Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

Szent Adalbert-díjat kapott a főpolgármester. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye kitüntetését Erdő Péter bíboros, prímás, érsek adta át Tarlós Istvánnak vasárnap Óbudán, a Szent Péter és Pál-templomban szentmise keretében.

A Kelemen Imre érseki...

Ossza meg az információt!

Reagálva a DK képviselőjének, Gy. Németh Erzsébetnek a Red Bull rendezvénnyel kapcsolatos bizottsági határozatot durván bíráló, a főpolgármestert és a Városházát támadó, ismételt nyilatkozataira mellékelten közöljük a 2004-2009 közötti, SZDSZ-MSZP – ha úgy tetszik,...

Ossza meg az információt!

Több mint százmillió forintból fejlesztették a budapesti Szent Margit kórház emlődiagnosztikai központjának eszközparkját: egy új digitális mammográfiás röntgenberendezést, valamint egy mammográfiás ultrahangkészüléket adtak át csütörtökön.

Ossza meg az információt!

A Népszava kérdései:

Önök szerint pontosan hogyan lehet meghatározni az életvitelszerű közterületen tartózkodás fogalmát? Ha egy hajléktalannak tűnő ember kicsit hosszabb ideig időzik el egy padon ülve, ő is számíthat a rendőrök közbelépésére? Egyáltalán: hogyan kell...

Ossza meg az információt!

 

TÓTH ZOLTÁN LÁSZLÓ SpoT / Stabil Pont Technológia által felismert következtetések alapján

 

2014 január 1-én a rákoscsabai vasútállomáson a sínek előtt állva, egy magánéleti krach után, azon gondolkodtam, hogy vajon milyen lehet aláugrani a vonatnak. Egy idő után jött egy ennél sokkal erősebb gondolat, hogy ha aláugrom, akkor sohasem tudom meg, hogyan kerültem ide. 

 

Innen indult a SpoT mentális tréning. 

Ezt a pontot megelőzően életemben nagyon sok dologgal foglalkoztam és azokat is egy magasabb szinten űztem. Számos sikerem volt az életben, amire büszke voltam. Ezer fő feletti nemzetközi bre­aktáncfesztiválok szervezése, tánciskola rendszer működtetése, rengeteg ma sikeres tanítvány, de ott a bűvészet is, amivel már fiatalon számos helyezést elhoztam, illetve saját fejlesztéseim is voltak. 9 év hálózatépítés vezetőként, rengeteg képzés, akár orvosi, akár kommunikációs, rengeteg találko­zás emberekkel, magasszintű trénerekkel. Egyébként repülőgépműszerész technikus a szakmám, illetve mezőgazdász technikus, éltem gyerekként tanyán, mindezt úgy, hogy pesti vagyok. 

Voltam nagy cégek külső marketingje, voltam vállalkozó, szinte mindent kipróbáltam az életben, és emellett tanultam az idegrendszerről és a traumákról is. 

Összegezve, rengeteg ismeretem lett magáról a valós életről, és ezek alapján nagyon jó lett a mérle­gelőképességem. Egyben viszont tehetetlen voltam, ez pedig a magánélet. 2014-ben kértem segít­séget több helyről, próbáltak segíteni, de nem tudtak. Ekkor döntöttem úgy, hogy magam felállok, és így indult ez a mentális eljárás, amiben anno egy barátomat kértem meg , hogy segítsen, az alapján, amire rájöttem. Az egész életem tapasztalatait összegezte az elmém, amikor eldöntöttem, hogy fölállok. Ez olyan jól sikerült, hogy ezt mindenki észrevette rajtam, aki ismert. Másokat is elkezdte érdekelni, hogy ezt hogyan lehet elérni, és elindult a tréning. Ez addig haladt, hogy egy üzleti reggelin beszéltem vállalkozóknak erről, ahol Kál Cecília megkért, hogy próbáljuk ki a fián is Ricsin, aki au­tista, mert már reménytelen a helyzete. Én belementem ebbe. 70 alkalom után Ricsi olyan állapotba került, hogy ma teljesen önálló, párkapcsolatot épít 16 évesen, és sok területen őstehetség. Amikor kezdtük a tréninget akkor még olyan állapotban volt, hogy nem lehetett egyedül hagyni, mert öngyil­kosság gondolata és rengeteg autista tünet uralta őt. Cecília nem tudott rendes munkába sem állni, ami a tréning folyamatának első szakaszában megoldódott a gyors fejlődés miatt. 

Ez után már magától terjedt a hír, és azóta nagyon sokan kértek már tanácsot tőlem és csapatomtól. 

 

Ezt a tréninget közben Krisztin Fruzsinával fejlesztettük tovább, amiből több irány is kirügyezett. 

Egyrészt a Spot mindenkinek jó, akiben ott lappang a pánik. Még állatokon is működik, amivel tréner kutyákat lehet képezni, mint pl a mi kutyánk Edison, ami sok autista, kutyától való félelmét küzdötte le. Párkapcsolati problémásoknak, vállalkozóknak, szülőknek… 

Illetve emellett indult el az OUT-izm, mint küldetés, ami egy hatalmas rendszer alapja, amire számos központot szeretnénk építeni, trénereket, és mindent , ami ahhoz szükséges, hogy könnyítsünk egy érintett család életén. Hamarosan érkezik 2 könyvünk a Szándék = Élet c. könyvem után, amire ala­pul a Spot. Az egyik könyv a Boldogság kódja, ami az emberi játszmák alap összefüggéseit vezeti le, a másik pedig az OUT-IZM, ami az autizmus teljes logikai rendszerét vezeti le. A háttérben meg­alapult az alapítványunk is, az Egyenlítő egészségügyi, oktatási, és kulturális alapítványunk, aminek elindítottuk a mentor programját az érintett gyermekek megsegítésére. Ehhez társul a gyermekek megfelelő objektivitásának segítésére kialakított programjaink, mint pl. bútorfestés és értékesítés, amiből saját bevételük is lehet, illetve íj készítés, breaktánc, bűvészkedés, lovaglás, vályogépítés, és sok más képességfejlesztő dolog teljesen különböző területeken. Kiterjedt kapcsolati rendszerem ezt elősegítik, ahol mestereket tudok közvetlen összehozni a gyermekekkel. Ma már szakmai cso­porttal dolgozunk és fejlesszük a programunkat, illetve használunk a tréning ellenőrzésére számos precíz eszközt, mint akár az EEG gép, vagy építünk csendesítő szobákat, vagy VR, AR szerkezete­ket, illetve szimulátor szobákat. Van számos speciális könnyítő találmányunk, melyekkel a szülők otthoni küzdelmeit tudjuk csillapítani, és emellé társul a szülői képzés és felkészítő program is. 

Ma már számos sikerről számolhatunk be, illetve egy olyan levédett módszertanról, ami alapján tel­jesen feltérképezhető lett az autizmus, illetve láthatóvá válik az ok és az összefüggés rendszer. Mint tudjuk, amit megismertünk azt már meg tudjuk változtatni. 

A küldetésünk nem kisebb, mint az autizmus felszámolása, ami tudjuk, hogy nem lesz rövid idő, illet­ve ezt csak összefogással tudjuk megoldani, de mindenesetre az alapjait felismertük és működik.

Ossza meg az információt!

Együttműködési megállapodást kötött a Fővárosi Önkormányzat a Magyar Autóklubbal, a dokumentumot szerdán írta alá a Városházán Tarlós István főpolgármester és Hatala József, az autóklub elnöke. A főpolgármester a Magyar Kerékpárosklub elnökével, Kürti Gáborral pedig ...

Ossza meg az információt!

Aláírták ma a nyertes ajánlattevőkkel a szerződést, így a Fővárosi Közgyűlés által erre a célra biztosított forrásból mintegy 7000 világítótestet korszerűsítenek Budapesten. A kivitelezést a BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. munkatársai végzik el a főváros 15...

Ossza meg az információt!

Átadta Budapest díszpolgári címeit Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés keddi ünnepi ülésén. Az elismerő címben nyolcan részesültek, akik a főváros életében jelentős, meghatározó szerepet töltenek be, kiemelkedő teljesítményükkel Magyarországnak, Budapestnek...

Ossza meg az információt!

Szőke-Tóth Berill év elején hagyta maga mögött az országot és kitelepült Ausztriába. A hétszeres korosztályos magyar bajnok tehetség néhány éven belül szeretne végleg Németországba költözni, legfőbb álma pedig az, hogy egyszer az olimpián képviselje hazánkat.

Szőke-Tóth Berill nyolcévesen kezdett lovagolni Hetényegyházán, ahol akkori edzője, Fülöp Noémi szerettette meg vele a díjlovagló szakágat és egyengette útját nyolc éven át. Kezdetben csak kisebb gyerekversenyeken indult pónikkal, majd a kitartó munka meghozta a gyümölcsét és 2012-ben bekerült a díjlovagló válogatott keretébe. Azóta kirobbanthatatlan tagja a nemzeti csapatnak, amellyel immár hat korosztályos Európa-bajnokságon vett részt.

A kiválóságnak nem olyan régen lehetősége volt Németországban, a Wintermühle istállónál edzőtáborozni fél évig, és már akkor tudta, hogy egyszer szeretne visszatérni.

„A díjlovaglás centruma Németországban van, és nagyon szeretnék én is a legnagyobbaktól tanulni. Tavaly érettségiztem le, és eldöntöttem, hogy külföldön folytatom tovább a karrieremet. Fiatal vagyok, de annál elszántabb és határozottabb. Most ugyan még csak a szomszédos Ausztriában állomásozom, de a célom megmaradt” – mesélte Szőke-Tóth Berill.

A 19 éves sportoló jelenleg Caroline Kottas-Heldenberggel edz Bécstől nem messze, Weikersdorfban. Lovai kint vannak vele Ausztriában, ami azt jelenti, hogy heti ötször napi négy tréningje van. 

Arról is beszélt, minden edző más és minden lovas másként lovagol. A díjlovaglásban nincsen két egyforma karakter, ezért nehéz megtalálni, hogy ki kivel tud dolgozni a legjobban, hiszen valahol ez is egy csapatsport.

„Magyarországon sajnos a díjlovaglás még nem népszerű sport, Nyugaton viszont annál inkább. Ausztriában szinte minden hétvégén rendeznek versenyt, legyen az nemzeti vagy nemzetközi” – magyarázta.

Szőke-Tóth Berill eddigi pályafutásából két dologra a legbüszkébb. Egyrészt sikerült bekerülnie a korosztályában a világranglistán a legjobb tíz közé, másrészt 2015-ben a junior korosztályos Európa-bajnokságon döntős volt, ahol a 16. helyen végzett, ilyen kiemelkedő eredményt pedig korábban magyar versenyző még nem ért el. Hozzátette, mindkét sikerében nagy szerepet játszott Losonczy Anikó segítsége és a többszörös magyar bajnok Ács Róbert edzői munkája.

A fiatal sportoló szeretne nagy karriert befutni, és hiszi, lehet nagyot álmodni.

„Sok-sok célom van, amik minden nap ott lebegnek a szemem előtt. Nagyon sokat kell még tanulnom, és talán nem is leszek soha tökéletes. De bízom benne, hogy jó úton járok, hogy egyszer megvalósuljon mindaz, amiért küzdök. Motivációból, elszántságból és kitartásból az évek múlásával sincs hiány” – jelentette ki.

Szőke-Tóth Berill nem titkolt célja, hogy egyszer szeretne felnőtt világ- és Európa-bajnokságon részt venni, valamint olimpián képviselni a hazánkat. Mindezek előtt viszont jól akar szerepelni az idei fiatal lovas korosztályos Eb-n Franciaországban, valamint a bajnoki címét is próbálja majd megvédeni.

Ossza meg az információt!

Tarlós István főpolgármester írása az Óbuda újság 2018. évi 11. számában jelent meg. A cikk az alábbiakban olvasható. A Római-parton a Nánási út – Királyok útja kizárólagos védműnyomvonalához ragaszkodó, tiltakozó „keménymag" a facebookján még mindig fogcsikorgatva...

Ossza meg az információt!

Hozzászólás

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

A Budapest rovat további hírei

Ahogy közeledik a Balaton-átúszás nagy napja, úgy nő az izgalom a versenyzők között.
Június 4-e nemzeti gyásznap lehetne, két súlyos esemény is kapcsolódik a dátumhoz.
Szombaton, június 2-án a 21. Kékes Csúcsfutáson várhatóan ismét kétezren kapaszkodnak fel az ország legmagasabb pontjára, az 1014 m magasan levő Kékestetőre.
A klasszikus Balaton átúszás minden sportember számára bakancslistás esemény. Legalább egyszer az életben neki kell vágni, igaz csak kellő felkészültség esetén.
Az elmúlt évek itthoni és külföldi teltházas koncertjei után idén először önálló nagyszabású látványos koncertshowjára készül Radics Gigi november 10-én 19:00 órakor a PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNÁBAN.
A Szabadság híd - Új horizontok a városban kiállítás építészeti installációja eddig még nem tapasztalt módon láttatja a velencei Magyar Pavilont, melynek átriumában az idei Biennále alkalmából egy kilátó épült.
Balázs János Liszt és Prima - díjas zongoraművész, Érdemes művész 2018-ban, 30. születésnapi turnéja alkalmából a világ számos neves hangversenytermében fellép.
Május 27-én új helyszín, a Népliget volt a díszlete az ország legszebb futóeseményének, a 23. Aldi Női futógálának.
A LEGO cég a hetvenes évek óta van jelen Magyarországon is.
Ingyenes fogászati előadássorozatot indít a Parodontológiai Klinika, a szeptembertől induló előadásokon a többi között az ínybetegségekről, a fogászati implantációról, a fogszabályozásról és a helyes fogápolásról lesz szó - tájékoztat a Semmelweis Egyetem a honlapján.

hirdetés

Ön is hirdetne?

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Ön is hirdetne?

 


Szolgáltatások Budapesten

Pihenjen Fonyódon a Hotel Balatonban!
(Szolgáltatás / Vendéglátás)

Pihenjen Fonyódon a Hotel Balatonban!

Festés, tapétázás, szigetelés Budapesten
(Szolgáltatás / Építőipar)

Festés, tapétázás, szigetelés Budapesten

Ivanonits vízvezeték szerelő Budapest
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Ivanonits vízvezeték szerelő Budapest

Számítógép javítás fix 6000 Ft kiszállással XVI. kerületben
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Számítógép javítás fix 6000 Ft kiszállással XVI. kerületben

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó