Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

hirdetés

Javuló felderítési arányokról, csökkenő bűncselekményszámról, biztonságosabbá váló kerületről és az aktuális teendőkről számolt be számolt be Plánk Róbert rendőr ezredes, kapitányságvezető a napokban rendezett közbiztonsági fórumon, a kerületi rendőrkapitányságon.

A XIX. kerületi rendőrkapitányság évi rendes közbiztonsági fórumán Plánk Róbert rendőr ezredes, kapitányságvezető köszöntötte a megjelenteket, köztük Vinczek György alpolgármestert és Trappné dr. Kiszely Ritát, a XVIII. és XIX. kerületi Bíróság elnökét. Ékes Gábor, Lázár Tamás és Teknős Ferenc önkormányzati képviselőkön kívül az eseményen részt vettek a kerületi oktatási intézmények, társszervek, civil szervezetek vezetői munkatársai.

Plánk Róbert bevezetőjében elmondta, minden évben tartanak ilyen és ehhez hasonló fórumokat azért, hogy elmondják, milyen eredményeket értek el az elmúlt esztendőben és milyen feladatok várnak a rendőrség állományára az elkövetkezőkben, valamint mit várnak a kispestiek a helyi rendfenntartóktól. A kapitányságvezető büszkén beszélt arról, hogy nagyon kevés még országosan is az olyan intézmény, mint a kispesti kapitányság, amely 104 évvel ezelőtt ugyanazért a célért épült, mint amilyen feladatokat ma is ellát.

Összefoglalójában a rendőrkapitány adatokkal támasztotta alá, hogy tavaly a fővárosi kapitányságok között a kispesti rendőrség érte el a legjobb eredményt. Jelentősen sikerült csökkenteni a bűnelkövetések, a betöréses lopások, a lopások, az autófeltörések és -lopások számát. Emellett tovább javultak a nyomozáseredményességi mutatóik, több mint 55 százalékos eredményt tudtak elérni tavaly. A jó eredmények a rendőrök munkája mellett a Kispesti Rendészeti Központ munkatársainak és a polgárőröknek is köszönhetőek, akikkel napi szintű együttműködésben áll a rendőrség, közösen járőröznek például a Kossuth téren. Egyre több a közterületi jelenlét (posztos rendőr) is a város kiemelt helyein, például a KöKi Terminál mellett – tette hozzá.

Plánk Róbert hangsúlyozta, Kispest biztonságosabb lett az elmúlt években, de továbbra is sok a feladat például a bűnmegelőzésben, a drogprevencióban, illetve a halálos balesetek számának csökkentésében. Ez utóbbit elsősorban a város forgalmas útjain, de különösen a Nagykőrösi úton felszerelt rendszámfigyelő és sebességmérő eszközökkel tudják mérsékelni. Plánk Róbert kérdésekre válaszolva elmondta, hogy a bűnelkövetők nem minden esetben kispestiek például a vagyonellenieknél, de bizonyos bűncselekménytípusok esetében (rablás, garázdaság) zömében helybéliek az elkövetők. Egy másik kérdésre válaszolva (Eötvös iskola igazgatója, Dufek János) megnyugtatta a kerületi oktatási intézményekbe járókat, hogy a reggeli iskolakezdés idején biztosított rendőri jelenlétet, ha a létszám engedi, megpróbálják a délutáni órákban is megszervezni.

Trappné dr. Kiszely Ritát, a XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság elnöke a kerületi rendőrkapitányság és a bíróság kiváló és egyedülálló együttműködéséről beszélt, és arról, hogy az ügyészség munkájának köszönhetően az ügyek nagy százaléka nem jut el a bíróságra. A tárgyalásra kerülő ügyek többsége lopás, ittas vezetés, garázdaság és csalás. Sajnálatos, de megnövekedett a kábítószerrel való bűncselekmények száma, amely visszaszorításában a büntetés helyett a prevenciónak van óriási szerepe. Az elnökasszony is megerősítette a rendőrkapitány szavait, Kispest valóban a „legnyugisabb” városrész Budapesten.

Az önkormányzat nevében Vinczek György alpolgármester elmondta, hogy sajnos létszámgondokkal küzd a Kispesti Rendészeti Központ, ezért folyamatosan keresik a megfelelő munkatársakat, akiknek képzést az önkormányzat felvállalja. Az alpolgármester kitért arra, hogy még az idén tovább bővítik a Kispesti Térfigyelő Program kameráinak számát. Vinczek György arról is tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a napokban a hajléktalanok ellátásában résztvevőkkel és a rendvédelmi szervekkel közösen látogattak el a kispesti víztorony környékén élő hajléktalankolóniába. Az önkormányzat továbbra is mindent megpróbál az ott élők segítésére, bár lakhatást nem tud mindenkinek biztosítani, ám a napi ellátásban a kerületben lévő ellátórendszerben van lehetőség. Az alpolgármester beszélt arról is, hogy szakemberekkel bővíti az önkormányzat az utcai szociális ellátását, elsősorban a kábítószerfogyasztók körében, amely program a tervek szerint 2018-ban indul majd el.

 

Forrás: kispest.hu

 

Ossza meg az információt:

Még több hír Dél-Pestről

Az elmúlt évekhez hasonlóan sokan keresték fel a Kondorban rendezett ásványbörzét.
Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2015. (V.6.) önkormányzati rendelete alapján bármely kispesti lakos, valamint a kerületben székhellyel, telephellyel rendelkező civil szervezet javaslatot tehet Kispest Díszpolgára cím és Kispestért Díj adományozására. Politikai pártok a Kispest Díszpolgára címre tehetnek javaslatot.
Egyedülálló, óvodásoknak szóló programmal tovább bővült Kispest és Pendik testvérvárosi kapcsolata. Négy hónapon keresztül ismerkednek a török népi mondókákkal, dalokkal, mesékkel, táncokkal, gyermekjátékokkal és ízekkel a Szivárvány óvoda nagycsoportos óvodásai. Az áprilisig tartó színes kulturális programot a Budapesti Török Kulturális Központ és az önkormányzat támogatja. A mai programnyitón részt vett Prof. dr. Süleyman Kiziltoprak, a TIKA koordinátora, Imran Ipek, Burány Sándor országgyűlési képviselő, Vinczek György alpolgármester és Bogó Józsefné önkormányzati képviselő.
A nyomozók beazonosították azt a két budapesti férfit, akik 2017. decemberében feltörtek egy autót Budapest XXI. kerületében.
Kilenc éve történt az a kettős gyilkosság Csepelen, amelyben megölték Takács József intézményvezetőt és Papp László tanárt a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában. A szörnyű tragédia évfordulóján Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila alpolgármester és Morovik Attila alpolgármester helyezték el a megemlékezés koszorúját a csepeli temetőben az áldozatok sírjainál a csepeli önkormányzat nevében.
Az idejében felismert melldaganat gyógyítható! A korai felismerés eszköze a mammográfiás szűrővizsgálat.

Budapesti állások

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres
( / Állás)

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres
2018.01.09

Pénzügyi-számviteli munkatársat keres
( / Állás)

noimage
2018.01.08

Segítsünk egymáson
( / Állás)

noimage
2017.12.27

Árufeltöltőt és eladót keresünk
( / Állás)

Árufeltöltőt és eladót keresünk
2017.12.12

Árufeltöltőt keresünk
( / Állás)

Árufeltöltőt keresünk
2017.12.05

Megváltozott munkaképességű takarító kollégát keresünk
( / Állás)

Megváltozott munkaképességű takarító kollégát keresünk
2017.11.27

segédmunkás
( / Állás)

segédmunkás
2017.11.23

Művezető mélyépítési osztályra
( / Állás)

Művezető mélyépítési osztályra
2017.11.23

Termelésszervező
( / Állás)

Termelésszervező
2017.11.23

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3

Ingyenes apróhirdetések

Iroda helyiség kiadó
(Ingatlan / Albérlet)

noimage

Aszfaltozás útépítés
(Otthon, háztartás / Építőanyag)

noimage

Aszfaltozás útépítés
(Otthon, háztartás / Építőanyag)

noimage

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres
( / Állás)

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres

Pénzügyi-számviteli munkatársat keres
( / Állás)

noimage

Könyvajánló

 • Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Ne azzal foglalkozz, hogy mások mit mondtak rólad, milyen teszt eredményeket értél el eddig, vagy mit gondolsz magadról! Benned akkora egyéni tehetség van, ami meg tudja változtatni a világot! >>>
 • Matematika felvételire

  Matematika felvételire

  Ezt a könyvet felvételire készülő 8.–os tanulóknak írtam. Átveszi az egész elméletet nyolcadik osztály végéig és sok megoldott feladatot és példát bemutatat. >>>
 • Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Ez a könyvem főleg 10., 11. és 12. osztályos középiskolásoknak szól, de más is használhatja aki komolyan érdeklődik a matematika iránt és szeretne nehezebb feladatokat megoldani matematikából. >>>
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó