Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Átadták Budapest legújabb, két uszályon kialakított strandját, amely az Erzsébet híd és a Lánchíd között helyezkedik el és a pesti alsó rakpartról közelíthető meg.

A strandot péntek délelőtt 10 órakor nyitják meg, júliusban a belépés ingyenes.

Az Uszálystrand egy uszály rakteréből kialakított úszó- és gyermekmedencéből, valamint az uszály mellé csatolt két bárkából áll, területe csaknem 2.100 négyzetméter. Az úszó strandon egyszerre legfeljebb négyszázan tartózkodhatnak, s azon zuhanyzók, bár és napozóágyak is helyet kaptak.

Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester az átadón elmondta, hogy a helyszín egyszerre ad lehetőséget találkozásra, strandolásra, s az esti órákban szórakozásra. Hozzátette: a létesítmény megoldja azt az "évtizedes" problémát, hogy az alsó rakpartok miatt nehéz a Duna megközelítése; itt vízközelbe lehet hozni az embereket.

A megvalósítás az írásos összegzés szerint 260 millió forintba került, a költségekhez a város a Budapest Hévizei és Gyógyfürdői Zrt.-n, a Fővárosi Vízművek Zrt.-n, valamint a Budapest Szíve Programon keresztül járult hozzá.

A strand ötlete még Budapest európai kulturális pályázatában szerepelt. Miután Pécs nyerte meg a pályázatot, az ötletet elvetették, de később azt egy magáncég felkarolta.

Korábban is létezett Budapesten egy hasonló strand, a két világháború között a Margit híd déli lábánál a Duna-partról benyúló stéget használták strandnak.

Az Uszálystrandot a Városi Tájkép Csoport tervezte meg, az ő nevükhöz fűződik a Móricz Zsigmond körtéri melegedő kövek létrehozása is.

(stop.hu)

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

A Budapest rovat további hírei

A pénzügyi és a gépkezelő szakmák vezetik a népszerűségi listát a Centrum Oktatóközpont felmérése alapján.
A színházi tao megszűnése úgy látszik nem sokban befolyásolja a Budapesti Showszínház életét: egyre több és egyre jelentősebb előadásokkal jelentkeznek a hazai színházi palettán.
Ismét valódi közösségi térré, hangulatos, színpompás forgataggá és kulturális programok színhelyévé változott a Városháza parkja az Advent Budapesten téli fesztivál és karácsonyi vásár idejére.
A régi kedvencekkel és több új sztárfellépővel is találkozhatnak az idén a Seniorplus Expo látogatói a megszokott helyszínen, a budapesti BOK (volt SYMA) Konferencia- és Rendezvényközpontban 2019....
A vásárban rengeteg kézműves és egyéb ajándéktárgyat, kézműves élelmiszereket, és sokféle forró téli finomságot kóstolhatnak a kedves érdeklődők.
MINTAMARATON Az építészettől a textilművészeten át a képzőművészetig A Mintázat és dekoráció című kiállításhoz kapcsolódó pályázatra jelentkezett alkotók prezentációja A múzeumban októberben nyílt...
Pál Zoltán 28 évesen már több sikeres vállalkozás felfuttatásán van túl.
A Hajós-Bajai borvidék számos hungarikumnak számító nedű hazája, minden cseppje igazi történelmet rejt.
Húszmillió forint ma egyáltalán nem számít jelentős összegnek a fővárosi ingatlanpiacon, de némi kockázatvállalással, akár nagyon jó üzletet is lehet realizálni.
Az Amadinda és a Muzsikás együttes zenei együttműködése öt éve tart.

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó