Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

135 feljelentés érkezett a rendőrséghez a Szigetről, ahol tizenhárom elkövetőt fogtak el - mondta Markó Attila, a fesztiválnak helyet adó III. kerület rendőrkapitánya a Szigeten felállított rendőrségi központnál.

Sátorból lopás, alkalmi lopás és zsebtolvajlás a leggyakoribb bűncselekmény a Szigeten, de a tizenhárom elfogott között vannak drogterjesztők és garázdálkodók is - mondta a rendőrkapitány.

Nagyon sok külföldi esik áldozatul a tolvajoknak, közülük legtöbbször a hollandokat, a briteket és a franciákat károsították meg - tette hozzá.

Nagyobb az esélye annak, hogy nemi betegséget kapjanak el a fesztiválozók, mint annak, hogy új influenzával fertőződnek meg a Szigeten - mondta Szlávik János, a Szent László Kórház főorvosa az MTI-nek. A fesztivál főszervezője szerint sincs ok a pánikra.

"Az új típusú influenza szempontjából a szigetlakók nincsenek jelenleg veszélyben. Sokkal nagyobb veszélyt jelentenek a szexuális úton terjedő betegségek a Szigeten, mint a légúti fertőző betegségek" - mondta a járványügyi szakember, azt követően, hogy kiképzést tartott a Szigeten tevékenykedő "influenza-hostesseknek".

{xtypo_quote_right}Nagyobb az esélye annak, hogy nemi betegséget kapjanak el a fesztiválozók, mint annak, hogy új influenzával fertőződnek meg a Szigeten.{/xtypo_quote_right}

Európa számos államában nagyságrendileg nagyobb influenzajárvány dúl, mint Magyarországon. Ugyanakkor azokban az országokban is rendeztek nagy ifjúsági fesztiválokat, ahol tízezer számra vannak megbetegedések, és egyiken sem okozott a járvány problémát. Magyarországon sem számítanak erre - mondta Szlávik János, aki szerint nagyon kicsi az esélye annak, hogy valaki fertőzötten érkezik a fesztiválra és tovább is adja a betegséget a Szigeten.

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

A Budapest rovat további hírei

A pénzügyi és a gépkezelő szakmák vezetik a népszerűségi listát a Centrum Oktatóközpont felmérése alapján.
A színházi tao megszűnése úgy látszik nem sokban befolyásolja a Budapesti Showszínház életét: egyre több és egyre jelentősebb előadásokkal jelentkeznek a hazai színházi palettán.
Ismét valódi közösségi térré, hangulatos, színpompás forgataggá és kulturális programok színhelyévé változott a Városháza parkja az Advent Budapesten téli fesztivál és karácsonyi vásár idejére.
A régi kedvencekkel és több új sztárfellépővel is találkozhatnak az idén a Seniorplus Expo látogatói a megszokott helyszínen, a budapesti BOK (volt SYMA) Konferencia- és Rendezvényközpontban 2019....
A vásárban rengeteg kézműves és egyéb ajándéktárgyat, kézműves élelmiszereket, és sokféle forró téli finomságot kóstolhatnak a kedves érdeklődők.
MINTAMARATON Az építészettől a textilművészeten át a képzőművészetig A Mintázat és dekoráció című kiállításhoz kapcsolódó pályázatra jelentkezett alkotók prezentációja A múzeumban októberben nyílt...
Pál Zoltán 28 évesen már több sikeres vállalkozás felfuttatásán van túl.
A Hajós-Bajai borvidék számos hungarikumnak számító nedű hazája, minden cseppje igazi történelmet rejt.
Húszmillió forint ma egyáltalán nem számít jelentős összegnek a fővárosi ingatlanpiacon, de némi kockázatvállalással, akár nagyon jó üzletet is lehet realizálni.
Az Amadinda és a Muzsikás együttes zenei együttműködése öt éve tart.

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó