Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Az elmúlt időszak mindenki számára embert próbáló volt a koronavírus miatt. Országok tudósai fogtak össze, hogy mihamarabb rendelkezésre álljon a világnak tömeges szinten a COVID-19 vakcina, amely véget vethet az egy éve tartó küzdelemnek.

Erre 2020. december 11-én nyílt meg a lehetőség, amikor kiadta az oltóanyag számára a hivatalos sürgősségi engedélyt az EUA.

A Schoeller Allibert Európa egyik vezető logisztikai csomagolásgyártójaként kötelességének érezte, hogy ebben a kihívásban minden eszközzel segíthesse a koronavírus elleni globális harcot. Ezért a CG Chemikalien GmBH & Co. KG-vel közösen rendelkezésre bocsájtotta a legjobb minőségű konténert, a ComboLife® IBC 65 típust. A gyógyszergyártóknak így biztonságosan, higiénikusan és praktikusan szállíthatók az alapanyagok a vakcinákhoz.

Előírásoknak megfelelő tárolóeszköz

A tömeges gyártáshoz és a világszintű felhasználás megindulásához szükség van a vakcinák biztonságos és gördülékeny szállítására. Ezt már a kutatások és a fejlesztések során is biztosítani kell a gyógyszergyártóknak, mivel folyékony nyersanyagok nélkül nem képesek előállítani a COVID-19 elleni oltóanyagot. 

A vakcinának vagy folyékony hozzávalóinak szállításakor mindenképp egy stabil, merev tárolást kell biztosítani, hogy épségben és makulátlan állapotban érkezzenek meg rendeltetési helyükre. Ám emellett rendelkeznie kell az előírt egészségügyi és környezetvédelmi kritériumokkal is.

A ComboLife® az Európai Bizottság és Franciaország legfrissebb élelmiszerekkel érintkező anyagokra vonatkozó szabályainak is megfelel. A tároló biszfenol-A mentes pillangószeleppel van ellátva, 250 és 1000 literes linerekkel. A bélés és a szelep újra felhasználható és eldobható, így teljes mértékben kizárja a szennyeződést. A kiszállított konténer pedig visszaküldhető, majd ugyanúgy igénybe vehető következő alkalommal is.

Strapabíró és könnyen kezelhető összecsukható tartályok

Amellett, hogy minden higiéniás követelménynek eleget tesz, borzasztóan egyszerű kialakításának köszönhetően elég egy személy a felállításához, kezeléséhez. Miután 60%-os összecsukási aránnyal rendelkezik, így teherautónként akár 5 halmozott IPC oszlopot is elhelyezhetünk. Ezzel jelentősen lecsökkenthetjük a fuvarok számát, ami a jelenlegi helyzetben kritikus szempont.

Ezt a tárolót kettős falú szerkezettel szerelték fel, így közel 15,5 tonna rakodóteher szállítását teszi lehetővé. Segítségükkel így sokkal helytakarékosabban és hatékonyabban szállíthatjuk a vakcinákat, ráadásul pántolhatóak, így biztosan a helyükön maradnak. 1400 kg-os konténerenkénti terhelhetőségükkel ideálisan szállítható benne bármilyen folyékony nyersanyag közúton, vasúton vagy tengeren.

Újdonság a tárolók között: a Combo Excelsior Hybrid®

A Combo Excelsior Hybrid® egy másik alternatíva, amellyel a Schoeller Allibert és a CG Chemikalien GmBH & Co. KG előállt a még effektívebb anyagszállításért. Ez a típus könnyedén tisztítható minden szegletében, és 100%-ban szennyeződésbiztos. Nincs benne felhalmozódott kosz vagy leülepedett víz, így kiérdemelte a leghigiénikusabb összecsukható IBC elnevezést.

Kialakításának köszönhetően módfelett biztonságos is: duplázott, sima falainak hála stabil szerkezettel rendelkezik, amellyel növelni lehet a nagy sebességű töltési folyamatokat és a kompatibilitást is. Nem utolsó sorban pedig nagyobb belső térfogattal is rendelkezik.

A megbízhatóságot még inkább fokozza a T alakú reteszelő rendszere, mivel így gond nélkül egymásra pakolhatók és rögzíthetők a konténerek. Emellett a fedél víz- és önzáró, valamint több helyen is hevederezhető, így egy rakománykezelő is könnyedén képes felállítani és összecsukni. A ráadás ennél a tároló típusnál a Releasy® szelepkioldó mechanizmus, amely gyors ürítést tesz lehetővé.

A koronavírus vakcina a járvány elleni küzdelem kulcsa, ezért minden eszközt meg kell ragadni a küzdelemben, hogy minél több életet menthessünk meg vele. A megfelelő logisztikai termékekkel pedig nagyban hozzájárulhatunk az oltóanyag és az ahhoz szükséges alapanyagok biztonságos, higiénikus és gyors transzportálásához.

A Budapest rovat további hírei

Hogyan védi magát a szervezetünk a kórokozóktól? Mi az az immunmemória? Hogyan segítenek a védőoltások a küzdelemben? A Semmelweis Egyetem animációs filmünje ezekre a kérdésekre is választ ad.
A 2019-es kvangdzsui világbajnokság óta először indulhattak nemzetközi versenyen a magyar szinkronúszók, akik a hétvégén a Duna Arénában rendezett világkupa-viadalon bizonyíthattak.
Otthonról is bárki számára online elérhető, ingyenes mozgásnépszerűsítő programokkal, tudás- és videótárral pezsdíti fel a tavaszt a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT).
Fátyolüveg-technikával készült retró használati tárgyakat mutat be a Fátyolüveg - Egy korszak üvegbe formált karaktere, elfeledett szabadalom című kiállítás, amely péntektől látható a Kiskép...
A Semmelweis egyetem animációs filmjéből megérthetjük hogyan hozzák működésbe a védőoltások az immunrendszerünket.
Online rendezik az Egy nap népviseletben - Népviselet napja programot április 24-én.
Áprilisban csaknem egymillió adag Pfizer-BioNTech vakcina várható.
A kerékpáros szervezetek kérésére módosíthatják a KRESZ-t - mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.
Október végéig kötöttek ideiglenes szerződést.
A londoni Serpentine Galleries kreatív igazgatója, Hans Ulrich Obrist a BarabásiLab igazgatójával, a fizikus Barabási Albert-Lászlóval és a CAMP szellemiműhely-stúdió alapítójával, a képzőművész...

A címlapról

A hat- és nyolc évfolyamos gimnáziumok 5-8. évfolyamai a jelenlegi...
Otthonról is bárki számára online elérhető, ingyenes...
A 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás...
Országos pályázat indul a falfelületek megújítására, az óvodák,...
A Magyar Posta Zrt. április 30-án, 174 év után kivezeti...
Áprilisban csaknem egymillió adag Pfizer-BioNTech vakcina várható.

Könyvajánló

Egy család története mutatja meg, hogy az autizmus nem csapás, hanem lehetőség
Hat lépés a tisztánlátás felé egy komplex világban
Velence idén március 25-én ünnepli 1600. születésnapját.
Könyvet írt a tömény szenvedéséről Benkovics Péter

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Hála a progresszív nézetek terjedésének és számos magyar és nemzetközi vállalat felelősségvállalásának, belátható időn belül megnyílhat az út a jelenleg még tiltott poligámia (többnejűség) és a pedofília legalizálása előtt.
A Hit Rádió vendége Ruff Tibor teológus-filozófus volt, aki nagyon érdekesen, gyakorlatiasan válaszol hallgatói kérdésekre.
A Hit Rádió interjúja Gesztesi Károllyal.
A XVI. kerületi Magtár utcai aluljáró nem mindenkinek megfelelő méretű.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A BHRG Alapítvány összeállításában a jelenlegi nehéz helyzetben, bezártságban találhatunk segítséget, hogy a gyerekekkel együtt töltött idő jókedvben, közös örömökben legyen gazdag, emellett a mindig hasznos, játszva tanulásra is sor kerüljön.
36 hónapja tartó egyeztetéssorozat után példaértékű konszenzus született a zöld szervezetek, a civil szervezetek és a Hegyvidéki Önkormányzat között a Normafán kialakítandó lombkorona-tanösvény ügyében. A szerdai egyeztetésen a tervező csapat és az önkormányzat mellett az alábbi szervezetek képviselői vettek részt
A gyerekvállalás bátorítására indított petíciót a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szerdán; a kívánt gyerekek megszületéséért tevékenykedő civil szervezet nyilatkozatát online írhatják alá a támogatók.
A gyermekjogokat is érinti a járványhelyzet – A Hintalovon Alapítvány összefoglalója a törvényi változásokról