Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

A veszélyhelyzet óta először ülésezett a Fővárosi Közgyűlés, ahol Karácsony Gergely főpolgármester expozéjában köszöntötte a képviselőket, foglalta össze az elmúlt hónapok eseményeit és jelölte ki a Budapest újraindításához szükséges lépéseket.

Karácsony Gergely főpolgármester a veszélyhelyzet óta először ülésező Fővárosi Közgyűlés elején elmondott expozéjában beszámolt arról, hogy mekkora vesztességgel járt a járványhelyzet a főváros számára: a BKK várható vesztesége 20-30 milliárd forint, a főváros cégeinek veszteségei (fürdők, FKF) szintén több milliárdra rúgnak, az elmaradó iparűzési adóbevételek mértékével csak ezután szembesülünk.

A bevétel kiesés ellenére a kormány nemhogy támogatni akarja az önkormányzatokat, mint a világ többi országában, hanem újabb és újabb elvonásokat hajt végre. Nemcsak az igazságtalan plusz adókkal hátráltatja a főváros talpra állását és újraindítását, hanem a járványhelyzetben is akadályozta a védekezést. Karácsony Gergely elmondta, hogy semmilyen párbeszéd nem zajlott a kormány és a főváros között, holott a városvezetés többször is kezdeményezte ezt. A szükséges tájékoztatást sem kapták meg, azokat az adatokat, amelyek hozzájárultak volna a sikeres járvány elleni fellépéshez.

Budapest saját maga, saját forrásaiból és támogatásokból szerezte be a szükséges védőfelszereléseket és a teszteket, hogy saját intézményeiben elkerülje a fertőzések terjedését és újabb gócpontok kialakulását.

A főpolgármester megemlékezett az elmúlt napokban elhunyt díszpolgárokról: Kárpáti Györgyről, Benedek Tiborról és Bálint Györgyről, illetve azokról a honfitársainkról, akiknek a járvány vette el az életét.

Köszönetet mondott a budapestieknek, amiért felelősségteljesen és fegyelmezetten viselték a korlátozásokat és elfogadták a sokszor kényelmetlen intézkedéseket.

A főpolgármester az újraindításról is beszélt, beszámolt azokról a lépésekről, amelyeket a főváros tesz meg annak érdekében, hogy a munkájukat elvesztő állampolgárok minél könnyebben jussanak álláshoz, és hogy a vállalkozások minél hamarabb lábaljanak ki a válságból.

Végezetül kérte a közgyűlés tagjait arra, hogy pártpolitikától függetlenül segítsék a várost, az itt élőket, és ne engedjék, hogy a Budapest-adóval a kormány ellehetetlenítse a válságkezelést.

A főpolgármesteri beszéd az alábbiakban olvasható:

Tisztelt Közgyűlés, kedves képviselőtársaim!

Négy hónapja ülésezett utoljára a Fővárosi Közgyűlés. Sorsfordító hónapokon vagyunk túl, elvárható tehát, hogy számot vessünk ezekkel. Sok és sokféle veszteség érte a járvánnyal való küzdelem idején a városunkat. Szomorú kötelességem volt azokról a nagyságokról megemlékezni, akik pályáját Budapest korábban díszpolgári címmel honorálta, és akiktől búcsút kellett vennünk az elmúlt hetekben. Kárpáti György, Benedek Tibor és Bálint György, Budapest díszpolgárai mellett azonban emlékeznünk kell azokra, akik hónapokon át csak számok, esetek, kórismék voltak a nyilvánosság számára. Kezdtünk beletörődni az elfogadhatatlanba, a veszteségek statisztikává válásába. Hogy ki hány éves volt, milyen alapbetegséggel küzdött. Nem szóltak, nem is szólhattak, hogy szóljanak ezek a beszámolók arról, hogy éltek, szerettek, küzdöttek, örültek. Honfitársaink, akiket elvett szeretteiktől ez az aljas és alattomos vírus.

Tisztelt Közgyűlés!

Nyomasztó, aggodalmakkal és félelmekkel teli hónapok teltek el azóta, hogy legutóbb itt, ebben a teremben köszönthettem a Fővárosi Közgyűlés tagjait. Nem kezdhetem mással a mostani hozzászólásomat, csakis a köszönettel. A köszönettel, ami a budapestieket illeti. A járvány elleni védekezés első szakaszában a budapestiek példát mutattak együttműködésből, példát mutattak méltányosságból, példát mutattak belátásból. A tények bizonyítják, hogy a védekezés eredményei nagyrészt a budapestiek fegyelmezettségén múltak. Azon, hogy elfogadták a mégoly kellemetlen kényelmetlen. Hálával és megbecsüléssel tartozunk ezért a budapestieknek

Budapest megtette a magáét. Budapest bebizonyította, hogy erős város. És erős közösség. A hála és a megbecsülés a legkevesebb, amivel tartozunk a budapesti egészségügyben, a kórházakban és a rendelőkben, valamint a fővárosi szociális ellátásban, az idősotthonokban, a hajléktalan-ellátásban, és az otthoni segítségnyújtásban dolgozóknak az erőfeszítéseikért. A megbecsülésünket nem csak szóban, hanem tettekben is ki kell fejeznünk. Köszönjük az egészségügyi és

A teljes cikk a budapest.hu oldalon olvasható.

Forrás: budapest.hu

A Budapest rovat további hírei

Új, digitális tudományos folyóirat
Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa, Constantinos C. Markides: Szervezzük újra! - Vállalatok az állandósult diszrupció korában című könyve.
Pénteken változnak az üzemanyagárak a hazai kutakon, a benzin átlagára 454 forint lesz literenként, ami új történelmi csúcs, míg a gázolaj 449 forintra emelkedik, ami mindössze egy forinttal marad...
Miként tette naggyá az értelem és az erkölcsi szándék a Nyugatot?
A mádi erősember július utolsó hétvégéjén Joensuuban, Finnországban méri össze a tudását Európa legjobbjaival
A debreceni DESE Skateparkban rendezett viadalon - az ob szervezőinek hétfői tájékoztatása szerint - junior, amatőr és profi kategóriában indultak a kerékpárosok, illetve rendeztek egy extra...
Lázár János folytatja a tavaly megkezdett munkát a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) elnöki posztján.
Online kiállítás nyílt a Magyarország 365 fotópályázat legjobb alkotásaiból; a magyar kormány által meghirdetett pályázatra legutóbb mintegy 28 ezer felvételt neveztek - közölte az MTI-vel hétfőn a...
Okoscégek a holnap munkavállalóiért

A címlapról

A 17-es, a 41-es, a 47-es, a 48-as, valamint az 56-os villamosok...
Elkezdődött az őzek násza, az aktívabb állatok gyakrabban...
Forgalmirend-változásokra kell számítani az M3-as autópályán és...
Pénteken változnak az üzemanyagárak a hazai kutakon, a benzin...
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint a...
Csatlakozott a Díjnet Zrt. rendszeréhez az NHKV Nemzeti...

Könyvajánló

Új, digitális tudományos folyóirat
Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa, Constantinos C. Markides: Szervezzük újra! - Vállalatok az állandósult diszrupció korában című könyve.
Miként tette naggyá az értelem és az erkölcsi szándék a Nyugatot?

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Hála a progresszív nézetek terjedésének és számos magyar és nemzetközi vállalat felelősségvállalásának, belátható időn belül megnyílhat az út a jelenleg még tiltott poligámia (többnejűség) és a pedofília legalizálása előtt.
A Hit Rádió vendége Ruff Tibor teológus-filozófus volt, aki nagyon érdekesen, gyakorlatiasan válaszol hallgatói kérdésekre.
A Hit Rádió interjúja Gesztesi Károllyal.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

- Civilek és katonák példaértékű összetartása -
Enyhítette a Ligetvédő aktivisták büntetését és közérdekű munka helyett megrovásban részesítette őket a Fővárosi Törvényszék szerdán kihirdetett másodfokú, jogerős ítéletében - tudatta a bíróság közleményben.
ngyenes bohócdoktoriskolába várj a Mátrix Közhasznú Alapítvány azokat az önkénteseket, akik szeretnének részt venni gyerekek és felnőttek számára szervezett jótékonysági programokban - olvasható az alapítvány keddi közleményében.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech