Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

A fogyatékossággal élő embereket segítő támogató szolgálatok buszvásárlását segíti a kormány 140 millió forinttal - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Czibere Károly a Kolping Támogató Szolgálat III. kerületi székhelyén közölte, még április 30-ig pályázhatnak a szolgálatok a fejenként 2-9 millió forint közötti támogatásra. Az elbírálás során előnyben részesítik azokat a szervezeteket, amelyeknél a legöregebb a buszállomány, valamint a civil és egyházi fenntartókat, hiszen az önkormányzatoknak van lehetőségük uniós forrásra is pályázni.
    

Buszvásárlásra már harmadik alkalommal lehet pályázni, 2016-ban 18, tavaly pedig 23 új jármű beszerzését támogatták, az idei pályázati összeget is beleszámítva pedig három év alatt összesen 460 millió forintot szántak erre a célra - tette hozzá az államtitkár.
    

Kiemelte, a kormány minden eszközzel támogatja a fogyatékossággal élők szállítását és otthoni gondozását ellátó támogató szolgálatokat, mivel ezek a szervezetek jelentősen hozzájárulnak az akadálymentesítéshez, ezzel pedig a fogyatékos emberek autonóm, önrendelkező életviteléhez.
    

A szolgálatok a legfontosabb garanciái a fogyatékossággal élők társadalmi befogadásának, hiszen visszaadják ezeknek az embereknek a szabadságukat azzal, hogy segítenek nekik eljutni az iskolába, a munkahelyre, az orvoshoz vagy a közhivatalokba - fűzte hozzá.
    

Emlékeztetett, három évvel ezelőtt megszüntették a szolgálatok pályázati rendszerű finanszírozását, és normatív finanszírozást vezettek be annak érdekében, hogy kiszámítható és folyamatos lehessen a szervezetek működése.
    

Négy évvel ezelőtt 2,9 milliárd forintot költöttek a központi költségvetésből ezekre a szolgáltatásokra, mostanra ez az összeg 3,5 milliárd forintra emelkedett, ez 20 százalékos növekedés - mondta el.
    

Közölte, 2014 óta 8 százalékkal emelkedett az országban működő szolgálatok száma, míg négy éve 268 ilyen szervezet volt, mostanra már 290 van.
    

Czibere Károly szólt arról is, hogy nemrég zárult le a 130 millió forintos keretösszegű Otthon segítünk című pályázat, amely a támogató szolgálatok munkáját egy új elemmel bővítette. Ennek köszönhetően a hét bármely napján, éjjel-nappal kérhető majd a szolgálatoktól egy szakképzett munkatárs a fogyatékos gyerek vagy családtag néhány órás felügyeletére, ha a szülő vagy hozzátartozónak el kell mennie otthonról.
    

Tóth Gábor, a Kolping szolgálat ügyvezetője elmondta, a szervezetnek országszerte 16 szolgáltatása működik, és több mint 400 emberről gondoskodnak.
    

Autóbuszaik naponta mintegy 150, éves szinten pedig több száz kilométert tesznek meg, így néhány év alatt teljesen elhasználódnak. Ezért nagy segítséget jelent nekik a pályázat, amin tavaly és tavalyelőtt is nyertek, így frissíteni tudták a járműparkjukat - tette hozzá az ügyvezető.

Forrás: MTI

Ossza meg az információt!

Hozzászólás

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

A Budapest rovat további hírei

Augusztus 31-én rendezik meg idén az Állatkertek éjszakája nevű országos rendezvénysorozatot, amelyre 12 magyarországi állatbemutató hely készül változatos és izgalmas esti programokkal.
Ferencváros Önkormányzata idén is megrendezi immáron hagyományos, nagysikerű nyárvégi kulturális fesztiválját Ferencváros szívében, augusztus 23-26. között.
A szokásosnál is több tárlatvezetéssel várja a városlakókat, és a nyarat a fővárosban töltőket a Ludwig. Az újrarendezett gyűjteményi kiállítás mellett két időszaki tárlatot is ajánlunk.
Az ingatlanpiacon minden olyan városban árnövekedés tapasztalható, ahol van munkalehetőség.
Kis-Juhász Fábián maga is meglepődött, amikor meglátta, hogy a világhírű énekesnő az általa tervezett ruhában pózol. A Christina Aguilerán látható darab a divattervező diplomakollekciójának a része.
A halfogyasztást ösztönző „Kapj rá!” kampány kóstoltató roadshowjának köszönhetően a következő hetekben számos rendezvényen és fesztiválon kóstolhatják meg az érdeklődők az egyszerűen elkészíthető, ízletes halból készült ételeket.
Június 4-e nemzeti gyásznap lehetne, két súlyos esemény is kapcsolódik a dátumhoz.
Szombaton, június 2-án a 21. Kékes Csúcsfutáson várhatóan ismét kétezren kapaszkodnak fel az ország legmagasabb pontjára, az 1014 m magasan levő Kékestetőre.
A klasszikus Balaton átúszás minden sportember számára bakancslistás esemény. Legalább egyszer az életben neki kell vágni, igaz csak kellő felkészültség esetén.
Az elmúlt évek itthoni és külföldi teltházas koncertjei után idén először önálló nagyszabású látványos koncertshowjára készül Radics Gigi november 10-én 19:00 órakor a PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNÁBAN.

hirdetés

Ön is hirdetne?

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Szolgáltatások Budapesten

Gyermekfelügyelet
(Szolgáltatás / Gyermekfelügyelet, idősgondozás)

Gyermekfelügyelet

GUMIJAVÍTÁS: Teher, Személy, Munkagép
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

GUMIJAVÍTÁS: Teher, Személy, Munkagép

Könyvelés, bérszámfejtés, ügyintézés
(Szolgáltatás / Pénzügyi szolgátatás)

noimage

Idősápolás
(Szolgáltatás / Gyermekfelügyelet, idősgondozás)

noimage

lomtalanitas, egesszegugyi takaritad, epuletbontas
(Szolgáltatás / Takarítás, házvezetés)

lomtalanitas, egesszegugyi takaritad, epuletbontas

Festés, tapétázás, szigetelés Budapesten
(Szolgáltatás / Építőipar)

Festés, tapétázás, szigetelés Budapesten

Ivanonits vízvezeték szerelő Budapest
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Ivanonits vízvezeték szerelő Budapest

Számítógép javítás fix 6000 Ft-ért a XVI.-ban és környékén
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Számítógép javítás fix 6000 Ft-ért a XVI.-ban és környékén

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó