Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Újabb gyanúsítások a kerékbilincs-ügyben. Egy nyugdíjas rendőr alezredest, és további három rendőrtisztet is gyanúsít az ügyészség a Centrum Kft-nél kirobbant korrupciógyanús ügyben, így már összesen kilenc embert hallgattak ki gyanúsítottként.

A rendőrök, a gyanú szerint, rábírták a terézvárosi közterület-felügyelet volt vezetőjét, hogy a kerületben szabálytalanul parkoló több autójukra felszerelt kerékbilincset szereltesse le – persze ingyen.

- Négy személyt hallgatott ki a Nyomozó Ügyészség gyanúsítottként, valamennyien a rendőrség hivatásos állományú tagjai. Közülük három a VI. kerületi kapitányságon, egy személy pedig a bűncselekmény elkövetése idején a X. kerületi kapitányságon dolgozott – tájékoztatott Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Előzmények

A fővárosban nyáron kibontakozott parkolásügyi botrány azzal kezdődött, hogy gyanússá vált a Centrum Parkoló Kft. kerékbilincsekkel kapcsolatos tevékenysége. A gyanú szerint az említett Kft. igazgató-helyettese a terézvárosi közterület-felügyelet vezetőjének pénzt adott, hogy minél több kerékbilincset rakjanak fel az autókra. A Centrum ugyanis közreműködött a le- és felszerelésében, így érdeke volt, hogy a lehető legtöbb bilincs kerüljön fel a kocsikra.

100 ezret keresett naponta a parkolóőr

A héten újabb csontváz dőlt ki a szekrényből: korrupt parkolóőrt fogtak el a rendőrök Budapesten. A parkolóőr egy-egy boltostól nagyjából ezer forintot kért egy napra, így majdnem 100 ezret gyűjtött össze naponta.

{xtypo_quote}A parkolóőr egy-egy boltostól nagyjából ezer forintot kért egy napra, így majdnem 100 ezret gyűjtött össze naponta.{/xtypo_quote}

A rendőrök az elfogás előtt sokáig csak figyelték a férfit: - Nagyon sok munkája fekszik a nyomozóknak ebben a realizálásban, hiszen az elfogás egy hosszabb ideig tartó nyomozás eredménye: többszáz tanút hallgattak meg a vesztegetési ügyben – tájékoztatott Tafferner Éva, a BRFK szóvivője.

Korábban szintén a XIII. kerületben merült föl vesztegetés gyanúja: állítólag több autós rendszeresen zsebbe fizetett a parkolóellenőröknek, hogy ne büntessék meg őket.

(atv.hu)

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

A Budapest rovat további hírei

Unod az üzletekben vásárolt tárgyakat és valami másra vágysz? Akkor várunk téged!
A Voicingers Fesztivál ötlete Lengyelországban született meg azzal a céllal, hogy betekintést nyújtson a legszínesebb és legautentikusabb, előremutató és friss zenei projektekbe.
Augusztus 24-én, szombaton, 50 gyermekmodellel kerül megrendezésre a 12. Little Miss Balaton 2019 Gyermekszépségverseny.
A Kőbányai Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 7. évfolyamos diákjai a Határtalanul program keretén belül 2019. május 20-23. között Szlovéniába és Horvátországba látogattak el.
Közel 1000 diák, szülő és pedagógus jelenlétében került megrendezésre a Mutass jó példát! országos gyerekpályázat 2019-es ünnepélyes díjátadója.
2019. július 12-14 között ezek a nevek mind megfordulnak majd a Budai Szabadtéri Színházban.
FINISSZÁZS – BAUHAUS100. PROGRAM A MÁNAK KIÁLLÍTÁSZÁRÓ PROGRAMSOROZAT AUGUSZTUS 23–25. A kiállítás utolsó hétvégéjén a tárlatot átfogó tematikus finisszázs-programot tervezünk. A programok során...
Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regényének egyik legfontosabb alakja Nemecsek Ernő. Neki, és az általa képviselt értékeknek állít emléket az a Zsigó András keramikus által készített szobor.
Befejező üteméhez ér a nagykörúti villamospálya-felújítás, augusztus 21-től módosul a 4-6-os közlekedése, szeptember 2-tól újra teljes vonalon jár majd. A 17-es villamos szeptember 2-ig rövidített...
szeptember 5-8. között a Budai Vár teraszain Európa legszebb borfesztiválja A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb...

hirdetés

Ön is hirdetne?

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

hirdetés

Ön is hirdetne?

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó