Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

Gyönyörűen felújított lakásba költözhetett egy háromtagú, rászoruló család az újpesti önkormányzat, a Habitat for Humanity és az egyik legnagyobb Magyarországon működő, nemzetközi kereskedelmi vállalat segítségével.

A család a Habitat for Humanity Magyarország Második Esély programjának keretében kapott új lehetőséget az élettől. Adrienn és két kisgyermeke a családfő szenvedélybetegsége miatt veszítette el otthonát. Egy ideig albérletben húzták meg magukat, majd rokonoknál laktak, de onnan menniük kellett. A házaspár végül elvált, az anyuka gyermekeivel az SOS Családok Átmeneti Otthonába került.

A példaértékű vállalati, önkormányzati és civil összefogás eredményeként egy önkormányzati bérlakást újítottak fel, ami megfizethető és hosszútávú megoldást jelent a család számára. Újpest önkormányzata a lakás átadása mellett olyan bérleti konstrukciót biztosít a használóknak, mellyel a tisztességes munka mellett biztos körülmények között megélhetnek.

– Ez egy példaértékű együttműködés eredménye, amiben benne volt az újpesti önkormányzat, ők adták a lakást, amit mi újítottunk fel, illetve a Penny Market, amely a felújításhoz szükséges anyagi fedezetet biztosította, valamint az SOS Krízis Alapítvány – mondta az átadón Szegfalvi Zsolt, a Habitat for Humanity Magyarország ügyvezető igazgatója. – Hazai és amerikai önkéntesek, illetve irodánk dolgozói vettek részt a felújításban. Újpest önkormányzatával együttműködve szeretnénk még három hasonló lakást használatba adni rászorulóknak.

Dr. Zsigmond Barna Pál alpolgármester az ünnepi átadáson kifejtette: Újpest ebben az összefogásban is elől jár, hiszen nem túl sok önkormányzat vesz részt a programban. Ez esélyt kínál azok számára, akik elvesztették korábban az otthonukat, hogy visszatérjenek az életbe. Ha van lakás, akkor általában munkalehetőség is kerül, és akkor az illető, aki részt vesz ebben a programban, teljes életet tud élni. A program része, hogy bérleti díjat kell fizetni, vannak jogok és kötelezettségek is. Nálunk olyan emberek kerülnek a rendszerbe, akik kötődnek Újpesthez, hiszen fontos számunkra, hogy leginkább rajtuk segítsünk. Ma egy olyan család költözött be, amelynek komoly esélye van az újrakezdésre, hisz az anyuka eddig is dolgozott, próbált megtakarítani, s megadni mindent gyermekeinek.

A kereskedelmi vállalat 6 millió forintos támogatását jelképező házikót Jens Thilo Krieger, a Penny Market divízió ügyvezető igazgatója, a ház kulcsait dr. Zsigmond Barna Pál alpolgármester adta át a kis családnak. A gyerekek nagy örömmel vették birtokba új, másfél szobás, összkomfortos otthonukat.

 

Forrás: ujpest.hu

Ossza meg az információt:

Még több hír Észak-Pestről

A mongol Nomuna csoport és a kínai Chinese National Acrobatic Troupe nyerte a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivált, a magyar versenyzők, Fehér Ádám és Kassai Benjámin bronzérmesek lettek.
Több mint tizenötezren látták a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál előadásait és kísérőprogramjait, amelyeket főváros szerte több helyszínen rendeztek meg január 8. és 14. között - mondta Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója az MTI-nek adott hétfői interjúban.
A személyijövedelemadó-bevallás rendszerének átalakításával kapcsolatos levelet küld a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
Január 6-án szombaton Hiszékeny Dezső országgyűlési-, és Szanyi Tibor Európai Parlamenti képviselő, dr. Tóth József polgármester és a képviselő-testület több tagja, a Honvédelmi Minisztérium, a Budapesti Helyőrség Parancsnokság, a Gidőfalvy Emlékbizottság, a kerületi civil szervezetek, a család és a lakosság reprezentánsainak jelenlétében, a róla elnevezett lakótelepen koszorúzási ünnepség keretében emlékeztek a „Világ igazára”, az antifasiszta hazafira, Gidőfalvy Lajos ezredesre.
Ideiglenes forgalomkorlátozás rendelt el a Budapesti Rendőr-főkapitányság Zuglóban január 8-án és 9-én.
A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma tizenegyedik alkalommal hirdetett rajz- és irodalmi pályázatot általános iskolás tanulók számára Ne égess! címmel. A műveket meghosszabbított határidőig, február 2-ig várják a múzeum címére.

Budapesti állások

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres
( / Állás)

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres
2018.01.09

Pénzügyi-számviteli munkatársat keres
( / Állás)

noimage
2018.01.08

Segítsünk egymáson
( / Állás)

noimage
2017.12.27

Árufeltöltőt és eladót keresünk
( / Állás)

Árufeltöltőt és eladót keresünk
2017.12.12

Árufeltöltőt keresünk
( / Állás)

Árufeltöltőt keresünk
2017.12.05

Megváltozott munkaképességű takarító kollégát keresünk
( / Állás)

Megváltozott munkaképességű takarító kollégát keresünk
2017.11.27

segédmunkás
( / Állás)

segédmunkás
2017.11.23

Művezető mélyépítési osztályra
( / Állás)

Művezető mélyépítési osztályra
2017.11.23

Termelésszervező
( / Állás)

Termelésszervező
2017.11.23

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3

Ingyenes apróhirdetések

Iroda helyiség kiadó
(Ingatlan / Albérlet)

noimage

Aszfaltozás útépítés
(Otthon, háztartás / Építőanyag)

noimage

Aszfaltozás útépítés
(Otthon, háztartás / Építőanyag)

noimage

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres
( / Állás)

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres

Pénzügyi-számviteli munkatársat keres
( / Állás)

noimage

Könyvajánló

 • Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Ne azzal foglalkozz, hogy mások mit mondtak rólad, milyen teszt eredményeket értél el eddig, vagy mit gondolsz magadról! Benned akkora egyéni tehetség van, ami meg tudja változtatni a világot! >>>
 • Matematika felvételire

  Matematika felvételire

  Ezt a könyvet felvételire készülő 8.–os tanulóknak írtam. Átveszi az egész elméletet nyolcadik osztály végéig és sok megoldott feladatot és példát bemutatat. >>>
 • Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Ez a könyvem főleg 10., 11. és 12. osztályos középiskolásoknak szól, de más is használhatja aki komolyan érdeklődik a matematika iránt és szeretne nehezebb feladatokat megoldani matematikából. >>>
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó