Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

A ránctalanítás egyik közkedvelt módszere a botox kezelés, hisz amellett, hogy gyors és eredménye látványos, szinte fájdalommentes is. A kezelés elsősorban a ráncok halványítására, eltüntetésére szolgál, de a botox nem csak a szem, szemöldök és a homlok kisimításában segít. Dr. Széchenyi Kornél, orvos-esztétikai specialista, a Budai New Beauty Orvos-Esztétikai Központ vezetője arról mesél, hogy milyen nem szokványos területeken alkalmazható a botox.

A botox kezelés alkalmas a szemöldökök közötti ráncok, a homlokráncok és a szarkalábak kezelésére, világszerte elterjedt és kedvelt ránctalanító módszer. „A természetben is előforduló Botulinum A toxin a mimikai izmok mozgásának gátlásával fejti ki ránctalanító hatását az arcon. A kezelés során a ráncok kialakulásában szerepet játszó mimikai izmokba az orvos megfelelő mennyiségű botox injekciót fecskendez egy nagyon vékony tűvel. Abotox kezelés hatására a kezelt izmok 7-10 nappal a kezelést követően ellazulnak, majd a ráncok kisimulnak. Az eljárás maga kb. 15-20 percig tart, és 3-4 havonta megismételhető. Abotox hatása a kezelést követően kb. 3-6 hónapig tart. A kezelés ismétlése esetén az adott izom, izomcsoport kis mértékben sorvad, ezáltal összehúzódó képessége csökken, így egyre kevesebb hatóanyagra lehet szükség ugyanazon hatás eléréséhez” – magyarázza Dr. Széchenyi Kornél.

Az eljárást elsősorban a dinamikus ráncok, vagyis az arcizmok által okozott ráncok esetében alkalmazzák, ami a szem környéki szarkalábak, a szemöldökök közötti függőleges ráncok és a homlokráncok eltüntetésében segít. Ma már nem csak az arc különböző pontjain, hanem szinte bárhol a testen alkalmazható, mivel segítségével átmenetileg blokkolható a kémiai jelátvitelt az izzadságmirigyek idegvégződésein, így azok nem választanak ki verejtéket.


A botox injekciók eredményesen csökkentik az izzadást szinte minden esetben, a statisztikai adatok szerint a legtöbb embernél 90%-kal csökkenthető az izzadás mértéke. A hónalj, a tenyerek, a talpak esetében is hatékony az izzadás csökkentésében. „Mivel ezek a testrészek nagyon érzékenyek, felületes érzéstelenítéssel és fagyasztással csökkentjük az injekció okozta fájdalmakat. A homlok verejtékezése is csökkenthető, mindössze néhány injekció szükséges ezen a területen az izzadság csökkentéséhez. A ránctalanítás és izzadásgátlás egy ülésben elvégezhető. Hatékonyan csökkenthető a lágyék, a mellkas és a derék izzadása is” – mondja a szakember.

Fontos, hogy képzett, profi szakember végezze a beavatkozást, aki kellően gondoskodik arról, hogy az injekciózás során a lehető legkevesebb kellemetlenséget kelljen páciensnek elviselnie. 

Az arcon csak ritkán alkalmazzák

A ránctalanító botox kezelést elsősorban a homlokon, a szemöldök között és a szem körül alkalmazzák a dinamikus ráncok eltüntetésére, az arcon történő alkalmazása ritkán jön szóba, hiszen itt a mimikai izom fontos szerepe miatt azokat nem javasolt lebénítani. „Ennek ellenére mégis van néhány speciális indikáció, ahol a botox kezelés hasznos lehet. Ilyen, amikor valakinek a nevetés alkalmával a felső ajka olyan mértékben húzódik fel, hogy kilátszik az ínye, amit gumi mosolynak is hívnak. Ugyancsak a nevetés kapcsán alakulhatnak ki az orr két oldalán zavaró, nyuszi vonalaknak nevezett ráncok. Ha valaki pedig a szemöldökét szeretné kicsit megemeltetni, vagy annak ívét formálni, arra is van megoldás a tetoválás mellett. A megfelelő helyre adott kis dózisú botox injekciókkal nagyon szép eredményt lehet elérni” – mondja.

Az öregedés folyamata során nagyon zavaróak lehetnek az ajakra merőlegesen megjelenő ráncok, amelyeket dohányzó ráncoknak is hívnak. Ráadásul az évek előrehaladtával az orrunk is egyre inkább lekonyul, az orr- és állcsúcs távolsága pedig csökken, ahogy mondani szokás „banyásodunk”. Botox kezeléssel megoldható az orrcsúcs megemelése, az állcsúcs enyhe süllyesztésével, ami ezáltal fiatalosabb külsőt kölcsönöz, valamint csökkenthető a száj körüli ráncok mélysége és száma is.
 


„Sajnos az idő múlásával a nyakunkon lévő úgynevezett platysma izomzat tónusa fokozódik, ezáltal függőleges szalagszerű képződményeket hoz létre, valamint hozzájárul a gravitáció és a lazább bőr általi megereszkedett arc miatt kialakult állvonali egyenetlenséghez is. Ezt az egyenetlenséget csökkenteni lehet a platysma izom tónusának csökkentésével, így az állvonalon és nyakon végzett botox kezelés hatására, amit Nefertiti-liftnek is nevezünk,javítható az állvonal kontúrja, ami szintén fiatalosabb külsőt kölcsönöz” – meséli Dr. Széchenyi Kornél.

Vannak, akik meglehetősen markáns állszöglettel rendelkeznek, ezáltal arcuk formája négyzethez hasonló. A rágóizomba a megfelelő helyekre adott botox injekciókkal csökkenthető az izomhas tömege, így az arc is keskenyebb lesz. Az eljárás különösen népszerű az ázsiai emberek körében.

A gyógyászatban is használják

Bár a botox kezelések leginkább esztétikai céllal történnek a világon, gyógyászati célú alkalmazásai is igen jelentősek. Alkalmazzák például az ideggyógyászatban a migrénes fejfájások, vagy szemészetben a strabizmus (kancsalság) kezelésére.

„Sokan még mindig tartanak a botoxtól, hiszen ki ne találkozott volna egy-egy celeb túlbotoxozott vagy agyonplasztikázott lárvaszerű arcával. Ezzel szemben azonban tudni érdemes, hogy a botox a leggyakrabban alkalmazott orvos-esztétikai kezelés a világon, amiből évente több millió beavatkozás történik. Noha minden orvosi beavatkozásnak van kockázata, ennek ellenére tapasztalt és képzett orvos kezében az egyik legbiztonságosabb szépészeti beavatkozás” - hívja fel a figyelmet a szakember.

Forrás: New Beauty, purecom
Képek: Pinterest

 

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

A Budapest rovat további hírei

szeptember 5-8. között a Budai Vár teraszain Európa legszebb borfesztiválja A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb...
Idén, szeptember 7-én ad otthont a Vasúttörténeti Park az év egyik egyedülálló eseményének, a Mozdony Matinénak.
Megújult a Nemzeti Közművek (NKM) e-autótöltő applikációja, az ügyfelek ezentúl Mobiliti néven találják meg az alkalmazást - közölte az NKM kedden.
India varázsa a sikátoros utcákban járkáló díszes ruhákba öltözött emberek lelkében, a falra festett tarka Isten-ábrázolások szakralitásában, a minden házban megbúvó szentélyekből áradó...
Mészöly Miklós és Polcz Alaine levelezése Előadják: Trill Zsolt, Csákányi Eszter Szerkesztette és rendezte: Seres Tamás Augusztus 12-én volt Polcz Alaine és Mészöly Miklós esküvője, pontosan hetven...
A sétaösvény az Elvis Presley tér és Elek apó kútja között húzódik olyan zöld tereket érintve, amelyeket érdemes a városlakóknak meglátogatni. Az 5 km hosszú ösvény 10 állomásból áll, azaz két óra...
A régmúlt idők szerelmesei szombatonként a pesti Duna-parton, vasárnaponként pedig a budai Duna-parton közlekedő nosztalgiavillamossal és a Deák térről induló N109-es nosztalgia-autóbusszal...
HAVI MŰSOR – 2019. szeptember 9. hétfő 19:00 Fonó Session Összes – nyitó alkalom: padkaporos, gyimesi, ír, moldvai, ős jam session, görög ingyenes 10. kedd 19:00-21:00 21:00 Tánctanítás: Felcsíki...
Mind a BKK, mind a Főváros elhatárolódott az üzleti hirdetésektől.
A férfiaknál is és a nőknél is egy Maccabi-résztvevő volt a leggyorsabb.

hirdetés

Ön is hirdetne?

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

hirdetés

Ön is hirdetne?

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó