Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Apránként, de egyre határozottabban éled az ország a koronavírus járvány okozta, hónapokon át tartó hibernálásból.

Budapest utcáin napról napra egyre több ember nyüzsög, az éttermek ajtajáról lekerült a zárva tábla és a Duna parti sétányok is megteltek fagyizó, beszélgető, fotózkodó családokkal és fiatalokkal. Ebben a zsibongó, egymásnak újra megörülő időszakban nem csak a korábbi szolgáltatások indulnak újra. Budapest most már bátran nevezhető a térség hibrid hotel nagyhatalmának, miután a NETIZEN orosz befektetői Moszkva és Szentpétervár után nálunk nyitják meg harmadik, egyedülállóan pénztárcabarát komplexumukat. Budapest ráadásul olyan világvárosokat előzött meg a befektetőknél, mint a tervek között szintén felmerülő Stockholm, Párizs, London, Róma, Berlin, vagy Prága - olvasható a lapunknak küldött sajtóközleményben.De mi is az a hibrid hotel és miért jó, hogy nálunk is nyílnak ilyenek?

A koncepció lényege, hogy egyszerre nyújtanak hotel szolgáltatásokat (két- vagy négyszemélyes privát és családi szobákkal, saját fürdőszobával, kiváló étteremmel, jól felszerelt konferenciatermekkel), de ugyanilyen színvonalon elérhetőek a hostelekhez hasonló árfekvésű kettő, négy, hat, nyolc és tíz ágyas szobák, vegyes vagy kizárólag női vendégeket fogadó változatban. Az Athenaeum Kiadó egykori székháza, ahol korábban Krúdy Gyula, Kosztolányi Dezső, Babits Mihály és Karinthy Frigyes kötetei is készültek és amely később az Est, majd a Népszava szerkesztősége is volt - a felújításnak hála ismét élettel telhet meg.

Az 56 privát szobával és összesen több mint 400 ággyal rendelkező NETIZEN kialakításánál a modern és vibráló dizájn mellett a beruházók a 2018-as felújítás kezdete óta nagy hangsúlyt fektettek arra is, hogy az eredeti, századelős építészeti stílus és a hely történelme előtt is méltó módon tisztelegjenek. Az épület tetejére visszakerült a második világháború alatt eltűnt, ám most az eredeti források alapján műkőből kifaragott, 2,1 méteres Pallasz Athéné-szobor, hogy újfent tisztes távolságból figyelje a Rákóczi úton hömpölygő tömeget. Kiemelkedő jelentőségű a helyreállított eredeti homlokzat is, melyet világhírű Róth Miksa mozaikjai díszítenek immáron 1898 óta, valamint az előcsarnokban határozottan tekergő, kék színben pompázó kovácsoltvas csigalépcső. De látványos a közösségi tér egyik szegletében kivilágított, restaurált kagyló dombormű is.

Ez a co-working, üvegtetős társalgó egyébként az átalakításnak hála olyan hangulatos, hogy élmény benne dolgozni, kávézni, vagy csak megtervezni a napi városnézést. A felújításnál a manapság egyre lényegesebb környezettudatossági szempontokat sem hagyták figyelmen kívül, a házban üzemel az egyik legmodernebb zsírfogó berendezés, ami az olajat, tusfürdőt és egyéb szennyeződéseket szűri a vízből, mielőtt az a csatornába kerül. Mindezt akár éjszakánként annyiért, mint amennyibe két pizza kerül. A hostel részben ugyanis már 15 euróért is lehet foglalni. „Olcsó húsnak híg a leve” – gondolnánk, de ez ebben az esetben nem igaz. Mivel a nagy múltú épület hotelként is működik makulátlan a tisztaság, 24 órás bár, recepció, biztonsági szolgálat, jól felszerelt a konyha és szobánként egyénileg állítható klíma várja a vendégeket.

A hostel rész külön előnye, hogy az ágyak kialakítása olyan, hogy „el lehet bújni” a többiek elől. A saját lámpa, minipolc és USB port ma már szinte alapkövetelmény egy ilyen ágynál, de olyan kényelmi szolgáltatások is elérhetőek, mint a szárítógép vagy a megvásárolható konnektor átalakító, ami sokban könnyíthet a vendégek mindennapjain. A tervezők az idősebb korosztályra is gondoltak, nem csak emeletes, hanem 2 egyszemélyes ágyas szobákat is berendeztek, hiszen az utóbbi években egyre több nyugdíjas szeretne egy-egy hétvégét Budapesten tölteni, színházba menni, várost nézni, kikapcsolódni a barátokkal.

A mozgáskorlátozottak igényeit sem hagyták figyelmen kívül a kivitelezők: akadálymentesített szoba, fürdőszoba és speciális lift áll az ő rendelkezésükre. A hibrid hotel moszkvai és szentpétervári hostelei már több rangos, a legjobbaknak járó szakmai díjat is elnyert, így most értelem szerűen mindenki a magyar befektetésre figyel. A szakma mellett a laikusoknak is érdemes számolni a hibrid hotellal, a bababarát, nagy fürdőszobás, tágas terek, a csendes szobák és a finom reggeli ugyanis meglepően pénztárcabarát árazással párosulnak. A foglalások ráadásul a koronavírus miatt ingyenesen lemondhatók és nem kell előre fizetni sem. A NETIZEN nagy előnye még, hogy a Rákóczi út 54-ben valóban a központban helyezkedik el, közel a metróhoz, a Keleti pályaudvarhoz és a fiatalok által kedvelt bulinegyedhez is. A fővárosban egyébként már működnek más hibrid hotelek is, míg idén várható egy másik nyitása is. Ezekkel és a NETIZEN-nel Budapest rövid idő alatt vált hibrid hotel nagyhatalommá Közép-Európában.  

A Budapest rovat további hírei

Megkezdődött a megújult közbringarendszer (Mol Bubi) tesztelése a megrendelői próbaüzemmel - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.
Január első napjaiban adták át a RAVAK Hungary Kft. új, 5200 négyzetméteres telephelyét Kistarcsán, ahol raktározási és kereskedelmi tevékenységet is folytatnak.
A Budapest FotóFesztivál a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében köztéri kiállításra invitálja önöket a Városháza térre.
A Készségfutár.hu egy fejlesztőpedagógusok által írt blog, amelyen keresztül szülőknek szeretnénk segíteni, hogy mi az, amit akár otthon meg tudnak tenni gyermekük készségeinek fejlesztése...
Fekete István a legolvasottabb magyar írók egyike, számos műve közül a Tüskevárt és a Vukot szinte mindenki olvasta.
Több mint 1 millió magyar utazhat Budapestre idén egy friss kutatás szerint.
Hogyan védi magát a szervezetünk a kórokozóktól? Mi az az immunmemória? Hogyan segítenek a védőoltások a küzdelemben? A Semmelweis Egyetem animációs filmünje ezekre a kérdésekre is választ ad.
A 2019-es kvangdzsui világbajnokság óta először indulhattak nemzetközi versenyen a magyar szinkronúszók, akik a hétvégén a Duna Arénában rendezett világkupa-viadalon bizonyíthattak.
Otthonról is bárki számára online elérhető, ingyenes mozgásnépszerűsítő programokkal, tudás- és videótárral pezsdíti fel a tavaszt a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT).
Fátyolüveg-technikával készült retró használati tárgyakat mutat be a Fátyolüveg - Egy korszak üvegbe formált karaktere, elfeledett szabadalom című kiállítás, amely péntektől látható a Kiskép...

A címlapról

Megérkezett a tavasz, előkerülnek a garázsokból a motorok és...
A hat- és nyolc évfolyamos gimnáziumok 5-8. évfolyamai a jelenlegi...
Otthonról is bárki számára online elérhető, ingyenes...
A 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás...
Országos pályázat indul a falfelületek megújítására, az óvodák,...
A Magyar Posta Zrt. április 30-án, 174 év után kivezeti...

Könyvajánló

Egy család története mutatja meg, hogy az autizmus nem csapás, hanem lehetőség
Hat lépés a tisztánlátás felé egy komplex világban
Velence idén március 25-én ünnepli 1600. születésnapját.
Könyvet írt a tömény szenvedéséről Benkovics Péter

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Hála a progresszív nézetek terjedésének és számos magyar és nemzetközi vállalat felelősségvállalásának, belátható időn belül megnyílhat az út a jelenleg még tiltott poligámia (többnejűség) és a pedofília legalizálása előtt.
A Hit Rádió vendége Ruff Tibor teológus-filozófus volt, aki nagyon érdekesen, gyakorlatiasan válaszol hallgatói kérdésekre.
A Hit Rádió interjúja Gesztesi Károllyal.
A XVI. kerületi Magtár utcai aluljáró nem mindenkinek megfelelő méretű.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A BHRG Alapítvány összeállításában a jelenlegi nehéz helyzetben, bezártságban találhatunk segítséget, hogy a gyerekekkel együtt töltött idő jókedvben, közös örömökben legyen gazdag, emellett a mindig hasznos, játszva tanulásra is sor kerüljön.
36 hónapja tartó egyeztetéssorozat után példaértékű konszenzus született a zöld szervezetek, a civil szervezetek és a Hegyvidéki Önkormányzat között a Normafán kialakítandó lombkorona-tanösvény ügyében. A szerdai egyeztetésen a tervező csapat és az önkormányzat mellett az alábbi szervezetek képviselői vettek részt
A gyerekvállalás bátorítására indított petíciót a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szerdán; a kívánt gyerekek megszületéséért tevékenykedő civil szervezet nyilatkozatát online írhatják alá a támogatók.
A gyermekjogokat is érinti a járványhelyzet – A Hintalovon Alapítvány összefoglalója a törvényi változásokról