Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Korpási Bálint saját magát is meglepte azzal, hogy a kötöttfogásúak 72 kilogrammos súlycsoportjában aranyérmes lett a birkózók belgrádi világkupaversenyén.

    "Hosszú év volt már csak azért is, mert ezt megelőzően februárban volt a legutóbbi nemzetközi versenyem. Pályafutásom során még soha nem kellett ennyi időt kihagynom, ráadásul én voltam a legidősebb a súlycsoportomban" - mondta kedden a nehézségekről a 33 éves sportoló az M4 Sport Sporthíradóban.
    A BVSC világ- és Európa-bajnok birkózója szombaton kirgiz és ukrán versenyzőt vert, majd egy örmény származású, de bolgár színekben induló riválist felülmúlva jutott a vasárnapi döntőbe, ahol az örmény Malhasz Amojan ellen nyert.
    "Nehéz verseny volt, mert a szovjet utódállamok képviselői mind kiváló ellenfelek. A legnehezebb meccsem a fináléban volt" - fogalmazott Korpási, aki az aranycsatában úgy győzött, hogy nem akadt sikeres akció, de mivel fiatal örmény vetélytársát intették meg később, így az utolsó szerzett pont miatt a magyar birkózónak kedvezett az 1-1-es végeredmény.
    Mivel a 72 kilós kategória nem szerepel az olimpiai programban, ezért Korpási, aki 2016 óta minden világversenyről éremmel távozott, karácsony után elkezdi levinni a súlyát 67 kilogrammra, hogy márciusban a budapesti kvalifikációs versenyen megpróbálja megszerezni a kvótát a jövő nyári, tokiói játékokra.
    "Embert próbáló feladat lesz, mert nagy súlytól kell megszabadulni" - mondta Korpási.
    Jelenleg Magyarországnak négy kvótája van birkózásban a jövő évre halasztott nyári játékokra. A nőknél a 2013-ban vb-győztes Sastin Marianna (62 kg), a kötöttfogásúaknál a világbajnok Lőrincz Tamás (77) és öccse, a vb-második Lőrincz Viktor (87), a szabadfogásúaknál pedig Muszukajev Iszmail (65) harcolta ki az indulási jogot a tavaly szeptemberi vb-n. A többiek számára két lehetőség maradt a kvótaszerzésre. Ezek közül az első a budapesti kontinentális verseny, majd később következik a szófiai világkvalifikáció.
    A nyolcfős magyar kötöttfogású válogatott egy arany- és három ezüstéremmel zárt Belgrádban: Korpási diadala mellett Lévai Zoltán (77 kg), Torba Erik (63) és Szőke Alex (97) lett második. A szerb fővárosban eredetileg világbajnokságot rendeztek volna, de mivel számos ország, többek között az Egyesült Államok és Japán is lemondta a szereplését, világkupává minősítették a versenyt.

Forrás: MTI

A Budapest rovat további hírei

Bár éves szinten még bő 10 százalékkal csökkent a januári KSH-ingatlan.com lakbérindex, havi szinten már alig változtak a bérleti díjak, ami pedig arra utal, hogy elérhették a mélypontot.
Lassan, de biztosan csökken a különbség a férfi és női sportokból származó bevételek között. Bár még messze elmarad a férfi sportágak bevételétől, egyre nagyobb potenciál mutatkozik a női sportban a...
A lista élmezőnyében tisztán elektromos autók vannak, hátul pedig utcai terepjárók, nagy teljesítmény luxusautók és még egy klasszikus izomautó is felfért.
A koronavírus-járvány alatt legalább heti egy napot otthonról dolgozók 96 százaléka szívesen folytatná ezt a gyakorlatot a járvány után is - közölte a Reacty Digital szerdán, év eleji kutatási...
Harmadával kevesebb hulladékgyűjtő lesz a fővárosban január végére – tudta meg az InfoRádió a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. köztisztasági főigazgatójától.
Prokofjev és Csajkovszkij művei szólalnak meg a Nemzeti Filharmonikus Zenekar online estjén csütörtökön Hontvári Gábor vezényletével, Alexander Ramm csellóművész közreműködésével.
A március elsejétől hatályos törvénymódosítás felszámolhatja a jogkövető vállalkozások versenyhátrányát, csökkentheti a munkavállalók kiszolgáltatottságát - hívta fel a figyelmet az Innovációs és...
A használt autó vásárlás még mindig a kalandos dolgok közé tartozik. Szerencsére a kaland elemek jó részét ki lehet szűrni, ha tudjuk a kiszemelt autó VIN számát.
Online beszélgetés- és előadássorozatot indít a MusicalNeked produkció. Az első előadás szerdán a musical történetének első időszakát mutatja be.
A cigi már ciki, de az újfajta dohánytermékek egyre népszerűbbek a fiatalok körében. A British American Tobacco nem bízta a véleltenre a terjeszkedést, elképesztő összeget költ reklámra.

A címlapról

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet...
A Covid–19-fertőzés a gyenge légzőizomzattal rendelkezőket sújtja...
Online rendezik meg az Idegenvezetők Világnapja eseményeit idén...
Családokat, házaspárokat keresünk Budapesten és maximum 40 km-es...
Az Országgyűlés döntése alapján 2018 óta ünnepeljük február 22-én a...
A COVID-19 járvány második hulláma Magyarországon jelenleg is zajlik...

Könyvajánló

Ma Magyarország kis ország, ám sokkal nagyobb érdeklődésre tarthat számot, mint amit mérete és szokatlan nyelve indokolna – vallja Norman Stone skót történész, aki hálás azért „a furcsa végzetért”, amely összefonta sorsát az országgal.
Ma Magyarország kis ország, ám sokkal nagyobb érdeklődésre tarthat számot, mint amit mérete és szokatlan nyelve indokolna – vallja Norman Stone skót történész, aki hálás azért „a furcsa végzetért”, amely összefonta sorsát az országgal.
Szabadszájú, őszinte könyvet írt az ország vadállatbefogója, Both Zoltán
Mindenki bűnös és ártatlan egyszerre Törteli Eszter új könyvében.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Hála a progresszív nézetek terjedésének és számos magyar és nemzetközi vállalat felelősségvállalásának, belátható időn belül megnyílhat az út a jelenleg még tiltott poligámia (többnejűség) és a pedofília legalizálása előtt.
A Hit Rádió vendége Ruff Tibor teológus-filozófus volt, aki nagyon érdekesen, gyakorlatiasan válaszol hallgatói kérdésekre.
A Hit Rádió interjúja Gesztesi Károllyal.
A XVI. kerületi Magtár utcai aluljáró nem mindenkinek megfelelő méretű.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Online konferencia a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából
Mi az Írópalánta Műhely? Az Írópalánta Műhely célja az örömszerző, kreatív írás népszerűsítése és a tehetséges írni szerető gyerekek felfedezése.
Újszülöttek segítése finn mintára. Mert minden gyermek egyenlő!
Az Eötvös Péter Alapítvány további három évre nyert támogatást nemzetközi mentorprogramja folytatására, a válogatás a 2021-es programba online zajlott.