Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

Utazás 2018 – A felfedező benned van… Mi csak ihletet adunk neked.

 

Idén március 1–4. között rendezi a Hungexpo a Budapesti Vásárközpontban a 41. Utazás kiállítást. Az esemény fókuszában az aktív kikapcsolódás áll, de a turizmus szinte minden ága képviselteti magát. A kiállítás díszvendége Marokkó, belföldi díszvendége pedig Hévíz lesz. Az Utazással egy időben rendezik a Bringa- és a Futó Expót, valamint Magyarország legnagyobb, független utazókat megszólító rendezvényét, a 6. Járatlan utakon fesztivált.

 

Hazánk és a közép-kelet európai régió egyik legnagyobb turisztikai vásárán több mint 25 ezer négyzetméteren 280 kiállító mutatkozik be, akik 21 országból érkeznek.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az Utazás kiállítás egyszerre szól a nagyközönségnek és a szakmának. A közönségnapokon (péntektől vasárnapig) lehetőség lesz válogatni az utazási irodák aktuális kínálatából.

A kiállítás külföldi díszvendége az afrikai kontinens egyik legkívánatosabb utazási célpontja: Marokkó. Bemutatkoznak a Marokkóval foglalkozó utazási irodák, megismerkedhetnek az ország történelmével, kultúrájával, gasztronómiájával. A szerencsés látogatók egy kétszemélyes marokkói vagy egyiptomi utazást nyerhetnek.

A belföldi díszvendég Hévíz különleges játékokkal, helyi termék kóstolókkal és természetesen akciós szállásajánlatokkal várja az érdeklődőket. A folyamatosan megújuló fürdőváros nagy hangsúlyt helyez az elmúlt évek fejlesztéseinek, a változatos sport és kulturális programjainak bemutatására. Fókuszban az egészséges életmód, a természetközeli feltöltődés, a minőség és az éltető víz állnak. A Hungarikum díjjal kitüntetett Hévízgyógyfürdő rangos nemzetközi elismerésben részesült 2017-ben. Az Európai Fürdőszövetség (ESPA) EuropeSpa MED minőségbiztosítási védjegyét vehette át a Tófürdő.

A hagyományokhoz híven az első nap (március 1., csütörtök) a turisztikai szakmáé. A részvevők a konferenciákon és kerekasztal beszélgetéseken vitatják meg a hazai és nemzetközi turizmus legfrissebb trendjeit, az ágazatot sújtó munkaerő hiányt, az online turizmus tapasztalatait, az iparágban működő startupok tevékenységét. Külön szekcióban foglalkoznak a gasztro- és borturizmussal, az egészségturizmussal, a hazai repülőterek fejlesztésének kérdéseivel és az LMBTQ közösség utazási szokásaival, az ebben a célcsoportban rejlő turisztikai potenciállal.

A kiállítás fontos kísérője lesz a Gasztro Udvar, ahol bemutatkoznak a világ népeinek konyhái. A látogatók szórakoztatásáról a Dumaszínház fellépői gondoskodnak.

Az Utazással egy időben három esemény várja a látogatókat.

A Bringaexpóra a kiállítók elhozzák legújabb fejlesztéseiket és kiegészítőiket. Lesz látványos trial show és verseny, BMX bemutató, Bringa Vágta és – Európában egyedülálló módon – először junior Eliminátor CX verseny. A kisebbek ügyességi programokon és kreszpályán mérhetik össze tudásukat.

A Futó Expón az egyik legnépszerűbb szabadidős tevékenység és sport minden kelléke és fejlesztése jelen lesz.

A 6. Járatlan Utakon Fesztivál az ország ismert utazói, bloggerei osztják meg történeteiket és tapasztalataikat a közönséggel. Ízelítőül néhány, a kiállítást kísérő 22 tematikus vetítés és pódium beszélgetés témáiból. Kalandozások a színes Marokkóban (Borbély Bence), aktív turizmus a legszebb magyar borvidékeken (Gerhát Ádám), futócipőben a világ utcáin (Balog Tibor), lakóautóval Európában (Harmath András), hogyan kerüld el a turistacsapda éttermeket? (Kisgyörgy Éva Travellina), utazások gyerekkel – lehetséges (Mátai Péter), kalandozások kerekesszékkel(Tóth tímea).

Bővebben: http://www.jaratlanutakon.hu/

A Hungexpón már hetedik alkalommal van jelen a HTCC Afrika Expo és Vásár. Az Afrika világát és turisztikai látványosságait bemutató standok az utazókat kívánják orientálni és tájékoztatni arról, mire számíthatnak a fekete kontinensen.

Bővebben: http://www.afrikaexpo.hu/

Az egyidejű rendezvényekről bővebben:

http://utazas.hungexpo.hu/hu/egyideju-rendezvenyek

A kiállításhoz kapcsolódó előadásokon való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. A csütörtöki és a pénteki napra külön-külön kell regisztrálni! A szakmai programokra történő regisztráció önmagában nem jogosít a belépésre az Utazás kiállításra.

Nyereményjáték az Utazás kiállításon

Egyhetes, kétszemélyes marokkói utazást (a Marokkói Nemzeti Turisztikai Hivatal jóvoltából) és hévízi wellness hétvégét (a Danubius Health Spa Resort Aqua jóvoltából) nyerhetnek idén a kiállítás látogatói. Ezen kívül kisorsolnak egyhetes egyiptomi utazást (a VIP Hurghada Ltd. felajánlása) és alsópáhoki, családi welness hétvégét (a Kolping Hotel Spa & Family Resorttól). A látogatók a a rendezvény ideje alatt a jegypénztárban, valamint a nyereményjáték-ponton kérhetnek nyeremény szelvényt.

A Hotel Spa Hévíz két fős wellnesshétvégét tartalmazó felajánlásáért a Music FM rádió által, az Utazás Kiállítás belépőjegyek megszerzéséért szervezett játékokon lehet ringbe szállni.

A kiállításról részletesen: http://utazas.hungexpo.hu/hu

 

Tudnivalók

Nyitva tartás:

2018. március 1., csütörtök: 10-18 óra (szakmai nap)
2018. március 2., péntek: 10-18 óra
2018. március 3., szombat: 10-18 óra
2018. március 4., vasárnap: 10-17 óra

Az érdeklődők a kiállítás szakmai napjára is válthatnak belépőt, de ezek ára magasabb a közönség napokon váltható jegyekénél.

Napijegy:
- helyszínen: 2500 Ft


- online elővételben, regisztráció nélkül: 2500 Ft (+250 Ft kezelési költség jegyenként)
- online elővételben, regisztrációval: 2250 Ft (+250 Ft kezelési költség jegyenként)

A közönségnapi belépőjeggyel az egyidejű rendezvények is látogathatók. A belépőjegy egyszeri belépésre jogosít.

További információk: http://utazas.hungexpo.hu/hu/belepojegy-arak

Ossza meg az információt!

Mindent megtesznek, hogy szépnek lássák őket

 

– Különbségek az európai és az ázsiai szépségideál között –

 


A szépségideál minden kultúrában megtalálható, azonban közöttük jelentős eltérések vannak, talán a legnagyobb különbség abban mutatkozik meg, hogy mit tartanak szépnek az ázsiai nők a nyugati világ hölgyeihez képest – a két kultúra szépségideáljáról és a különbségekről Dr. Széchenyi Kornél, orvos-esztétikai specialista, a Budai New Beauty Orvos-Esztétikai Központ vezetője mesél.
 

Nagy szemek

Manapság az ázsiaiak úgy gondolják, hogy a nagy szemű lányok a legszebbek, ők is leginkább akkor, ha dupla szemhéjjal rendelkeznek. Ezek a modern ázsiai szépségideálok elsősorban a nyugatiakat próbálják utánozni, és egyre több ázsiai lány vesz részt plasztikai sebészeti beavatkozáson, hogy kialakíthassák nálunk a kettőzött szemhéjakat.

De vajon a külföldiek ugyanazokat a tulajdonságokat látják-e az ázsiai lányoknál szépnek? Éppen ellenkezőleg, a legtöbb külföldi úgy tűnik, inkább kedveli az ázsiai lányokat ferde, keskeny szemekkel és szemöldökkel. Ázsiában a vékony szemeket az egyszálú szemhéjakkal egyáltalán nem találják szépnek, úgyhogy a szem formája tekintetében a nyugati és az ázsiai szépségideál különbözik egymástól.

 

Fehér bőr

Noha az ázsiai szépségideált a nyugati nő ihlette, egy pár dologban mégis megmaradtak keletinek. Amíg a nők a nyugati világban szeretnek barnulni, addig Ázsiában a porcelán fehér bőr a divat. Ennek megfelelően mindent megtesznek annak érdekében, hogy a bőrüket a napfénytől megóvják, ezért lehet gyakran látni még a legnagyobb melegben is nyakig beöltözött lányokat, akik napernyőt hordanak a fejük felett.

 
A fehér bőr egy ősi kínai hagyományokból származik. Az ókori Kínában csak a gazdagoknak volt fehér bőrük, mert nem kellett napsütéses helyeken, így például a földeken dolgozniuk. Krémes, hibátlan, fehér bőrük jelezte, hogy más osztályba tartoznak.

 

Az arc formája

Érdekes módon Kínában sokkal több szó létezik az arc formájának leírására, mint a nyugati világban leginkább használt négyzetes, ovális, kerek vagy háromszög. Ez is azt mutatja, hogy milyen jelentőséget tulajdonítanak Ázsiában az arc formájának. Két különleges megnevezést használnak, ami az ideális arc csúcsát jelenti. Ez a dinnyemag arc és a libatojás arc. Hát nem kifejező! Csak el kell képzelni milyen, lehet.

Az ázsiai ideális arcforma keskeny és alulról V alakot formáz. Nem mindenki születik dinnyemag vagy libatojás arccal, emiatt Ázsiában sok lány változtatja meg arcának formáját. A legrosszabb, ami egy ázsiai lánnyal történhet, ha szögletes arccal születik, mivel az nagyon férfiasnak számít. Ezért a kiemelkedő állkapocs helyett ovális arcot szeretnének, mivel az nőiesebb, finomabb és aranyosabb számukra. Ezért az egyik leggyakoribb eljárás a rágóizom keskenyítése botox injekcióval.

 
Ami a nyugatiakat illeti, az ideális arc formája más. Még ha az ovális alakú arc is nagyon népszerű, egy felmérés szerint a legvonzóbb arc egy nyugati lány számára manapság a szögletes forma. ez így elsőre furcsának tűnhet, de sokan úgy tartják, hogy a széles állcsont fokozza a megjelenést és a mosolyt.

 

Karcsúság

Noha a nyugati világban is a karcsú nő számít szépségideálnak, Ázsiában azonban ennél is tovább mennek. Sok lány alig eszik, és megszállott módon mindent megtesz annak érdekében, hogy sovány legyen. Az A4-es papírlapra hasonlító derékméret elérése érdekében sokan használnak Kínában fűzőt is, hogy karcsúnak lássák őket.

 
 
A nyugati világban is számít a karcsúság, de szebbnek tartják, ha a has nem teljesen lapos, a nőnek van csípője, dereka pedig vékony.
Noha a szépségideál kultúránként nagy eltéréseket mutat, nem az a fontos, hogy megfelelünk-e azoknak, hanem az, hogy elégedettek vagyunk-e azzal, amit a tükörben látunk, ha belenézünk. Ha igen, az mindenképpen nagyobb önbizalommal jár együtt, így a kisugárzásunk is jobb lesz, amire a környezetünk is pozitívabban reagál.

Ha pedig nem, akkor ma már számos orvos-esztétikai és plasztikai sebészeti beavatkozás áll a rendelkezésünkre, amelyek segítenek önbizalmunk visszanyerésében.

 

Forrás: New Beauty, purecom

 
 

Ossza meg az információt!

Hogyan szabadulhatunk meg örökre a szőrszálaktól?

Az átmeneti szőrtelenítésnek számos módját ismerjük és gyakoroljuk, de a végleges szőrtelenítés még nem terjedt el széles körben. A lézeres szőrtelenítés ma a legkorszerűbb és legmegbízhatóbb eljárás, ami látványos és hosszú távú megoldást kínál, de ott vannak a villanófényes kezelések is, melyekről szintén egyre többet hallani. Hogyan döntsük el, hogy melyiket válasszuk, mik az előnyök és mik a hátrányok? DrParrák Zita a New Beauty Orvosi Esztétika és Anti-aging Központ vezetője beszél a szőrtelenítésről.

Szőrteleníthetünk a hagyományos, ideiglenes megoldásokkal, mint a borotválással, csipesz segítségével, gyantázással vagy vegyi úton, de ezek mind csak rövid távú megoldásokat nyújtanak, és számos veszélyes bőrproblémát eredményezhetnek. Nem csoda, hogy egyre több nő unja meg a folyamatos, időről időre ismétlődő procedúrát, majd dönt úgy, hogy többé nem akar a szőrszálakkal foglalkozni, és elkezdi a végleges szőreltávolítást eredményező kezeléseket.

„A nők körében a legelterjedtebb ideiglenes módszer a borotválás, mely egyszerűen levágja a bőr felszíne feletti szálakat. Előnye, hogy  gyors és nagyon egyszerű, hátránya sajnos az, hogy gyakorta, két-három naponta el kell végezni. A növekvő szőrszálak kellemetlen értéssel járhatnak, szúrnak, és hamar meglátszanak újra, emellett pedig előfordulhatnak olyan szőrbenövések is, melyek aztán szőrtüszőgyulladást okozhatnak” – mondja a szakember.

Kétféle lehetőség is létezik

Sokan nehezen tudják eldönteni, milyen végleges szőrtelenítő kezelést válasszanak, hisz laikusként nehéz különbséget tenni a lézeres és a villanófényes kezelések között. A lézer és az IPL is nagyenergiájú fény, mindkettő lényege a szőrtüsző, vagyis a szőr növekedéséért felelős sejtcsoport kiiktatása. 

„A végeleges szőrtelenítés ma a legkorszerűbb és legmegbízhatóbb eljárás, melynek köszönhetőn a hölgyek sok időt és energiát takaríthatnak meg. A végleges szőrtelenítés a bőr mélyén, a szőrtüszőben lévő, szőrnövésért felelős mátrixsejtet a hőenergiává alakuló villanófény segítségével kiiktatja. A szőrszál kihullik, és nem termelődik a helyén újabb, de mivel a szőrszálak a növekedés különböző fázisaiban vannak, több kezelésre lesz szükség a várt eredményhez. Hat-nyolc alkalom után véglegesen megszabadulhatnak a nem kívánt szőrzet 80-90%-ától, nagyjából ennyi ideig tart, mire minden működő szőrtüszőre sor kerül. A szőrszálak újbóli növekedésének megakadályozása mellett mindkét kezelési módszer jelentősen csökkentheti a szőrszálak növekedési sebességét, valamint azok vastagságát” – mondja Dr. Parrák Zita.

Jelenleg két ismert végleges szőrtelenítő eljárás létezik, az IPL és a lézeres megoldás. Mindkettőre igaz, hogy több alkalommal kell elmenni a kezelésre a várt eredményért, ugyanazon az elven működnek, azaz a szőrtüsző sötét pigmentje elnyeli a készülék által kibocsátott fényt, ami aztán hővé alakul, így kiégeti a sötét színű szőrszálakat, ezzel teszi a szőrnövekedést inaktívvá. „Az IPL és a lézeres kezelés közötti választás abszolút egyénre szabott döntés, amit befolyásol a bőrszín, a hajszín, a szőrszálak vastagsága, sűrűsége, és az is, hogy milyen mennyiségben és milyen gyorsan akar valaki megszabadulni a szőrtől. Érdemes szakember segítségét kérni, aki segít választani” – hívja fel a figyelmet.

Az IPL általában olcsóbb, mint a lézeres módszer, bár tény, hogy mindkét kezelés megkezdése egyszerre nagyobb anyagi ráfordítást igényel – átgondolandó, hogy az olcsóbb, de évtizedeken át alkalmazott módszerek sem gazdaságosabbak hosszú távon. 

Hamar elmúlnak a mellékhatások

Mind a lézer, mind az IPL szőrtelenítés olyan technikák, melyek nem csak a testen, de akár az arc egyes részein is biztonsággal alkalmazhatók. A szemöldökön és a fejbőrön nem végeznek szőrtelenítő kezelést velük, de az arcvonal alatt, a felső ajkak felett, az állon alkalmazhatók. Mivel nem csak szalonokban, hanem az otthonokban is elvégezhetőek ezek a kezelések, fontos figyelmet fordítani a szem védelmére – akkor is, ha nem a szem környékén szőrtelenítünk. „A fény vibrálása károsíthatja a látást, ezért fontos, hogy a megfelelő védelmet biztosítsuk az IPL vagy lézeres szőrtelenítés során. Néhány otthoni készlet szemvédővel van ellátva, de ha nem, akkor érdemes ezeket külön beszerezni és minden alkalommal használni.”

Az IPL és a lézeres szőrtelenítés módszerei ugyanazokkal a mellékhatásokkal járnak. Bőrirritációra lehet számítani, de nincs szó komolyabb fájdalmakról, ezek általában: a vörösödés, a duzzanat, a viszketés vagy az érzékenység. „Egy napnál nem tarthatnak tovább ezek a kisebb kellemetlenségek, melyeket könnyen, bőrégéshez hasonló módszerekkel lehet kezelni. A bőr mindkét módszer után érzékenyebb a napfényre, ezért fontos, hogy a kezelés előtt és után is megfelelő védelmet kapjon a felület, tisztítani, hidratálni fokozottan érdemes a kezelést követő időszakban.”

Forrás: New Beauty, purecom
Kép: Pinterest

 

Ossza meg az információt!

Boldogságunk legnagyobb ellensége: az önbizalomhiány

 

Rányomja bélyegét a párkapcsolatunkra, a karrierünkre, a mindennapjainkra. Befolyásolja minden döntésünket, viselkedésünket. Mégsem foglalkozunk vele eleget, pedig megfelelő mértékű önbizalommal és önismerettel tudunk csak győzni az élet által elénk görgetett akadályok felett. Szakértőnkkel, Dr. Gyöngy Lilla kineziológussal az önbizalomról és annak hiányáról beszélgettünk.

Az önbizalomhiány az élet minden területére kihathat, hiszen megakadályoz bennünket abban, hogy céljainkat elérjük, sőt lehet, hogy odáig sem jutunk el, hogy rájöjjünk, mi is a célunk. Mások által kihasználhatóvá, befolyásolhatóvá válhatunk, így egyszerűen elveszíthetjük a kontrollt a saját életünk felett. Sodródni kezdünk, majd folyton mások elvárásainak igyekszünk kényszeresen megfelelni. Ez pedig egy ördögi kört alakít ki.

Akinek nincs önbizalma, az úgy gondolkodik önmagáról, hogy „én nem vagyok elég jó”, „nem vagyok érdemes a sikerre, boldogságra”, „nem vagyok méltó arra, hogy elfogadjanak önmagamért”. Mivel tudat alatt ez a program fut benne, előbb-utóbb meg is teremti magának azokat a helyzeteket, amiben mindezt az elutasítást, szeretetlenséget, méltatlanságot újra és újra megéli. Amikor ez bekövetkezik, azt visszaigazolásként, megerősítésként éli meg: hogy ő valóban nem elég jó, ez pedig még jobban csökkenti az önmagába vetett hitét, és újabb kör kezdődik…”

Önbizalom hiányában ilyen ördögi köröket működtethetünk a karrierünk, a párkapcsolatunk, a pénzteremtés, a társas kapcsolataink terén. Nyilván mindenki azon a területen, ahol az önbizalom kialakulása gyerekkorában sérült.

Önbizalom és ősbizalom

Az önbizalom gyerekkorban, az ősbizalom megtapasztalásával alakul ki. Az ember újszülöttként még önellátásra képtelen. Életben maradása gondozóitól függ. Az ősbizalom az, amikor a csecsemő megtapasztalja, hogy gondozzák, szeretik, figyelik és kielégítik igényeit, vagyis bízhat abban, hogy az „élet megtartja”, hogy van helye ebben a világban. Nem csak a fizikumunk, de a személyiségünk is úgy fejlődik ki, hogy abból következtetünk arra, milyenek vagyunk, hogy anyánk, apánk, a hozzánk legközelebb állók hogyan viselkednek velünk. Ha sokszor dicsérnek, ölelnek minket, és ha hibázunk, nem szeretetmegvonással büntetnek minket, akkor azt fogjuk gondolni magunkról, hogy mi szeretetre méltók, értékesek, okosak, szépek, ügyesek stb. vagyunk. Más szóval, ha a világ bízik bennünk, mert minket arra érdemesnek tart, akkor mi is bízni fogunk magunkban.

Miért küzd olyan sok ember manapság önbizalomhiánnyal?

Az okot a gyerekkorban, a családi háttérben fogjuk megtalálni. Aki önbizalomhiánnyal küzd, az gyerekkorban az ősbizalmat nem, vagy nem olyan mértékben tapasztalta meg, ahogyan arra az egészséges önbizalma kialakulásához szüksége lett volna. A családnak elsődleges szerepe van egy fejlődő lélek önbizalmának kialakításában. Nem pusztán a család létének, hanem a családi kapcsolatok minőségének. Elvált szülők gyermekének is lehet egészségesebb önbizalma, ha a szülők a válás ellenére „jól” figyeltek a gyerekeikre, mint a házasságban élő szülők gyermekének, ha az a házasság rideg, megromlott, esetleg társas magány, amiben a szülők annyira a saját nyomorukkal vannak elfoglalva, hogy a gyereket elhanyagolják.

Külön ki kell emelnem még egy dolgot, ami alapvető fontosságú az ősbizalom, és így az önbizalom kialakulása szempontjából, ez pedig az érintés! Még mindig nem vagyunk elég tudatosak e téren, annak ellenére, hogy az érintés fontosságát a különféle tudományok már számtalanszor leírták. Minden kliensemnél, ahol önbizalom problémán dolgoztunk, mindig kellett az érintés blokkjaival is dolgozni. Ha egy gyereket csak akkor érint a szülője, ha büntetésből megveri, vagy egyáltalán nem érintik meg őt bátorítás, babusgatás, szeretgetés céljából, akkor mitől legyen önbizalma?”

Hogyan tud a kineziológia segíteni?

Kineziológiai oldás során feltárjuk, hogy milyen események, érzelmi traumák, családi minták, vagy hitrendszerek okozták az önbizalomhiányt. A tudatosítás mellett érzelmi stresszoldással a fájó emlékekből „kioltjuk” a negatív érzelmi töltetet, így a kliens objektívabban, fájdalommentesen tud a vele történtekre ránézni. Ez rengeteg plusz energiát szabadít fel a kliensben, erőre kap, megnyugszik, a test öngyógyító folyamatai beindulnak, és olyan állapotba kerül, amiben képes lesz a jövőjére vonatkozóan új döntéseket hozni. A folyamat során nem csak a kliens önismerete, de önelfogadása, és így önbecsülése, önbizalma is nő. Képessé válik arra, hogy kezébe vegye élete irányítását.”

Milyen módszerekkel lehet növelni az önbizalmat?

Vannak gyakorlatok, amiket magunk is végezhetünk, például saját magunk megdicsérése, megjutalmazása, vállon veregetése a napi apró sikerekért, eredményekért, olyan hobbi elkezdése, amiben sikerélményünk van stb. Azonban ezek a módszerek csak akkor működnek, ha már rendelkezünk egy bizonyos fokú önismerettel, tudatossággal, hogy egyáltalán fel tudjuk ismerni, ha eredményt érünk el, el tudjuk dönteni, milyen hobbit szeretnénk választani. Ezért is fontos, hogy önbizalom problémával mindenképpen szakemberhez forduljon – pszichológushoz, coach-hoz, kineziológushoz –, mert érdemi változást, javulást, gyógyulást csak így lehet elérni.  

Forrás: Dr. Gyöngy Lilla, purecom

Ossza meg az információt!

2018-ban új, még jobban megközelíthető helyszínen, a Hősök tere mellett, a Műcsarnok buszparkolójában kerül megrendezésre március 2-4. között a VI. Budapesti Halfesztivál!

A belépés természetesen mindenki számára ingyenes! A fesztivállal mindenekelőtt ösztönözni szeretnénk a hazai halfogyasztást és erősíteni a halkultúrát a magyar gasztronómiában. A halfogyasztás évszázadok óta a magyar gasztronómia szerves része, ünnepnapjaink elengedhetetlen része. Mára azonban kezd feledésbe merülni, a magyarok évi halfogyasztása átlagosan 5 kg/év/fő, mely érték Európában a legalacsonyabbak közé tartozik. A hal jótékony hatásai köztudottak, a gazdag halhús fogyasztása kihat a szív- és érrendszeri megbetegedések veszélyének csökkentésére. Másik kiemelt célunk felhívni a figyelmet a hazai élővizeink, elsősorban a magyarországi Duna vízének tisztaságára. 2007-ben a tíz legveszélyeztetettebb folyók közé sorolták a Dunát. Az azóta elindult kezdeményezéseknek köszönhetően a vízminőség általában javult, de további erőfeszítésekre van szükség. A rendezvénnyel szeretnénk a látogatókat ráébreszteni a Duna természeti értékeire (halállomány, árterek, természetes ökológia) és vizeink tisztaságának védelmére. Több, mint 100 hazai és nemzetközi halétellel várjuk a látogatókat. Az eseményen minden halból készül, még a kolbász és a tepertő is. Lesz óriásbogrács, óriásharcsa sütés, harcsa szalonna füstölés és még megannyi különlegesség Európa legnagyobb Halfesztiválján!

Ossza meg az információt!

A 68. Berlini Nemzetközi filmfesztiválon egyetlen nagyjátékfilm képviseli Magyarországot, a Genezis. A film egyik gyerekszereplője a 10 éves Csordás Milán, aki a válogatókon azonnal elnyerte a rendező tetszését. De az eddig még nem derült ki, hogy hogyan találtak rá a kisfiúra.

A film jobbára amatőr szereplőkkel készült, a kisfiút játszó Csordás Milánnak ez az első alakítása. A 10 éves gyermek tavaly részt vett a FashionKids Hungary gyermekszépségversenyén, akkor kezdett bele a modellkedésbe, majd onnan jutott tovább a HungaroFilmcasting ügynökséghez, amely szereplőket keresett a Genezisbe.

Bogdán Árpád rendező már a felvételek alapján szimpatizált Milánnal, aki másnap felutazott családjával Budapestre az első castingra.

„Itt már 80 százalékban tudtuk, hogy a fiunk lesz a befutó, mert nagyon megnyerő volt és mindenkinek tetszett, amit csinált” – mondta Károly Beatrix, a fiú anyja. Nem sokkal később Pécsen vettek részt a második szűrőn, majd 14 napon át forgatott. Erre az időre a családja is ide költözött. „Csak pozitív tapasztalatokat szerzett, innentől nincs, ami eltántorítsa a színészettől” – tette hozzá a kisfiú édesanyja.

Bartalovics Ildikó, a FashionKids Hungary vezetője hozzátette: Milán jó példa arra, hogy Magyarországon igenis vannak tehetséges gyerekek. A mi célunk az, hogy megtaláljuk őket, és a versenyek erre nagyon jó alkalmat adnak.
Ildikó arról is beszélt, hogy néhány hónapja figyelt fel egy nagyon tehetséges 9 éves kislányra, Harsányi Mírára. Először gyermekszépségversenyre jelentkezett, majd kiderült, hogy más területeken is ügyes.
"Míra nagy boldog, amikor szerepelhet, színpadra termett. Sokoldalú, felfigyeltek az énekhangjára, de még nem tudja az irányt. A színpadi és a szinkronszínészet is érdekli, gyönyörűen mond verseket és meséket" - árulta el Harsányi Anita, Míra édesanyja.

 

Ossza meg az információt!

Szentendrei Tavaszi Fesztivál

márciusi-műsor -

 

 

Március 2. péntek 19:00

Városháza Díszterem (Városház tér 1-3.)

Arany balladák – arany áriák

Közreműködők:

Fodor Beatrix operaénekes

Györgyi Anna színművész

Palerdi András operaénekes

Vasvári Csaba színművész

Mazalin Wanda zongoraművész

Arany János balladáiból és az operairodalom áriáinak legjavából összeállított előadói estünk során a színművé­szek és énekművészek által tolmácsolt balladák és áriák felelnek egymásnak, így a két eltérőnek tűnő műfaj meg­lepő hasonlóságainak lehetünk tanúi. Hiszen a balladák­ban megjelenő drámaian kiélezett helyzeteket a szintén drámai cselekményű operák érzelmi csúcspontjain lévő áriákkal vethetjük össze, kiemelve ezzel a művek között meglévő lehetséges párhuzamokat és ellentéteket. A balladákban sűrűsödő drámaiság a zene által tovább erősödik, így az est során különleges fénytörésben tárul elénk Arany balladaköltészete. Az előadásban Arany János balladái, valamint Dvořak, Gounod, Mozart, Puccini, Rossini és Verdi áriák szólalnak meg.

Az előadás hossza: 1 óra 30 perc szünet nélkül

Belépőjegy: 2500 Ft

Elővételben a Tourinform irodában50% kedvezménnyel válthatók diák- és nyugdíjasjegyek (igazolvány felmutatása mellett).

A program az Arany János-emlékév Emlékbizottságának támogatásával valósult meg.

 

Március 6. kedd 19:30

Dunaparti Művelődési Ház – Barlang (Duna-korzó 11/a.)

BORBÉLY MŰHELY JAZZKLUB

Borbély Mihály – szaxofon, fúvós hangszerek

Tálas Áron – zongora

Horváth Balázs – bőgő

G. Szabó Hunor – dob

Vendég: Gőz László – harsona, kagylók, fujara

A program az NKA támogatásával valósul meg.

2000 óta folyamatosan működik Szentendrén a Borbély Műhely Jazzklubja a Dunaparti Művelődési Ház Barlangjában. Az ötletgazda Borbély Mihály, a klub házi­gazdája pedig a kiváló jazz zenészekből álló formáció: a Borbély Műhely. A havi rendszerességgel működő klub az együttes otthonának számít, melynek fontos vendégei a meghívott muzsikusok.

Gőz László 1978-tól kezdve oktat a Zeneakadémia jazz tanszakán. A kortárs zenét játszó 180-as Csoport egyik alapító tagja volt, az együttessel 1979-től 1989-ig 400 kon­certet adott Európa-szerte. A Brass Age (1989) együttes, majd az ESP Group (1994) alapító tagja volt, ezen kívül számos zenésszel és formációval koncertezett és száznál is több lemezen működött közre. 1996-ban megnyitotta a Budapest Music Center Zenei Információs Központot.

Belépőjegy: 1200 Ft

diák/nyugdíjas: 1000 Ft

Jegyek válthatók a helyszínen, kezdés előtt egy órával.

 

Március 8. csütörtök 19:00

Offline Center (Ady Endre út 6/b.)

SWEET CHARITY

Auksz Éva koncertestje

Neil Simon - Cy Coleman - Dorothy Field

nyomán írta: Zöldi Gergely

Charity: Auksz Éva

Dramaturg: Zöldi Gergely

Rendező: ŐZE ÁRON

Charity alakját először Federico Fellini alkotta meg a Cabiria éjszakái című filmjében. Ennek alapján készült

a világhírű musical, Auksz Éva pedig különleges feladatra vállalkozott, amikor egyszemélyes koncertszín­házat hozott létre, melyben nemcsak Charity, hanem – a nézőket is segítségül hívva – a többi szerep is életre kel. „Keserédes komédia és szívemhez nagyon közel álló előadás született” – meséli Auksz Éva. „Komoly nehézség, hogy egy pillanatra sem lehet kiengedni, 80 percig kell magas hőfokon égni, ami roppant kimerítő. Az előadás azonban mindenért kárpótol, mert ez a mese nagy tanítás az életről, kapcsolatokról, férfiakról és nőkről. Mégpedig úgy, hogy egy percig sem ítélkezik. Éppen olyan, mint Charity: édes és szerethető.”

Az est hossza: 1 óra 20 perc

Belépőjegy: 2000 Ft

Elővételben a Tourinform irodában50% kedvezménnyel válthatók diák- és nyugdíjasjegyek (igazolvány felmutatása mellett).

 

Március 9. péntek 19:00

Városháza Díszterem (Városház tér 1-3.)

ARANY – BÁLINT ANDRÁS ESTJE

Előadja: Bálint András

Irodalmi tanácsadó: Réz Pál

Munkatársak: Őri Rózsa, Badics András, Bóné József

Bálint András estje azt az Arany Jánost idézi meg, aki ifjúkori barátot hiányol: a figyelmes szerkesztőt, a kislányát gyászolót, Az ember tragédiája dramaturgját, a Szent István-rend lovagkeresztjét visszautasí­tót, majd elfogadót, a test nyavalyáira panaszkodót, a Margitszigeten bolyongót, az Őszikék mesterét, az ironikus, bölcs embert.

Bálint András a műfajok sokszínűségével – versek, balla­dák, naplójegyzetek, levélrészletek, szerkesztői megjegy­zések bemutatásával – egy másféle, gazdagabb Arany-képet tár elénk, mint amit eddig ismerhettünk.

„Ha az Ezeregyéjszaka dzsinjei egy nap felkapnák Magyarországot, és elvinnék a távolabbi egekbe, úgy, hogy a helyén nem maradna semmi más, csak Arany János tizenkét kötete, ezekből a mágikus könyvekből maradék nélkül ki lehetne olvasni a magyarság képét.”

(Szerb Antal)

Belépőjegy: 2000 Ft

Elővételben a Tourinform irodában50% kedvezménnyel válthatók diák- és nyugdíjasjegyek (igazolvány felmutatása mellett).

 

Március 11. vasárnap 19:00

Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Színházterme (Pátriárka u. 7.)

TOLDI

Az előadás a Forte Társulat és a Színház-és Filmművészeti Egyetem együttműködésében jött létre, Arany János Toldi című műve nyomán

Szereplők:

Gyöngy Zsuzsa, Hegymegi Máté, Horkay Barnabás,

Nagy Norbert/Fehér László, Pallag Márton,

Varga Krisztina, Zsigmond Emőke

Zene: Dresch Mihály

Fény: Payer Ferenc

Produkciós vezető: Kudron Anna

Rendező-koreográfus: HORVÁTH CSABA

Az előadás során a teljes Arany-mű elhangzik, miköz­ben a mozgás, a zene, a tánc és a szöveg is szerves részévé válik. A 2014-ben végzett fizikai színházi rende­ző-koreográfus osztály előadása Arany János klasszikusa nyomán. Osztályvezető tanárok voltak: Lukáts Andor, Horváth Csaba. Az előadást Lábán-díjra jelölték.

Támogatók: EMMI, EMET, NKA, MMA, Polgár Krisztina Emlékalap, SZFE

Az előadás hossza: 110 perc, szünet nélkül.

Belépőjegy: 2500 Ft

Elővételben a Tourinform irodában50% kedvezménnyel válthatók diák- és nyugdíjasjegyek (igazolvány felmutatása mellett).

 

Március 18. vasárnap 18:00

városháza díszterem (Városház tér 1-3.)

HÁROM HANG

Zongora: Szakcsi Lakatos Béla

Hegedű: Kathy-Horváth Lajos

Vers: Takács Bence Ervin

Hideg vízben fürdetett gondolatok, három hangszerre. Adott egy zongora, egy hegedű és egy emberi hang. Vajon képesek-e még ma is „szólni és üzenni ők mély szellemhangokon”, avagy a magyar irodalom, a magyar cigány- és komolyzene mint posztumusz dereng csak a fejekben? A feltett kérdésre az est során adja meg a választ a három művész, Szakcsi Lakatos Béla, Kathy-Horváth Lajos és Takács Bence Ervin, akik egy összeka­csintás után egészen egyedi és új hangot ütnek meg: a múltból vett komolyzenei hangok és improvizációk, a zongora és hegedű játéka mellé beemelt költészet harmóniáját.

Belépőjegy: 1500 Ft

Elővételben a Tourinform irodában50% kedvezménnyel válthatók diák- és nyugdíjasjegyek (igazolvány felmutatása mellett).

 

Március 23. péntek

Szentendrei HÉV-aluljáró

BACH AZ ALULJÁRÓBAN!

2018-ban negyedik alkalommal kerül megrendezésre Johann Sebastian Bach születésnapja alkalmából a Bach Mindenkinek Fesztivál. Koncertek aluljárókban, tereken, templomokban, hangversenytermekben. Öt nap, amikor országszerte mindenhol Bach szól! A fesztivál védnöke: Vásáry Tamás, a Nemzet Művésze, Kossuth-díjas, Prima Primissima-díjas zongoraművész, karmester.

www.bachmindenkinek.hu

A Fesztiválhoz idén Szentendre is csatlakozik! A Vujicsics Tihamér Zeneiskola tanárai, növendékei és a Musica Beata Kórus a nap folyamán többször meg­idézik Bachot komolyzenei flashmobokkal a szentendrei HÉV-aluljáróban.

Az egész napos program részleteiről információt olvashat a szentendreitavaszifesztival.hu weboldalon.

A program ingyenes.

 

Március 24. szombat 18:00

Városháza Díszterem (Városház tér 1-3.)

TAVASZI IFJÚSÁGI KONCERT

Klasszikus dallamok Vivalditól Weinerig

Zenetörténeti kalandozások – nem csak gyermekeknek!

Elhangzanak: A. Vivaldi, Ph. E. Bach, W. A. Mozartés Weiner Leó kamarazenekari darabjai

Közreműködik: a Hegyvidéki Solti György Zenekar,

valamint Szeitl Aliz fuvolaművész

Vezényel, és a darabokról mesél: Bolyky Zoltán

Solti György szellemiségének megfelelően az együttes kiemelten fontosnak tartja a fiatal tehetségek szólista­ként való kibontakozását, ezért is vállal szívesen számos fellépést a Virtuózok c. klasszikus zenei tehetségkutató műsor felfedezettjeivel. A zenekar karmestere fontosnak tartja az ifjúsági és ismeretterjesztő koncertek megvaló­sítását, melyek keretében a zenei élményekhez izgalmas történetek, asszociációk kapcsolódnak.

Bolyky Zoltán, a zenekar művészeti vezetője, 2010 óta vezényli az együttest. Mellette a Debreceni Zeneművészeti Egyetem Szimfonikus Zenekarának karmestere, továbbá a Budapesti Nyári Fesztivál kere­tében is minden évben fellépő Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar munkáját irányítja Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész és karmester mellett.

Ingyenes rendezvény.

 

MÁRCIUS 24.  SZOMBAT 17:00

Arany tavasz fesztivál

hamvas béla pest megyei könyvtár színházterme (Pátriárka u. 7.)

A belépés ingyenes.

Helyfoglalás érkezési sorrendben.

A program az Arany János-emlékév

Emlékbizottságának támogatásával valósult meg.

 

17:00 DALOS ESZTIK ÉS TUBA FERKÓK

A szentendrei középiskolák diákjainak összművészeti műsora

Ágnes asszony – drámai produkció

Képmutogatók – összművészeti produkció

John Gold – hip-hop átiratok Hídavatás – táncos-zenés, színpadi produkció

Gondolat-füzérek – 21. századi balladák

Arany-blues – minikoncert

A szentendrei diákok számára meghirde­tett, Arany János balladaköltészetét feldol­gozó és bemutató összművészeti progra­mot a város öt középiskolájában kezdtük el az idei tanévben. Kezdeményezésünkhöz Szentendre valamennyi középiskolája csat­lakozott: a Ferences Gimnázium, a Móricz Zsigmond Gimnázium, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, a Szentendrei Református Gimnázium, valamint a Váci Szakképzési Centrum Petzelt József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. A Szentendrei Tavaszi Fesztivál kiemelkedő eseményeként a műhelymunka során született összművészeti produkciókat láthatja a közönség.

20:00 LÓCI JÁTSZIK KONCERT

A Lóci Játszik zenekar története három éve kezdődött, amikor Csorba Lóci névadó frontem­ber a VAN című mozi filmzenéjével megalapozta a közönség és a szakma figyelmét, ezt követte a Ki Mit Tube és a Cseh Tamás Program elisme­rése. A kibontott csokornyakkendős csapat most Szentendrén is megmutatja, hogy milyen az, amikor Lóci Játszik.

 

Március 25. vasárnap 18:00

Református Gimnáziumkápolnája (Áprily Lajos tér 3-5.)

VIRÁGVASÁRNAPI HANGVERSENY

A Musica Beata Kórus és az Új Szentendrei Kamarazenekar közreműködésével

Giuseppe Valentini: É-dúr szonáta op.8. I-II. tétele

Joseph Haydn: C-dúr csellóverseny

Csőke Flóra – gordonka és Vitályos Balázs – zongora

Koncertmester: Schuster AndreaMűvészeti vezető: Négyessy Katalin

Reneszánsz, barokk és romantikus kórusművek

Felix Mendelssohn–Bartholdy 42. zsoltár 1. tétel

vezényel: Bokorné Forró Ágnes és Wolfné Kovács Zsuzsanna

A virágvasárnapi hangverseny – a vegyeskar és a kamarazenekar szereplésével – több évtizede kerül megrendezésre városunkban. A két együttes több orató­rikus művet adott elő az elmúlt években neves karmeste­rek: Gaál Tamás, Medveczky Ádám és dr. Kamp Salamon vezényletével. A mostani koncerten a húsvéti ünnepkör szakrális művei mellett egy ifjú tehetség bemutatkozásá­nak is tanúja lehet a közönség.

Belépőjegy: 1500 Ft

Jegyek válthatók a helyszínen, kezdés előtt 1 órával.

 

március 29. csütörtök 19:30

Vujicsics Tihamér Zeneiskola Díszterme (Duna-korzó 16.)

Bartha Mátyás – Gayer Mátyás Duó

CHOPIN-TŐL ELLINGTON-IG

Ritka lehetőség olyan jazz koncerten részt venni, ahol két zongora egyszerre szólal meg. A fiatal, Bécsben élő jazz-zongoristák, Gayer Mátyás és Bartha Mátyás tavaly hozták létre ezt a különleges duót. Nemcsak jó barátok, zeneileg is hasonló utakon járnak. Repertoárjuk magába foglalja a klasszikus feldolgozásoktól (Bach, Chopin, Schubert) kezdve a legnagyobb jazz-zeneszerzők (Duke Ellington, Cole Porter) műveit, valamint felcsendülnek majd saját szerzeményeik is.

Belépőjegy: 1700 Ft

 

Ossza meg az információt!

Szentendrei Tavaszi Fesztivál

2018. március 2.- április 28.

TIÉD A TAVASZ!

 

„A tavasz a Szentendrei Teátrum életébe is új színeket és frissességet hoz.

Idén a meglepően újfajta megközelítéseké, az új bemutatóké és a fiataloké a főszerep.

A XXXII. Szentendrei Tavaszi Fesztivál arcai azok a szentendrei középiskolások, akik az Arany János bicentenáriumhoz kapcsolódó Dalos Esztik és Tuba Ferkók drámapedagógiai, összművészeti projekt résztvevői. A szentendrei diákok számára meghirdetett, Arany János balladaköltészetét feldolgozó és bemutató előadóművészeti, képzőművészeti, irodalmi programot a város öt középiskolájában nagy érdeklődés mellett kezdtük el az idei tanévben. Szentendre valamen­nyi középiskolája csatlakozott kezdeményezésünkhöz: a Ferences Gimnázium, a Móricz Zsigmond Gimnázium, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, a Szentendrei Református Gimnázium, valamint a Petzelt József Szakgimnázium és Szakközépiskola.

A műhelymunka során született összművészeti produk­ciók mellett a Szentendrei Tavaszi Fesztivál keretében számos újdonságot láthatnak nézőink. Ezek közé tarto­zik a fesztivál nyitóeseménye, az Arany János balladái­ból és az operairodalom gyöngyszemeiből összeállított különleges műsor, továbbá neves művészek előadóestjei és számos komolyzenei koncert. A fesztivált és az abban látható különleges színházi előadások sorát pedig egy nagysikerű francia vígjáték magyarországi ősbemutatója zárja.”

Vasvári Csaba, a Szentendrei Teátrum igazgatója

 

Információk:

Weboldal: Szentendrei Tavaszi FesztiválSzentendrei Teátrum

Programfüzet: Online programfüzet

Facebook oldal: Szentendrei Tavaszi Fesztivál

 

 

Támogatók: Szentendre Város, NKA, EMMI, Aranykor

A program az Arany-emlékév Emlékbizottságának támogatásával valósult meg.

Ossza meg az információt!

Itt az idő, hogy újragondold a konyhádat! A hűtő, ami a hangulatodhoz öltözik, a páraelszívó, ami a főzőlap része és a mobilról irányítható okos vízlágyító, ami megvédi a háztartási gépeidet. Ha eddig azt hitted, ismered a tökéletes konyha receptjét, ki kell ábrándítanunk. 2018-ban a technológiai fejlesztések mellett a funkció is megváltozott. A klasszikus konyhák csillaga leáldozóban, a főzés helyszíne valódi társasági zónává avanzsál.

Ossza meg az információt!

2017 áprilisában indult útjára újra az immár négy évtizedes múltra visszatekintő patinás szabadidősport-mozgalom, az Ötpróba. Az azóta eltelt időszakban több mint 70 eseményen 15 ezren gyűjtötték a kilométereket és az Ötpróba-pontokat futva, kerékpározva, kajak-kenuzva, úszva, vagy túrázva. A Szilveszteri Vizesgálával búcsúztatott 2017-es esztendő rendkívül tartalmasnak bizonyult – majdnem annyira, mint amennyire az idei ígérkezik.

Ossza meg az információt!

Hozzászólás

Kerületi Újság a Facebookon

A Budapest rovat további hírei

A feltöltött akkumulátor nagy mennyiségű energiát tárol, akárcsak például egy benzines kanna, és hasonlóan veszélyes is lehet. Ha valaki óvatlanul rövidzárlatot okoz úgy, hogy a motorházban esetleg óvatlanul rátesz vagy esetleg ráejt egy szerszámot az akkumulátor pólusaira, óriási szikrázás és ívkisülés mellett akkora áram indul meg, hogy az akkumulátor lemezei deformálódnak, elektrolitja pedig gázzá alakulva szétveti a házat, szerteszét fröcskölve a megmaradt maró folyadékot. Súlyos személysérülés és anyagi kár lehet a következménye.
A BKV 50 éve kihagyhatatlan része a főváros életének, szolgáltatásait naponta több mint egymillió ember veszi igénybe - mondta a főpolgármester hétfőn a közlekedési társaság fél évszázados fennállása alkalmából tartott budapesti rendezvényen.
2018. február 16. és április 1. között a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum bemutatja Rafael Y. Herman első magyarországi önálló kiállítását.
Hétfőn kezdődik és nyolc napon át tart idén a Balázs János zongoraművész által alapított Cziffra Fesztivál. A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő programsorozat alapküldetése, hogy Cziffra György magas művészi színvonalú életművét, zenei és szellemi hagyatékát méltóképpen megőrizze és ápolja, illetve folytassa azt a fiatal művészeket felkaroló munkát, amely a világhírű magyar zongoraművész életében oly nagy hangsúlyt kapott. Az a befogadó, műfajilag nyitott művészetszemlélet és innovatív munkamódszer, amellyel Cziffra György élt és dolgozott, jellemzi a fesztivált is.
Február 15-én a nagyközönség előtt is megnyitja a kapuit a világhírű BODY Kiállítás. A lenyűgöző emberi testet bemutató tárlat mérete Európában is egyedülállónak számít: 2200 négyzetméteren több mint kétszáz preparátumot tekinthetnek meg a látogatók. A kontinensen még soha, egyetlen városba se látogatott el a tárlat ilyen gazdag kiállítási anyaggal.
A Budai Irgalmasrendi Kórház a 21. század igényeihez igazodó, korszerű intézmény lesz, miután befejeződik az intézmény főépületének teljes megújítása és két új épületszárny építése - erről a nemzetgazdasági miniszter beszélt az intézményben tartott sajtótájékoztatón, pénteken.
Hétfőtől a közönség is szavazhat az elmúlt év legjobb magyar filmjére, amelyet a Magyar Filmhéten bemutatott alkotások közül lehet kiválasztani - közölték a szervezők az MTI-vel.
Folytatódik a hagyomány, immár nyolcadik alkalommal látogat el Újpestre az Exit Cirkusz társulata. Március 9. és 11. között, a Külső Szilágyi út és a Böröndös utca találkozásánál várják a kicsiket és nagyokat a fűtött sátorban.
"Mikor először hallottam zenéjüket, csodáltam őket. (...), birtokában vannak annak a különleges képességnek, hogy tudják, hogyan kell elmondani a történeteiket a kompozícióikban." - Joshua Redman a Reis-Demuth-Wiltgen Trióról.
Kedves Barátom! Örömmel tájékoztatom, hogy a Fiatal Családosok Klubja elindította Házasság heti eseménysorozatát és romantikus játékra hívja Önt és kedves párját. A Házasság hetének időszaka jó alkalom arra, hogy ismét ráirányítsuk a társadalom figyelmét a házasság értékeire, férfi és nő életszövetségének embert és közösséget megtartó erejére. A házasság, ahol az „én” és „te” „mi”-vé egyesül nem egyszerűen megkétszerezi, hanem megsokszorozza a felek lelki energiáit, és képessé teszi a közös jövőre igent mondó párt, hogy közös gyermekeik érkezéséhez is biztonságos hátteret, szerető közeget teremtsenek. Amennyiben hisz a szerelembe és a házasságban, kérem, csatlakozzon játékunkhoz és vegyen részt esküvői fotójával, hogy megnyerhesse értékes ajándékaink egyikét! A csodás nyeremények mellett részvételével hozzájárulhat ahhoz, hogy példamutatásával üzenhessünk a házasság előtt állók fiataloknak, hogy merjenek belevágni, mert érdemes! „A MI esküvőnk - páratlan kihívás, csak pároknak!” játékunkon nincs más dolga, mint a legnagyobb közösségi oldalon megosztani az esküvőjéről egy fotót és három házas ismerősét meghívni a játékba. Az akció fődíja egy “második lakodalom”, egy 15 fős fejedelmi vacsora a Vakvarjú étterem jóvoltából és egy fantasztikus utó-nászajándék, egy értékes gyémántgyűrű a Brillancy-nak köszönhetően. A játékot itt találja >> http://bit.ly/ficsak_mieskuvonk A Házasság hetéről bővebben itt olvashat >> A Fiatal Családosok Klubja tehát játékos formában hangsúlyozza a házasság és az összetartozás értékeit, fontosságát. Mindenkit arra bíztatok, hogy merjen igent mondani a szerelemre! Üdvözlettel: Király Nóra Újbuda alpolgármestere a FICSAK alapítója

hirdetés

Ön is hirdetne?

Budapesti állások

Raktárvezetői állás Nagykovácsiban
( / Állás)

Raktárvezetői állás Nagykovácsiban
2018.02.23

Takarítás M3
( / Állás)

noimage
2018.02.21

Takarítás III. kerület
( / Állás)

noimage
2018.02.21

Takarítás XI. kerület
( / Állás)

noimage
2018.02.21

Takarítás Újpest
( / Állás)

noimage
2018.02.20

Nyugdíjas futàr munka!
( / Állás)

noimage
2018.02.20

Kereskedelmi ügyintézőt keresünk középfokú végzettséggel
( / Állás)

Kereskedelmi ügyintézőt keresünk középfokú végzettséggel
2018.02.09

Recepcióst keresünk!
( / Állás)

Recepcióst keresünk!
2018.02.08

Pedikűr
( / Állás)

Pedikűr
2018.02.07

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Ingyenes apróhirdetések

hirdetés

Ön is hirdetne?


 

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Ne azzal foglalkozz, hogy mások mit mondtak rólad, milyen teszt eredményeket értél el eddig, vagy mit gondolsz magadról! Benned akkora egyéni tehetség van, ami meg tudja változtatni a világot! >>>
 • Matematika felvételire

  Matematika felvételire

  Ezt a könyvet felvételire készülő 8.–os tanulóknak írtam. Átveszi az egész elméletet nyolcadik osztály végéig és sok megoldott feladatot és példát bemutatat. >>>
 • Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Ez a könyvem főleg 10., 11. és 12. osztályos középiskolásoknak szól, de más is használhatja aki komolyan érdeklődik a matematika iránt és szeretne nehezebb feladatokat megoldani matematikából. >>>
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó