Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

Tavaly decemberben is élénk maradt az ingatlanpiac, mivel a korábbi évekhez képest csekélyebb volt az év végi visszaesés, az adásvételek száma 2017-ben a Duna House becslése szerint meghaladta a tavaly előtti értéket.

 

Az ingatlanközvetítő cég a kedden közölt összefoglalójában 148 896-ra becsüli a tavalyi ingatlantranzakciók számát, míg 2016-ban a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 146 302 adásvétel volt. A Budapesti Értéktőzsde honlapján megjelent elemzés kiemeli, hogy a kereslet a korábbi évekhez képest kevésbé ingadozott: a mérsékeltebb szezonális visszaesés miatt az adásvételek száma decemberben 6 százalékkal meghaladta az előző évit, az utolsó negyedévben pedig 10 százalékos volt a növekedés az előző év azonos időszakához képest.

A saját értékesítések alapján a legmagasabb - használt téglalakásoknál 514 ezer forintos - négyzetméterárakat 2017 második felében is a fővárosban regisztrálták, a vidéki régiók közül Veszprém megye volt a legdrágább 367 ezer forinttal. Az átlagos négyzetméterár Budapest 5. kerületében volt a legmagasabb, 788 ezer forint a Duna House eladásai alapján. Tégla építésű lakást Békés és Tolna megyében lehet a legkedvezőbb áron, négyzetméterenként 155 ezer és 159 ezer forintért venni, míg a fővárosban a 19. és 21. kerület a legolcsóbb.    

A panellakások négyzetméterárának területi megoszlása is hasonló volt: a főváros után Veszprém megye a második 347 ezer forinttal, Tolna és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében viszont nem érte el a 150 ezer forintot - írták.

Az az alku mértéke a tavalyi második fél évben a fővárosban sehol nem volt magasabb 5 százaléknál, számos kerületben csupán 2-3 százalékot lehetett az eladási árból lealkudni. Vas és Veszprém megyében 4 százalék volt, másutt viszont nem ment 5 százalék alá az alku mértéke. A legnagyobb, átlagosan 8 százalékos alkura Jász-Nagykun-Szolnok megyében volt lehetőség a Duna House szerint.  

Budapesten és országosan is 40-60 négyzetméter közötti lakásokat vásároltak a legtöbben, de a fővárosban az összes vevő csaknem egyharmada 40 millió forintnál többet fizetett, míg vidéken majdnem kétharmaduk 5 és 15 millió forint között vett ingatlant - olvasható az elemzésben.

 

Forrás: MTI

Ossza meg az információt!

Hozzászólás

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

A Budapest rovat további hírei

Különleges adásnappal, élő műsorfolyammal és zenei vetélkedővel ünnepli szombaton a Bartók Rádió a csatorna névadója, Bartók Béla születésnapját.
Április elsején délelőtt 11 órakor Családi gumiszobába invitálja az Átrium azokat akik szeretnének az ünnepek alatt egy órát lazulni, énekelni, nevetni.
Nem akármilyen csapat támogatja a budapesti Szent Pál Akadémia labdarúgó-szakosztályát.
Megjelent Egri László költő és író legújabb regénye, amely a Patrióta címet viseli. A történet 1849-ben indul és Petőfi Sándor rejtélyes sorsának alakulását követi nyomon, abból a fiktív alaphelyzetből kiindulva, hogy a népszerű magyar poéta nem hunyt el a segesvári csatamezőn. A szépirodalmi alkotás az egyén boldogulásának nehézségeit ábrázolja a történelem vad viharában.
Eddig soha nem látott módon köszönt be idén a tavasz Újbudán, azon belül a Bikás parkba: március 24-én Tavaszváró Pikniket szervez Újbuda Önkormányzata a kedvelt helyszínen. A tematikus családi napon húsvéti kavalkád várja a kilátogatókat, a szervezők a hagyományokról sem feledkeztek meg. Lesz tojáskeresés, húsvéti körbejárós, csuhézás, de akár körtáncot is lejthetnek az érdeklődők. A rendezvényen fellép Charlie, Freddie, a Budapest Voices – mindannyiukkal már többször is találkozhatott az újbudai közönség.
DENDROBIUM - EZERNYI FORMA, MILLIÓNYI SZÍN A MAGYAR ORCHIDEA TÁRSASÁG TAVASZI NÉGY NAPOS ORCHIDEA-, ÉS BROMÉLIA KIÁLLÍTÁSA A VAJDAHUNYADVÁRBAN!
CINEMIRA - az első nemzetközi filmfesztivál Magyarországon kifejezetten gyerekeknek! A háromnapos családi filmünnepen 4-14 éves gyerekeknek szóló kisfilmeket, animációkat és dokumentumfilmeket láthat a közönség. Két vetítés között filmes, animációs, kaszkadőr, sminkes, storyboard, virtuális valóság workshopok, képregény és film market, valamint a legnépszerűbb gyerekfilmek szinkronhangjai várják a látogatókat.
Magyarországon keresztül menekülő szír gyerekről írt könyvet a New York Times bestseller szerzője.
Az MVM Koncertek következő hangversenyén, Balázs János és Lajkó Félix közös estjén az improvizációé a főszerep.
Optimizmus és folyamatos növekedés. Ez jellemzi a nemzetközi és a hazai turizmust, és ez a két tényező határozta meg a most véget ért 41. Utazás kiállítást is.

hirdetés

Ön is hirdetne?

Budapesti állások

Általános karbantartó
( / Állás)

noimage
2018.03.23

Műszaki adminisztrátor
( / Állás)

Műszaki adminisztrátor
2018.03.23

Targoncavezető- Dunaharaszti
( / Állás)

Targoncavezető- Dunaharaszti
2018.03.22

Targoncavezető - Alsónémedi
( / Állás)

Targoncavezető - Alsónémedi
2018.03.22

Targoncavezető/Operátor - Esztergom
( / Állás)

Targoncavezető/Operátor - Esztergom
2018.03.21

Barber fodrász
( / Állás)

Barber fodrász
2018.03.15

Betanított munkás - Mosoda
( / Állás)

noimage
2018.03.14

Operátorokat keresünk
( / Állás)

Operátorokat keresünk
2018.03.09

Fehér mosogatás
( / Állás)

Fehér mosogatás
2018.02.27

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Ön is hirdetne?

 


Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó