Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

hirdetés

Idén már munkaszüneti nap az ágazatban dolgozóknak november 12-dike, a Szociális Munka Napja. Mivel ez most hétvégére esik, ezért az önkormányzat fenntartásában lévő intézményekben dolgozók 2018. január 31-ig vehetik ki a nekik járó szabadnapot – mondta Gajda Péter polgármester azon az ünnepségen, amelyet ez alkalomból tartottak a KMO-ban, ahol elismeréseket adtak át a kiemelkedő munkát végző szociális munkatársaknak.

A polgármester beszédében kitért arra, hogy sajnos még mindig nem tart ott az ágazat, hogy ezen a napon arról tudnánk beszámolni, hogy az állam, vagy az intézményeket fenntartó önkormányzat megfelelően tudná elismerni, bérekben is kifejezni azt a pótolhatatlan, felelősségteljes munkát, amelyet végeznek. Nem tudni, hogy miért tolódnak mindig hátrébb, maradnak ki a közös gondolkodásból állami szinten az ágazatban dolgozók. A kerületi önkormányzat megbecsüli munkájukat, köszönetét fejezi ki az intézményekben dolgozóknak, ezért is alapították három évvel ezelőtt azt az elismerő oklevelet, amelyet a szociális gondoskodás területén végzett kiemelkedő munkájáért adnak át. A munkakörülmények javításáról pedig folyamatosan tárgyalnak az ágazat érdekképviseleti képviselőivel – tette hozzá.

Varga Attila, a Szociális és Lakásügyi Bizottság elnöke arról beszélt, hogy bár mindenki megérdemelné, de ebben az évben csupán négyen kaphatnak elismerést.

Vinczek György, a szociális területért felelős alpolgármester egy szomorú aktuális eseményen példáján mutatta meg azt a munkát, amelynek legfontosabb alapjai az emberség, az odafigyelés, a szeretet, a felelősség, a kötelességtudat, az önzetlenség. A kerületi nyugdíjasházban november elsején keletkezett tűz idején lehetett látni, megtapasztalni azt a tudást, szakértelmet, amelyet a sérültek, az idősek mentésében, ellátásában a gondozók, a civil szervezetek nyújtottak.

A szociális gondoskodás területén végzett kiemelkedő munkáért önkormányzat Elismerő Oklevélben részesült Besenyei Lászlóné, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat munkatársa, aki 1996 óta a dolgozik a Wekerlei szakmai egységben a házi segítségnyújtásban, mint szociális gondozó.

Az Idős Emberek Gondozásáért Lázár Margit Zongoratanárnő Emlékére Alapítvány jutalmazottja Nagyné Kovács Veronika, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat munkatársa, aki 1991 óta a Wekerlei Szakmai Egységnél technikai dolgozóként kezdte munkáját, és azóta is itt dolgozik.

Az Idős Emberek Gondozásáért Lázár Margit Zongoratanárnő Emlékére Alapítvány másik jutalmazottja Kerti Hajnalka szintén a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat  munkatársa, aki 2011. november 6. óta alkalmazottja a Szolgálat Csillagok Napközi Otthona Szakmai Egységének.

 A Kispesti Gyermek Zsivaj Alapítvány elismerő oklevelét nyújtotta át Turbéky Rita kuratóriumi elnök Csomó Juditnak, aki 2012-ben kezdett dolgozni a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrumban, mint a Gyermekjóléti Központ családgondozója.

Az ünnepségen részt vettek a Kispesti Szociális Centrum, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat, a Vöröskereszt, a karitász szervezetek és a Polgármesteri Hivatal szociális területen dolgozó munkatársai, valamint a képviselő-testület tagjai közül Bogó Józsefné, Ékes Gábor, Lazányi Ferenc és Teknős Ferenc, akik szívesen fogadták Aradi Tibor és Varga Ferenc József humoristák műsorát.

 

Forrás: kispest.hu

 

Ossza meg az információt:

Még több hír Dél-Pestről

Az elmúlt évekhez hasonlóan sokan keresték fel a Kondorban rendezett ásványbörzét.
Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2015. (V.6.) önkormányzati rendelete alapján bármely kispesti lakos, valamint a kerületben székhellyel, telephellyel rendelkező civil szervezet javaslatot tehet Kispest Díszpolgára cím és Kispestért Díj adományozására. Politikai pártok a Kispest Díszpolgára címre tehetnek javaslatot.
Egyedülálló, óvodásoknak szóló programmal tovább bővült Kispest és Pendik testvérvárosi kapcsolata. Négy hónapon keresztül ismerkednek a török népi mondókákkal, dalokkal, mesékkel, táncokkal, gyermekjátékokkal és ízekkel a Szivárvány óvoda nagycsoportos óvodásai. Az áprilisig tartó színes kulturális programot a Budapesti Török Kulturális Központ és az önkormányzat támogatja. A mai programnyitón részt vett Prof. dr. Süleyman Kiziltoprak, a TIKA koordinátora, Imran Ipek, Burány Sándor országgyűlési képviselő, Vinczek György alpolgármester és Bogó Józsefné önkormányzati képviselő.
A nyomozók beazonosították azt a két budapesti férfit, akik 2017. decemberében feltörtek egy autót Budapest XXI. kerületében.
Kilenc éve történt az a kettős gyilkosság Csepelen, amelyben megölték Takács József intézményvezetőt és Papp László tanárt a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában. A szörnyű tragédia évfordulóján Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila alpolgármester és Morovik Attila alpolgármester helyezték el a megemlékezés koszorúját a csepeli temetőben az áldozatok sírjainál a csepeli önkormányzat nevében.
Az idejében felismert melldaganat gyógyítható! A korai felismerés eszköze a mammográfiás szűrővizsgálat.

Budapesti állások

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres
( / Állás)

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres
2018.01.09

Pénzügyi-számviteli munkatársat keres
( / Állás)

noimage
2018.01.08

Segítsünk egymáson
( / Állás)

noimage
2017.12.27

Árufeltöltőt és eladót keresünk
( / Állás)

Árufeltöltőt és eladót keresünk
2017.12.12

Árufeltöltőt keresünk
( / Állás)

Árufeltöltőt keresünk
2017.12.05

Megváltozott munkaképességű takarító kollégát keresünk
( / Állás)

Megváltozott munkaképességű takarító kollégát keresünk
2017.11.27

segédmunkás
( / Állás)

segédmunkás
2017.11.23

Művezető mélyépítési osztályra
( / Állás)

Művezető mélyépítési osztályra
2017.11.23

Termelésszervező
( / Állás)

Termelésszervező
2017.11.23

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3

Ingyenes apróhirdetések

Iroda helyiség kiadó
(Ingatlan / Albérlet)

noimage

Aszfaltozás útépítés
(Otthon, háztartás / Építőanyag)

noimage

Aszfaltozás útépítés
(Otthon, háztartás / Építőanyag)

noimage

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres
( / Állás)

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres

Pénzügyi-számviteli munkatársat keres
( / Állás)

noimage

Könyvajánló

 • Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Ne azzal foglalkozz, hogy mások mit mondtak rólad, milyen teszt eredményeket értél el eddig, vagy mit gondolsz magadról! Benned akkora egyéni tehetség van, ami meg tudja változtatni a világot! >>>
 • Matematika felvételire

  Matematika felvételire

  Ezt a könyvet felvételire készülő 8.–os tanulóknak írtam. Átveszi az egész elméletet nyolcadik osztály végéig és sok megoldott feladatot és példát bemutatat. >>>
 • Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Ez a könyvem főleg 10., 11. és 12. osztályos középiskolásoknak szól, de más is használhatja aki komolyan érdeklődik a matematika iránt és szeretne nehezebb feladatokat megoldani matematikából. >>>
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó