Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Pál Zoltán 28 évesen már több sikeres vállalkozás felfuttatásán van túl.

Mostanra hazánk egyik legkiválóbb keresőoptimalizálással foglalkozó céget működteti, 150 ügyféllel rendelkezik 35 fős csapata, 100+ milliós árbevétel mellett. Az ország egyik legfiatalabb sikeres szakembere, aki céltudatosan, áldozatok árán jutott el idáig. 

- Milyen szakmák érdekeltek, hogy jött az ötlet, a vállalkozás?

- Két teljesen különböző irány érdekelt, a pénzügy vagy vállalkozás, a másik pedig az autószerelés. Alapvetően úgy képzeltem el magam, hogy autószerelő leszek, pontosabban hogy autókat építek. Tehát egy saját építőműhelyt szerettem volna, vagyis egy darabig benne dolgozni, aztán szép lassan saját vállalkozást. A jelenlegi munkám is ilyen, eleinte sokat foglalkoztam vele, és most már csak tanácsot adok, a tényleges feladatokat a kollégák végzik. A könyvelő szakmát azért végeztem el, mert megtanultam az alapvető és pénzügyi tudást a vállalkozással kapcsolatban. Akkoriban már volt egy kereskedelmi vállalkozásom is: importáltam Magyarországra termékeket, és adtam el magas nyereséggel. Akkor gondoltam, hogy ezt lehetne webáruház keretén belül is tenni sokkal tervezettebb módon. Aztán amikor az áruház elkészült, elfogyott a vállalkozás pénze, így fizetős marketingre, kampányra nem tudtam költeni. A továbblépés ennek következtében az volt, hogy megtanuljak egy olyan dolgot, amely ingyen hozza a látogatókat, belőlük pedig az ügyfeleket, és ez volt a keresőoptimalizálás.

Magam kitanultam, és azt gondolom, hogy jól végeztem a feladatomat, hiszen eladtam azt a vállalkozást 2015 elején, 2015 közepén pedig indítottam egy következőt, amit értékesítettem 2017 elején, ami szintén csak a megfelelő keresőoptimalizáltság útján szerzett látogatókat.  Alig fél év alatt több, mint 40 millió forintos forgalmat sikerült bonyolítania az oldalnak, ami tekintettel a növekvő pályára, kb. 100 millió forintos éves árbevételt jelentett volna, csak már nem akartam kereskedelemmel foglalkozni. Erre a tudásra építve indítottam az ügynökséget, és 2017-ben nagyot nőttünk, de egy motoros baleset miatt vissza kellett venni a tempót. Egy autós szemből elütött, métereket repültem, és a hátamra estem, a gerincemet a laptopom védte meg, így nem tört el. Nagy esély volt arra, hogy rosszabbul alakul a történet, de fél napon belül újra jártam, ugyan nehezen, mert rosszak voltak a lábaim, amik mostanra javultak meg úgy igazán.

Akkor átértékeltem az életem, és arra gondoltam, hogy nem akarok ennyit dolgozni azért, hogy igazából csak másoknak legyen jó. Így elhatároztam, hogy nem fogok más helyett dolgozni a csapatban, és újraszerveztem a céget. Mindenkit kirúgtam, aki nem illeszkedett az új rendszerbe, amit kidolgoztam. Ez igaz az ügyfelekre és a munkatársakra is. 2018 január végétől már nem én vezetem a céget, 2019 márciusától pedig folyamatosan fejlődünk az önvezető cég felé. Ezt megfelelő csapattal és elképesztően jó szoftveres háttérrel meg tudjuk valósítani, amiben nagyjából 70%-nál járunk. Nemrégiben felvettünk 16 embert, most 30 fős a cég, viszont home office-ban működünk teljes mértékben. Az egyik nagyon fontos üzletágvezető a menyasszonyom, alapvetően ő kezeli a legtöbb dolgot, a másik egy gimnáziumi jó barátom, és a testvérem is nekünk dolgozik.

- Milyen érzés, hogy rákerültél a “30 sikeres fiatal 30 év alatt” listára?

- Nagyon jó elismerés, hiszen rengeteg áldozatot hoztam eddigi életem során, és mindent megteszek a mai napig is, hogy kiemelkedőek legyünk. Mindenki otthonról és jól dolgozik, az ügyfél azt látja, hogy pontosan, minőségileg kiszolgáljuk. Csak azt érzékeli, hogy minden kiválóan működik, rend és fegyelem uralkodik, a határidőket betartjuk, és minden zajlik a maga megtervezett módján. Májustól októberig havi 10% felett fejlődtünk, májusban 100 millió forintos volt a cég, most tartunk 120 milliónál, és 150-re célozzuk a szerződésállomány értékét év végére. Emellett ez az elismerés egy jó visszaigazolás arra, hogy jól csináljuk a dolgunkat, és közben valós értéket adunk az ügyfeleinknek.

- Látszik, hogy határozottan, céltudatosan mész előre. Mindig is ilyen voltál alapvetően?

- Szerintem igen. Mindig én voltam a “Miért?” gyerek, mert csak kérdeztem, viszont cserébe mindent, amit lehetett, megjegyeztem, és elhelyeztem a saját viszonyrendszeremben, majd levontam a következtetéseket. Azt gondolom, hogy ha az ember nyitott az új tudásra és mások tapasztalataira, akkor azt a saját életében nagyon jól tudja hasznosítani. Természetesen kell hozzá a megfelelő közeg is, amely egyrészt támogató, másrészt vannak benne impulzusok.

- Mitől vagytok egyediek?

- Hatékonyan végzi mindenki nálunk a munkát, és rendben van minden. Nálunk olyan nincs, hogy a hónap utolsó napján ne lenne kész a munka. Az mindig feszült nap, és teljesen mindegy, hogy hétvégére vagy ünnepnapra esik, mert az internet nem áll meg. A munkatársaim is vállalkozó szelleműek, alapból mindenki vállalkozó. Ennek a szemléletnek köszönhető, hogy 10-15 vagy akár 20 ügyféllel is bővülünk havonta.

- Sokkal érettebb vagy mint a mai huszonévesek. Ez annak a következménye, hogy gyerekkorodban már minden érdekelt, és szívtad magadba a tudást?

- Édesapám rendőr volt és a családja is az. Nem úgy kell elképzelni, hogy ezért teljes szigorban nőttünk fel, de megtanítottak minket arra, hogyan működik a világ. Nálunk nem az volt a megszokott, hogy ehhez vagy ahhoz a feladathoz nincs kedvem, és hogyan tudok ez alól kibújni, hanem, hogy van teendő, amit el kell végezni fintorgás nélkül, és én erre a gondolatra építettem rá a cégemet is. Ha van egy feladat és hozzá egy határidő, akkor az kész lesz időn belül.

- Kipróbálnád magad alkalmazottként egy cégnél? 

- Még soha nem írtam önéletrajzot, de megfordult már a fejemben, hogy elmenjek egyszer valahova másnak is dolgozni. Kipróbálnám magam különböző szituációkban. Azt tudom magamról, hogy nem vagyok egy könnyen integrálható típus. Megnézném, hogy például milyen árufeltöltőként tevékenykedni, vagy bármi másként, de valószínűleg elmagyaráznám mindenkinek, hogy nem jó logika alapján végzik a munkájukat, és megpróbálnám megfelelőbb, hatékonyabb rendszerbe foglalni, ennek következtében pedig hamar nemkívánatos szereplővé válnék a csapatban. Hiszen én mindig rendszert igyekszek kialakítani a saját életemben is, nagyon fontosak a határidők, a naptáram fél órás blokkokra van beosztva, hogy mikor mi a dolgom, azért, hogy tudjam kezelni a feladataimat, és soha ne csússzak semmivel.

- Mi az, ami motivál a mindennapokban és a jövőben is?

- Az, hogy látom, ahogy növekedik a cég. Nekem soha nem voltak motivációs gondjaim, csak teszem a dolgom. Ha dolgozom, akkor egyre több pénz van benne, és nem azért, mert pénzmániás vagyok, csak látom a materializált ellenértékét, amit majd olyan dologra költhetek, ami jó dolog, és engem szolgál.

- Mik a további céljaid?

- Valahol 4-500 ügyfél környéken lassítani szeretném a céget tudatosan. Most is van pár megkötés az ügyfelek tekintetében, hiszen aki például nem fizet határidőre, attól megválok. Mivel egy szerződésben vállalta, hogy a munkánkat határidőre kifizeti, ezért ha nem így tesz, akkor a konkurenseimnél sokkal jobb helyen lesz. Ha én szolgáltatok valamit, ami neki nincs, ő cserébe szolgáltasson valamit, amire nekem van szükségem. Ha ő ezt nem teszi meg, akkor vagy nem tisztel, nem vesz komolyan, vagy nem becsüli a munkánkat, és én egyiket sem tűröm. Mindig sok ügyfelem lesz, és nekem a legjobb ügyfélkör kell az országból. Egyetlen dolgot kérünk tőlük, hogy a határidőket tartsák be.

- Miért akarod lassítani a céget 4-500 ügyfélnél?

- Egy ilyen ügynökségnek egy ilyen jellegű működés mellett az a komfortos méret, és utána inkább a hatékonyságot növelném. Szívesen koncentrálnék másra is, szeretnék létrehozni olyan dolgokat, amelyek másként visznek engem előre. De először ezzel kell elkészülnöm, mert akkor jut arra a pontra a vállalkozás, hogy kompromisszum-mentesen finanszírozzuk a következő szintet.

- Ez a változás mikorra várható?

- Ha jelenlegi bővülést vesszük, akkor kettő év múlva, de ha nem sikerül addigra, akkor sincs gond, mert egyébként jól működik a vállalkozás.

- Most jól érzed magad a bőrödben, így képzelted el magad kettő vagy öt évvel ezelőtt?

- Nagyjából igen, viszont a saját elvárásaimhoz képest még lemaradásban vagyok. Úgy érzem, hogy most jól megy a vállalkozás, és nagyon szeretem. Ám a 28 éves önmagamtól eredendően többet kérnék, többet vártam volna el, ami azt jelenti, hogy van még hova fejlődni. Nem akarom a világ pénzét, hanem azt szeretném, hogy egy olyan komfortos közegben éljek, ahol megvan a magam és az ügyfeleim tere, miközben teljesül mindenki elvárása, és ezt az egészet jól össze lehet tenni, csak még kell hozzá idő.

- Ki tudsz kapcsolódni, szórakozni?

- Évente hatszor-tízszer megyünk utazni valahova, de tudatosan beleépítettük az életünkbe a céggel való foglalkozást. Vagyis én nem hiszek abban, hogy ha elmegyünk nyaralni, akkor megszűnik a cég. Akkor is napi két-három órát dolgozunk, mert az nem konfliktus, hiszen szeretjük a munkánkat, és ez nekünk az életvitelünk része. Nem úgy van mint egy alkalmazott esetében, aki elcseréli az idejét, és kap érte nyolc órányi pénzt, és utána ne szóljanak hozzá. Elég sokat utazunk külföldre, de ezt azért tudjuk megtenni, mert hétvégén vagy ünnepnapokon is dolgozunk, ezért tudunk magunknak szabadidőt beiktatni. Szóval ki tudok kapcsolódni, de nehéz sokszor, hiszen számos fejlesztési ötlet pörög a fejemben minden nap.

- Mit tanácsolsz a mai huszonéveseknek?

- Én azt mondom, hogy minél hamarabb menjenek el dolgozni, keressenek pénzt önállóan. Kezdjenek bele olyan dologba, ami már nem a szülőktől függ, hiszen a legtöbb elvárás, probléma vagy konfliktus abból ered, hogy megmondják nekik, milyen szakmát válasszanak, mit gondoljanak, és végül olyan dologgal foglalkozhatnak egész életükben, amit nem is szeretnek. Vagyis a legjobb dolog amit tehetnek, ha mielőbb leakadnak a szülők pénztárcájáról, és elkezdik a saját útjukat járni. Sok olyan ismerősöm van gimnáziumból, aki most pszichiáterhez jár, mert ráerőltettek egy olyan szakmát, amit ő nem szívesen végez, vagy utál, esetleg a második vagy harmadik diploma alatt besokallt, és végül segítséghez kellett fordulnia. Sokan 27-28 évesen ott tartanak az életükben, hogy nem tudják mivel foglalkozzanak, hiszen követte azokat a bálványokat, amelyeket a szülők építettek fel nekik, végül amikor elérték, rájöttek, hogy valami értéktelen dologért dolgoztak 3-4 évig. Minél előbb lecsatlakoznak a szülői pénztárcáról, annál előbb lesznek felnőttek. Én nem tekintem felnőttnek azt, akit a szülei pénzelnek, vagy 29 évesen még otthon lakik, és ne legyenek kétségeink, nagyon sokan vannak így, és a mai fiatalok közül sokan ide tartanak. Vagyis röviden megfogalmazva: munka, önállóság.

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

A Budapest rovat további hírei

Védjegyük a különleges, sokszor szokatlan programok, kevésbé ismert remekművek bemutatása.
2020. szeptember 25-27. között, immáron tizenhatodik alkalommal rendezik meg a nemzetközi és hazai díjlovas- és lovasterápiás versenyt. A Díjlovas Verseny két versenyszáma idén egyben...
Akár egy napra, akár egy hétre látogatunk Visegrádra, garantáltan akad bőven felfedezni való. Csodás panorámájával, híres fellegvárával, lovagi tornabemutatóival, bobpályájával, vízi...
Október elsejétől az Agrárminisztérium (AM) szervezetében, közvetlen miniszteri irányítás alá kerül az országos főállatorvos, és így a teljes élelmiszerlánc-felügyelet szakterülete - közölte a tárca...
Összesen 7,6 milliárd forint értékben 37 vállalkozás nyert támogatást a Magyar multi programban - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért...
Amikor eljön az ideje egy új otthonba költözésnek, sok mindenre oda kell figyelni. Például a bútorok, tárgyak mozgatásakor nem csak az a fontos, hogy hova tesszük őket, hanem az is, hogy a szállítás...
A mindennapi irodai nyomtatás sokszor hatalmas papírkötegeket eredményez.
A rendszerváltáskor a legtöbb háztartásból valahogy eltűntek a rendes kések. //
A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő.
A Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) 15 milliárd forintos (41,6 millió eurós) forintban denominált hároméves lejáratú kötvényt bocsátott ki a dublini tőzsdén márciusban bejegyzett középlejáratú banki...

hirdetés

Ön is hirdetne?

hirdetés

Ön is hirdetne?

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Budapesti önkormányzati újságok

 • 1. kerületi újság: Várnegyed újság

  Várnegyed újság

  A Várnegyed az I. kerület Budavári  Önkormányzat hivatalos lapja. >>>
 • Budai Polgár, a II. kerület ingyenes terjesztésű önkormányzati újságja

  Budai Polgár

  A Budai Polgár a II. Kerületi Önkormányzat lapja, kiadja a Budai Polgár Nonprofit Kft. >>>
 • Óbuda újság, a III. kerület ingyenes terjesztésű önkormányzati újságja

  Óbuda újság

  Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának lapja. >>>
 • Újpesti Napló, a IV. kerületi Önkormányzat ingyenes terjesztésű hetilapja

  Újpesti Napló

  Budapest IV. kerület önkormányzatának lapja. >>>
 • Mai Belváros, V. kerületi ingyenes terjesztésű újság

  Mai Belváros

  Mai Belváros - az 5. kerület újságja. >>>
 • images/stories/2020_01/06-kerulet-terezvaros-ujsag-pdf-hirdetes.jpg

  Terézváros Magazin

  A Terézváros magazin a VI. kerületi önkormányzat kiadásában havonta kétszer jelenik meg 25 500 példányban 28 oldalon, és a Magyar >>>
 • Erzsébetváros újság, VII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Erzsébetváros újság

  Az Erzsébetváros újság Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzat havonta megjelenő ingyenes lapja. >>>
 • Józsefváros újság, VIII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Józsefváros újság

  A Józsefváros újság Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat lapja, hiteles információkat közöl az önkormányzatról és a kerületi intézményekről. Megjelenik >>>
 • Ferencváros újság hirdetésfelvétel, médiaajánlat

  Ferencváros újság

  A Ferencváros újság a IX. kerületi önkormányzat ingyenes terjesztésű lapja. >>>
 • Kőbányai Hírek újság, X. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Kőbányai Hírek

  A Kőbányai Hírek Budapest Főváros X. kerület Kőbánya Önkormányzatának lapja, hiteles információkat közöl az önkormányzatról és a kerületi intézményekről. Megjelenik >>>
 • Újbuda újság, XI. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Újbuda újság

  Az Újbuda újság a XI. kerület Újbuda Önkormányzatának lapja, hiteles információkat közöl az önkormányzatról és a kerületi intézményekről. Megjelenik kéthetente >>>
 • Hegyvidék újság, XII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Hegyvidék újság

  Kiadja: Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat megbízásából a Hegyvidék Lapkiadó. >>>
 • Hírnök újság, XIII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Kerületi Hírnök

  A Hírnök a XIII. kerületi önkormányzat ingyenes lapja. >>>
 • Zuglói Lapok újság, XIV. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Zuglói Lapok

  A Zuglói Lapok a XIV. kerületi önkormányzat ingyenes lapja. >>>
 • Életképek újság, XV. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Életképek újság

  Rákospalota, Pestújhely, Újpalota újságja. Kiadja az XV. Média Kommunikációs és Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. >>>
 • XVII. kerületi Hírhozó újság, 17. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Hírhozó újság

  Kiadja a lapalapító tulajdonos Budapest Főváros XVII. Kerület Önkormányzata megbízásából a Patriot Bt. Megjelenik 38 000 példányban. >>>
 • XVIII. kerületi Városkép újság, 18. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Városkép újság

  A Városkép önálló, saját szerkesztőséggel rendelkező közéleti-közérzeti magazin, XVIII. kerület Pestszentlőrinc – Pestszentimre önkormányzatának hivatalos kiadványa. >>>
 • XIX. kerületi Kispest újság, 19. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Kispest újság

  A kispestiek hivatalos havilapja. Kiadja Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzata Polgármesteri Hivatal. Megjelenik havonta 27 500 példányban. >>>
 • XIX. kerületi Kispesti Magazin, 19. kerületi ingyenes terjesztésű újság

  Kispesti Magazin

  A Kispesti Magazin havonta 27.000 példányban jelenik meg a XIX. kerületben. >>>
 • XX. kerületi Pesterzsébet újság, 20. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Pesterzsébet újság

  Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata társadalompolitikai és szolgáltató lapja. Megjelenik havonta 32 ezer példányban. >>>
 • XXI. kerületi Csepeli Hírmondó újság, 20. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Csepeli Hírmondó

  Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 2010-től ad ki önkormányzati lapot, havi, majd 2012-től kétheti megjelenéssel. A Csepeli Hírmondó minden hónap >>>
 • XXII. kerületi Városházi Híradó újság, 22. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Városházi Híradó

  A XXII. kerületi önkormányzat kétheti lapja. Megjelenik 22.700 példányban. >>>
 • XXIII. kerületi Soroksári Hírlap, 20. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Soroksári Hírlap

  Kiadja Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala. Megjelenik 10 ezer példányban. >>>
 • 1

Pest megyei önkormányzati újságok

 • Csömöri Hírmondó - Csömör önkormányzatának hivatalos lapja

  Csömöri Hírmondó

  Csömöri Hírmondó – Helyi ingyenes információs és közéleti havilap médiaajánlat Példányszám: 3810 Terjesztés: a kiadvány eljut Csömör minden háztartásába, a településen >>>
 • Az Érdi Újság Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának ingyenes hetilapja

  Érdi Újság

  Az Érdi Újság Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának ingyenes hetilapja. >>>
 • Gyömrő Magazin - Gyömrő Önkormányzatának havonta megjelenő tájékoztató magazinja

  Gyömrő Magazin

  Gyömrő Önkormányzatának hivatalos lapja, a több mint 6800 példányban megjelenő Gyömrői Magazin minden postaládába eljut, a visszajelzések alapján pedig a >>>
 • Szervusz, Kerepes - Kerepes város Önkormányzatának havonta megjelenő tájékoztató újságja

  Szervusz, Kerepes

  Gyömrő Önkormányzatának hivatalos lapja, a több mint 6800 példányban megjelenő Gyömrői Magazin minden postaládába eljut, a visszajelzések alapján pedig a >>>
 • Kistarcsai Híradó - Kistarcsa Önkormányzatának havonta megjelenő tájékoztató újságja

  Kistarcsai Híradó

  A Kistarcsai Önkormányzat havonta jelenteti meg tájékoztató magazinját. Helyi közérdekű információk adják az újság tartalmát. >>>
 • Budaörsi Napló

  Budaörsi Napló

  Budaörs Magyarország egyik legfejlettebb települése - ezt nem mi állítjuk, hanem a KSH, 17 mutató alapján. >>>
 • 1

Szolgáltatók, akiket ajánlunk

hirdetés

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó