Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

놋 - Nincs OtT (N.O.T.) koreai táncdráma

Az előadás csak 24 órán keresztül érhető el online, 

facebook oldalunkon és youtube csatornánkon!

2020. augusztus 24., 19:00

Játékidő: 78 perc


A darab címe N.O.T., az angol No One There, magyarul a Nincs ott [senki] rövidítése.

A cím egyben utal a jejui (ejtsd: csedzsui) dialektus egyik kifejezésére (녿), melynek kiejtése hasonlít az angol not szóra, jelentése arc. Az arc egyike azon dolgoknak, amelyek kifejezik emberi mivoltunkat.

Az előadás egy demenciában szenvedő, 80 éves asszony történetét meséli el, aki egy 10 éves, édesapját kereső kislánnyá változik, akivel a koreai háború alatt veszítették el egymást. A darab a nő történetén keresztül mutatja be, hogy miként kommunikálunk a generációs, nemi, politikai, gazdasági és társadalmi konfliktushelyzetekben.

A darab egymásra vetíti a társadalmi párbeszéd hiányát és a háborút megjárt emberek küzdelmes életét, miközben arra törekszik, hogy mindannyiunk számára megnyugtató módon oldja fel ezt a konfliktusos helyzetet.

facebook.com/koreaikultura

youtube.com/user/Koreaikultura
 
 SAC on Screen // A Szöuli Művészeti Központ vetítés-sorozata 

A nevető ember
musical

2020. 08. 31., 20:00
Kultik Terasz Corvin Plaza 
(1083 Budapest, Futó utca 37-45., 2. emelet)

A Szöuli Művészeti Központ 2018-as előadása felvételről, koreai nyelven, magyar felirattal
Játékidő: 145 perc

A dél-koreai EMK musical társaság szerezte meg a jogokat Victor Hugo A nevető ember című regényének színpadra állításához. Öt évig tartó munka előzte meg a 13 millió eurós remekmű premierjét.
A nevető ember metszetet ad a társadalomról: kontrasztba állítja a gazdagok jólétét a szegények nyomorával, a törvényt az igazsággal.

Bővebb információ a darabról: hungary.korean-culture.org

Regisztráció
 
 

A Budapest rovat további hírei

Magyarországon is egyre többen próbálnak átállni az egészséges életmódra, aminek szerves részét képezi a helyes táplálkozás is.
A takarmányárak világszintű emelkedése nehéz helyzetbe hozta az állattartókat, a hús drágulása elkerülhetetlen - mondták a Portfolio keddi online konferenciáján részt vevő termelői szervezetek és...
Több mint négymillió forint értékű hamis ruházati termékeket foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy Hegyeshalomnál ellenőrzött török teherautóból.
Várjon Dénes online szólóestjével folytatódik kedden az MVM Koncertek - A Zongora-sorozat.
Magyar dalszövegeket népszerűsítő rendezvénnyel várják az érdeklődőket május 25-én a fővárosi Muzikumba. A Mai Dal című kezdeményezéshez kapcsolódva dalszövegírói versenyt is hirdetnek.
A magyar miniszterelnök üdvözli az UEFA, a labdarúgás európai szervezetének azon álláspontját, amely határozottan kiáll az európai Szuperliga létrehozására irányuló törekvések ellen, és hitet tesz a...
Összegyűlt kellő számú, 15 750 aláírás Magyarországról a Mentsük meg a méheket és a gazdákat! címmel létrehozott európai polgári kezdeményezéshez - közölte a Magyar Természetvédők Szövetsége az...
Kányádi Sándor versmondó és versillusztrációs versenyt rendez a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kara a magyarországi és a Kárpát-medencei felsőoktatási intézmények hallgatóinak.
Fintech Design Versenyt hirdet a Digitális Jólét Program (DJP) a felsőoktatásban tanulók számára, a megmérettetésre április 30-ig lehet jelentkezni, és május 31-ig kell benyújtani a pályázatokat -...
Az Anne Frank naplója című monooperát közvetíti a Budapesti Operettszínház pénteken, a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján.

A címlapról

A kiberbűnözők hamis oltási ajánlatokkal próbálják kicsalni a...
Február elején fontos új funkciókkal bővült a Személyreszabott...
A Nagyvásárcsarnok lesz a központi közösségi tere a Diákvárosnak,...
A szolgáltatók sokéves gyakorlata alapján a távfűtési szezon április...
Megérkezett a tavasz, előkerülnek a garázsokból a motorok és...
A hat- és nyolc évfolyamos gimnáziumok 5-8. évfolyamai a jelenlegi...

Könyvajánló

A csapathatékonyság hét összetevője
Egy család története mutatja meg, hogy az autizmus nem csapás, hanem lehetőség
Hat lépés a tisztánlátás felé egy komplex világban
Velence idén március 25-én ünnepli 1600. születésnapját.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Hála a progresszív nézetek terjedésének és számos magyar és nemzetközi vállalat felelősségvállalásának, belátható időn belül megnyílhat az út a jelenleg még tiltott poligámia (többnejűség) és a pedofília legalizálása előtt.
A Hit Rádió vendége Ruff Tibor teológus-filozófus volt, aki nagyon érdekesen, gyakorlatiasan válaszol hallgatói kérdésekre.
A Hit Rádió interjúja Gesztesi Károllyal.
A XVI. kerületi Magtár utcai aluljáró nem mindenkinek megfelelő méretű.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat IfYou programjában több mint 15 ezer fiatal került közelebb az önkéntességhez
A BHRG Alapítvány összeállításában a jelenlegi nehéz helyzetben, bezártságban találhatunk segítséget, hogy a gyerekekkel együtt töltött idő jókedvben, közös örömökben legyen gazdag, emellett a mindig hasznos, játszva tanulásra is sor kerüljön.
36 hónapja tartó egyeztetéssorozat után példaértékű konszenzus született a zöld szervezetek, a civil szervezetek és a Hegyvidéki Önkormányzat között a Normafán kialakítandó lombkorona-tanösvény ügyében. A szerdai egyeztetésen a tervező csapat és az önkormányzat mellett az alábbi szervezetek képviselői vettek részt
A gyerekvállalás bátorítására indított petíciót a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szerdán; a kívánt gyerekek megszületéséért tevékenykedő civil szervezet nyilatkozatát online írhatják alá a támogatók.