Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Zacher Gábor csalódott a Showder Klub humoristájában.

A Szomszédnéni Produkciós Iroda humortársulat tagja Felelős Alkoholista című könyvét úgy kezdte el írni, hogy azt hitte, se nem felelős, se nem alkoholista, de a mű végére kiderült, mindkettő igaz rá, de egyik sem teszi boldoggá. A szerző Zacher Gáborral beszélgetett a könyvről, aminek aktualitása az, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások miatt egyre többen nyúlnak az alkoholhoz, - beleértve a Showder Klub humoristáját is.

A mostani járványidőszakban mindenki szorong, sokaknak egzisztenciálisan is veszélybe került a jövőbe, ezért különböző függőségekbe menekülnek. Bálint Ferenc humoristát az első hullám idején érte az ijesztő ráébredés. Amikor két hétre előre be kellett vásárolnia, az a napi néhány sör vagy pár pohár bor egyszerre többnek tűnt, mint ahogy ő azt korábban elképzelte.
„Úgy éreztem, naplót kell vezetnem az alkoholfogyasztásomról, hogy kiderüljön, többet iszom-e, mint ami társadalmilag elfogadott, egyénileg védhető vagy pánikhelyzetben indokolt. Ez egy önsegítő könyv, így legalább nem kellett megvennem másét” – ismertette a humorista.

Miután Zacher Gábor toxikológus is elolvasta a könyvet, közösen kerestek tanulságokat a mű szerzőjével. A könyvet szakmai szemmel értékelő orvos azzal szembesítette Bálint Ferencet, hogy csalódott benne.

„Az egyik fejezetben arról ír, hogy szereti a japán sört, pedig az borzasztó. Rettenetesen sz*rok, ihatatlanok. Egyszer ittam, először és utoljára. Amikor azt a fejezetet olvastam, összeomlott minden” – mondta viccesen.

Komolyra fordítva a szót, Zacher Gábor az alkoholizmussal kapcsolatban elmondta, hogy járványhelyzetben is visszaköszönt a való világ. Ilyen helyzettel még nem találkoztunk, az emberek számára a betegség tartós veszélyhelyzetet jelent, ami szorongást és depressziót okoz, a feszültséget pedig oldani kell. Ezt pedig sokan az alkoholban találják meg.

A toxikológus szerint, ha a szülő otthon megissza a napi három sört, az még nem a világ, de az élete részét képezi, a mintát pedig a gyerek is megtanulja. A járvánnyal kapcsolatban pedig a legnagyobb gond az, hogy a megoldás, ami a vakcina, tőlünk teljesen független.

A Felelős Alkoholista című könyv már megrendelhető az Álomgyár Kiadó weboldalán és megtalálható a legnagyobb magyar könyvesboltokban.

A címlapról

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) május 22-től bezárja a Móricz...
Hússzor annyi mikroműanyagot juttat a szervezetébe egy évben, aki...
A bajnok Ferencváros kapta a Fair Paly-díjat a vasárnap befejeződött...
A gyalogosok biztonsága érdekében balesetmegelőzési ellenőrzést tart...
Humor, lazaság, kiegyensúlyozottság, örök fiatalság – ezek a...
Egyre több bizonyíték utal arra, hogy a pandémia miatti lezárás az...

Könyvajánló

Szédítő a változások üteme az üzleti életben, és eljött az ideje az új törvényszerűségek felismerésének! – állapítja meg Judy Samuelson, akinek az Aspen Intézet üzleti és társadalmi programjáért felelős ügyvezető igazgatójaként kivételes rálátása van e folyamatokra.
Az olvasóknak maguknak kell megtalálniuk a hiányzó részt
Pokrovenszky Gergely szerzőpáros ötödik könyveként jelent meg a 13 valós történet elmesélő, segítségnyújtásnak szánt könyve.
Csodamódszerek helyett tudatosságra van szükség

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Hála a progresszív nézetek terjedésének és számos magyar és nemzetközi vállalat felelősségvállalásának, belátható időn belül megnyílhat az út a jelenleg még tiltott poligámia (többnejűség) és a pedofília legalizálása előtt.
A Hit Rádió vendége Ruff Tibor teológus-filozófus volt, aki nagyon érdekesen, gyakorlatiasan válaszol hallgatói kérdésekre.
A Hit Rádió interjúja Gesztesi Károllyal.
A XVI. kerületi Magtár utcai aluljáró nem mindenkinek megfelelő méretű.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Enyhítette a Ligetvédő aktivisták büntetését és közérdekű munka helyett megrovásban részesítette őket a Fővárosi Törvényszék szerdán kihirdetett másodfokú, jogerős ítéletében - tudatta a bíróság közleményben.
ngyenes bohócdoktoriskolába várj a Mátrix Közhasznú Alapítvány azokat az önkénteseket, akik szeretnének részt venni gyerekek és felnőttek számára szervezett jótékonysági programokban - olvasható az alapítvány keddi közleményében.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat IfYou programjában több mint 15 ezer fiatal került közelebb az önkéntességhez
A BHRG Alapítvány összeállításában a jelenlegi nehéz helyzetben, bezártságban találhatunk segítséget, hogy a gyerekekkel együtt töltött idő jókedvben, közös örömökben legyen gazdag, emellett a mindig hasznos, játszva tanulásra is sor kerüljön.