Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Folytatódik a Szabadság híd díszvilágításával kapcsolatos események: eltűntek azok a lámpatestek a híd közepéről, amelyek híd két szélső fényívét kötötték volna össze. A főpolgármesteri hivatalnál azt nyilatkozták: nem mondták senkinek, hogy vegyék le a lámpákat, a kivitelezőt nem sikerült elérni.

A Szabadság híd díszvilágításának abszurd története azzal kezdődött, hogy a világítást úgy rendelte meg a főváros, hogy középen megszakad a fénycsík. Arra számítottak ugyanis, hogy híd közepén álló négy karos kandeláber fénye elég lesz oda. Attól is tartottak, hogy a kis magasságban levő lámpatesteket ellopkodják.

Az átadás után derült ki, hogy a foghíjas díszvilágítású híd oldalról csúnya látványt nyújt, a kandeláberek fénye kevés. Akkor a főváros elhatározta, hogy befejezteti a fényívet, lehetőleg a díszvilágítást kiépítő céggel, a Hídépítő Zrt.-vel, és utólag kifizeti az ezzel járó többletköltséget.

Mint a Hídépítő Zrt.-nél megtudtuk, augusztus 20.-ra felszerelték a hiányzó lámpatesteket középen, és be is kapcsolták a fényeket egy estére, érzékeltetve a majdani látványt. A középső fényt ezután le is kapcsolták, a híd közepe azóta is sötét.

Ennek az az oka, hogy időközben a főváros közbeszerzési eljárást indított a díszvilágítás befejezésére, az pedig furán nézett volna ki szerintük, ha még meg sincs a munkát elvégző cég, de a híd közepe már fényben úszik.

Mikor az Index megkérdezte a Hídépítő Zrt.-t, milyen lámpák vannak a híd közepén, azt a választ kaptuk, hogy a lámpákat nem ideiglenes jelleggel szerelték fel, azok csak akkor kerülnek el onnan, ha a megbízást végül egy másik cég nyeri el. A munka még nincs teljesen kész, egy kapcsolószekrényt és egy fényerősségmérő műszert kell beépíteni.

Arra a kérdésre, hogy ha van lámpa, világítana is, akkor miért nem kapcsolják fel középen, azt a választ kaptuk, hogy ha most ingyen odaadnák, nem biztos hogy lesz később, aki megveszi.

A Hídépítőt most többszöri próbálkozás ellenére sem sikerült elérni. A főpolgármesteri hivatal sajtóosztályán azt nyilatkozták: nem mondták senkinek, hogy szerelje le a lámpákat. A lámpaszerelésre kiírt közbeszerzési eljárás pedig még tart.

(index.hu)

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

A Budapest rovat további hírei

A pénzügyi és a gépkezelő szakmák vezetik a népszerűségi listát a Centrum Oktatóközpont felmérése alapján.
A színházi tao megszűnése úgy látszik nem sokban befolyásolja a Budapesti Showszínház életét: egyre több és egyre jelentősebb előadásokkal jelentkeznek a hazai színházi palettán.
Ismét valódi közösségi térré, hangulatos, színpompás forgataggá és kulturális programok színhelyévé változott a Városháza parkja az Advent Budapesten téli fesztivál és karácsonyi vásár idejére.
A régi kedvencekkel és több új sztárfellépővel is találkozhatnak az idén a Seniorplus Expo látogatói a megszokott helyszínen, a budapesti BOK (volt SYMA) Konferencia- és Rendezvényközpontban 2019....
A vásárban rengeteg kézműves és egyéb ajándéktárgyat, kézműves élelmiszereket, és sokféle forró téli finomságot kóstolhatnak a kedves érdeklődők.
MINTAMARATON Az építészettől a textilművészeten át a képzőművészetig A Mintázat és dekoráció című kiállításhoz kapcsolódó pályázatra jelentkezett alkotók prezentációja A múzeumban októberben nyílt...
Pál Zoltán 28 évesen már több sikeres vállalkozás felfuttatásán van túl.
A Hajós-Bajai borvidék számos hungarikumnak számító nedű hazája, minden cseppje igazi történelmet rejt.
Húszmillió forint ma egyáltalán nem számít jelentős összegnek a fővárosi ingatlanpiacon, de némi kockázatvállalással, akár nagyon jó üzletet is lehet realizálni.
Az Amadinda és a Muzsikás együttes zenei együttműködése öt éve tart.

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó