Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Közhely, de igaz, hogy az 1997 után született Z generáció tagjainak olyan világban kell helytállnia, ami minden eddiginél zűrzavarosabb helynek tűnik. Pedig a lehetőség mindenkinek adott, hogy a saját kezébe vegye az irányítást – mondja Soós Dávid, a Lead yourself! mozgalom alapítója, aki maga is szorongó tiniből lett sikeres vállalkozó és transzformációs tréner, méghozzá nagyon fiatalon. Célja, hogy mások is olyan életet teremtsenek maguknak, amelyben ki tudnak teljesedni.

Mit kezdjünk azokkal a fiatalokkal, akik már a babakocsiban is telefont nyomkodtak és influenszerek videói diktálják az értékrendjüket? – hangzik a harminc feletti megmondóemberek puffogása. A valódi kérdés sokkal inkább az, hogy ők mit szeretnének kezdeni magukkal? Olyan világot hagyunk rájuk, aminek változó értékei közt sokszor mi magunk sem tudunk eligazodni. Nem csoda hát, hogy az amerikai kutatások szerint a Z-generációs tinik nagy része kevésbé hedonista, mint elődeik, és már tizenévesen a szorongás és a depresszió démonjaival küzdenek, amik a fiatal felnőttkorba is elkísérik őket. Mi pedig ahelyett, hogy segítő kezet nyújtanánk nekik, hajlamosak vagyunk őket cicafilterrel pózoló plázakölykökként beállítani.

Vegyünk egy tipikusnak mondható mai tinit: frusztrált és önbizalomhiányos, hiszen olyan környezetben kell helytállnia, ahol mindent a külsőségek határoznak meg. Valószínűleg vannak vágyai – de a családban és iskolában elszenvedett, valós és képletes pofonok hamar meggátolják abban, hogy kibontakoztassa a kreativitását. Ez az egyetemi évek után sem javul, hiszen a munkahely, a pénzkereset kényszere veszi át a fegyelmező szerepet. Hogyan is találhatna vissza az eredeti álmaihoz és önmagához? Talán pszichológushoz fordul – ahol viszont kevés gyakorlati tanácsot kaphat, hogy sikeresebben élje a hétköznapjait.

Miért a kovalens kötést tanuljuk az együttműködés helyett?

„Az Y és Z generációt folyamatosan támadja az idősebb korosztály. Azt állítják, nem akarunk dolgozni, nem tudunk mit kezdeni magunkkal és nincs bennünk alázat. Eközben valódi segítséget nem kapunk” – mondja Soós Dávid, aki maga is megélte ezeket a nehézségeket. Tiniként óriási szeretethiány és kilátástalanság gyötörte, még az öngyilkosságon is gondolkodott. „Tíz évesen bármi jobb program volt, mint otthon azt hallgatni, hogy semmit nem érek. Így keveredtem rossz társaságba és kezdem cigizni, inni és lopni” – emlékszik vissza a ma már felnőtt férfi.

Dávidot annak idején az a felismerés mentette meg, hogy csak tudatos önfejlesztés árán válhat magabiztos felnőtté. Mostanra, mindössze 26 évesen három sikeres vállalkozást is vezet, rendszeresen tart előadásokat, üzleti coachként és transzformációs trénerként pedig olyan ügyfele is van, aki az ötvenes éveiben jár. Ezzel együtt szívügyének tekinti, hogy megszólítsa azt a korosztályt, aminek tagjaként neki még egyedül kellett megküzdenie a nehézségekkel. Úgy érzi, az oktatási rendszer ebben azóta sem partner.

„Egyszer megkérdeztem, miért a kovalens kötést tanuljuk ahelyett, hogy olyan készségeket sajátítanánk el, amik a mindennapi életben értéket teremtenek: például az együttműködést. Válaszul annyit kaptam, hogy törődjek bele, ez a tananyag. Micsoda érv!” – emlékszik vissza a tréner, aki gimnáziumokban és egyetemeken is tervez előadni, legnagyobb álma azonban, hogy olyan közösséget hozzon létre, ahol az embereket, kortól és nemtől függetlenül az életre készítik fel. Ahol élmény a tanulás és nincsenek jegyek, intők, kényszertanárok, büntetések. Ahol azt fedezik fel a tanulók, hogy kik ők valójában, miben jók, milyen ajándékot hoztak, amit csak ők adhatnak a világnak.

Megtanulnak teremteni, alkotni, együttműködni, kommunikálni, megélni a jelent, támogatni másokat, szolgálni a természetet és vezetővé válni. A pénzügyi szabadságot és a vállalkozásindítás/működtetés fortélyait is elsajátíthatják, ha szeretnék. Gyakorlatilag mindent amire szükségük van ahhoz, hogy boldog és kiteljesedett életet éljenek.

Hogyan vedd kezedbe az irányítást?

Sokan szeretik a videójátékokat, mert ott bármire képesek. Valójában az élet még inkább ilyen: te határozod meg, milyen karakterrel akarsz lenni, és milyen emberré akarsz válni. Ezt vallja Dávid, aki nem állítja, hogy mindenható guru lenne, sőt: inkább afféle „anti-guruként” szeretné definiálni magát. Senki helyett nem talál ki életcélt, de bárkinek segít abban, hogy a saját álmát megvalósítsa – akár az üzletben, akár a magánéletben, hiszen tapasztalata szerint a két terület szerint gyakran összefonódik.

„Fontos, hogy ez nem hókusz-pókusz vagy motivációs bullshit! Tudományosan alátámasztott pszichológiai eszközöket alkalmazok” – mondja a tréner, aki most a Facebookon, a Lead yourself 48 napos kiképzés csoportban naponta posztol ingyenes feladatokat, így a csatlakozók minden nap tehetnek egy kis lépést a tudatosabbá válás irányába.

Ezek első pillantásra egyszerű dolgok, így sokszor tényleg csak egy apró változtatást igényelnek: például, hogy 15 perc gondolkodással megválaszoljunk néhány olyan kérdést az életünkről, amit egyébként ritkán tennénk fel magunknak. De ilyen a napi rutinunk átalakítása is, az, hogy tudjuk, mikor milyen feladatra mennyi időt fordítunk.

A sok kicsi összeadódik, az életünk pedig fokról fokra vehet tudatosabb irányt, ahogy leszámolunk a hiedelmeinkkel és feloldjuk a bennünk kialakult blokkokat. A leadyourself.hu weboldalon ehhez egy 12+1 lépéses videósorozatban is segítséget kaphatunk. Ha pedig ugyanerre személyesen is készen állunk, október 12-én, a Lead yourself Bootcamp keretei közt egy teljes napos, intenzív kiképzés során sajátíthatunk el olyan módszereket, amiket aztán bármikor alkalmazhatunk a hétköznapokban.

Ilyen eszköz például a félelemállítás, ami képes áthelyezni a fókuszt a rettegésről a remény irányába. Vegyünk egy szorongást, ami a hétköznapokban akadályozza a kiteljesedésüket! Van, akinek például az a rémálma, hogy bepróbálkozzon valakinél az ellenkező nemből. A félelemállítás során papírra vetjük, az adott helyzetben mik a reményeink és a félelmeink. Lehet például, hogy elutasítanak. Na és? Az is benne van a pakliban, hogy szerelem lesz a vége. Leírva könnyű belátni, hogy a rossz következmények sokszor nem is olyan borzasztók, mint amilyen reménykeltő a pozitív végkimenetel.

„Az egész olyan, mint egy finomhangolási folyamat, ami során feltérképezed, téged mi tart vissza, és ezzel szemben mi motivál annyira, hogy mégis legyűrd a félelmeidet? Én már kifejezetten élvezek szembe menni a korábban szorongást kiváltó helyzetekkel. Szeretném másokban is tudatosítani, hogy ez csak gyakorlás kérdése” – zárja Dávid.

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

A Budapest rovat további hírei

Nyolc országból 110 startupötlet érkezett a magyar innovátorokat segítő Reload Hungary inkubációs programra, a jelentkezők egyebek közt munkaerő-közvetítéssel, kórházi adminisztráció csökkentésével...
Keddtől ismét várja a látogatókat az Országház, megnyílnak az Országgyűlési Múzeum beltéri és kültéri kiállításai, július 23-tól pedig folytatódik a Tér- Zene koncertsorozat a Kossuth téren.
Kezd kilábalni a koronavírus-járvány okozta áprilisi mélypontból a kiskereskedelmi forgalom - közölte Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kereskedelempolitikáért és...
A karantén utáni első szabadtéri előadására készül a Vidám Színpad: Ray Cooney Apa csak 1 van című darabját július 22-én láthatja a közönség a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
Az idei szezontól az ARENA4 nevű új sportcsatornán lesznek láthatóak a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) mérkőzései.
Szabadtéri sportprogramokkal és új koncepcióval várja a látogatókat péntektől augusztus 15-ig a Westend Tetőkert.
A koronavírus okozta helyzet miatt szükséges több hónapos kényszerű zárva tartást követően augusztus 20-án újra megnyitja kapuját a Ludwig Múzeum.
Nagy örömmel jelentjük a Budapest FotóFesztivál 2020-as programja az újranyitás jegyében folytatódik. A galériák újranyitott kiállításai után már a múzeumi tárlatok is láthatók.
Globális, online konferenciát tart csütörtökön (ma) délután a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) abból az alkalomból, hogy július 2-a a Sportújságírás Világnapja.
Megalakult a Startup Hungary tizenkét ismert magyar startup alapítója, valamint a Google Magyarország, az IVSZ és a Design Terminal részvételével; az új szervezet tudásbázis, érdekképviselet,...

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Budapesti önkormányzati újságok

 • 1. kerületi újság: Várnegyed újság

  Várnegyed újság

  A Várnegyed az I. kerület Budavári  Önkormányzat hivatalos lapja. >>>
 • Budai Polgár, a II. kerület ingyenes terjesztésű önkormányzati újságja

  Budai Polgár

  A Budai Polgár a II. Kerületi Önkormányzat lapja, kiadja a Budai Polgár Nonprofit Kft. >>>
 • Óbuda újság, a III. kerület ingyenes terjesztésű önkormányzati újságja

  Óbuda újság

  Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának lapja. >>>
 • Újpesti Napló, a IV. kerületi Önkormányzat ingyenes terjesztésű hetilapja

  Újpesti Napló

  Budapest IV. kerület önkormányzatának lapja. >>>
 • Mai Belváros, V. kerületi ingyenes terjesztésű újság

  Mai Belváros

  Mai Belváros - az 5. kerület újságja. >>>
 • images/stories/2020_01/06-kerulet-terezvaros-ujsag-pdf-hirdetes.jpg

  Terézváros Magazin

  A Terézváros magazin a VI. kerületi önkormányzat kiadásában havonta kétszer jelenik meg 25 500 példányban 28 oldalon, és a Magyar >>>
 • Erzsébetváros újság, VII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Erzsébetváros újság

  Az Erzsébetváros újság Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzat havonta megjelenő ingyenes lapja. >>>
 • Józsefváros újság, VIII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Józsefváros újság

  A Józsefváros újság Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat lapja, hiteles információkat közöl az önkormányzatról és a kerületi intézményekről. Megjelenik >>>
 • Ferencváros újság hirdetésfelvétel, médiaajánlat

  Ferencváros újság

  A Ferencváros újság a IX. kerületi önkormányzat ingyenes terjesztésű lapja. >>>
 • Kőbányai Hírek újság, X. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Kőbányai Hírek

  A Kőbányai Hírek Budapest Főváros X. kerület Kőbánya Önkormányzatának lapja, hiteles információkat közöl az önkormányzatról és a kerületi intézményekről. Megjelenik >>>
 • Újbuda újság, XI. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Újbuda újság

  Az Újbuda újság a XI. kerület Újbuda Önkormányzatának lapja, hiteles információkat közöl az önkormányzatról és a kerületi intézményekről. Megjelenik kéthetente >>>
 • Hegyvidék újság, XII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Hegyvidék újság

  Kiadja: Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat megbízásából a Hegyvidék Lapkiadó. >>>
 • Hírnök újság, XIII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Kerületi Hírnök

  A Hírnök a XIII. kerületi önkormányzat ingyenes lapja. >>>
 • Zuglói Lapok újság, XIV. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Zuglói Lapok

  A Zuglói Lapok a XIV. kerületi önkormányzat ingyenes lapja. >>>
 • Életképek újság, XV. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Életképek újság

  Rákospalota, Pestújhely, Újpalota újságja. Kiadja az XV. Média Kommunikációs és Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. >>>
 • XVI. Kerületi Újság, 16. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  XVI. Kerületi Újság

  A Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat kétheti lapja. Megjelenik 34 500 példányban. >>>
 • XVII. kerületi Hírhozó újság, 17. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Hírhozó újság

  Kiadja a lapalapító tulajdonos Budapest Főváros XVII. Kerület Önkormányzata megbízásából a Patriot Bt. Megjelenik 38 000 példányban. >>>
 • XVIII. kerületi Városkép újság, 18. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Városkép újság

  A Városkép önálló, saját szerkesztőséggel rendelkező közéleti-közérzeti magazin, XVIII. kerület Pestszentlőrinc – Pestszentimre önkormányzatának hivatalos kiadványa. >>>
 • XIX. kerületi Kispest újság, 19. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Kispest újság

  A kispestiek hivatalos havilapja. Kiadja Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzata Polgármesteri Hivatal. Megjelenik havonta 27 500 példányban. >>>
 • XIX. kerületi Kispesti Magazin, 19. kerületi ingyenes terjesztésű újság

  Kispesti Magazin

  A Kispesti Magazin havonta 27.000 példányban jelenik meg a XIX. kerületben. >>>
 • XX. kerületi Pesterzsébet újság, 20. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Pesterzsébet újság

  Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata társadalompolitikai és szolgáltató lapja. Megjelenik havonta 32 ezer példányban. >>>
 • XXI. kerületi Csepeli Hírmondó újság, 20. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Csepeli Hírmondó

  Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 2010-től ad ki önkormányzati lapot, havi, majd 2012-től kétheti megjelenéssel. A Csepeli Hírmondó minden hónap >>>
 • XXII. kerületi Városházi Híradó újság, 22. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Városházi Híradó

  A XXII. kerületi önkormányzat kétheti lapja. Megjelenik 22.700 példányban. >>>
 • XXIII. kerületi Soroksári Hírlap, 20. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Soroksári Hírlap

  Kiadja Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala. Megjelenik 10 ezer példányban. >>>
 • 1

Pest megyei önkormányzati újságok

 • Csömöri Hírmondó - Csömör önkormányzatának hivatalos lapja

  Csömöri Hírmondó

  Csömöri Hírmondó – Helyi ingyenes információs és közéleti havilap médiaajánlat Példányszám: 3810 Terjesztés: a kiadvány eljut Csömör minden háztartásába, a településen >>>
 • Az Érdi Újság Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának ingyenes hetilapja

  Érdi Újság

  Az Érdi Újság Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának ingyenes hetilapja. >>>
 • Gyömrő Magazin - Gyömrő Önkormányzatának havonta megjelenő tájékoztató magazinja

  Gyömrő Magazin

  Gyömrő Önkormányzatának hivatalos lapja, a több mint 6800 példányban megjelenő Gyömrői Magazin minden postaládába eljut, a visszajelzések alapján pedig a >>>
 • Szervusz, Kerepes - Kerepes város Önkormányzatának havonta megjelenő tájékoztató újságja

  Szervusz, Kerepes

  Gyömrő Önkormányzatának hivatalos lapja, a több mint 6800 példányban megjelenő Gyömrői Magazin minden postaládába eljut, a visszajelzések alapján pedig a >>>
 • Kistarcsai Híradó - Kistarcsa Önkormányzatának havonta megjelenő tájékoztató újságja

  Kistarcsai Híradó

  A Kistarcsai Önkormányzat havonta jelenteti meg tájékoztató magazinját. Helyi közérdekű információk adják az újság tartalmát. >>>
 • Budaörsi Napló

  Budaörsi Napló

  Budaörs Magyarország egyik legfejlettebb települése - ezt nem mi állítjuk, hanem a KSH, 17 mutató alapján. >>>
 • 1

Szolgáltatások Budapesten

hirdetés

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó