulturális pályázatán elnyert anyagi...
Közösségépítő, családias rendezvényeket tartottak szeptember első hétvégéjén.
Fokozott óvatosságra kéri a Gellért-hegyen járókat a budavári önkormányzat azt követően, hogy egy szarvasbika, feltehetően gímszarvasbika tévedt a területre - közölte kedden a Facebook-on az...
Filmforgatás miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani az első kerületben. A rendőrség felhívja az arra közlekedők figyelmét, hogy ne a megszokott rend szerint közlekedjenek.
Megrémült a Fidesz, hogy baloldali vallásgyalázás készülődik.
Több rendbeli, bűnszövetségben elkövetett kifosztás és lopás miatt emelt vádat a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség azzal a három fiatallal szemben, akik időskorúakat fosztottak ki két évvel...
Dr. Kerényi-Nagy Viktor, Óbuda-Békásmegyer főkertésze felhívást tett közzé, amelyben minden érdeklődőt szeretettel vár szeptember 3-án, amikor Békásmegyeren, a Duna felőli oldalon lévő fák állapotát...

A címlapról

A közlekedési balesetek nagy része azért fordul elő, mert valaki...
Futóverseny miatt forgalmi korlátozások lesznek vasárnap Budapesten,...
Egy hét alatt több mint hatszáz esetben kellett intézkedniük a...
A szervezők összesítése szerint a kapcsolódó rendezvényekkel együtt...
Két éremmel zártak a magyar fitnesz-versenyzők a Sevillában...
A fogyasztók érdekében és az elektromos hulladék felszámolása...

Könyvajánló

Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa, Sándor P Váci: An English Dimension - The diaries of the Hungarian Count István Széchenyi 1832-1834 című könyve.
Amikor egy zenész könyvet ír, akkor mindenre fel kell készülni, akár még arra is, hogy egy szép nap becsenget a Terrorelhárítási Központ.
Az új kötet a szerző 2018 és 2020 között született verseiből és fotóiból állt össze.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Az amerikai elnök döntése hamarosan Magyarországon is éreztetheti hatását.
A Fauda sikere után azt hiszem nem vagyok egyedül, aki egy újabb jó mozira számított Lior Raz főszereplésével.
Közismert, hogy Karácsony Gergely korábban bejelentette: nem akar miniszterelnök-jelölt lenni.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Különleges lehetőséget kínál a Servitor Pro Multis Nonprofit Kft. a már meglévő és a most belépő ügyfelei számára.
Tizenöt civil ötletet valósít meg a főváros az egymilliárd forintos részvételi költségvetésből a szavazatoknak megfelelően – jelentették be a főváros vezetői keddi sajtótájékoztatójukon.
- Civilek és katonák példaértékű összetartása -
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech