Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Jutalomban részesítette ma a Fővárosi Csatornázási Művek azokat a rendőröket, akik több, csatornafedlapok lopására szakosodott társaságot számoltak fel a közelmúltban Budapesten.

Eddig csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt súlyosabb baleset a közutakról ellopott, s a fémtolvajok által szinte fillérekért értékesített vasöntvény fedlapok hiánya miatt. Budapesten főleg a külső kerületekben vált gyakorivá ez a bűncselekmény-típus, ám a napokban a rendőrség, lakossági bejelentések és a csatornázási művek segítségével több ilyen bűnözőt is felderített és elfogott.

{xtypo_quote_right}A tolvajok alig pár ezer forintért értékesítették a csatornafedlapokat és víznyelő rácsokat.{/xtypo_quote_right}

Mint kiderült, a tolvajok alig pár ezer forintért értékesítették a csatornafedlapokat és víznyelő rácsokat, ezek pótlása viszont 70-80 ezer forint is lehet darabonként, ez pedig éves szinten több tízmillió forintos kárt okoz a csatornázási műveknek.

Az anyagi kár mellett nagyon komoly balesetveszélyt is okoznak az ilyen fémtolvajok: bár a Csatornázási Művek ügyelete a bejelentéstől számítva átlagosan egy óra alatt elhárítja a veszélyhelyzetet, de addig is komoly tragédiák történhetnek. Épp ezért az FCSM a mai napon pénzjutalomban részesítette azt a tizenegy rendőrt, akik közreműködtek a közelmúltban elfogott fedlaptolvajok kézre kerítésében.

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

A Budapest rovat további hírei

A pénzügyi és a gépkezelő szakmák vezetik a népszerűségi listát a Centrum Oktatóközpont felmérése alapján.
A színházi tao megszűnése úgy látszik nem sokban befolyásolja a Budapesti Showszínház életét: egyre több és egyre jelentősebb előadásokkal jelentkeznek a hazai színházi palettán.
Ismét valódi közösségi térré, hangulatos, színpompás forgataggá és kulturális programok színhelyévé változott a Városháza parkja az Advent Budapesten téli fesztivál és karácsonyi vásár idejére.
A régi kedvencekkel és több új sztárfellépővel is találkozhatnak az idén a Seniorplus Expo látogatói a megszokott helyszínen, a budapesti BOK (volt SYMA) Konferencia- és Rendezvényközpontban 2019....
A vásárban rengeteg kézműves és egyéb ajándéktárgyat, kézműves élelmiszereket, és sokféle forró téli finomságot kóstolhatnak a kedves érdeklődők.
MINTAMARATON Az építészettől a textilművészeten át a képzőművészetig A Mintázat és dekoráció című kiállításhoz kapcsolódó pályázatra jelentkezett alkotók prezentációja A múzeumban októberben nyílt...
Pál Zoltán 28 évesen már több sikeres vállalkozás felfuttatásán van túl.
A Hajós-Bajai borvidék számos hungarikumnak számító nedű hazája, minden cseppje igazi történelmet rejt.
Húszmillió forint ma egyáltalán nem számít jelentős összegnek a fővárosi ingatlanpiacon, de némi kockázatvállalással, akár nagyon jó üzletet is lehet realizálni.
Az Amadinda és a Muzsikás együttes zenei együttműködése öt éve tart.

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó