Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a járványhelyzetet nemzetközi kitekintéssel is folyamatosan figyelve, monitorozva első pillanattól kezdve arra törekedett, hogy a magyar lakosságot minél nagyobb biztonságban és egészségi állapotban tudja.

Miközben Franciaországban napi száz halottról szóltak a hírek, Spanyolországban annak örültek, ha az elhunytak száma egy nap kétszáz alá csökkent, Magyarország minden eshetőségre felkészült, a legrosszabb forgatókönyvvel is számolva hozott intézkedéseket annak érdekében, hogy akkor se kelljen emberéletekről döntenünk, amikor idehaza a koronavus-fertőzöttek száma tömegessé válna.

A vírus minden esetben saját életét éli, megfékezni csak úgy vagyunk képesek, ha az útjába folyamatosan akadályokat állítunk. Az időben meghozott megfelelő döntéseknek és a lakosság fegyelmezett magatartásának köszönhetően az első nehézséget az ország sikeresen átvészelte, a járványgörbét ellaposítottuk.

Közép- és kelet-európai kitekintésben szinte egyedülálló módon sikerült szembenéznünk a járvánnyal. Ez vezethetett oda, hogy az új koronavírus-járvány második, az előzőnél enyhébb szakaszába léphettünk. Bár az első csatát megnyertük, de a biztonság kedvéért tartsuk szárazon a puskaport – mondta Prof. Dr Kásler Miklós, miniszter azon az újabb videokonferencián, ahol Prof. Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkárral közösen egyeztetett a kórházigazgatókkal.

A videokonferencia fő témája az egészségügyi ellátás újraindítása volt, melynek ütemezése a járványügyi helyzetet folyamatosan értékelve a tervek szerint négy lépcsőben történik majd, ennek előkészítésről rendszeresek a szakmai egyeztetések. Az EMMI vezetői eredményesség szempontjából a fokozatosságra, a körültekintésre, továbbá az intézmények, esetlegesen az egészségügyi ágazatok régión belüli együttműködésre hívták fel a figyelmet. A miniszter hangsúlyozta, nem lehet minden egyes esetre központi megoldást találni, ezért mindenki a saját felelősségének tudatában, a betegek érdekeit figyelembe véve cselekedjen. Emlékeztetett arra is, hogy a szerencsés járványgörbének köszönhetően rugalmasabb ágykapacitásra van lehetőség, azonban nem szabad elfelejteni, hogy a járvány még tart, így erre a célra továbbra is biztosítani kell szabad ágyakat.

Az újraindítás kapcsán példának hozták fel az Egészségügyi Szakmai Kollégium Fog- és Szájbetegségek Tagozatának időközben tett módosított javaslatát, melyet érdemes mérlegelnie a többi tagozatnak is, hogy amennyiben szükségesnek érzik, menet közben változtassanak. Az újraindítást óvatos lépésekkel lehet megtenni, és teljesen természetes, ha menet közben lazításokra van lehetőség, mintsem utólagos szigorításokat kelljen bevezetni.

Az emberi erőforrások minisztere ebben a körben is elismerését és köszönetét fejezte ki a vérplazma-terápiás kezelések és a további innovatív reménykeltő terápiák kacsán. Mint mondotta, azok közül, akik a kezelésekben részesültek még senki nem halt meg, mi több egyre jobb egészségi állapotnak örvendenek. A kórházak érdeklődésére a finanszírozással kapcsolatban arról tájékoztatták az intézmény vezetőit, hogy a járvány ideje alatt továbbra is átlagfinanszírozás van érvényben.

A járvány terjedésének az elsődleges gátja továbbra sem a tesztelés, hanem a koronavírus- járvánnyal kapcsolatban hozott óvintézkedések betartása. Ugyanakkor egy negatív PCR-lelet nagyban hozzájárul a kockázat csökkentéséhez. Ezért is kap hangsúlyt az egészségügyben az egyéni védőfelszerelések megfelelő használata, továbbá az infekciókontroll szabályának szigorú

Forrás: koronavirus.gov.hu

A Budapest rovat további hírei

Magyarországon is egyre többen próbálnak átállni az egészséges életmódra, aminek szerves részét képezi a helyes táplálkozás is.
A takarmányárak világszintű emelkedése nehéz helyzetbe hozta az állattartókat, a hús drágulása elkerülhetetlen - mondták a Portfolio keddi online konferenciáján részt vevő termelői szervezetek és...
Több mint négymillió forint értékű hamis ruházati termékeket foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy Hegyeshalomnál ellenőrzött török teherautóból.
Várjon Dénes online szólóestjével folytatódik kedden az MVM Koncertek - A Zongora-sorozat.
Magyar dalszövegeket népszerűsítő rendezvénnyel várják az érdeklődőket május 25-én a fővárosi Muzikumba. A Mai Dal című kezdeményezéshez kapcsolódva dalszövegírói versenyt is hirdetnek.
A magyar miniszterelnök üdvözli az UEFA, a labdarúgás európai szervezetének azon álláspontját, amely határozottan kiáll az európai Szuperliga létrehozására irányuló törekvések ellen, és hitet tesz a...
Összegyűlt kellő számú, 15 750 aláírás Magyarországról a Mentsük meg a méheket és a gazdákat! címmel létrehozott európai polgári kezdeményezéshez - közölte a Magyar Természetvédők Szövetsége az...
Kányádi Sándor versmondó és versillusztrációs versenyt rendez a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kara a magyarországi és a Kárpát-medencei felsőoktatási intézmények hallgatóinak.
Fintech Design Versenyt hirdet a Digitális Jólét Program (DJP) a felsőoktatásban tanulók számára, a megmérettetésre április 30-ig lehet jelentkezni, és május 31-ig kell benyújtani a pályázatokat -...
Az Anne Frank naplója című monooperát közvetíti a Budapesti Operettszínház pénteken, a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján.

A címlapról

A kiberbűnözők hamis oltási ajánlatokkal próbálják kicsalni a...
Február elején fontos új funkciókkal bővült a Személyreszabott...
A Nagyvásárcsarnok lesz a központi közösségi tere a Diákvárosnak,...
A szolgáltatók sokéves gyakorlata alapján a távfűtési szezon április...
Megérkezett a tavasz, előkerülnek a garázsokból a motorok és...
A hat- és nyolc évfolyamos gimnáziumok 5-8. évfolyamai a jelenlegi...

Könyvajánló

A csapathatékonyság hét összetevője
Egy család története mutatja meg, hogy az autizmus nem csapás, hanem lehetőség
Hat lépés a tisztánlátás felé egy komplex világban
Velence idén március 25-én ünnepli 1600. születésnapját.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Hála a progresszív nézetek terjedésének és számos magyar és nemzetközi vállalat felelősségvállalásának, belátható időn belül megnyílhat az út a jelenleg még tiltott poligámia (többnejűség) és a pedofília legalizálása előtt.
A Hit Rádió vendége Ruff Tibor teológus-filozófus volt, aki nagyon érdekesen, gyakorlatiasan válaszol hallgatói kérdésekre.
A Hit Rádió interjúja Gesztesi Károllyal.
A XVI. kerületi Magtár utcai aluljáró nem mindenkinek megfelelő méretű.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat IfYou programjában több mint 15 ezer fiatal került közelebb az önkéntességhez
A BHRG Alapítvány összeállításában a jelenlegi nehéz helyzetben, bezártságban találhatunk segítséget, hogy a gyerekekkel együtt töltött idő jókedvben, közös örömökben legyen gazdag, emellett a mindig hasznos, játszva tanulásra is sor kerüljön.
36 hónapja tartó egyeztetéssorozat után példaértékű konszenzus született a zöld szervezetek, a civil szervezetek és a Hegyvidéki Önkormányzat között a Normafán kialakítandó lombkorona-tanösvény ügyében. A szerdai egyeztetésen a tervező csapat és az önkormányzat mellett az alábbi szervezetek képviselői vettek részt
A gyerekvállalás bátorítására indított petíciót a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szerdán; a kívánt gyerekek megszületéséért tevékenykedő civil szervezet nyilatkozatát online írhatják alá a támogatók.