Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

Nótázós, táncos szüreti mulatságot tartottak október 25-én a Terézvárosi Gondozószolgálat Benczúr utcai Idősek Klubjában. A jó hangulatú eseményt hosszas készülődés előzte meg, hiszen a klubtagokból verbuválódott fellépők az alkalomhoz illőn, szüreti versekből, dalokból összeállított műsorral örvendeztették meg társaikat. A résztvevőket az intézmény vezetője, Schmolczné Havas Pálma és a terézvárosi önkormányzat humánterületért felelős alpolgármestere, Simonffy Márta köszöntötte.

Schmolczné Havas Pálma arról beszélt, hogy az évről-évre megrendezett szüreti mulatság ellátottjaik körében az ősz fontos és várvavárt eseménye. A hagyományoknak megfelelően ilyenkor nemcsak rövid színpadi előadással, hanem finom étkekkel várják vendégeiket.

Simonffy Márta rövid köszöntőjében elmondta, mindig nagy örömmel fogadja el a kedves invitálást, szívesen vesz részt az egymást szerető, tisztelő, baráti társasággá vált közösség szüreti bálján. A szüret a szőlősgazdák életében nemcsak az ősz legfontosabb munkája, hanem évszázadokon át igazi sátoros ünnep is volt. Mondókák, közmondások, dalok, mesék, népszokások, babonák egész sora született a szőlőről, a borról, s e jeles esemény költők, képzőművészek sokaságát ihlette meg. Csokonai Vitéz Mihálytól kezdve az irodalom legkiválóbb alkotóinak – például Ady Endre, Juhász Gyula, Babits Mihály – életművében fellelhetők a szüreti versek, bordalok.

Simonffy Márta köszöntötte a multaság résztvevőit

Az alpolgármester arra biztatta a jelenlévő szépkorúakat, hogy őrizzék meg derűjüket, varázsolják ehhez hasonló rendezvényekkel emlékezetes, vidám napokká a szürke hétköznapokat.

Az alpolgármester szavait követően Medveczkiné Tegzes Tünde, a Benczúr utcai részleg és az Idősek Klubjának vezetője munkatársaival közösen köszöntötte a születés- illetve névnapjukat októberben ünneplő klubtagokat, majd pár szóval beszámolt, a klub novemberi programjáról, ami a vetélkedőktől a múzeumlátgatáson át a sportnapig sok-sok tartalmas, érdekes és szórakoztató szép órát ígér.

A köszöntést követően a fellépőké lett a főszerep, akik a szüreti népdalok mellett Kölcsey Ferenc Bordalának, és Vörösmarty Mihály Fóti dalának részleteit adták elő.

Szüreti nótákkal, versekkel szórakoztatták társaikat a fellépők

A Vázsonyi Vilmos Rózsa, Knézich utcai és Dózsa György úti Idősek Otthonának lakói október 26-án közösen tartották meg a hagyományosnak számító szüreti mulatságukat, melyen a terézvárosi önkormányzatot Varga Lászlóné idősügyi referens képviselte.

A három telephelyről érkezett szépkorú vendégsereget Somogyi Bernadett intézményvezető köszöntötte. A szórakoztató programról a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány művészei gondoskodtak. Vidám műsoruk után kezdődött zenével és tánccal fűszerezve a szüreti eszem-iszom dínomdánom.

 

Forrás: terezvaros.hu

 

Ossza meg az információt:

Még több hír a Belvárosból

Fűtött sátor és meleg tea a Dankó utcában
Fennállásának 125. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepélyes emlékműsort a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikáján január 11-én.
Különleges kiállítás nyílt január 12-én a Józsefvárosi Galériában, ahol Kálmán László ötvösművész alkotásai tekinthetők meg február hatodikáig.
Bányai Máriát kilencvenedik születésnapja alkalmából Bundula Csaba alpolgármester köszöntötte.
Négy új Audi A3-as autót kapott a terézvárosi rendőrkapitányság tavaly év végén.
Tekintsen meg egy rövid videóösszefoglalót Európa Belvárosa Program 2. üteméről!

Budapesti állások

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres
( / Állás)

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres
2018.01.09

Pénzügyi-számviteli munkatársat keres
( / Állás)

noimage
2018.01.08

Segítsünk egymáson
( / Állás)

noimage
2017.12.27

Árufeltöltőt és eladót keresünk
( / Állás)

Árufeltöltőt és eladót keresünk
2017.12.12

Árufeltöltőt keresünk
( / Állás)

Árufeltöltőt keresünk
2017.12.05

Megváltozott munkaképességű takarító kollégát keresünk
( / Állás)

Megváltozott munkaképességű takarító kollégát keresünk
2017.11.27

segédmunkás
( / Állás)

segédmunkás
2017.11.23

Művezető mélyépítési osztályra
( / Állás)

Művezető mélyépítési osztályra
2017.11.23

Termelésszervező
( / Állás)

Termelésszervező
2017.11.23

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3

Ingyenes apróhirdetések

Iroda helyiség kiadó
(Ingatlan / Albérlet)

noimage

Aszfaltozás útépítés
(Otthon, háztartás / Építőanyag)

noimage

Aszfaltozás útépítés
(Otthon, háztartás / Építőanyag)

noimage

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres
( / Állás)

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres

Pénzügyi-számviteli munkatársat keres
( / Állás)

noimage

Könyvajánló

 • Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Ne azzal foglalkozz, hogy mások mit mondtak rólad, milyen teszt eredményeket értél el eddig, vagy mit gondolsz magadról! Benned akkora egyéni tehetség van, ami meg tudja változtatni a világot! >>>
 • Matematika felvételire

  Matematika felvételire

  Ezt a könyvet felvételire készülő 8.–os tanulóknak írtam. Átveszi az egész elméletet nyolcadik osztály végéig és sok megoldott feladatot és példát bemutatat. >>>
 • Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Ez a könyvem főleg 10., 11. és 12. osztályos középiskolásoknak szól, de más is használhatja aki komolyan érdeklődik a matematika iránt és szeretne nehezebb feladatokat megoldani matematikából. >>>
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó