Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Tetten érték a Terézvárosi Közterület-felügyelet vezetőjét, amikor kenőpénzt fogadott el. A gyanú szerint az utóbbi másfél évben havi 500-800 ezer forintot kapott azért, hogy minél több parkoló autóra tegyenek kerékbilincset.

Farkas Kálmánt a Centrum Parkoló Kft. Peterdy utcai székházában fogták el a rendőrök. Éppen kenőpénzt vett át: mintegy 215 ezer forintot találtak nála.

- A gyanúsítás szerint a közterület-felügyelet vezetője havi rendszerességgel 2008-2009. évben nagyobb összegeket, 500-800 ezer forint közötti összegeket vett át a Centrum Parkoló Kft. képviselőjétől, mint ösztönzési pénzt – mondta Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Farkas Kálmán később a pénz egy részét szétosztotta a beosztott közterület-felügyelők között, hogy még több autót bilincseljenek le: havonta legalább ezret.

A Centrum Parkolót is kerestük - hiába. A terézvárosi jegyző azt mondta, ők is csak a sajtóból értesültek az ügyről.

A Bíróságon, ahol Farkas Kálmán előzetes letartóztatásáról döntöttek, a felesége isjelen volt. A folyosón várta férjét, akárcsak az újságírók. Végül azonban csak az ügyvéd jött ki: - A bűncselekmény elkövetését farkas Kálmán jelenleg tagadja, úgy érzi, nem követett el bűncselekményt. Az ügyben eddig nem tettünk nyilatkozatot, később, az eljárás során azonban elképzelhető, hogy ezt még megfontoljuk – tájékoztatott Fehér Dániel, ügyvéd.

Az ügyben egyelőre Farkas Kálmán az egyedüli gyanúsított, a bíróság szeptember 12-ig helyezte előzetes letartóztatásba, ami ellen a férfi és ügyvédje fellebbezett.

(atv.hu)

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

A Budapest rovat további hírei

A pénzügyi és a gépkezelő szakmák vezetik a népszerűségi listát a Centrum Oktatóközpont felmérése alapján.
A színházi tao megszűnése úgy látszik nem sokban befolyásolja a Budapesti Showszínház életét: egyre több és egyre jelentősebb előadásokkal jelentkeznek a hazai színházi palettán.
Ismét valódi közösségi térré, hangulatos, színpompás forgataggá és kulturális programok színhelyévé változott a Városháza parkja az Advent Budapesten téli fesztivál és karácsonyi vásár idejére.
A régi kedvencekkel és több új sztárfellépővel is találkozhatnak az idén a Seniorplus Expo látogatói a megszokott helyszínen, a budapesti BOK (volt SYMA) Konferencia- és Rendezvényközpontban 2019....
A vásárban rengeteg kézműves és egyéb ajándéktárgyat, kézműves élelmiszereket, és sokféle forró téli finomságot kóstolhatnak a kedves érdeklődők.
MINTAMARATON Az építészettől a textilművészeten át a képzőművészetig A Mintázat és dekoráció című kiállításhoz kapcsolódó pályázatra jelentkezett alkotók prezentációja A múzeumban októberben nyílt...
Pál Zoltán 28 évesen már több sikeres vállalkozás felfuttatásán van túl.
A Hajós-Bajai borvidék számos hungarikumnak számító nedű hazája, minden cseppje igazi történelmet rejt.
Húszmillió forint ma egyáltalán nem számít jelentős összegnek a fővárosi ingatlanpiacon, de némi kockázatvállalással, akár nagyon jó üzletet is lehet realizálni.
Az Amadinda és a Muzsikás együttes zenei együttműködése öt éve tart.

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó