Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

hirdetés

Programok, események

Ön is tölthet fel hírt ebbe a rovatba! Hogyan?

 • Alkalmi feltöltéshez nem kell regisztrálni, csak jelentkezzen be és használja a "vendeg" felhasználónevet és a "vendeg" jelszót. 
 • Ingyenes hírküldéshez a "Programok, események" rovatba kattints ide!

 • Ha rendszeresen küldene cikkeket, javasoljuk, hogy előbb regisztráljon itt, mert akkor a neve (szervezetének neve) alatt jelennek meg a cikkei. 
 • Ingyenes hírküldéshez a "Programok, események" rovatba kattintson ide!

 • Ingyenes hírküldéshez a "Programok, események" rovatba kattintson ide!

A beküldött anyagok csak szerkesztői jóváhagyás után jelenhetnek meg. A szerkesztés, valamint a publikálás indoklás nélküli megtagadásának jogát fenntartjuk.

 

A gyűjtők már a házban vannak! Ruben Brandt – a gyűjtő

Exkluzív tárlatvezetés, filmvetítés és közönségtalálkozó november 29-én a Ludwig Múzeumban

 

A Ruben Brandt, a gyűjtő a magyar animáció régi adósságát törleszti. Az egyedi látványvilágú akció-thrillerben egy különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait: egy rejtélyes bűnbanda egymás után szerzi meg a legértékesebb képeket. Hiába minden óvintézkedés, semmi sem akadályozhatja meg a Gyűjtőt és csapatát az újabb festmények ellopásában, a rendőrség pedig tehetetlen. Csupán Kowalski, a washingtoni magánnyomozó veszi észre, hogy mi a közös az ellopott műtárgyakban, de az ő élete is veszélybe kerül, amikor beleszeret a rablóbanda femme fatale-jába, Mimibe. A pánikba esett biztosítótársaságok százmillió dollár jutalmat ajánlanak a nyomravezetőnek, ezt hallva pedig az alvilág is bekapcsolódik a macska-egér játékba, mindent elsöprő lavinát indítva el.

A filmvetítést megelőzően, 18 órától dr. Fabényi Julia, a Ludwig Múzeum igazgatója tart exkluzív, egyórás tárlatvezetést a Westkunst–Ostkunst című gyűjteményi kiállításban, majd a vetítés után Réz András beszélget az alkotókkal, Liszka Tamással, valamint dr. Fabényi Juliával és Szipőcs Krisztinával, a Ludwig Múzeum szakmai igazgatójával az animációs filmről, a műgyűjtés szenvedélyéről és a múzeumokról. A közönségtalálkozót követően lehetőség nyílik koccintani az alkotókkal.

PROGRAM:

18.00 Tárlatvezetés a Westkunst–Ostkunst című gyűjteményi kiállításban (Helyszín: 3. emeleti kiállítótér)

19.00 órától filmvetítés: Ruben Brandt, a gyűjtő című egész estés magyar animációs akció-thriller Réz András filmesztéta bevezetőjével

20.30 Beszélgetés az alkotókkal, Liszka Tamással (az Anliogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál alapítója) valamint dr. Fabényi Juliával és Szipőcs Krisztinával 
Moderál: Réz András
(Helyszín: előadóterem, 1. emelet) A filmet magyar nyelven, angol felirattal vetítjük.


JEGYVÁSÁRLÁS ITT


Ruben Brandt, a gyűjtő (96 perc, forgalmazó: Mozinet)

Rendező és forgatókönyvíró: Milorad Krstić
Zene: Cári Tibor

Szinkronhangok:
Ruben Brandt – Kamarás Iván
Mike Kowalski – Márton Kor Csaba
Mimi – Hámori Gabriella

 

A filmvetítés az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivállal és a Mozinettel együttműködésben valósul meg.

 

Ossza meg az információt!

A Zongora-sorozat következő állomásán Bogányi Gergelyt hallhatja a közönség a Müpában, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. A magyar zongoraművész generációjának egyik legkiemelkedőbb alakja, széles repertoárján megtalálható Chopin összes szólózongorára írt darabja, illetve Liszt 12 transzcendens etűdje. A novemberi koncert első felére a művész a romantika egyik másik nagy mesterétől, Robert Schumanntól választott darabokat. Először a Gyermekjeleneteket hallhatjuk, majd a zeneszerző Fantasiestücke kompozícióját szólaltatja meg. A szünet után visszalépünk egyet az időben: Schumann mester műveit a romantika egyik előfutárának, Franz Schubertnek a művei váltják fel. Bogányi Gergely előadásában először a 2 moments musicaux, majd a c-moll szonátát hallgathatjuk meg.

A sorozat következő hangversenyén november 30-án Várjon Dénes lép fel a Zeneakadémia Nagytermében.  

 

 1. november 19. (hétfő), 19.30 óra – Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Bogányi Gergely zongoraestje – „MVM Koncertek – A Zongora”

Schumann: Gyermekjelenetek, op. 15, Fantasiestücke, op. 12 ***

Schubert: 2 moments musicaux, no. 23, c-moll szonáta, D 958

 

A koncert társrendezője a Jakobi Koncert Kft.

Jegyvásárlás a Müpa és a Zeneakadémia jegypénztáraiban, a www.azongora.hu vagy a www.jakobikoncert.hu honlapon a Jegyvásárlás menüpontban.

 

Ossza meg az információt!

November 9-én folytatódik A Zongora-sorozat a Zeneakadémia Nagytermében,

Ossza meg az információt!

Cziffra György számára kiemelten fontos volt a pályájuk elején tartó művészek támogatása. Alapítványa a Liszt Ferenc Auditórium segítségével számos ma már jól ismert művészt segített a pályára. A Balázs János Liszt- és Prima-díjas zongoraművész, Érdemes Művész által életre hívott Cziffra György Fesztivál alapküldetése, hogy a mester zenei és szellemi hagyatékát méltóképpen megőrizze. Ezáltal nagy hangsúlyt kap a fiatal művészek bemutatkozási lehetőségeinek elősegítése, mely törekvéshez a 13. kerületi és a 22. kerületi Önkormányzat is csatlakozott és nyújt támogatást. Angyalföldön, ahol Cziffra gyermekkorát töltötte az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban november 5-én hétfőn 19 órai kezdettel a Cziffra György Fesztivál Tehetség-díjasai, Horti Lilla énekművész és Devich Gergely gordonkaművész hangversenye lesz hallható. Műsorukon Liszt és Puccini dalok, illetve Chopin g-moll cselló-zongora szonátája és Rahmanyinov Vocalise című műve szerepel.

A Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központban november 24-én szombaton Kassai István, Balázs János és a Virtuózok győztese Balázs-Piri Soma közreműködésével ünnepel a kerület, ahol a mester családjával élt. A hangversenyen Liszt, Chopin, Rahmanyinov zongoradarabjai, valamint négykezes művek hangzanak el.

2019 februárjában negyedik alkalommal rendezik meg a Cziffra György Fesztivált, amely a kezdetek óta nyitott művészetszemlélettel, műfajilag befogadó programstruktúrával, a névadó szellemi hagyatékát, művészi örökségét ápolva várja a közönséget Budapest legrangosabb koncerttermeiben, világhírű fellépőkkel.

„…Hisszük, hogy Cziffra György a világ legnagyobbjainak járó sikereit kiemelkedő tehetségén túl a munkába vetett hitének, a megalkuvást nem tűrő, mindig a legmagasabb minőség elérésére való törekvésének, az öncélú csillogástól mentes ügy iránti szeretetének és elkötelezettségének köszönhette. Fordulatokban gazdag élete, kitartása és sikerei nemcsak a mai kor fiatal zeneművészei, hanem mindnyájunk számára példaértékű lehet....”  

Balázs János Liszt és Prima-díjas zongoraművész a Cziffra Fesztivál alapító, művészeti vezetője

 

 1. november 5. (hétfő)19.00 óra Cziffra György Emlékkoncert

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ, Kult13

Horti Lilla és Devich Gergely hangversenye

Közreműködnek: Virág Emese, Kovalszki Mária

Liszt és Puccini dalok, Chopin: g-moll cselló-zongora szonáta, Rahmanyinov: Vocalise

 

 1. november 24. (szombat) 19:00 óra – Cziffra György születésnapi emlékkoncert

 Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központ

Kassai István, Balázs János és Balázs-Piri Soma hangversenye

Liszt, Chopin, Rahmanyinov zongoradarabok

Ossza meg az információt!

  Fonó, 2018. november 10. // 17:00 

November 10-én középkori forgatag tölti be a Fonót, visszarepülünk pár száz évet az időben! A résztvevő zenekar muzsikájával újjáélednek a középkori mulatságok, lesz lovagi párviadal, középkori divatbemutató, keleti hastánc, gólyalábasok, és kézműves vásár is. Közreműködnek a Sub Rosa zenekar, Sárkánykönny zenekar, Hollóének Hungarica Régizene Együttes, Szelindek, Anno Musica és a Bordó Sárkány Régizene Rend. Délután megnyitjuk Both Theodóra festőművész kiállítását, majd Fekete Dávid bábművész előadása szórakoztatja a gyerekeket, hogy aztán az esti koncertek első sorban a felnőtteknek nyújtsanak felhőtlen, évszázadokat átlépő szórakozást.


A részletes program:


17.00 Kiállításmegnyitó-Both Teodóra festőművész kiállítása 

Debrecen mellett egy tanyán élek és festek. Gyerekkoromban tehetséges rajzosnak bizonyultam, később az ecset felváltotta a ceruzát . A debreceni Medgyessy kör tagjaként csiszoltam tudásomat. Mesterem volt Bíró Lajos, Baráth Pál, Potyók Tamás. A nagybányai Prof. Dr. Nicolae Suciu mellett volt szerencsém több-kevesebb időt tölteni. Az ő stílusa van rám a legnagyobb hatással.
Számos csoportos és egyéni kiállítást tudhatok magam mögött. Utóbbi évek nagy kiállításai: Mór Lamberg Kastély, Gyulai Várszínház, Budapest LOOK Gallery, a Lengyelországi Nemzetközi Triennálé, az "Ezüst Négyszög". Bejutottam a szegedi biennálé egy korábbi előzsűrijébe és több Hajdú - Bihar Megyei Őszi tárlaton is szerepeltem.
Kísérletező alkat vagyok, mind technikai téren, mind pedig az anyagok felhasználása területén is.".
Minden kiállításom kedvenc idézetemmel nyílik: " MERJ ÉBREN ÁLMODNI ".

 

17.30 Bábelőadás Fekete Dávid-Törökvész Vitéz, avagy Vitéz László és a török

Réges-régen, hajdanában, mikoron még a török uraskodott a kicsi Magyarországon, élt egy legény, kit csak úgy emlegettek, hogy a Törökvész Vitéz. Bizony még az öreg ördög is kéthetes búskomorságba esett, ha meglátta vitézünk piros sipkás kobakját dalolva közeledni. Mert jaj volt annak, aki valamely gonosz fondorlat elkövetésén mesterkedve találkozott az igazságosság hétmázsás pofonjaival.

19.00 Sub Rosa zenekar

A Sub Rosa 1999-ben alakult Törökbálinton. Az együttes középkori, azon belül is legfőképpen 13. századi, európai hangszeres zenét játszik. A több száz éves darabokat a középkorban használt hangszereken, korabeli kosztümben szólaltatják meg, főleg történelmi tematikájú rendezvények alkalmával. Hangszeres műsoruk leginkább vásári hangulatba illő „középkori térzene”.

Nagyterem:

18.00 Sárkánykönny zenekar

A Sárkánykönny akusztikus folk-fantasy zenekar 2007-ben alakult. Zenéjük a középkori/reneszánsz régizenéből, a pagan folkból, a világzenéből és a rockzenéből egyaránt merít. Szövegeikben nagy hangsúlyt kapnak a misztikus elemek: tündérek, manók, törpék. Az általuk megálmodott mesevilágot igyekeznek a közönségnek is bemutatni.


19.00 Hollóének Hungarica Régizene Együttes

A Hollóének középkori zenét játszó zenekar. Eredeti középkori dallamok mellett modern átdolgozásokat is előadnak népzenei, világzenei stílusban. Az együttes hagyományőrző eseményeken lépnek fel Európa-szerte. A zenekar egyik meghatározó karaktere, a középkori, vagy középkori hangzást utánzó hangszerek választása. Ezek a régimódi hangszerek nem tömegtermelésben, hanem mesterek felkérésével, egyedileg készültek.

20.00 Szelindek Régi-Világzenei Forgatag

A Szelindek a mesés kelettől, az jó magyar végeken át, egészen a viking vizekig szól. A zenekar 9 éve alakult és azóta járja a nagyvilágot és annak szebbnél szebb várait, kastélyait. Zenei stílusát tekintve régi-világzenét játszik, korhű hangszereken, úgymint: töröksíp, tekerőlant, duda, mandolin, koboz, nagydob. Mottójuk: "Életünk a hagyományőrzés, a hagyományőrzőkért!"


21.00 Anno Musica

A 2014 nyarán alakult ANNO Musica együttes hidat kíván teremteni régi és modern muzsika, a klasszikus és újszerű hangzásvilág között. Az együttes instrumentáriumában egyaránt megtalálhatóak történelmileg hiteles hangszerek (pl. görbekürt, shalmei) és népi hangszerek (koboz, citera, tekerőlant, duda, sípok, furulyák, stb.). Különlegessége a zenekarnak, hogy a régizenét az autentikus népzene irányából közelíti meg. A koncerteken felhangzó egyházi és világi zene hiteles középkori forrásokból származik. Az ismert és ritkán felhangzó európai dallamokon kívül magyar historikus énekek is helyet kapnak a repertoárban. Az ANNO Musica önálló koncertek mellett történelmi fesztiválokon, vásárokon, karneválokon, ünnepségeken is közreműködik.

22.00 Bordó Sárkány Régizene Rend

Bordó Sárkány Régizene Rend, saját meghatározása szerint „középkori világzenét” játszik. Ezalatt azt értik, hogy a középkori táncokat és dalokat önkifejező módon közelítik meg, a saját szerzemények pedig magukon viselik a középkori zene stílusjegyeit. Igazi fúziós zenéről van szó. Fontos az autentizmus, mégis, az eredeti dallamot és szöveget bátran ötvözik saját alkotói elképzeléseikkel. A zenekar saját szerzeményei mellett magyar táncokat és dalokat ad elő, illetve más népek világi és egyházi zenei világából merít (skót, ír, breton, német, szefárd zsidó, kasztíliai, francia, provanszál, katalán). 
A zenekar, megalakulásától számítva, az elmúlt 8 évben 13 különböző külföldi országból kapott meghívást.A csapatnak 3 nagylemeze jelent meg, 2010-ben „Világfa”, 2013-ban „Óperencia”, valamint idén tavasszal „A Lány és a Sárkány” címmel.

Kisérő rendezvények: 

- Hősök kapuja - lovagi párviadalok, középkori divatbemutató
- Kis Aletta „Amaya” – keleti hastánc
- Szárnyas Sárkányok – gólyalábas zenés vásári örömködés

A teljes rendezvény alatt kézműves vásár

Jegy: Elővételben: 1000.-Ft, A rendezvény napján: 1500.-Ft

 

 

  

Ossza meg az információt!

A Magyar Orchidea Társaság 2018. november 8-11. között Nemzetközi orchidea- és bromélia kiállítást és vásárt rendez Budapesten, a Városligetben, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Ossza meg az információt!

A Zongora-sorozat őszi évadát Ránki Dezső zongoraestjével kezdi október 30-án az MVM Koncertek a Müpában, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. A kétszeres Kossuth-díjas művész három merőben más karakterű zeneszerző műveit interpretálja. Az est Haydn zongoraszonátájával kezdődik, amely a klasszicista billentyűs muzsika széles tárházát tárja a közönség elé. Ezután Debussy Images sorozatát hallhatja a közönség, amely az impresszionista hatások és reflexiók jegyeit viseli magában. A koncert második részében a Schuberti életmű egyik csúcsalkotása, a híres B-dúr szonáta csendül fel, ami mind zenei mondanivalójában, mind terjedelmében hatalmas kihívás elé állítja az előadót. A kiváló zongoraművészt a Zeneakadémia Nagytermében november 15-én újra hallhatja a közönség, ahol a Debussy halálának 100. évfordulójára rendezett koncerten Klukon Edit zongoraművésszel, valamint Vigh Andrea hárfaművésszel adnak emlékhangversenyt további jelentős művészek társaságában.

 

 1. október 30. (kedd), 19.30 óra – Müpa – Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Ránki Dezső zongoraestje – „MVM Koncertek – A Zongora”

Haydn: Asz-dúr szonáta, Hob. XVI:46,

 Debussy: Images / Képek Fények a vízen, Hódolat Rameau-nak, Mozgás, Harangszó a lombokon át,

És a Hold leszáll az egykori szentélyre, Aranyhalak  ***

Schubert: B-dúr szonáta, D 960

 

A koncert társrendezője a Jakobi Koncert Kft.

Jegyvásárlás a Müpa és a Zeneakadémia jegypénztáraiban, a www.azongora.hu vagy a www.jakobikoncert.hu honlapon a Jegyvásárlás menüpontban.

 

Ossza meg az információt!

 

A piaci trendeket követve új kiállítással jelentkezik idén a Hungexpo. Az október 26–28. között megrendezett Beauty & Style Nemzetközi Szépségipari Kiállítás a szépségipar legnagyobb hazai seregszemléje, amelyen az iparág három nagy területe (kozmetika, fodrászat, kéz- és lábápolás) vonultatja fel innovációit és legjobb termékeit. A kiállítást, amelyen csaknem 60 kiállító több mint 100 márkája vesz részt, versenyek, bemutatók, valamint a szakembereknek és a nagyközönségnek szóló előadások kísérik.

 

A globális szépségipar a 21. század második évtizedének egyik legjobban fejlődő iparága. Évente csaknem 7 százalékkal bővül, gyorsabban, mint a világ GDP-je. Értéke egyes becslések szerint 2022-re eléri az évi 350 milliárd eurót. A növekedés Magyarországon is jól érzékelhető, a hazai kozmetikai piacon tevékenykedő körülbelül 1500 cég évente 100-120 milliárd forintot termel (Forrás: Az Üzlet, 2018. július 9.).

Ezt a trendet felismerve indítja útjára új kiállítását a Hungexpo. A BEAUTY & Style-on, a Budapesti Vásárközpont legmodernebb („G”) pavilonjában. „A Hungexpo folyamatosan keresi portfóliójának bővítési lehetőségeit – mondta a rendezvényt felvezető sajtóbeszélgetésen Raunicker Ivett kiállításigazgató, hozzátéve, hogy ebből a szempontból is jó választás volt a BEAUTY & Style Nemzetközi Szépségipari Kiállítás elindítása. – A rendezvény hiánypótló a hazai palettán, tekintve, hogy a kozmetika, a fodrászat, valamint a kéz- és lábápolás teljes spektrumát felöleli.” Az igazgató hozzátette: hosszú távú célja a Hungexpónak, hogy a kiállítás a magyarországi szépségipari szakma éves találkozójává nője ki magát. „Nem titkolt célunk, hogy 2-3 éven belül régiós szintre lépjünk, és a BEAUTY & Style nemzetközileg is elismert brand legyen” – mondta Raunicker Ivett.

A kiállítás szakmai partnere a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Kézműves Tagozata, amely számos szakmai programot és versenyt kínál a rendezvény idején. „A szépségiparban működő kis- és közepes vállalkozásoknak ritkán van lehetőségük egymással érintkezni. Kevés a felület a szakmai és emberi kapcsolatok kialakítására – mondta Ács Mónika, a BKIK elnökének sajtótanácsadója. – A BEAUTY & Style viszont remek alkalom a szakmai tapasztalatcserére. A BKIK éppen ezért örömmel csatlakozott a Hungexpo kezdeményezéséhez” – tette hozzá Ács Mónika.

A BEAUTY & Style Szépségipari Kiállítás nagykövete Debreczeni (Annoni) Zita, aki – mint mondta – örömmel vállalta el ezt a megtisztelő felkérését. „Annyi információ zúdul ma ránk, hogy nehéz lépést tartani az újdonságokkal a szépségipar területén is. Nagy segítséget jelent, ha ezeket az információkat csokorba szedve, egy helyen, profi szakemberek tálalásban ismerhetjük meg” – mondta a modell

A részvevők a három nap folyamán előadásokat hallgathatnak a többi között a városi, stresszes életmód bőröregítő következményeiről, a természetes bőrmegújításról, a köröm-deformitások innovatív kezeléséről, a szív- és érrendszeri betegségek hatásairól a lábápolásra, a legújabb hajápolási trendekről és a szépségipari vállalkozások menedzseléséről is. Egyebek mellett ezekről is beszélt a sajtótájékoztatón Juhász Klára kozmetikus mester és Hegyi Andrea kézápoló és műkörömépítő mester, akik a kiállításhoz kapcsolódó szakmai versenyek kiírásáért és lebonyolításáért is felelnek. A többi között lesz műkörömépítő és lábápolóverseny, és itt rendezik a 60. Országos Fodrász és Kozmetikus Bajnokságot is, a Magyar Fodrász Kozmetikus Közhasznú Egyesület szervezésében. Emellett a látogatók figyelemmel kísérhetik az Országos Kozmetikai Masszázsversenyt is. (A körmös verseny profi, összetett kategóriájának győztese és modellje számára a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara biztosítja a részvételt a 2019-es londoni Nailympián.) A versenyekről bővebben itt.

A kiállítás színpadán különböző bemutatók váltják egymást. Az elsősorban a nagyközönségnek szóló eseményeken több országos, illetve világbajnok is testközelbe hozza a legújabb trendeket. Ahogy Szécsényi István mesterfodrász, a kiállítás fodrász szakértője elmondta: itt lesznek a három héttel ezelőtt Párizsban világbajnoki érmeket nyert magyar fodrászok és kozmetikusok, valamint a Hungexpón nemrég befejeződött Euroskills verseny magyar fodrász résztvevői is.

A kiállítás látogatói a rendezvényen találkozhatnak például az Adrienne Feller, Académie, Ilcsi, Charlotte Meentzen, Revlon, Lash & Lashes, Dr Hazi, Alissa Beauté, Tigi, Bielenda, Cosmix, Indigo Nails, a CND Nail Lounge, Karaja, Panarom, Olaplex, Peggy Sage, Szépségakadémia, Sugarbearhair vagy a TianDe márkákkal is. A márkák teljes és még bővülő listája itt megtekinthető.

 

A kiállítás 26-án, pénteken 10.00–19.00-ig, szombaton és vasárnap 10.00–18.00-ig tart nyitva.

Szakemberek és kiállítói e-tickettel rendelkezők számára, online regisztrációt követően a belépés ingyenes. Ugyancsak költségmentes a kiállítás látogatása Glamour-kupon felmutatásával (a kupont látogatói karszalagra kell cserélni a III-as fogadócsarnokban a hostesseknél).

 

Az első 1000, online regisztrált jegyvásárló számára ajándék negyedéves  előfizetéssel a jegyár: 1300 Ft+250 Ft kezelési költség.

Online elővételben vásárolt belépőjegy, regisztráció nélkül: 1800 Ft +250 Ft kezelési költség jegyenként.

Napijegy a helyszínen: 1800 Ft, kedvezményes jegyek: 1300 Ft.

Ossza meg az információt!

Magyarországon először Super Fight Series

Ossza meg az információt!

 

Tízezernél is több látogatót várnak a szervezők a 6. AUTOMOTIVE Hungary és a 27. AUTÓTECHNIKA-AUTODIGA Nemzetközi járműfenntartó-ipari szakkiállításra, amely a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban lesz október 17–19. között. A kiállítás és a hozzá kapcsolódó konferenciák középpontjában a mesterséges intelligencia, a 3D nyomtatás, az elektromos hajtás és az ipar 4.0 áll.

Az idei év sok szempontból emlékezetes marad a magyar autóipari szektor szereplőinek. Hat év után legördült az 1 milliomodik jármű a kecskeméti autógyár futószalagjairól, és megvalósulhat a hazai járműipar diverzifikációja azzal, hogy megállapodás született a másik német autóipari óriás debreceni összeszerelő üzemének felépítéséről. Utóbbi hatalmas lökést ad nemcsak az iparágnak, hanem az ország gazdaságának is, amelynek a járműipar már eddig is meghatározó szegmense volt. Ráadásul azzal, hogy immár mind a három német prémium márka gyártókapacitása jelen lesz Magyarországon, az eddiginél is jelentősebb tudástranszfer kerül az országba.

Évről évre egyre nagyobb az érdeklődés a járműiparral foglalkozó szakmai események iránt Mindezek magyarázzák, egyben ki is emelik a 6. AUTOMOTIVE Hungary kiállítás jelentőségét. Ez ma az egyetlen olyan rendezvény Kelet-Közép-Európában, ahol a járműgyártás teljes spektruma képviselteti magát a tervezéstől a kivitelezésig. Az idei eseményen 15 ország (Ausztria, Belgium, Csehország, Észtország, Franciaország, Hollandia, Kína, Lengyelország, Litvánia, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Románia, Taiwan és Magyarország) 236 kiállítója lesz jelen. A négy magyarországi nagy autógyár mellett számos, a saját területén meghatározó cég vesz részt a kiállításon, TIER1-es, TIER2-es és TIER 3-as beszállítók, az iparághoz kapcsolódó szolgáltatók, állami szervezetek és a szakmát képviselő szövetségek. A rendezvényre a tavalyihoz hasonlóan idén is több mint 10 ezer szakembert várnak.

Az AUTOMOTIVE Hungary szakmai partnerei hagyományosan a Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE), a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége (MAJOSZ) és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA). Az esemény fővédnöke Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

A kiállítás és a hozzá kapcsolódó konferenciák középpontjában a mesterséges intelligencia, a 3D nyomtatás, az elektromos hajtás és az ipar 4.0 áll. És bár az autógyártás egyre inkább gépesített folyamat, az emberi munkaerő még mindig az egyik legnagyobb érték. Így az elmúlt évekhez hasonlóan most is meghatározó lesz a kiállításon a szakképzés ügye. A szakmai találkozók közül kiemelkedik az Innováció – az autóipar hajtóereje elnevezésű konferencia, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szervezésében; az Ipar 4.0 konferencia, a MAGE és a Portfolio szervezésében, Az e-mobilitás másképpen 4 elnevezésű konferencia, a a BPMK szervezésében. Idén is lesz MAGE – MAJOSZ – HIPA B2B beszállítói fórum és  TechTogether, a mérnökhallgatók versenye.

A kiállítás társrendezvénye ezúttal is az AUTÓTECHNIKA-AUTODIGA Nemzetközi járműfenntartó-ipari szakkiállítás, amely idén 27. alkalommal jelentkezik. A hazai autójavító és -fenntartó ipar legjelentősebb szakmai fórumán a diagnosztika, a garázsberendezések és a gépjárműalkatrészek, valamint a szolgáltatások kínálatát egy fedél alatt tekinthetik meg a gépjárműjavító szakma szereplői. A kiállítás alkalmat teremt a szakemberek számára, hogy megismerjék az autóiparhoz kapcsolódó ágazatok és szolgáltatások újdonságait, fejlesztéseit és bemutatásra kerül a villamos autók szervizelése, továbbá az ehhez szükséges műszerek és célszerszámok.

Idén is célként tűzi ki az AUTOMOTIVE HUNGARY, hogy állásbörzeként is megjelenjen a kiállításra érkező fiatalok számára. A rendezvény így különösen egyedi környezetet biztosít az 5. TECHTOGETHER verseny lebonyolítására. A verseny célja szorosabb kapcsolatot teremteni a műszaki felsőoktatásban tanulók és a járműipari cégek között. Ugyanakkor a kiállító járműépítő csapatok közreműködésével a verseny népszerűsíti a műszaki pályát a nézőként résztvevő középiskolás fiatalok számára.

Idén először hirdette meg a Hungexpo Zrt. az AUTOMOTIVE Hungary kiállításon az Innovációs Termékdíj pályázatot. Több ipari szakkiállításunkon már hagyományosnak mondható ez a Termékdíj pályázat. Első alkalommal is már számos színvonalas pályázati anyag érkezett a szakmai zsűrihez  (Magyar Gépjárműgyártók Egyesülete, autopro.hu) melyből négy kategóriában hirdetett Nagydíjat és egy kategóriában Különdíjat.

 

SZERSZÁMOK KATEGÓRIÁBAN NAGYDÍJAS TERMÉK LETT:

Hoffmann Hungary Quliaty Tools Kft.  - A pavilon 201N

GARANT Xpent – moduláris és flexibilis 5 tengelyes gépsatu

 

SZOFTVER KATEGÓRIÁBAN NAGYDÍJAS TERMÉK LETT:

Varinex Informatikai Zrt. - A pavilon 202B, 202I

Autodesk Product Design Collection System gépészeti tervező rendszer

 

IPARI LOGISZTIKA KATEGÓRIÁBAN NAGYDÍJAS TERMÉK LETT:

Szkaliczki Kft. - A pavilon 209E

Vákumformázott logisztikai tálca

 

3D NYOMTATÁS KATEGÓRIÁBAN NAGYDÍJAS TERMÉK LETT:

Stratasys GmbH - A pavilon 202A

Fortus 380mc™ Carbon Fiber Edition 3D nyomtató

 

KÜLÖNDÍJBAN RÉSZESÜLT:

Vendinvest Magyarország Kft. - A pavilon 309A

Eszköz visszagyűjtő automata rendszer, intelligens tartály

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

A Budapest rovat további hírei

Bár Budapestet egyelőre nem érinti a dízelautók kitiltása, az európai tendencia nagyban befolyásolja a hazai autóárakat is. Egyre nehezebb jó áron eladni a 2005 előtt gyártott dízeleket, míg a környezetbarát autók kereskedelme szárnyal.
November 9-én folytatódik A Zongora-sorozat a Zeneakadémia Nagytermében,
Minden évben csillogó gyerekszempárok, mosolygós arcocskák kíséretében gördül be az M2 Mikulás Expressz a Nyugati pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba. (x)
Holnaptól te is legyél zöldebb!... ne csak a szomszéd kertje!
Cégünk Budapest egész területén vállalja társasházak, lakóparkok kezelését, közös képviseletét, üzemeltetését. (x)
A tiszaföldvári Révay György Gyermekotthon és Kollégium számára vívott jótékonysági mérkőzést az Országgyűlés labdarúgó válogatottja jótékonysági Jász-Nagykun-Szolnok megye válogatottjával
Az adóhatóság szeptember 10-től megkezdte azon adózók utólagos ellenőrzését, akik a hivatalhoz benyújtott bevallásaik alapján nem folytatnak gazdasági tevékenységet, ám a rendelkezésre álló kontrolladatokból ezzel ellentétes következtetés vonható le.
Az évi kétszer történő óraátállításnak az EU-ban várható megszüntetése alvás-egészségügyi szempontból pozitív fejlemény.
A kötelező kamarai regisztrációs díjat, ami évi 5000 forint, sokan nyűgnek, egyfajta adónak fogják fel, amiért nem kapnak ellentételezést. Érdemes azonban vetni egy pillantást a BKIK által nyújtott szolgáltatásokra is.

hirdetés

Ön is hirdetne?

Budapesti állások

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

Informatikai segítség házhoz Budapesten, ingyenes kiszálláss
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Informatikai segítség házhoz Budapesten, ingyenes kiszálláss

Te megálmodod, én megalkotom!
(Szolgáltatás / Szépségápolás)

Te megálmodod, én megalkotom!

Szivárvány Iskola Nyílt napok
(Szolgáltatás / Oktatás, fordítás)

Szivárvány Iskola Nyílt napok

Körtánc A TIT Studióban
(Szolgáltatás / Életmód)

noimage

Villanyszerelés Budapesten és vonzáskörzetében
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Villanyszerelés Budapesten és vonzáskörzetében

BODY SPACE : "A HELY, ahol tested átalakul!"
(Szolgáltatás / Szépségápolás)

noimage

Garázsvásár Csillaghegyen!
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

noimage

Dr.Tóth Tamás Idegsebész Magánrendelés
(Szolgáltatás / Egészségügy)

Dr.Tóth Tamás Idegsebész Magánrendelés

Foleg anyagi segitseg idoseknek
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

noimage

Foleg anyagi segitseg idoseknek
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

noimage

Bérelhető Jakuzzis Körös-parti nyaralóházak
(Szolgáltatás / Vendéglátás)

Bérelhető Jakuzzis Körös-parti nyaralóházak

Takarítás
(Szolgáltatás / Takarítás, házvezetés)

Takarítás

Villanyszerelés
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Villanyszerelés

NEOPLANT gyógynövényes natur kozmetikumok bôr és haj problém
(Szolgáltatás / Egészségügy)

NEOPLANT gyógynövényes natur kozmetikumok bôr és haj problém

Állatbefogás és tetem szállítás
(Szolgáltatás / Háziállat)

noimage

hirdetés

Ön is hirdetne?


Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9